Spinazie-Emmentaler galette met knoflook en amandelen

Spinazie-Emmentaler galette met knoflook en amandelen

Een heerlijke spinazie-Emmentaler galette met knoflook, rode ui en een knapperige amandelkorst. Perfect als hartig hoofdgerecht of bijgerecht.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 400 g bladspinazie geblancheerd of ontdooid
  • Snufje verse nootmuskaat geraspt
  • 50 ml sojasaus
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g belegen Emmentaler geraspt
  • 50 g geschaafde amandelen
  • Olie om te bakken
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de knoflook en rode ui aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de spinazie en een snufje nootmuskaat toe en blus af met de sojasaus.
  • Laat 2 minuten garen en laat het mengsel afkoelen.
  • Meng het afgekoelde spinaziemengsel met de crème fraîche en de geraspte Emmentaler.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het spinaziemengsel in het midden van het deeg, laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.
  • Vouw de randen van het deeg over het spinaziemengsel en bestrijk de rand met geklutst ei.
  • Bestrooi de rand met geschaafde amandelen en bestrijk nogmaals licht met ei.
  • Bak de galette 35-40 minuten onderin de oven, tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Serveer warm en geniet van deze smaakvolle hartige taart.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer deze galette met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc. Voor meer pit, vervang de Emmentaler door geitenkaas of blauwschimmelkaas en kies voor een bijpassende volle witte wijn.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Zijdezachte kaaspudding met frambozencoulis

Zijdezachte kaaspudding met frambozencoulis

Een zijdezachte kaaspudding met een frisse frambozencoulis, perfect als licht en verfijnd dessert.
Bereidingstijd20 minuten
exclusief opstijftijd3 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 75 g basterdsuiker verdeeld
  • 500 g volle kwark
  • 125 g frambozen
  • Sap van 2 citroenen

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Meng het vanillemerg met de slagroom en klop de slagroom bijna stijf.
  • Voeg 50 g basterdsuiker toe en meng goed.
  • Meng de slagroom voorzichtig met de kwark in een grote kom.
  • Meng de frambozen met de resterende suiker en voeg het leeggeschraapte vanillestokje toe voor extra smaak.
  • Zet apart.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
  • Verwarm het citroensap in een pan op laag vuur en los de gelatine hierin op.
  • Voeg het citroensapmengsel voorzichtig toe aan het room-kwarkmengsel en roer goed door.
  • Schep het mengsel in een licht ingevette puddingvorm.
  • Dek af met plasticfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de puddingvorm kort in heet water.
  • Snijd voorzichtig de randen van de pudding los met een mes.
  • Keer de pudding om op een serveerschaal en laat deze voorzichtig uit de vorm glijden.
  • Verwijder het vanillestokje uit de frambozen en schep de frambozencoulis over en naast de pudding.

Notities

Serveertip:
Garneer met verse muntblaadjes en extra frambozen voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past perfect bij de subtiele zoetheid van de kaaspudding en de frisse smaak van de frambozen.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 9g | Vet: 11g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Romige champignon-paddenstoelensoep met chorizo en bosuitjes

Romige champignon-paddenstoelensoep met chorizo en bosuitjes

Een hartverwarmende en romige champignon-paddenstoelensoep met een knapperige twist van chorizo en frisse bosuitjes.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Groenten, Soep, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 zakje Honig champignon-bospaddenstoelensoepmix
  • 750 ml water
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 100 g chorizo in reepjes gesneden
  • 3 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Breng 750 ml water aan de kook in een pan en voeg al roerende de soepmix toe.
  • Laat de soep zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Roer de uitgebakken chorizo door de champignon-paddenstoelensoep.
  • Schep 2 eetlepels soep door de crème fraîche in een apart kommetje en roer dit mengsel vervolgens door de soep voor extra romigheid.
  • Verdeel de soep over kommen of borden, garneer met de bosuitjes en serveer warm.

