Steak du Boeuf met Gegratineerde Prei en Aardappelpuree
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 zak aardappels ongeveer 1 kilo, iets kruimig
- 800 gram prei
- 6 zongedroogde tomaten
- 50 gram vloeibare margarine
- 4 steaks du boeuf
- 50 gram geraspte belegen kaas
- 30 gram peterselie
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper naar smaak
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Verwarm de grill van de oven voor.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
Snijd ook de zongedroogde tomaten in stukjes.
Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en stoof de prei en tomatenringen in 8 minuten beetgaar.
Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de steaks du boeuf volgens de gebruiksaanwijzing.
Doe de gestoofde prei in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten lichtbruin kleuren.
Snijd de peterselie fijn.
Pers de knoflook uit boven het braadvet en bak deze 1 minuut mee.
Haal het vlees uit de pan.
Voeg 200 ml water en de fijngesneden peterselie toe aan het braadvet en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de steak du boeuf met de gegratineerde prei en aardappelpuree.
Schenk de jus over het vlees en serveer direct.
Wijnadvies:
De stevige smaken van de steak vragen om een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon uit Bordeaux of een Malbec uit Argentinië.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 40g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Gegrilde Roodbaars met Romige Auberginepuree
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 aubergines
- 1 citroen geperst
- 2 teentjes knoflook geperst
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 rijpe tomaten
- 50 g groene olijven zonder pit
- 600 g roodbaarsfilet of tilapiafilet
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 takjes peterselie fijngehakt
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Prik de aubergines hier en daar in met een vork en rooster ze in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het vruchtvlees zacht is.
Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
Meng in een keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olijfolie tot een gladde puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de olijven in vieren.
Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en tijm.
Druppel de rest van het citroensap en de olie erover.
Verhit een grillpan en rooster de vis in 8-10 minuten lichtbruin en net gaar.
Keer halverwege voorzichtig om.
Schep de auberginepuree in het midden van vier borden.
Leg de gegrilde vis erop en bestrooi met tomaat, olijven en fijngehakte peterselie.
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, dankzij de romige auberginepuree en de milde smaak van de vis.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 30g | Vet: 20g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Gegrilde Eendenborst in Sinaasappel-Port Glans
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 150 ml sinaasappelsap
- 160 ml gevogeltefond
- 50 ml rode port
- 1 theelepel aardappelzetmeel optioneel
- 2 eendenborstfilets op kamertemperatuur
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Laat het sinaasappelsap samen met de gevogeltefond en rode port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke, stroperige saus.
Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel.
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en kruid ze naar smaak met zout en peper.
Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie.
Verhit een grillpan en gril de filets op het vetlaagje gedurende 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut.
Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen.
Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel-portsaus.
Serveer de gegrilde eendenborst met de saus.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaak van de eendenborst en de zoete, kruidige saus.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 12g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Krokante Sliptong met Gember-Bietensaus
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
steelpan met dikke bodem
fijne zeef
- 1 venkel
- 1 kleine winterpeen
- 12 peultjes
- 4 grote uien
- 6 sliptongetjes of 6 scholfilets
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 gekookte biet bak à 500 g
- 75-100 ml witte-wijnazijn
- 5 cm verse gemberwortel
- 150 g suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 75 g bloem
- 2 eiwitten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 flesje pilsener bier 300 ml
- 125 g taugé
- Olie om te frituren
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Maak de venkel, wortel en peultjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes.
Pel de uien, halveer er één en snijd de andere drie in dunne ringen.
Snijd de halve ui ook in dunne reepjes.
Snijd de sliptongfilets los met een fileermes of halveer de scholfilets in de lengte.
Wrijf de vis in met zout en knoflook.
Snijd de gekookte biet in stukjes.
Pureer de biet samen met de witte-wijnazijn in een keukenmachine tot een gladde saus.
Schil en hak of rasp de verse gember zeer fijn.
Verwarm de suiker in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot deze gesmolten is.
Voeg de fijngesneden gember toe en laat de saus licht kleuren.
Roer de bietenpuree door de saus en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken tot de suiker opnieuw is opgelost.
Verdun eventueel met een scheutje azijn of water.
Wrijf de saus door een fijne zeef boven een andere pan.
Roer de maïzena opgelost in wat water door de saus en verwarm nog even tot de saus lichtgebonden is.
Breng op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 125 °C.
Verhit de frituurolie tot 180 °C.
Rol de uienringen door de bloem en frituur ze in porties gedurende 2 minuten.
Schud overtollige bloem af en leg de gefrituurde uienringen op een met keukenpapier beklede bakplaat.
Laat ze ca.
10 minuten in de oven drogen zodat ze krokant blijven.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met een handmixer.
