Zoete Appel Broodwrap met Basilicum

Zoete Appel Broodwrap met Basilicum

Een unieke zoete broodwrap met frisse appel, basilicum en appelstroop. Perfect voor een snel ontbijt of een lichte lunch!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Lunch, Ontbijt, Wraps
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sneetje bruin vloerbrood
  • 1 Granny Smith appel geschild en in dunne reepjes gesneden
  • Halvarine
  • Blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel appelstroop

Instructies

  • Snijd de appel in dunne plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes.
  • Rol het sneetje brood met een deegroller vanaf de onderkant naar boven en ook naar de zijkanten plat.
  • Bestrijk het sneetje brood met halvarine en vervolgens met appelstroop.
  • Verdeel de blaadjes basilicum en de reepjes appel gelijkmatig in de lengte over het brood.
  • Rol het sneetje brood stevig op, beginnend aan de onderkant.
  • Snijd de broodwrap schuin doormidden en verpak de helften strak in huishoudfolie.
  • Serveer direct of bewaar voor later.

Notities

 
Serveertip:
Serveer met een kopje kruidenthee of een glas verse jus d’orange voor een complete snack of ontbijt.
Wijnadvies:
Een gekoelde witte wijn zoals een Riesling sluit perfect aan bij de zoete en fruitige smaken van deze broodwrap. Voor een non-alcoholische optie is een kopje kruidenthee ideaal.
 
 
 
 

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 14g

Truffel-Eiersandwiches met Parmezaan en Basilicum

Truffel-Eiersandwiches met Parmezaan en Basilicum

Heerlijke truffel-eiersandwiches op volkorenbrood met Parmezaanse kaas, tomaatjes en verse basilicum. Perfect voor een verfijnde lunch of een bijzondere brunch!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8 Sandwiches
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 sneetjes fijn donker volkorenbrood
  • 5 eieren
  • 4 tomaatjes op olie in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 2-3 eetlepels olijfolie met truffelaroma
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de eieren in kokend water gedurende ongeveer 10 minuten tot ze hard zijn.
  • Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • Prak de eieren fijn in een diepe kom.
  • Voeg de tomaatjes, Parmezaanse kaas en fijngehakte basilicum toe aan de geprakte eieren en meng goed.
  • Roer er olijfolie met truffelaroma door tot er een smeuïge eiersalade ontstaat.
  • Breng de salade op smaak met peper naar smaak.
  • Laat de salade bij voorkeur een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Bestrijk 4 sneetjes volkorenbrood royaal met de eiersalade.
  • Leg de overige sneetjes brood erop, druk licht aan en snijd de sandwiches diagonaal door.
  • Schik de sandwiches op een schaal en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de sandwiches op een schaal met wat extra verse basilicum als garnering. Perfect als onderdeel van een high tea of een lichte lunch!
Wijnadvies:
Deze verfijnde eiersandwiches passen perfect bij een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisse tonen van de wijn complementeren de rijke smaken van de truffel en Parmezaanse kaas.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 9g | Vet: 11g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Bruin Bolletje met Ham, Ei en Veldsla

Bruin Bolletje met Ham, Ei en Veldsla

Een voedzaam bruin bolletje belegd met ham, hardgekookt ei, en frisse veldsla. Perfect voor ontbijt, lunch of een gezellige brunch!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zacht bruin bolletje
  • 2 eetlepels sandwichspread komkommer
  • 1 plakje ham
  • 1 hardgekookt ei
  • Blaadjes veldsla

Instructies

  • Snijd het bruine bolletje open en bestrijk beide snijvlakken met sandwichspread komkommer.
  • Vouw het plakje ham losjes dubbel en leg dit op de onderkant van het broodje.
  • Snijd het hardgekookte ei in plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs op de ham.
  • Voeg enkele blaadjes veldsla toe voor een frisse smaak.
  • Plaats de bovenkant van het bolletje erop en druk licht aan.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Combineer dit broodje met een glas verse jus d’orange of een lichte salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
De hartige smaken van ham en ei combineren perfect met een lichte en frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Deze wijnen versterken de frisse en hartige tonen van het broodje zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 8g | Zout: 1.1g | Sugar: 3g

Gezonde Hollandse Uitsmijter met Ham en Veldsla

Gezonde Hollandse Uitsmijter met Ham en Veldsla

Een klassieke Hollandse uitsmijter met ham, tomaat, veldsla en een gezonde twist. Ideaal voor een voedzame lunch of lichte avondmaaltijd!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneetjes meergranenbrood
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepel halvarine of margarine
  • ½ eetlepel vloeibare bakboter
  • 20 g veldsla
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 2 plakken achterham
  • 2 eieren
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Instructies