Notities

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of geroosterde croutons voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige textuur van de soep en de hartige smaken van de champignons en chorizo.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Cinnamon roll crumble met appel en noten

Cinnamon roll crumble met appel en noten

Een heerlijke combinatie van warme appel, kaneel en knapperige bladerdeegcinnamon rolls, perfect als dessert of zoete traktatie.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Noten, Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Servings: 12 rolletjes
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 400 g Elstar appels geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 75 ml troebele appelsap
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 25 g rozijnen
  • 20 g pecannoten of walnoten fijngehakt
  • 10 g maïzena
  • 1,5 tl gemalen kaneel
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Bak de appelblokjes in een pan met 20 g boter en 30 g basterdsuiker gedurende 4-5 minuten.
  • Meng de maïzena met het appelsap en voeg dit, al roerend, toe aan de appelblokjes.
  • Voeg de rozijnen en vanille-extract toe, verwarm tot het mengsel bindt en zet het vuur uit.
  • Giet de appelvulling in een ovenschaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Besmeer het bladerdeeg met de resterende zachte boter, laat 2 cm aan één van de korte zijden vrij.
  • Meng de overgebleven basterdsuiker met kaneel en strooi gelijkmatig over de boter.
  • Verdeel de fijngehakte noten over de suiker en druk lichtjes aan.
  • Rol het bladerdeeg strak op vanaf de zijde met vulling, bestrijk het laatste stukje deeg met water en druk de naad goed aan.
  • Wikkel de rol in bakpapier en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast (kan ook een dag van tevoren).
  • Snijd de gekoelde bladerdeegrol in 12 plakken van 1 cm en verdeel ze over de appelvulling in de ovenschaal.
  • Bak de cinnamon rolls 40 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer warm met vanille-ijs of vanillesaus.

Notities

Serveertip:
Serveer de appelschotel warm met een bolletje vanille-ijs of een beetje vanillesaus.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese combineert perfect met de zoete en fruitige smaken van dit dessert.

Nutrition

Serving: 1rol | Calories: 210kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g

Rabarbertaart met amandelvulling

Rabarbertaart met amandelvulling

Een heerlijke rabarbertaart met een zachte amandelvulling en een knapperige bodem. Perfect als dessert of bij de koffie.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Groenten, Noten, Taart
Land van herkomst: Internationaal, Nederland
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 100 g boter
  • 100 g paneermeel
  • 175 g kristalsuiker verdeeld
  • 500 g rabarber geschild en in stukken van 3 cm gesneden
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g geschaafde amandelen verdeeld
  • 2 eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 tl gemalen kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Smelt de boter in een pan en voeg het paneermeel en 75 g kristalsuiker toe.
  • Roer tot het mengsel goudbruin is en haal van het vuur.
  • Meng de overgebleven kristalsuiker met de rabarber en laat het 30 minuten rusten.
  • Giet daarna het overtollige vocht af.
  • Meng in een kom de poedersuiker, 75 g geschaafde amandelen, citroenrasp, kaneel en eieren.
  • Voeg het botermengsel toe en roer goed.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm.
  • Versterk de rand van de taart met het overhangende deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem en leg de rabarber er decoratief bovenop.
  • Bak de taart 40 minuten in het onderste gedeelte van de oven, tot hij goudbruin is.
  • Garneer met de rest van de geschaafde amandelen en laat de taart iets afkoelen voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer de taart lauwwarm met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor extra luxe.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een Sauternes past uitstekend bij de zoetzure smaak van de rabarber en het romige van de amandelvulling.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 27g

Frambozendessert met Witte Chocoladeroom

Frambozendessert met Witte Chocoladeroom

Dit heerlijke dessert combineert de frisheid van frambozen met de romige zoetheid van witte chocolade en een knapperige laag galettewafels.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g frambozen
  • 200 g witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 150 g roomyoghurt met framboos en braam
  • 8 galette wafels

Instructies

  • Was de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.
  • Breek 150 g witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie in een kom boven een pan met zacht kokend water.
  • Roer tot een gladde massa.
  • Klop de slagroom in een andere kom bijna stijf.
  • Spatel de roomyoghurt en de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom.
  • Bewaar het mengsel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller krullen van de resterende 50 g witte chocolade.
  • Leg op elk van de vier bordjes twee wafels en

Notities

Serveertip:
Serveer direct, zodat de wafels knapperig blijven en de frambozen hun frisheid behouden.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete witte wijn zoals een late oogst Riesling of een Moscatel. De romige witte chocolade en de frisse frambozensmaak vormen een perfecte match met de fruitige tonen van de wijn.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.1g | Sugar: 32g

