Romige Anijs-Kwark met Verse Aardbeien
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g volle kwark
- 1 anijsblokje
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 500 g aardbeien in plakjes
Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring hem uit en leg hem in een vergiet boven een kom.
Schenk de kwark in de theedoek en laat deze 30 minuten uitlekken.
Maal het anijsblokje en de suiker fijn in een vijzel, of leg ze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller.
Roer het anijs-suikermengsel door de uitgelekte kwark.
Pureer 200g aardbeien met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen.
Schep de anijs-kwark in elke kom en garneer met de overgebleven plakjes aardbeien.
Wijnadvies:
Deze romige anijs-kwark met verse aardbeien vraagt om een lichtzoete, fruitige wijn zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 0.2g | Sugar: 29g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Oosterse Mieneschotel met Paksoi
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 55 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g mienestjes
- 2 struiken paksoi
- 400 g varkensvleesreepjes of tofu voor vegetarische optie
- 2 theelepels gemalen komijn djinten
- 7 eetlepels zoete chilisaus
- 50 g gebakken uitjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
Kook de mienestjes volgens de instructies op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het varkensvlees (of tofu) in 5 minuten bruin.
Voeg de paksoi toe en bak deze al omscheppend 4-5 minuten mee.
Breng op smaak met de Japanse sojasaus, gemalen komijn, zout en peper.
Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op.
Schenk de zoete chilisaus over de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.
Wijnadvies:
Deze oosterse mieneschotel met paksoi gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 27g | Vet: 26g | Zout: 2.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Spinazie en Brie Plaatpizza
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 530kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 g verse spinazie
- 1 pak mix voor pizzabodem
- 360 ml sugo pastasaus pikant
- 300 g brie
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de fijngehakte knoflook gedurende 30 seconden.
Voeg de verse spinazie toe in porties en roerbak gedurende 5-6 minuten, tot alle spinazie is geslonken.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
Meng in een kom de pizzamix met de rest van de olijfolie en 250 ml water met behulp van een mixer met deeghaken, tot een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed het deeg vervolgens met de hand tot het soepel is.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne rechthoekige lap.
Bekleed een ingevette bakplaat met het uitgerolde deeg.
Bestrijk het deeg met de pastasaus, maar laat de randen vrij.
Verdeel de uitgelekte spinazie over de pizza.
Snijd de brie in dunne plakken en leg deze op de spinazie.
Bak de pizza in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
Snijd de pizza in stukken en serveer.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van brie en spinazie op deze pizza. De fruitige tonen van de wijn vullen de romige textuur van de brie aan, terwijl de zachte tannines een mooie balans bieden aan de pittige pastasaus.
Calories: 530kcal | koolhydraten: 41g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.3g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Broccoli en Mozzarella Pizza
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g panklare broccoliroosjes
- ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bol mozzarella kaas in plakken
- 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
Dep de broccoli droog met keukenpapier.
Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
Besprenkel met de resterende olie.
Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.
Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Pittige Tortelloni Pastasalade met Pesto
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Koeltijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 750 g tortelloni con formaggio e nocci verse pasta
- 200 g sugar snaps
- 1 rode peper
- 100 g verse pesto
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 250 g cherrytomaten gehalveerd
- 75 g rucola
Kook de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan met kokend water totdat ze beetgaar zijn.
Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de sugar snaps toe.
Giet de tortelloni en sugar snaps af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
Snijd de rode peper zeer fijn.
Meng in een wijde schaal de verse pesto met de fijngesneden rode peper, olijfolie en witte-wijnazijn.
Voeg de uitgelekte tortelloni en sugar snaps toe aan de pestodressing en meng alles goed door elkaar.
Laat de pastasalade 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
Was de cherrytomaten en halveer ze.
Scheur de rucola in stukken.
Schep voorzichtig de cherrytomaten en rucola door de pastasalade.
Breng de salade op smaak met zout en peper.
Serveer de pastasalade op kamertemperatuur.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige pastasalade met pesto.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Frisse Pastasalade met Zeevruchten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 125 g farfalle of cravattine strikjespasta
- 250 g zeevruchtencocktail diepvries
- 1 limoen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels groene olijventapenade
- 2 snackkomkommers of ½ komkommer
- 100 g jonge bladsla
- Zout en peper naar smaak
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Laat de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water ontdooien en dep ze daarna droog.
Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
Klop in een schaal een dressing van olijfolie, 1-2 eetlepels limoensap, limoenrasp, groene olijventapenade, zout en peper.
Spoel de gekookte pasta in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
Meng de afgekoelde pasta met de zeevruchtencocktail door de dressing.
Was de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
Snijd de komkommerhelften in de lengte in plakken en vervolgens in fijne linten.
Verdeel de jonge bladsla over vier borden.
Schep de pastasalade met zeevruchten erop en garneer met de komkommerlinten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze lichte en smaakvolle pastasalade met zeevruchten.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Romige Pastasalade met Gerookte Zalm en Sinaasappel
Voorbereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
ruime pan
Ruime serveerschaal
- 300 g penne
- 300 g broccoli in kleine roosjes
- 225 g doperwten diepvries, fijn
- 1 sinaasappel
- 125 ml zure room
- 1 theelepel mosterd
- 200 g gerookte zalmfilet
- 1 blikje maïskorrels 300 g, uitgelekt
- Zout en peper naar smaak
ook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af, spoel hem af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Kook de broccoli in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn.
Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Boen de sinaasappel schoon.
Rasp de schil van de sinaasappel fijn en voeg toe aan de zure room in de serveerschaal.
Pers de sinaasappel uit en roer het sap samen met de mosterd door de room.
Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper.
Snijd de gerookte zalm in repen van drie centimeter breed.
Schep de afgekoelde penne, broccoli, doperwten, maïs en zalm door de sinaasappeldressing in de serveerschaal en meng alles goed door elkaar.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 54g | Protein: 26g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen
AllerHande 2006
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 410kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 g pipe rigate pasta
- 500 g sperziebonen
- ½ eetlepel mosterd
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
- 100 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden
- 2 eieren hardgekookt
- 1 blikje ansjovisfilets 46 g
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water in een vergiet, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
Voeg de sperziebonen en zwarte olijven toe aan de pastasalade en meng voorzichtig.
Snijd de hardgekookte eieren in achten en leg ze samen met de ansjovisfilets op de salade.
Wijnadvies:
Een droge, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de tonijn en de frisse smaak van de salade.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 16g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Tagliatelle Salade met Grapefruit en Geitenkaas
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- ½ pak diepvries suikerpeultjes à 450 g
- 150 g verse tagliatelle
- 1 rode grapefruit
- 200 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc, verkruimeld
- 2 eetlepels zure room
- 30 g grofgesneden rucolasla
Breng in een pan water met 1 theelepel zout aan de kook.
Kook de suikerpeultjes 3 minuten, schep ze uit de pan met een schuimspaan en spoel ze af onder koud water in een vergiet.
Kook vervolgens de tagliatelle beetgaar in dezelfde pan.
Spoel af onder koud water in een vergiet.
Snijd de grapefruit dik schillen.
Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit.
Houd de helft van de geitenkaas apart.
Smelt de rest van de geitenkaas in een steelpan met de zure room.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de saus door de pasta en schep de peultjes, grapefruit en rucola erdoor.
Strooi de rest van de geitenkaas eroverheen.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zure grapefruit en romige geitenkaas.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.9g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6
Romige Pappardelle met Paddestoelen
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 g kastanjechampignons in plakjes
- 200 ml crème fraîche
- 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
- 150 g Grana Padano of oude kaas geraspt
- 500 g verse pappardelle pasta
- 200 g galia ham in reepjes (of geroosterde hazelnoten voor een vegetarische optie)
- 30 g verse peterselie fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig vuur.
Bak de champignons gedurende 10 minuten, af en toe omscheppen, tot ze gaar zijn.
Verwarm in een steelpan de crème fraîche.
Roer het kruidenbouillonpoeder en de geraspte kaas erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook intussen de pappardelle pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af in een vergiet.
Voeg de hamreepjes en fijngehakte peterselie toe aan de champignons en bak ze 1 minuut mee.
Meng de gekookte pappardelle door de champignons en ham.
Verdeel de pasta over vier borden en schep de kaassaus erover.
Serveer met een salade van eikenbladslamelange en tomaten.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 6