Roquefortperen met radijs en peterselie
Heerlijke roquefortperen gevuld met een romige kaascrème, gegarneerd met radijs en peterselie, een elegant en smaakvol voorgerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 6
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eidooier
- Citroensap
- Paprikapoeder
- Peterselie
- Plakjes radijs
- Verse roomkaas
- Room
- Roquefort
- 6 peren
- Water
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Pocheer de peren 5 minuten in kokend water met citroensap.
Laat de peren uitlekken en afkoelen.
Wrijf de roquefort door een zeef en meng met roomkaas, eidooier, room en paprikapoeder.
Doe de kaascrème in een spuitzak en vul de peren.
Garneer met radijs en peterselie.
Serveer op een bedje van sla.
Serveertip:
Serveer als voorgerecht of amuse.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals Sauternes, of een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Garnalen met tomaten over witte rijst
Snel en makkelijk gerecht met garnalen, tomaten en witte rijst, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 teentje knoflook gehakt
- 500 gram garnalen gepeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- Peterselie
- 175 gram rijst
- 125 gram tomaten gehalveerd
- Peper
- Zout
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Voeg de garnalen toe en bak ze 30 seconden op matig vuur.
Schep de garnalen om en roerbak ze nog 45 seconden tot ze ondoorzichtig zijn.
Neem de pan van het vuur en schep de garnalen op de rijst.
Verdeel de gehalveerde tomaten over de rijst.
Garneer met peterselie.
Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Verdeel over 4 borden.
Serveertip:
Serveer met een rucolasalade met basilicumvinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Fusilli met romige gorgonzolasaus
Heerlijke fusilli met een romige gorgonzolasaus, een smaakvol en snel pastagerecht.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 30 gram boter
- 300-400 gram fusilli
- 100-150 gram gorgonzola verkruimeld
- ½ deciliter melk
- Nootmuskaat
- 4-6 eetlepels Parmezaanse kaas
- Peper
- 2-3 eetlepels peterselie
- 1 deciliter slagroom
- Zout
Kook de fusilli beetgaar.
Verwarm melk, gorgonzola, boter en slagroom 4-6 minuten in een steelpan.
Roer tot de gorgonzola gesmolten is en de saus de juiste dikte heeft.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en peterselie.
Meng de saus door de uitgelekte pasta.
Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Serveertip:
Garneer met extra peterselie en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Zwarte spaghetti met garnalen en kervelsaus
Heerlijke zwarte spaghetti met garnalen in een romige kervelsaus, een smaakvol en elegant pastagerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 theelepel allesbinder
- Bosje verse kervel
- 2 eetlepels droge martini
- 250 gram garnalen
- 200 gram spaghetti Nero di seppia zwarte spaghetti
- 250 ml slagroom
- Half visbouillontablet
- Zout
Kook de slagroom in en verkruimel het bouillontablet erin.
Voeg de martini toe en verwarm mee.
Knip 2/3 van de kervel fijn en bewaar de rest voor garnering.
Houd 4 garnalen apart voor garnering en ontdoe de rest van de staart.
Kook de spaghetti beetgaar.
Bind de saus met allesbinder en warm de garnalen en kervel 1 minuut mee.
Verdeel de spaghetti over borden, schenk de saus erover en garneer met garnalen en kervel.
Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Sambal Goreng Telor (Pittige eieren in kokossaus)
Pittige eieren in een kruidige sambal-tomatensaus met kokos, een smaakvol vegetarisch Indisch gerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 dagen d
Totale tijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en bewaar in warm water.
Verhit de wokolie, wok de uien en knoflook op laag vuur.
Voeg sambal oelek, suiker en tomatenpuree toe en bak kort mee.
Voeg kokend water toe en laat 3 minuten doorkoken.
Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
Kerf de eieren in.
Voeg de eieren toe en warm 2 minuten mee.
Halveer de eieren en schenk de saus erover.
Serveertip:
Serveer met lente-ui en atjar tjampoer.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Oester soja woknoedels met zalm en peultjes
Heerlijke woknoedels met zalm en peultjes in een Thaise oester soja saus, afgemaakt met krokante kroepoek.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Land van herkomst: Thailand Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 20 gram Conimex Kroepoek Bali 75g kwart zak
- 600 gram peultjes
- 1 rode peper
- 300 gram zalm
- 1 pak Conimex Wok Noedels
- 3 eetlepels Conimex Wok Olie
- 10 eetlepels Conimex Woksaus Oester Soja
Kook de noedels volgens de verpakking, giet af en spoel koud.