Mihoensalade met Teriyaki Tilapia: De Aziatische Powerlunch

Mihoensalade met Teriyaki Tilapia: De Aziatische Powerlunch

Vergeet die saaie boterhammen! Deze Mihoensalade met teriyaki tilapia is uw nieuwe favoriete hoofdgerecht als u weinig tijd, maar veel trek heeft. Binnen 30 minuten staat deze frisse, Aziatische salade op tafel. De zoute, sappige tilapia - snel gegaard in een kleverige teriyakimarinade - combineert perfect met de zachte mihoen en de knapperige peen. Het is zo'n snelle, smaakvolle winnaar dat u zich afvraagt waarom u ooit anders at!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Azië, Japan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 pesonen
Calories: 200kcal
Author: Cor Kevenaar
Cost: € 4,50 per portie (indicatie)

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g Mihoen
  • 2 stuks Tilapiafilets circa 200 g totaal
  • 100 ml Teriyakimarinade
  • 2 el Roerbakolie
  • 7,5 g Koriander vers
  • 150 g Peen julienne

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Laat de mihoen circa 5 minuten wellen, haal van het vuur en laat uitlekken in een vergiet.
  • Halveer de tilapiafilets in de lengte.
  • Meng 2 eetlepels teriyakimarinade in een kom.
  • Breng de rest van de teriyakimarinade aan de kook in een koekenpan.
  • Leg de stukken vis in de koekenpan en laat 4 tot 5 minuten op hoog vuur garen, keer regelmatig.
  • Klop de roerbakolie door de marinade in de kom.
  • Knip de koriander fijn met de keukenschaar en voeg toe aan de kom.
  • Meng de mihoen en peen julienne door de marinade.
  • Verdeel de salade over twee borden, leg de vis erop en schep het kookvocht (de gereduceerde teriyakisaus) erover.

Notities

Serveertip:
Garneer deze Mihoensalade rijkelijk met sesamzaadjes en extra koriander voor een frisse, knapperige twist.
Wijnadvies:
Deze Mihoensalade met teriyaki tilapia is een heerlijk complex gerecht: het is zout, zoet (door de teriyaki), fris (door de koriander en de salade) en bevat de delicate smaak van de vis. De wijn moet licht, verkwikkend en aromatisch zijn. Kies voor een frisse Sauvignon Blanc. De citruszuren en de subtiele groene, minerale tonen van deze witte wijn snijden moeiteloos door de plakkerige zoetheid van de teriyaki. Het zorgt voor een heerlijke balans en versterkt de frisse kant van de salade. Een perfecte, lichte keuze voor dit Aziatische hoofdgerecht!

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Dadel-Sinaasappel Bladerdeeghapjes met Sesam

Dadel-Sinaasappel Bladerdeeghapjes met Sesam

Deze knapperige bladerdeeghapjes gevuld met een smeuïge dadel-sinaasappelpuree en bestrooid met sesamzaadjes zijn perfect als dessert of bij de koffie.
Bereidingstijd1 uur
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 24 stuks
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de vulling:

  • 230 g ontpitte Iraanse dadels
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el sinaasappelbloesemwater
  • 1 tl kaneel

Voor de hapjes:

Instructies

  • Begin met de dadelvulling door de dadels samen met het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, koekkruiden, kaneel en vanillesuiker in een pan te doen.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur gedurende 5 minuten pruttelen.
  • Druk al roerend met de achterkant van een lepel op de dadels totdat een gladde puree ontstaat.
  • Roer het sinaasappelbloesemwater door de dadelpasta en laat deze op een bord afkoelen gedurende 15 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  • Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkvlak en verdeel het in de lengte in twee gelijke stukken.
  • Schep de afgekoelde dadelpuree in het midden van beide deegrepen.
  • Vouw het deeg over de vulling en druk de naden stevig dicht.
  • Snijd de deegrepen in 12 gelijke stukken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de hapjes met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Bak de hapjes gedurende 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de hapjes volledig afkoelen en bestrooi ze eventueel met poedersuiker.