Klop in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met het bier tot een glad beslag dat van een lepel loopt.
Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
Wentel de visfilets door bloem, haal ze door het beslag en frituur ze met 4 tegelijk goudbruin in 3-4 minuten.
Houd warm in de oven.
Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit de uireepjes glazig.
Voeg de venkel, wortel en peultjes toe en roerbak 2-3 minuten.
Voeg als laatste de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
Verdeel de groentemix over vier warme borden, leg de visfilets erop en schep de bieten-gembersaus eromheen.
Garneer met de gefrituurde uiringen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de smaken van de vis en de gember-bietensaus versterkt.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 25g | Vet: 25g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Dragon Gebraden Kip
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 50 g zachte roomboter
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels gedroogde dragon
- 1 biologische kip op kamertemperatuur
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 ml cognac
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer in een kom de boter los met de fijngesneden knoflook en gedroogde dragon.
Breng op smaak met zout en peper en vul de buikholte van de kip met de dragonboter.
Wrijf de buitenkant van de kip in met zout, peper en olijfolie.
Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een ingevette braadslede.
Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip gedurende 25 minuten.
Keer de kip, bedruip met het braadvocht en braad nog ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Controleer de gaarheid door een punt van een mes of satéstokje in het dikste deel van de kippendij te steken; het uitlopende vocht moet helder van kleur zijn.
Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Schenk het bakvet, behalve 4 eetlepels, voorzichtig uit de braadslede.
Plaats de braadslede op matig vuur en voeg de cognac toe.
Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem.
Laat de jus iets inkoken en schenk het over de kip.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van de dragon gebraden kip.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 25g | Vet: 40g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Geroosterde Ananas met Chocolade Lava Cakejes
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
satestokje
plastic zak
Espressokopjes
rooster
- 3 vanillestokjes
- 150 g suiker
- 1 ananas
- 12 kruidnagels
- 200 g roomboter
- 75 g honing
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 100 g extra bittere chocolade in stukjes
- 2 eieren
- 50 g bloem
Snijd een vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng het met de helft van de suiker.
Snijd de onder- en bovenkant van de ananas af.
Verwijder de schil en snijd de pitjes weg.
Halveer de overige 2 vanillestokjes in de lengte.
Maak met een satéstokje 4 diepe inkepingen in de ananas en steek in elke inkeping een halve vanillestokje en enkele kruidnagels.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Braad de ananas aan in 50 g boter in een pan en haal hem uit de pan.
Roer honing en 50 g suiker door het bakvet en laat oplossen.
Voeg de slagroom toe en roer goed door.
Leg de ananas met het honingmengsel in een ovenschaal en braad gedurende 1 uur in het midden van de oven, waarbij je hem elk kwartier een kwartslag draait.
Haal de ovenschaal uit de oven, voeg de azijn toe aan het braadvocht en laat de ananas afkoelen.
Bewaar de afgekoelde ananas met braadvocht minimaal 24 uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Breng een laag water aan de kook in een grote pan.
Smelt de chocolade samen met 100 g boter au bain-marie in een kom boven de pan met kokend water.
Klop in een andere kom de eieren met 50 g suiker los.
Verdeel de resterende suiker over de espressokopjes en bedek de binnenkant van de kopjes ermee.
Roer het gesmolten chocolademengsel door het eimengsel en spatel voorzichtig de bloem erdoor.
Verdeel het chocoladebeslag over de kopjes en zet ze koel.
Verwarm de ananas opnieuw in de saus.
Snijd de warme ananas in vieren en verwijder de harde kern.
Voeg de resterende (koude) boter in blokjes toe aan de warme saus en klop snel met een garde tot de saus licht bindt.
Houd warm.
Plaats de kopjes met chocoladebeslag in het midden van de oven en bak ze ongeveer 10 minuten, zodat de buitenkant gestold is maar de binnenkant nog vloeibaar.
Haal de chocoladecakejes uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten rusten.
Klop voorzichtig op de buitenkant van een cakeje om te controleren of deze stevig genoeg is.
Laat indien nodig nog even staan.
Keer elk kopje voorzichtig om op een bord en laat 30 seconden rusten voordat je de kopjes optilt.
Serveer de geroosterde ananas met de saus naast de chocolade lava cakejes.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht. Hun fruitige en bloemige tonen zullen de smaken van de geroosterde ananas en de chocolade perfect aanvullen.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 6g | Vet: 35g | Sugar: 50g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Vegetarische Focaccia Burger met Quorn
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 voorgebakken focaccia brood
- 1 bakje verse kaassaus
- 1 rode ui in halve ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 Quornfilets gepaneerd
- 1 eetlepel rode-wijnazijn
- 75 g rucola slamelange
- 2 tomaten in plakken
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Halveer de focaccia en besmeer de snijvlakken met kaassaus.
