Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Geniet van deze romige witte aspergequiche met kaas en peterselie, eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect als lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g asperges geschild
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Paneermeel naar smaak
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte graskaas of jonge kaas
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de asperges in stukjes van 5 cm.
  • Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
  • Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi het met een beetje paneermeel.
  • Klop de eieren los in een kom en meng er de crème fraîche, geraspte kaas, peterselie, zout en peper naar smaak door.
  • Laat de asperges goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem.
  • Schenk het ei-roommengsel over de asperges in de vorm.
  • Bak de quiche 30 minuten in de airfryer op 180°C.
  • Serveer de quiche warm, eventueel met een extra garnering van peterselie.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas

Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas

Een heerlijke, lichte quiche gevuld met groene asperges, ham en magere kaas. Perfect voor een lunch of diner, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rusttijd deeg)3 uur
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Ingrediënten deeg:

  • 250 g patentbloem
  • 100 g deegmargarine
  • 5 g gist gedroogd
  • 5 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 100 g melk
  • 1 ei

Ingrediënten vulling:

  • 250 g groene asperges
  • 250 g magere hamblokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 500 g magere kaas 0%
  • 2 eieren
  • Bieslook gesneden ter garnering

Instructies

  • Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn en meng deze goed door elkaar.
  • Zet het mengsel in de koelkast.
  • Maak een zetdeeg door de bloem, margarine, gist, zout, basterdsuiker, melk en het ei te mengen tot een mooi deeg.
  • Laat het deeg enkele uren rusten in de koelkast.
  • Bestrijk de quichevorm met olie of margarine.
  • Rol het deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de quichevorm.
  • Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen.
  • Haal de vulling uit de koelkast en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.
  • Strijk de vulling glad.
  • Garneer de quiche met enkele overgebleven asperges.
  • Bak de quiche 40 minuten in de airfryer op 150°C.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met gesneden bieslook en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Smeuïge Bananen-Ei Pannenkoeken

Smeuïge Bananen-Ei Pannenkoeken

Smeuïge bananen-ei pannenkoeken Perfect voor ontbijt of een lichte snack Maak ze snel en eenvoudig met rijpe bananen Heerlijk met vers fruit, honing of roomijs
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Fruit, Ontbijt, Pannenkoeken, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote rijpe bananen
  • 2 grote eieren
  • ¼ kopje honing of ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel kaneelpoeder optioneel
  • 1 eetlepel kokosolie of boter om de pan in te vetten
  • ¼ kopje chocoladechips of gehakte noten optioneel

Instructies

  • Instructies:
  • Plet de bananen in een kom met een vork tot een gladde puree.
  • Meng de eieren, honing of ahornsiroop, vanille-aroma, bakpoeder, zout en kaneel (indien gebruikt) door de gepureerde bananen.
  • Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Voeg eventueel chocoladechips of gehakte noten toe.
  • Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en vet deze in met een dunne laag kokosolie of boter.
  • Giet ongeveer 1/4 kopje van het beslag in de pan voor elke pannenkoek en spreid uit tot een kleine ronde vorm.
  • Bak 2-3 minuten aan elke kant tot de pannenkoeken goudbruin en volledig gaar zijn.
  • Controleer met een tandenstoker of ze klaar zijn.
  • Haal de pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord.
  • Serveer met toppings zoals vers fruit, honing, ahornsiroop, poedersuiker of een bolletje roomijs.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio om de zoetheid van de pannenkoeken te complementeren.

Nutrition

Serving: 1pannenkoek | Calories: 200kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 12g

Krokante Groentenkroketjes uit de Airfryer

Krokante Groentenkroketjes uit de Airfryer

Deze krokante groentenkroketjes zijn een heerlijke en gezonde snack, perfect voor elke gelegenheid. Gemaakt met een mix van wortel, spinazie, erwten en maïs, en krokant gebakken in de airfryer, zijn ze een smakelijke manier om meer groenten te eten. Ideaal voor kinderen en volwassenen!
Bereidingstijd49 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Snack, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 20
Calories: 60kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 2 lepels plantaardige olie
  • 35 g boter
  • 40 g bloem
  • 50 g aardappel
  • 80 g erwten
  • 80 g maïs uit blik
  • 80 g paneermeel
  • 100 g wortel
  • 4 blokjes diepvries spinazie
  • 500 ml groentebouillon