Notities

Serveertip:
Serveer de bladerdeeghapjes bij de koffie of thee, of als een licht dessert na een diner.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte dessertwijn zoals een Muscat of een fruitige Riesling, die de zoete en kruidige smaken van de hapjes perfect aanvullen.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 1g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g

Shakshuka pizza met feta en eieren

Shakshuka pizza met feta en eieren

Combineer de smaken van shakshuka en pizza in dit unieke gerecht. Kruidige tomatensaus, zachte eidooiers en verkruimelde feta zorgen voor een ware smaakexplosie!
Bereidingstijd1 uur 5 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Midden Oosten
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij spelt-pizzadeeg
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 paprika's rood en groen, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 eieren
  • 100 g feta verkruimeld
  • Olijven optioneel
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

Voorbereiding:

  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en vouw de randjes 1 cm om.
  • Druk ze aan om een opstaand randje te vormen.

Tomatensaus:

  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de stukjes paprika toe en bak 2-3 minuten.
  • Voeg vervolgens de knoflook, cayennepeper, komijn- en paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg tomatenblokjes en suiker toe.
  • Laat de saus 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout, en laat de saus afkoelen.

Pizza samenstellen:

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
  • Verdeel de afgekoelde tomatensaus over het pizzadeeg en maak 4 kuiltjes in de saus.
  • Bak de pizza 15 minuten in het midden van de oven.

Eieren en afwerking:

  • Haal de pizza uit de oven en breek in elk kuiltje een ei.
  • Verdeel de verkruimelde feta over de pizza en bak nog 6-8 minuten, afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt.
  • Haal de pizza uit de oven, bestrooi met koriander en peterselie, en voeg eventueel olijven toe.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of knapperig brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een aromatische witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 16g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 7g

Spinazie-Feta Strudel: Hartige Vegetarische Hoofdgerecht

Spinazie-Feta Strudel: Hartige Vegetarische Hoofdgerecht

Oostenrijkse elegantie meets Mediterraanse smaak: deze Spinazie-Feta Strudel is de perfecte hartige verrassing! Een knapperige rol van glutenvrij bladerdeeg, boordevol romige, ziltige feta en verse spinazie. Dit gerecht is zo indrukwekkend dat je tafelgasten denken dat je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl de voorbereiding in een zucht is gebeurd. Het ultieme, vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag, of een chique avond!
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd35 minuten
(exclusief baktijd)25 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Fusion, Griekenland, Oostenrijk
Jaargetijde:: Herfst, Lente
Dieët: Eiwitrijk, Glutenvrij, Vegetarisch
Feestdagen etc: Borrel
Servings: 4
Calories: 410kcal
Author: Cor Kevenaar
Cost: €3,00 - €4,00 per persoon

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg
  • 2 eetlepels boter
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 800 gram bladspinazie geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
  • 250 gram feta verkruimeld
  • Peper Naar smaak
  • Zout Naar smaak
  • 1 ei losgeklopt, om te bestrijken
  • Pijnboompitten Naar smaak, om te bestrooien

Instructies

Vulling voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 220C (boven- en onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook kort aan totdat deze geurt.
  • Voeg het paneelmeel toe en bak kort mee.
  • Roer de fijngesneden bladspinazie erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en meng vervolgens de verkruimelde feta erdoor.

Strudel rollen en bakken

  • Rol het glutenvrij bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de spinazie-feta vulling over het onderste deel van het deeg.
  • Zorg hierbij voor een lege rand van 2 cm aan de onderkant en de zijkanten.
  • Rol het deeg van onderaf strak op tot een strudel.
  • Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • Bestrijk de rol met het losgeklopt ei en bestrooi royaal met pijnboompitten.
  • Bak de strudel in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, totdat deze goudbruin en knapperig is

Notities

Serveersuggestie
Serveer deze heerlijke spinazie-feta strudel warm met een lichte, frisse salade met een eenvoudige vinaigrette als compleet hoofdgerecht.
Wijnadvies
De ziltigheid van de feta en de aardse, ijzerachtige smaak van de spinazie vragen om een lichte rode wijn met zachte tannines en een goede zuurgraad. Een lichte, elegante Pinot Noir uit de Bourgogne of de Elzas is ideaal, met zijn tonen van rood fruit en subtiele aardse nuances die de hartigheid van de strudel mooi complementeren. Mocht je liever wit drinken, kies dan voor een droge, minerale Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 15g | Vet: 28g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g