Maak de peultjes schoon, snijd de rode peper fijn en de zalm in blokjes.
Verhit de wok, voeg olie toe en wok de peultjes met peper 2 minuten.
Voeg de zalm toe en roerbak 5 minuten.
Schep de noedels erdoor.
Schep de woksaus erdoor en verwarm goed.
Verdeel over borden en bestrooi met kroepoek.
VARIATIES
Voor een fijne kruidige knoflooksmaak met koriander kun je de Woksaus Oester Soja vervangen door Woksaus Knoflook Koriander. Groene asperges (in stukjes) zijn een feestelijke vervanger voor de peultjes.
Serveertip:
Serveer met seroendeng of sambal. Vervang peultjes door groene asperges. Gebruik Conimex Woksaus Knoflook Koriander als variatie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Sweet chili garnalen woknoedels
Zoet-pittige woknoedels met garnalen, paprika en prei in een heerlijke sweet chili saus.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Snijd de paprika's in blokjes en de prei en lente-ui in ringen.
Kook de noedels volgens de verpakking.
Verhit de wokolie, wok de paprika en prei 3 minuten.
Voeg de garnalen en sweet chili saus toe en wok tot de garnalen gaar zijn.
Voeg de noedels toe en warm alles door.
Schep de lente-uitjes, garnalen en woksaus door de noedels en wok 1 minuut.
Verdeel over kommen en bestrooi met lente-ui.
Serveertip:
Serveer met kroepoek. Vervang garnalen door kippendijfilet, verleng de bereidingstijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Riesling.
VARIATIES
Vervang dan de garnalen door kippendijfilet, voor een andere smaakbeleving. Let er wel op dat de bereidingstijd ongeveer 8 minuten wordt verlengt. Snij de kippendijfilet in stukjes en wok eerst de kippendijfilet ca. 3 minuten, en voeg daarna de paprika en prei toe.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Klassieke tomatensoep met mini-gehaktballetjes
Een heerlijke, huisgemaakte tomatensoep met kleine gehaktballetjes en vermicelli.
Servings: 1
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 30 gram gehakt
- 1 laurierblad
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 takje peterselie
- peper
- 1 mespunt tijm
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels vermicelli
- 4 dl water
- zout
Smelt de boter in de braadpan en fruit de ui.
Voeg tomatenpuree, kruiden en ½ dl water toe, dek af en smoor 5 minuten.
Voeg 3 ½ dl water en bouillonpoeder toe en breng aan de kook.
Voeg vermicelli toe en kook 5 minuten.
Maak gehakt aan met peper, zout en nootmuskaat, draai er balletjes van en voeg toe.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Serveertip:
Serveer met een stukje brood.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Spinazieovenschotel
Een hartige spinazieovenschotel met ei en room, perfect als bijgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- Boter
- 4 eieren
- 1 teentje knoflook
- Nootmuskaat
- 3 eetlepels olie
- Paneermeel
- Peper
- 4 eetlepels room
- 1 kg spinazie
- Zout
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verhit de olie in een pan en fruit de geperste knoflook 2 minuten.
Voeg de gewassen spinazie toe en smoor 5 minuten met de deksel op de pan.
Laat de spinazie uitlekken en doe in een ingevette ovenschaal.
Klop de eieren en room los met een staafmixer.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Meng met de iets afgekoelde spinazie.
Bestrooi met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal 10 minuten in de oven.
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42
Scholrolletjes met zalm en mierikswortel
Verfijnde scholrolletjes gevuld met zalm en mierikswortel, een elegant voorgerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
Snijd de scholfilets overlangs doormidden.
Beleg de filets met zalm en bestrooi met dille.
Rol de filets op en bind vast met touwtjes.
Pocheer de rolletjes 5 minuten in de visbouillon.
Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de rolletjes in plakjes en leg op een bord.
Leg de geraspte wortel in het midden.
Garneer met kruissla en gevulde tomaatjes.
Serveertip:
Serveer met toast of stokbrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 42