  • Meng de mosterd en de helft van de fijngeknipte bieslook door de halvarine of margarine en bestrijk beide sneetjes brood hiermee.
  • Leg de sneetjes brood op een groot bord en verdeel de veldsla en plakjes tomaat erover.
  • Verhit de vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de plakken achterham kort aan.
  • Breek de eieren boven de ham, prik indien gewenst de dooiers door, en bak de uitsmijter op matig hoog vuur in 3-4 minuten gaar.
  • Leg de uitsmijter op de sneetjes brood met sla en tomaat.
  • Breng op smaak met peper en bestrooi met de geraspte kaas en de resterende bieslook.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een glas versgeperste jus d’orange of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze Hollandse uitsmijter combineert uitstekend met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay. De sprankelende of frisse tonen complementeren de hartige smaken van de ham en kaas.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 22g | Vet: 18g | Zout: 1.4g | Sugar: 3g

Frans Stokbrood met Walnootpaté en Notenboter

Frans Stokbrood met Walnootpaté en Notenboter

Geniet van een klassiek Frans stokbrood met rijke walnootpaté, knapperige sla en huisgemaakte notenboter. Perfect voor een smaakvolle lunch of brunch!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Noten, Ontbijt
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 klein Frans stokbrood
  • 2 eetlepels walnoten fijngehakt
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 blaadjes lollo verte sla
  • 150 g grove paté

Instructies

  • Meng in een kom de boter, fijngehakte walnoten, abrikozenjam, basilicum, citroensap en zout en peper tot een smeuïge notenboter.
  • Snijd het stokbrood overlangs doormidden en bestrijk beide snijvlakken royaal met de notenboter.
  • Scheur de blaadjes lollo verte sla in stukken en verdeel deze gelijkmatig over de onderkant van het stokbrood.
  • Snijd de grove paté in plakjes en leg deze bovenop de sla.
  • Plaats de bovenkant van het stokbrood terug en snijd het stokbrood in tweeën.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een glas lichte witte wijn voor een complete lunch.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay past uitstekend bij de rijke smaak van de walnootpaté en de zoete notenboter.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Luxe Croissants met Abrikoos, Chocolade en Marmelade

Luxe Croissants met Abrikoos, Chocolade en Marmelade

Verwen jezelf met deze luxe croissants gevuld met abrikozen, chocolade en marmelade. Perfect voor een feestelijk ontbijt, brunch of als dessert!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Chocolade, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 gewelde abrikozen
  • 3 eetlepels gehakte chocolade pure of melkchocolade
  • 4 eetlepels zure room of Griekse yoghurt
  • 4 croissants
  • 4 eetlepels sinaasappelmarmelade of lemoncurd

Instructies

  • Snijd twee abrikozen fijn en meng deze met twee eetlepels gehakte chocolade door de zure room of Griekse yoghurt.
  • Snijd de overige abrikozen overlangs doormidden.
  • Snijd de croissants open en bestrijk de onderkanten met sinaasappelmarmelade of lemoncurd.
  • Schep de chocoladeroom op de marmelade en leg de gehalveerde abrikozen bovenop.
  • Bestrooi de vulling met extra gehakte chocolade voor een feestelijk accent.
  • Plaats de bovenkant van de croissants schuin op de vulling.
  • Serveer direct en geniet van deze verfijnde lekkernij.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kopje koffie of thee voor een complete ervaring.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië past perfect bij deze croissants. De fruitige tonen van de wijn vullen de zoete smaken van de abrikozen en chocolade prachtig aan.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g

Mueslibol met Kaas, Appel en Gemberjam

Mueslibol met Kaas, Appel en Gemberjam

Een heerlijke mueslibol met jong belegen kaas, frisse appel en een vleugje gemberjam. Perfect voor een snelle lunch of voedzaam tussendoortje!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Kaas, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 mueslibol
  • Halvarine of margarine
  • 1 eetlepel gemberjam
  • ¼ stevige appel in dunne schijfjes gesneden
  • 1 plak jong belegen kaas

Instructies

  • Snijd de mueslibol open en bestrijk beide snijvlakken met halvarine of margarine en gemberjam.
  • Vouw de plak jong belegen kaas dubbel en leg deze op de onderste helft van de mueslibol.
  • Leg de schijfjes appel bovenop de kaas.
  • Plaats de bovenkant van de mueslibol erop en druk licht aan.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Voeg wat verse korianderblaadjes toe voor een verrassende smaakcombinatie.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Duitse Riesling past perfect bij de frisse appel, romige kaas en zoete gemberjam van deze mueslibol.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.7g | Sugar: 10g