Leg de uiringen op de kaassaus en bak het brood 6 minuten in de oven.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de Quornfilets aan beide kanten gedurende 8 minuten.
Klop de rest van de olijfolie samen met rode-wijnazijn, zout en peper tot een dressing.
Haal het brood uit de oven.
Beleg de onderste helft met wat rucola slamelange, helft van de plakjes tomaat en de gebakken Quornfilets.
Leg de bovenste broodhelft erop.
Meng de rest van de rucola slamelange en tomaten met de dressing.
Snijd de burger schuin doormidden en serveer met de salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige kaassaus en de Quornfilets, en vormt een mooie aanvulling op de smaak van de focaccia.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Flensjes met Geroosterde Amandelen en Sinaasappelboter
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 37½ gr amandelen gepeld
- 2 eieren
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 ml plantaardige melk zoals amandelmelk
- 100 g glutenvrije bloem
- 50 g zachte lactosevrije boter
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eierdooier
- 1 sinaasappel
- 4 bolletjes vanilleroomijs optioneel
Hak de amandelen fijn en rooster ze kort in een droge koekenpan.
Klop in een kom 2 eieren los met de zonnebloemolie, plantaardige melk en een mespunt zout.
Zeef de glutenvrije bloem boven het eimengsel en roer goed door.
Klop in een kommetje 2 eetlepels lactosevrije boter met honing en de eierdooier los.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil boven het botermengsel.
Roer de geraspte sinaasappelschil en geroosterde amandelen door het botermengsel.
Snijd de sinaasappel dik schillen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Smelt een klontje lactosevrije boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het beslag 4 flensjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de flensjes zo in schaaltjes dat ze ruim over de rand hangen.
Schep in elk schaaltje ½ eetlepel sinaasappel-amandelboter en zet de schaaltjes nog 10 minuten in het midden van de oven.
Verdeel de sinaasappelpartjes over de flensjes en serveer eventueel met een bolletje vanilleroomijs.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een perfecte aanvulling op de geroosterde amandelen en de frisse sinaasappelboter.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 0.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Kruidige Vis & Knapperige Aardappel Chips met Wortel-Koriander Salade
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 6 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 4 vegetarische visfilets verkrijgbaar in het koelvak
- 1 kg vastkokende aardappels
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 2 zakjes julienne gesneden wortelen à 150 g
- 10 Amsterdamse uitjes in stukjes
- 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
- 3 eetlepels Thousand Island dressing
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met het kerriepoeder.
Bestrijk de vegetarische visfilets rondom met de kerrie-olie en leg ze op een bakplaat.
Bak de vis in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten tot ze door en door heet en knapperig zijn.
Boen de aardappels schoon onder stromend water, dep ze droog en snijd ze in grove stukken.
Verhit de rest van de olijfolie in een wok.
Voeg de aardappelblokjes en knoflook toe en bak ze afgedekt gedurende 15 minuten goudbruin en gaar, regelmatig omscheppend.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een slaschaal de julienne gesneden wortelen luchtig met de Amsterdamse uitjes en koriander.
Druppel de Thousand Island dressing eroverheen.
Serveer de kruidige vis samen met de knapperige aardappel chips en de wortel-koriander salade.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede aanvulling op de kruidige vis en de hartige aardappels.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29
Filodeegbakjes met Druivensalsa en Sinaasappelroom
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 pak filobladerdeeg diepvries, ontdooid
- 100 g boter gesmolten
- 1 zakje amandelschaafsel
- 100 g suiker
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 1 theelepel gemberpoeder
- 500 g witte druiven of rode, pitloos
- 2 eetlepels verse basilicum in reepjes gesneden
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje slagroomversteviger bijvoorbeeld Klop-Fix
- 150 g Griekse yoghurt
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter en strooi amandelen en suiker over een helft.
Vouw het vel dubbel, bestrijk de bovenkant opnieuw met boter en vouw weer dubbel.
Duw elk stuk deeg in een holte van de bakvorm.
Bak het filodeeg in 15-20 minuten gaar tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Rasp de schil van de sinaasappel dun af.
Pers een halve sinaasappel uit en meng het sap in een kom met 1 eetlepel sinaasappelrasp en de gemberpoeder.
Halveer de druiven en meng ze met het basilicum door het sinaasappelsap.
Laat de salsa minstens 15 minuten staan.
Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en slagroomversteviger, en spatel er vervolgens de Griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door.
Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa er bovenop.
Garneer de filodeegbakjes eventueel met extra basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 29