Romige Paddenstoelentaartjes met Peterseliesaus
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 300 g gemengde paddenstoelen zoals oesterzwammen en shii-takes
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 7 eierdooiers
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels bloem
- 250 ml slagroom
- 30 g verse peterselie
- 190 ml gevogeltefond
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de sjalot en knoflook fijn.
Vet de taartvormpjes lichtjes in met olie.
Leg de plakjes deeg in de vormpjes en zorg dat het deeg ruim over de rand hangt.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het deeg en bestrijk het met losgeklopte eierdooier.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot met 1 teentje knoflook gedurende 30 seconden.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de paddenstoelen uitlekken in een zeef en vang het vocht op.
Klop de rest van de eierdooiers los met het paddenstoelenvocht.
Klop de bloem in 125 ml slagroom en roer dit door het eierdooiermengsel.
Verdeel de paddenstoelen over de taartvormpjes en schenk het roommengsel erover.
Bak de taartjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten gaar.
Pluk de steeltjes van de peterselie en hak ze grof.
Blancheer de peterselieblaadjes kort in kokend water en spoel ze af met koud water.
Laat goed uitlekken.
Bak de gehakte peterselie steeltjes met de rest van de knoflook in 1 eetlepel olie gedurende 1 minuut.
Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel op hoog vuur tot een derde inkoken.
Roer de rest van de slagroom erdoor en laat de saus nog 3 minuten inkoken.
Dep de peterselieblaadjes droog, hak ze fijn en roer ze door de roomsaus.
Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en laat ze 1 minuut op een rooster uitdampen.
Leg de taartjes op borden, schenk de peterseliesaus eromheen en bestrooi met de achtergehouden peterselie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een goede combinatie met dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 45g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Vegetarische Ovenschotel met Quorn en Courgette
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 175 g fijngehakte quorn
- 4 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1 courgette in plakjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 10 sneetjes wit-casinobrood
- 150 g geraspte belegen kaas
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak in een braadpan het fijngehakte quorn in de helft van de olie gedurende 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de quorn en laat de saus 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de plakjes courgette gedurende 3 minuten.
Voeg de fijngehakte knoflook en gedroogde oregano toe aan de courgette en bak nog 1 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak in een ovenschaal laagjes van achtereenvolgens sneetjes brood, courgette en de quorn-tomatensaus, en eindig met een laagje brood.
Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en zet de schaal in het midden van de oven.
Bak de ovenschotel in ca.
30 minuten gaar en goudbruin.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 20g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Romige Bieten Gehaktschotel
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 g gekookte bietjes
- 75 g roomboter
- 2 uien gesnipperd
- ½ eetlepel gedroogde tijm
- 500 g half-om-halfgehakt
- 150 ml melk
- 2 druppels scherpe mosterd
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
Snijd de gekookte bietjes in plakken.
Verhit in een hapjespan 25 g boter en bak de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de plakjes biet en gedroogde tijm toe aan de pan.
Stoof het geheel afgedekt nog 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak in een andere hapjespan het gehakt in 5 minuten rul.
Schep overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met zout en peper.
Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen en stamp ze tot puree.
Meng de melk, mosterd, 50 g boter, zout en peper door de puree.
Leg de plakjes biet in een ingevette ovenschaal, verdeel het gehakt erover en bedek het geheel met de aardappelpuree.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht gedurende 25-30 minuten.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Geroosterd Gehakt met Broccoli en Aardappelschotel
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 175 g geraspte belegen kaas
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 800 g vastkokende aardappels in grove stukken
- 600 g broccoliroosjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het gehakt met het ei, de helft van de geraspte kaas, zout en peper naar smaak.
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in een ovenschaal.
Schep de tomatenblokjes over het gehakt en bestrooi met de resterende kaas.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
Kook de aardappels in een pan met water gaar in 15-20 minuten.
Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Kook de broccoliroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten.
Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de rode uien tot ze lichtbruin kleuren.
Voeg de knoflook en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de geroosterde gehaktschotel met de gebakken broccoli en aardappels.
Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en eventueel wat zeezout
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Gegrilde Lamsvlees Naanbroodjes met Avocado en Munt
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd8 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 schaal lamslapjes à la minute
- 15 g verse munt
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 eetlepel limoensap
- 1 pak naanbrood
- 1 rijpe avocado
- 3 eetlepels olijfolie
- Versgemalen peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Dep het lamsvlees droog en bestrijk het dun met 1 theelepel olie.
Laat het vlees even op kamertemperatuur komen.
Snijd de muntblaadjes in reepjes.
Doe de reepjes munt samen met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele druppels limoensap in de beker van de staafmixer.
Pureer het mengsel tot een mooi groen geheel en breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm de grillpan voor.
Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap.
Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin.
Haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten.
Snijd het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan.
Laat het gegrilde naanbrood even "uitademen" en besmeer het met het muntmengsel.
Beleg ieder broodje met lamsvlees en avocado en serveer direct.
Serveer deze heerlijke naanbroodjes met gegrild lamsvlees, avocado en munt direct als hoofdgerecht. Eventueel kun je er een frisse salade bij serveren voor een complete maaltijd.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Knoflook Mosselpannetje met Rauwkost en Stokbrood
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 kg panklare mosselen
- 125 ml crème fraîche
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 1 voorgebakken boulogne stokbrood
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook geperst
- 150 g wortels voor de rauwkost
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Was de mosselen grondig en gooi kapotte exemplaren en schelpen die na een tik niet sluiten weg.
Meng de mosselen in een pan met 1 eetlepel crème fraîche en de helft van de bosuitjes.
Kook de mosselen afgedekt op hoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten, tot ze gaar zijn.
Schud af en toe om.
Bak het stokbrood in 6-8 minuten af in de voorverwarmde oven.
Snijd de rest van de bosuitjes fijner en meng deze met de rest van de crème fraîche, 1 eetlepel mayonaise, geperste knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Dit is de knoflooksaus.
Meng in een aparte kom de rest van de mayonaise met 1-2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper.
Dit is de dressing voor de rauwkost.
Snijd de wortels julienne en meng ze met de rest van de bosuitjes.
Serveer de mosselen met de knoflooksaus, rauwkostsalade en het afgebakken stokbrood.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zilte smaak van de mosselen en de romigheid van de knoflooksaus.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Gestoomde Mosselpakketjes met Kokos en Koriander
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 kg mosselen
- 4 cm verse gemberwortel in dunne plakken
- 1 citroen in plakken
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels sesamolie
- 15 g verse koriander grof gesneden
Was de mosselen grondig onder stromend water en gooi kapotte en openstaande exemplaren weg (die na een tik op het aanrecht niet sluiten).
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Leg vellen bakpapier of aluminiumfolie op het werkvlak en verdeel de plakjes gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel.
Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht.
Klem de randen eventueel vast met metalen paperclips of nietjes (bij bakpapier is dit niet nodig).
Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven.
Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met verse koriander.
Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.
Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. De citrusachtige tonen van de wijn passen perfect bij de smaken van de kokos en de citroen in de mosselpakketjes.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Zomerse Kabeljauw met Tomatensaus en Pesto Pasta
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 sjalot fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 30 g verse peterselie fijngehakt
- 15 g verse basilicum fijngehakt
- 250 g cherrytomaten in kwarten gesneden
- 4 kleine kabeljauwhaasjes of 2 grote ca. 500 g
- 2 blikken gepelde tomaten op tomatensap à 400 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g zwarte olijven
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 100 ml droge witte wijn
- 250 g verse tagliatelle of fettuccine pasta
- 100 g pittige kaas bijv. grana padano, geraspt
- 1 bakje verse groene pesto 100 g
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de sjalot en de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
Pureer de gepelde tomaten met sap in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de gepureerde tomaten met basilicum toe aan de hapjespan en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit intussen in een koekenpan de resterende olie en fruit de rest van de knoflook gedurende 1 minuut.
Bestrooi de kabeljauwhaasjes met zout en peper, bak ze 2 minuten per kant in de koekenpan.