Instructies

  • Breng de groentebouillon aan de kook.
  • Voeg de stukjes wortel en plakjes aardappel toe aan de kokende bouillon en kook ze 5 minuten.
  • Voeg daarna de erwten toe en kook nog eens 3 minuten.
  • Haal de groenten uit de bouillon en bewaar de bouillon voor de roux.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer totdat het een vaste massa wordt.
  • Voeg langzaam 200 ml van het kookvocht toe en roer tot je een smeuïge roux hebt.
  • Prak de aardappelschijfjes en voeg deze toe aan de roux.
  • Voeg vervolgens de gekookte wortel, erwten, maïs en ontdooide spinazie toe en meng alles goed door elkaar.
  • Laat het mengsel op een bord afkoelen in de vriezer gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Klop de eiwitten los in een diep bord.
  • Meng in een ander diep bord het paneermeel met de plantaardige olie en roer met een vork totdat je weer losse kruimels hebt.
  • Haal het groentemengsel uit de vriezer en maak er 20 kleine balletjes van.
  • Haal de balletjes eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel.
  • Plaats de balletjes nog eens 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Leg 10 balletjes voorzichtig in het mandje van de airfryer en bak ze 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Herhaal dit proces met de resterende 10 balletjes.
  • Serveer de groentenkroketjes warm en geniet van een knapperige, gezonde snack!

Notities

Combineer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 60kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 2g | Vet: 2g | Zout: 0.2g | Sugar: 1g

Gevulde Gehaktkommetjes met Groenten en Cheddar

Gevulde Gehaktkommetjes met Groenten en Cheddar

Deze gevulde gehaktkommetjes met ontbijtspek zijn een heerlijke en creatieve manier om gehakt te serveren. Gevuld met een smaakvolle mix van groenten en bedekt met smeltende cheddar, zijn deze kommetjes perfect als hoofdgerecht. Makkelijk te maken in de airfryer en ideaal voor een stevige maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 10-15 plakjes ontbijtspek
  • 500 g gehakt
  • Cheddar kaas naar smaak
  • Diverse kruiden Italiaanse kruiden, Provençaalse kruiden, gember, 5kruidenmelange, kerrie, ketjap, sambal, worcestersaus, chilisaus, tomatenpuree, iets zoets en iets zuurs zoals citroensap
  • Groente mix ui, paprika, champignons
  • Paneermeel
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Meng het gehakt in een kom met een ei, paneermeel, peper, zout en je favoriete kruiden.
  • Kneed het mengsel goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke delen en vorm er grote gehaktballen van.
  • Neem een blikje bier of een drinkglas en druk dit in het midden van elke gehaktbal om een kommetje te vormen.
  • Druk het gehakt rondom het blikje aan zonder de bodem te doorbreken.
  • Wikkel de gehaktkommetjes in met plakjes ontbijtspek, zorg dat het spek goed aansluit.
  • Haal het blikje voorzichtig uit het gehakt, zodat de kommetjes hun vorm behouden.
  • Vul de gehaktkommetjes met een mix van gebakken groenten zoals ui, paprika, en champignons.
  • Dek de gevulde kommetjes af met een plakje cheddar kaas.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden gedurende 3 minuten.
  • Plaats de gehaktkommetjes in de airfryer en bak ze 16 minuten op 175 graden, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de gehaktkommetjes warm, eventueel met een bijgerecht zoals aardappelpuree of een frisse salade.