Ontbijttosti met Ham, Kaas en Ananas

Ontbijttosti met Ham, Kaas en Ananas

Een snelle en smaakvolle ontbijttosti met ham, kaas en een tropische twist van ananas. Perfect om je dag lekker te beginnen!
Bereidingstijd6 minuten
Recept categorieën: Lunch, Ontbijt, Tosti's, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 270kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Tostiapparaat of tosti-ijzer
  • mes
  • plastic folie

Ingrediënten

  • 2 sneetjes bruin wit of volkorenbrood
  • 1 eetlepel tomatenketchup of kerriesaus
  • 15 g belegen kaas in dunne plakjes
  • 1 plakje ham
  • 1 schijf ananas uit blik

Instructies

  • Bestrijk beide sneetjes brood dun met tomatenketchup of kerriesaus.
  • Beleg één sneetje met plakjes kaas, een plakje ham, een schijf ananas en nog een plakje kaas.
  • Leg het andere sneetje brood erop met de besmeerde kant naar beneden.
  • Verpak de tosti in plastic folie en bewaar deze in de koelkast tot gebruik.
  • Bak de tosti 's ochtends in een tostiapparaat of tosti-ijzer in enkele minuten mooi goudbruin.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Combineer met een glas verse jus d’orange of een kop koffie voor een compleet ontbijt.
Variatietips:
  • Bruin brood met mosterdkaas, plakjes gekookte worst en appel.
  • Volkorenbrood met abrikozenjam, honing en verse roomkaas.
  • Chocoladepasta met plakjes banaan voor een zoete tosti.
Wijnadvies
Deze ontbijttosti bevat geen specifiek wijnadvies, omdat het typisch een ontbijtgerecht is waarbij wijn niet gebruikelijk is. Wil je toch een bijpassend wijnadvies, bijvoorbeeld voor een brunch? Dan zou een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een fruitige Chardonnay een goede keuze zijn om de smaken van kaas, ham en ananas te complementeren.

Nutrition

Calories: 270kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Bruin Bolletje Gevuld met Worst en Tuinkers

Bruin Bolletje Gevuld met Worst en Tuinkers

Een snel en smaakvol bruin bolletje gevuld met boterhamworst of kipfilet, frisse tuinkers en een vleugje mosterd. Perfect voor ontbijt of lunch!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Lunch, Ontbijt, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bruin puntje of bolletje
  • Mosterd
  • Halvarine
  • 2 plakjes boterhamworst of gebraden kipfilet
  • ¼ bakje tuinkers

Instructies

  • Snijd het broodje open en bestrijk de snijvlakken dun met mosterd en vervolgens met halvarine.
  • Vouw de plakjes boterhamworst of kipfilet losjes dubbel en leg deze op de onderkant van het broodje.
  • Verdeel wat plukjes tuinkers over de worst of kipfilet.
  • Plaats de bovenkant van het broodje erop en druk licht aan.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Vervang de tuinkers eens door komkommer of paprika voor een frisse variatie.
Wijnadvies:
Bij dit eenvoudige en hartige broodje past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn sluit mooi aan bij de zachte smaken van worst of kipfilet en de licht pittige tuinkers.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 9g | Vet: 8g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Roggebroodsandwich met Jonge Kaas en Rucola

Roggebroodsandwich met Jonge Kaas en Rucola

Een eenvoudige en smaakvolle roggebroodsandwich met jonge kaas, tomaat en rucola. Perfect voor een snelle lunch of als onderdeel van een uitgebreid ontbijt.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kaas, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakken roggebrood 2 vierkantjes per plak
  • 1 plak jonge kaas 30+
  • 1 kleine tomaat
  • Halvarine
  • 4 blaadjes rucola

Instructies

  • Snijd de plakken roggebrood doormidden tot vierkantjes.
  • Snijd de jonge kaas in plakjes van dezelfde grootte als de roggebroodstukjes.
  • Snijd 2 dikke plakken van de tomaat.
  • Bestrijk de roggebroodstukjes dun met halvarine.
  • Beleg elk stukje roggebrood met een plakje kaas.
  • Leg een plak tomaat en 1-2 blaadjes rucola op de kaas.
  • Leg de andere roggebroodstukjes erop met de kaas naar beneden.
  • Verpak de sandwiches per stuk strak in huishoudfolie.

Notities

Serveertip:
Serveer met een glas karnemelk of een lichte groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Bij deze eenvoudige en frisse roggebroodsandwich past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc uitstekend.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 9g | Vet: 7g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g