Spaans Vispannetje met Zeevruchten en Kabeljauw
Dit smaakvolle Spaanse vispannetje met kabeljauw, gerookte zalm, zeevruchten en garnalen is de perfecte combinatie van verse ingrediënten en heerlijke kruiden. Serveer met rijst of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 200 g kabeljauwfilet in blokjes
- 100 g gerookte zalmsnippers
- 100 g zeevruchtencocktail
- 100 g garnalen
- 1 rode paprika in reepjes
- 2 uien in grove stukken
- 3 teentjes knoflook in plakjes
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel chilipoeder
- Verse peterselie gehakt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de ui, knoflook en paprika 5 minuten in olijfolie in een hapjespan.
Voeg de tijm, chilipoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en laat het geheel even garen.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
Schep de helft van het tomatenmengsel in een ovenschaal.
Verdeel de kabeljauw, zalm, zeevruchten en garnalen erover en dek af met de rest van het tomatenmengsel.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Albariño of Verdejo, die goed past bij de lichte en frisse smaken van het vispannetje.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Krokante Tortillachips met Geroosterde Kip, Witte Bonen Dip en Komkommersalade
Een heerlijke combinatie van krokante tortillachips, perfect gekruide geroosterde kippenboutjes, romige witte bonen dip en een frisse komkommersalade. Ideaal voor een gezellige maaltijd vol smaak en textuur.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Auteur onbekend
kookpan
blender of staafmixer
- 3 grote wraptortilla's
- 50 ml zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook
- 3 theelepels paprikapoeder
- 4 kippenboutjes
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel cayennepeper
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel komijnzaad
- Zout
- Peper
- 1 pot witte bonen 330 g
- 2 takjes koriander
- 100 ml olijfolie
- 2 limoenen
- 1 komkommer
- ½ rode ui gesnipperd
- 1 rode peper fijngehakt
- 2 eetlepels koriander fijngesneden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de 3 wraptortilla's in punten en haal ze door een mengsel van 50 ml zonnebloemolie, 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel paprikapoeder.
Bak de tortillachips in ongeveer 10 minuten knapperig in de oven.
Kook de kippenboutjes 5 minuten voor en dep ze droog.
Wrijf de kippenboutjes in met een mengsel van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel oregano, een snuf cayennepeper, ½ theelepel nootmuskaat, 1 theelepel komijnzaad, 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel zout.
Rooster de kippenboutjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin in de oven, keer ze regelmatig om.
Laat de witte bonen uitlekken en pureer ze samen met 1 teen knoflook, een paar takjes koriander, 3 eetlepels olijfolie en de rasp van ½ limoen.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de komkommer fijn en meng met ½ gesnipperde rode ui, 1 fijngehakte rode peper en 2 eetlepels fijngesneden koriander.
Maak een dressing van het sap van 1 limoen, 50 ml olijfolie en een snufje zout en schep dit door de komkommersalade.
Serveer met de knapperige tortillachips, dipsaus en komkommersalade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc die goed past bij de pittige en frisse smaken van dit gerecht.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Gnocchi met Spruitjes en Spekjes in Romige Kaassaus
Bereidingstijd45 minuten min
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui in kleine stukjes gesneden
- 300 gram spekjes
- 500 gram spruitjes schoongemaakt
- 1 bak gnocchi 500 gram
- Geraspte kaas naar smaak ongeveer 100 gram
- 200 ml crème fraîche
- 2 eieren
Samenstellen en Bakken:
Giet de saus over het mengsel in de ovenschaal en zorg dat alles gelijkmatig bedekt is.
Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus goed is gestold.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Zuurkoolschotel met Salami en Zoetzure Appels
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 klontje boter
- 2 uien gesnipperd
- 1 kleine knolselderij in dunne plakjes
- 1 puntpaprika in reepjes
- 150 gram salami in plakjes
- 500 gram kruidenzuurkool
- 2 zoetzure appels in plakjes
- 2 glazen witte wijn ongeveer 400 ml
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de uien, knolselderij, puntpaprika, salami en appels in plakjes of reepjes.
Ovenschaal Vulllen:
Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
Leg de gesnipperde ui op de bodem van de schaal.
Voeg een laag plakjes knolselderij toe, gevolgd door reepjes puntpaprika.
Leg hierop een laag plakjes salami.
Bedek de salami met een laag kruidenzuurkool.
Eindig met de plakjes zoetzure appel bovenop.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 3g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Spruiten-Wortelenstamp met Verse Worst en Münsterkaas
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappels tot puree verwerkt
- 500 g spruiten beetgaar gekookt
- 300 g winterpeen in blokjes en beetgaar gekookt
- 125 g spekblokjes
- 250 g verse worst in schijfjes
- 1 ui gebakken samen met de spekblokjes en verse worst
- 1 blok Le Rustique Münsterkaas in blokjes
- 100 g pijnboompitten
Kook de aardappels en verwerk ze tot puree.
Kook de spruiten en winterpeen beetgaar.
Bak de ui, spekblokjes en verse worst samen in een koekenpan.
Meng de puree met de spruiten, wortelen, spekblokjes, ui en verse worst.
Doe dit mengsel in een ovenschaal.
Leg bovenop de blokjes Le Rustique Münsterkaas en pijnboompitten.
Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Wijnadvies:
Serveer deze stamppot met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Kabeljauw in Room met Haricots Verts en Paprika
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kabeljauwfilets elk 100 g
- 1 ui
- 1 puntpaprika
- 1 klein pakje keukenroom 200 ml
- 250 g haricots verts
- 2 el olie
- 1 tl baharat kruiden
- Zout naar smaak
Verwarm de luchtoven voor op 200 graden.
Doe de keukenroom in een ovenschaal.
Roer de baharat kruiden en zout door de room.
Leg de stukken kabeljauw in de room.
Snijd de ui fijn.
Snijd de puntpaprika in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika met wat zout en baharat kruiden tot ze zacht zijn.
Kook de haricots verts in een pan met water beetgaar.
Leg het ui-paprika mengsel bovenop de kabeljauw en daarbovenop de haricots verts.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal 45 minuten in de oven.
Bij dit gerecht past een lichte, frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Feestelijke Geroosterde Spruiten met Druiven en Roquefort
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 el olie
- 350 g schone spruiten
- 100 g blauwe druiven
- 100 g roquefort in blokjes
- 30 g cashewnoten gehakt
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
Pak een ovenschaal en doe de spruiten en gehakte cashewnoten erin.
Voeg de olie toe en roer goed door.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de spruiten 25 minuten.
Roer af en toe om gelijkmatig te roosteren.
Haal de schaal uit de oven en voeg de blauwe druiven en blokjes roquefort toe.
Meng alles goed door elkaar en serveer direct.
Bij dit gerecht past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Groentecurry met Pangasiusfilet en Basmati Rijst
Een romige groentecurry met zachte pangasiusfilet, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g basmati rijst gekookt
- 1 el Hindoestaanse madras
- 1 el Thai curry madras
- 1 pakje kookroom ongeveer 200 ml
- 1 ui gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 350 g pangasiusfilet in blokjes
- 65 ml water
- 1 zak gemengde groente bloemkool, broccoli en worteltjes
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
Bak de gesneden ui in een bakpan tot deze glazig is.
Kook de gemengde groenten 3 minuten in een kookpan.
Maak een saus door de kookroom, geperste knoflook, Hindoestaanse madras, Thai curry madras, peper en zout te mengen.
Doe de voorgekookte groenten in een ovenschaal en leg de pangasiusfilet blokjes en gebakken ui er bovenop.
Giet de saus over de vis en groenten.
Plaats de ovenschaal voor 90 minuten in de oven.
Kook de basmati rijst in de laatste 15 minuten van de oventijd.
Serveer de groentecurry met de rijst en geniet van dit smaakvolle gerecht.
Een frisse, droge Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de zachte smaken van de vis en de kruidigheid van de curry.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Vliegende Jacob - Zweedse Kip Ovenschotel met Banaan en Pinda's
Ontdek de verrassende combinatie van kip, banaan, spek en pinda's in deze Zweedse klassieker genaamd Vliegende Jacob.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 300 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
- 200 gram gerookt spek in stukjes gesneden
- 2 bananen in plakjes gesneden
- 2 dl kookroom
- Scheut chilisaus
- Handvol pinda's
- 300 gram basmati rijst
Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm door een handdoek om de pan te wikkelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bak de spekjes in een koekenpan tot ze krokant zijn.
Haal de spekjes uit de pan en bak de stukjes kipdijfilet in het achtergebleven vet tot ze goudbruin en gaar zijn.
Meng de kookroom met een scheut chilisaus in een aparte kom.
Vet een ovenschaal in en leg de gekookte rijst op de bodem.
Verdeel de gebakken kip over de rijst.
Leg de plakjes banaan bovenop de kip, gevolgd door de gebakken spekjes en een handvol pinda's.
Giet als laatste de roomsaus met chilisaus over het geheel.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht gedurende 20 minuten.
Serveer direct, eventueel met een frisse groene salade.
Een lichte witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 25g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10
Gevulde Cannelloni met Vega Gehakt en Kaas
Een heerlijke gevulde cannelloni met vega gehakt en groenten, bedekt met rijke tomaten- en aspergesaus, perfect voor een gezellig diner.
inclusief oventijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak cannelloni
- 1 pakje aspergesaus van Knorr 300 ml
- 2 flessen tomatensaus tradizionale van Grand'Italia
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 ui fijn gesneden
- 250 gram geraspte belegen kaas
- 400 gram fijn gesneden soepgroente
- 400 gram AH gerulde vega brokjes
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
Doe de soepgroenten, vega gehakt en geperste knoflook in een ruime mixkom.
Giet er een halve fles tomatensaus bij en meng alles goed door elkaar.
Vul de cannelloni met het groente- en gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje tomatensaus voordat je de gevulde cannelloni erin legt.
Verdeel de aspergesaus gelijkmatig over de cannelloni en strooi er een beetje geraspte kaas over.
Bedek met een tweede laagje tomatensaus en herhaal met een nieuwe laag cannelloni.
Giet de resterende tomatensaus over de laatste laag cannelloni en strooi de resterende geraspte kaas erover.
Zorg ervoor dat de cannelloni voldoende bedekt zijn met saus zodat ze goed kunnen garen in de oven.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de cannelloni gedurende 25-30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti of een lichte Merlot past goed bij dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 10