Notities

Combineer met een stevige rode wijn zoals een Malbec of een Zinfandel.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Kruidig Gehaktbrood met Salami en Champignons

Kruidig Gehaktbrood met Salami en Champignons

Dit smaakvolle gehaktbrood met salami en champignons is een heerlijk hoofdgerecht dat perfect wordt gebakken in de airfryer. De combinatie van rundergehakt, verse tijm en een vleugje salami zorgt voor een rijk en kruidig gerecht, ideaal geserveerd met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Bereidingstijd40 minuten
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 champignons in dikke plakjes
  • 3 eetlepels paneermeel of broodkruim
  • 50 g salami of chorizo heel fijngehakt
  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie voor bestrijken

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Meng in een kom het rundergehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, fijngehakte salami, fijngesnipperde ui, tijmblaadjes, een theelepel zout en royaal versgemalen peper.
  • Kneed het mengsel goed door elkaar.
  • Doe het gehaktmengsel over in een schaal of bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Druk de plakjes champignon in de bovenkant van het gehaktbrood en bestrijk de bovenkant licht met olijfolie.
  • Plaats het gehaktbrood in de airfryer en bak het gedurende 25-30 minuten op 200 °C, totdat het mooi goudbruin en gaar is.
  • Laat het gehaktbrood na het bakken nog zeker 10 minuten rusten voor het aansnijden, zodat de sappen zich kunnen verdelen.
  • Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

Notities

Combineer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Torta Peperone

Torta Peperone

Deze Torta Peperone is een heerlijke Italiaanse groentetaart met paprika, tomaat en ansjovis, perfect voor een smaakvol diner of feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hartige taart
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Picknick
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 6 paprika's geel en rood
  • ½ dl olie
  • 1 kg tomaten ontveld, ontpit en grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 1 rode chilipeper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 450 gr bladerdeeg 10 plakjes
  • 1 eidooier
  • 12 ansjovisfilets
  • Melk
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240 °C.
  • Rooster de paprika's in de oven gedurende 25-30 minuten, waarbij je ze halverwege keert.
  • Plaats de geroosterde paprika's in een plastic zak en laat ze 5 minuten uitdampen.
  • Verwijder de schil en snijd de paprika's in repen.
  • Verwarm de olie in een pan en bak de tomaten 15-25 minuten tot het vocht is verdampt.
  • Voeg knoflook, zout, peper, majoraan, chilipeper en de paprika's toe.
  • Bak nog eens 10 minuten op laag vuur.
  • Voeg de wijnazijn toe en verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een lap van 45 x 20 cm en 3 mm dik.
  • Snijd rondom 2 cm af en plak dit met water als een opstaande rand vast.
  • Leg het deeg op een bakblik en prik de bodem in met een vork.
  • Klop de eidooier los met 1 theelepel water en bestrijk het deeg ermee.
  • Bak het deeg 10 minuten in het midden van de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 190 °C.
  • Week de ansjovis 15 minuten in melk, laat uitlekken en bestrijk ze met olijfolie.
  • Schep het groentemengsel op het deeg en verdeel de ansjovis erover.
  • Bak de taart 20-30 minuten in het midden van de oven.
  • Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer warm.

Notities

Deze taart kan ook gemaakt worden met andere groenten mengsels, zoals ratatouille.
Vul voor kleine taartjes zelfgemaakte of kant-en-klare pasteibakjes met het groentemengsel.
Wijnadvies
Deze paprikataart gaat goed samen met een Italiaanse rode wijn uit de buurt van Verona, zoals de Valpolicella Classico Superiore van Masi Agricola.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g

Zoete Bosbessenpirogs

Zoete Bosbessenpirogs

Een Scandinavische lekkernij met bosbessen, hüttenkäse en ananas in een luchtig deeg, perfect voor bij de koffie of thee.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gebak
Land van herkomst: Scandinavië
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 260kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

Deeg:

  • 15 g verse gist
  • 2 dl lauwe melk
  • 1 ei
  • 2 theelepels suiker
  • 50 g zachte roomboter
  • 400 g tarwebloem + extra voor het verwerken

Vulling:

  • 200 g bosbessen
  • 100 g hüttenkäse
  • 150 g uitgelekte ananasstukjes uit blik
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels suiker

Afwerking:

  • 1 ei voor bestrijken
  • Suiker om te bestrooien

Instructies

  • Brokkel de gist in een kom en meng met de lauwe melk tot een glad mengsel.
  • Voeg het ei, suiker, boter en gezeefde bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rijzen onder een vochtige doek op een warme plaats.
  • Kneed het deeg opnieuw op een met bloem bestoven aanrecht en verdeel het in twee stukken.
  • Rol één stuk uit tot een cirkel van 30 cm en verdeel het andere in zes kleine bolletjes.
  • Meng de bosbessen, hüttenkäse, ananasstukjes, maïzena en suiker voor de vulling.
  • Schep de vulling op de helft van elke deegcirkel, laat de randen vrij.
  • Vouw de cirkels dubbel en druk de randen dicht met een vork.
  • Leg de pirogs op met bakpapier beklede bakplaten en laat 20-30 minuten afgedekt rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Bestrijk de pirogs met losgeklopt ei en bestrooi met suiker.
  • Bak de kleine pirogs 15 minuten en de grote pirog 20 minuten.

Notities

Geniet van deze heerlijke bosbessenpirogs als een zoete traktatie bij de koffie of thee.
Wijnadvies:
Deze zoete pirogs gaan goed samen met een lichte dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti of een gekoelde Riesling.

Nutrition

Calories: 260kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 9g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g

Knapperige Bladerdeegpakketjes met Ratatouille en Gehakt

Knapperige Bladerdeegpakketjes met Ratatouille en Gehakt

Deze knapperige bladerdeegpakketjes gevuld met een smakelijk gehaktmengsel van ratatouille en rundergehakt zijn perfect voor lunch of als onderdeel van een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeegplakjes ongeveer 10 plakjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 potje of blikje ratatouille
  • 1 zakje hamburgermix
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het rundergehakt met de hamburgermix, ratatouille en tomatenpuree in een kom en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Maak de randen van de bladerdeegplakjes nat met je vinger, zodat ze beter dichtgevouwen kunnen worden.
  • Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bladerdeegplakjes.
  • Vouw de bladerdeegplakjes dicht en druk de randen goed aan met een vork om ze te sluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met het losgeklopte ei.
  • Plaats de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de heerlijke bladerdeegpakketjes als een smakelijke toevoeging aan je lunch of brunch.

Notities

Serveertip:
Deze bladerdeegpakketjes zijn heerlijk te combineren met een frisse groene salade of wat geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze bladerdeegpakketjes gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van het gehakt en de ratatouille mooi aan.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 0.7g | Sugar: 5g

Ossehaas in Deeg met Honing-Tijmsaus

Ossehaas in Deeg met Honing-Tijmsaus

Geniet van de verfijnde smaak van ossehaas in bladerdeeg, verrijkt met een smakelijke vulling van kalfsgehakt, kruiden en een honing-tijmsaus. Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 600 g ossehaas middenstuk
  • 1,25 dl droge rode wijn
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Vulling:

  • 200 g mager kalfsgehakt
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel groene peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 30 g geraspte ui
  • 1 eetlepel paneermeel

Deeg:

  • 450 g bladerdeeg 10 plakjes
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels slagroom

Instructies

  • Wrijf het vlees in met olie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Braad het vlees in een hete pan rondom aan gedurende 10 minuten.
  • Keer het regelmatig om, maar prik niet in het vlees.
  • Bestrooi het vlees met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper op een stuk aluminiumfolie.
  • Schenk de rode wijn bij het braadvocht en laat het inkoken tot ongeveer 2 eetlepels.
  • Bestrijk de ossehaas met het ingekookte braadvocht en laat het goed koud worden in de koelkast, verpakt in folie.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
  • Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een lap van 3 mm dik.
  • Bestrijk in het midden 1/4 van de vulling.
  • Leg de ossehaas erop en verdeel de rest van de vulling erover.
  • Rol het deeg om het vlees en leg het met de naad naar beneden in een braadslede.
  • Snijd restjes deeg in reepjes en leg deze over de bovenkant van het vlees.
  • Klop de eidooier los met de room en bestrijk het deeg ermee.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Braad het vlees in het midden van de oven gedurende 40-50 minuten goudbruin.
  • Laat het 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Notities

Serveer met honing-tijmsaus.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een volle, krachtige Saint-Emilion. De wijn complementeert het rijke smaakprofiel van het rode vlees en de zoete honing-tijmsaus.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 45g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 2g