Voeg de cherrytomaten, olijven en kappertjes toe aan de koekenpan en bak ze 2 minuten mee.
Leg de gebakken vis in een ovenschaal en bestrooi met peterselie en oregano.
Schenk de witte wijn bij de tomaten in de pan en laat even inkoken.
Schep het tomaat-olijvenmengsel naast en over de vis in de ovenschaal.
Kook de pasta in ruim water met zout iets korter dan de gebruiksaanwijzing aangeeft, zodat de pasta nog net niet beetgaar is.
Giet af en meng door de saus.
Verdeel de pasta met saus over vier ovenschaaltjes bekleed met aluminiumfolie.
Bestrooi de pasta met geraspte kaas en verdeel de pesto erover.
Vouw de folie dicht en zet de schaaltjes in de oven.
Verwarm gedurende 7 minuten.
Verdeel de vis met groenten en jus over vier warme borden.
Serveer de pasta apart en garneer eventueel met zeekraal.
Wijnadvies:
Een droge Italiaanse witte wijn zoals Vermentino di Sardegna vormt een uitstekende combinatie met dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de tomatensaus en de basilicum, terwijl de complexiteit ervan de vis en de pittige kaas mooi aanvult.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 40g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Romige Tomatensoep met Gesmolten Briebroodjes
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pot soepstart tomatensoep 225 ml
- 1 meergranen stokbrood Boulogne voorgebakken
- 100 g ontbijtspek plakjes
- 350 g boerensoepgroenten
- 1 pot witte bonen 330 g, uitgelekt
- 2 x 125 g gevulde brie met kruiden
erwarm de oven voor op 225°C.
Fruit de fijngesnipperde ui in de olijfolie in een soeppan gedurende 2 minuten.
Voeg de basis voor tomatensoep en 1 ½ liter water toe aan de pan.
Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
Bak ondertussen het voorgebakken meergranen stokbrood in de oven gedurende 6 minuten.
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan of verwarm ze gedurende 2 minuten op vol vermogen in de magnetron op een bord met keukenpapier.
Roer de boerensoepgroenten en witte bonen door de soep en laat het nog 5 minuten zachtjes meekoken.
Snijd het stokbrood schuin in 12 stukken en beleg ze met dunne plakjes gevulde brie.
Leg de belegde stokbroodjes op een rooster in de oven en laat de brie in 2-3 minuten smelten.
Verdeel de romige tomatensoep over vier kommen en garneer met het knapperige ontbijtspek.
Serveer de warme brie broodjes erbij.
Serveertip:
Geniet van deze romige tomatensoep met gesmolten briebroodjes als hartverwarmende maaltijd op een koude dag.
Wijnadvies:
Deze romige tomatensoep met gesmolten briebroodjes past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay. De frisse zuren van de wijn zullen de romigheid van de soep en de rijke smaak van de brie mooi in balans brengen.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26
Gorgonzola-Walnoot Salade met Peer
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 670kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- ½ ciabatta con noci afbakbrood 250 g
- 3 eetlepels walnoten
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 4 eetlepels walnotenolie
- 100 g veldslamelange
- 2 rijpe handperen in schijfjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes gesneden
- 100 g gorgonzola in blokjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven.
Rooster de walnoten goudbruin in een droge koekenpan.
Klop de witte-wijnazijn met de walnotenolie, zout en peper tot een dressing.
Meng in een grote kom de veldslamelange, peer, bleekselderij, gorgonzola, geroosterde walnoten en de dressing voorzichtig door elkaar.
Serveer de salade met de afgebakken ciabatta.
Serveertip:
Garneer de salade eventueel met extra walnoten en een scheutje honing voor een zoete twist.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij deze Gorgonzola-Walnoot Salade met Peer. De fruitige tonen van de wijn harmoniëren met de zoete peer en de pittige gorgonzola, terwijl de nootachtige smaak van de walnoten wordt versterkt.
Calories: 670kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 16g | Vet: 48g | Zout: 1.2g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 26