Lente Pasta met Asperges en Zalm

Lente Pasta met Asperges en Zalm

Een heerlijke pasta met groene asperges, verse zalm en een romige limoensaus. Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Asperges, Groenten, Pasta, Zalm
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Lente
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram eierpasta conchiglie all uovo
  • 500 gram groene asperges
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • 250 gram verse zalm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 dl visbouillon tablet of kruidenbouillon
  • Zout
  • 2 dl crème fraîche
  • Peper
  • 2 eetlepels basilicum reepjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • Snijd de asperges in stukjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Verhit de olijfolie en roerbak de asperges en bosui ± 2 minuten.
  • Roer de limoenschil, limoensap en bouillon erdoor en voeg de zalm toe.
  • Smoor de asperges en zalm ± 3 minuten gaar.
  • Laat het vocht verdampen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en roer de crème fraîche, zout en peper erdoor.
  • Schep de pasta op borden, verdeel de asperges en zalm erover en bestrooi met basilicum en Parmezaanse kaas.

Notities

Serveertip:
  • Lekker met een frisse salade.
  • Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de zalm en asperges.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Snelle Roerbakmie met Groenten en Ham

Snelle Roerbakmie met Groenten en Ham

Snel en smaakvol roerbakmie gerecht met verse groenten en ham, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Fusion, Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Lactosevrij
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Honig roerbakmie à 300 gram
  • 100 gram schouderham in dunne reepjes
  • 100 gram shii-take in plakjes
  • 100 gram taugé
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 winterwortel in dunne reepjes
  • 1 prei in dunne ringen
  • 2 eetlepels koriander fijngeknipt
  • 2 eetlepels ketjap manis Conimex
  • 2 theelepels sambal oelek Conimex
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Bereid de roerbakmie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok.
  • Bak de ui en wortel al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Voeg de prei, shii-take en ham toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
  • Schep de mie, sambal, ketjap en taugé erdoor.
  • Bak alles al omscheppend tot het gerecht door en door warm is.
  • Strooi de koriander erover.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Lekker met kipsaté, kroepoek en een pittige salade van komkommer en rode peper.
Wijnadvies:
Tanguero Torrontes.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Indiase Maïskoekjes met Chili Dip

Indiase Maïskoekjes met Chili Dip

Knapperige Indiase maïskoekjes met een zoete chili dip, perfect als bijgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Borrelhapjes
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 1 blikje maïs 300 gram
  • 2 eetlepels Conimex Kruidenpasta voor Tikka Massala
  • 75 gram bloem
  • Conimex Sweet Chili Saus
  • Conimex Wok Olie

Instructies

  • Laat de maïskorrels uitlekken en meng ze met de kruidenpasta.
  • Maak een glad beslag van de bloem, het ei en de melk.
  • Roer de gekruide maïskorrels door het beslag.
  • Verhit een laagje olie in de wok of koekenpan.
  • Bak hierin 4 afgeplatte lepels van het maïsbeslag bruin.
  • Keer de koekjes regelmatig om.
  • Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de rest van de koekjes.
  • Serveer de maïskoekjes met Sweet Chili Saus.

Notities

Serveertip:
Voeg 2 eetlepels fijngehakte koriander toe aan het beslag voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 8g

Krokante Chinese Loempia’s met Groenten en Vlees

Krokante Chinese Loempia's met Groenten en Vlees

Heerlijke krokante Chinese loempia's gevuld met een smakelijke mix van groenten, kip, ham, en een vleugje sesamolie.
(plus 12 uur ontdooitijd)1 uur
Land van herkomst: China
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 12 loempia's
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels olie voor wokken
  • 2 eetlepels water
  • 3 gedroogde Chinese paddestoelen
  • 12 loempiavellen diepvries
  • 50 g worteltjes
  • 75 g ham
  • 75 g hamlappen
  • 75 g kip
  • 100 g taugé
  • 100 g witte kool
  • ¼ theelepel sesamolie
  • ½ theelepel maïzena
  • 1 theelepel pale medium dry sherry
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • Lenteui of stukje prei
  • Olie voor frituren

Instructies

  • Laat de loempiavellen 12 uur ontdooien.
  • Was de gedroogde Chinese paddestoelen en week ze 30 minuten in warm water, laat uitlekken, verwijder de stelen en snijd de paddestoelen in dunne reepjes.
  • Snijd de groenten, kip, en vlees in dunne reepjes.
  • Meng de kip, vlees, 1 theelepel suiker, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sherry, ¼ theelepel sesamolie, en ½ theelepel maïzena in een kom.
  • Was de taugé goed af.
  • Verhit op hoog vuur de wok en voeg 2 eetlepels olie toe.
  • Roerbak het kipmengsel tot het verkleurt.
  • Voeg de gesneden groenten en ham toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Bind het vocht in de wok met zoveel van het bindpapje (gemaakt van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water) totdat het mengsel samenhangend is.
  • Laat de vulling volledig afkoelen.
  • Verdeel de vulling in 12 gelijke porties.
  • Leg een portie vulling op een loempiavel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  • Bestrijk de rand met een beetje losgeklopt ei om te plakken.
  • Verhit olie in een frituurpan of wok en frituur de loempia's goudbruin en krokant.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Notities

Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Chinese gemengde soep met kip en eiermie

Chinese gemengde soep met kip en eiermie

Deze smaakvolle Chinese soep met kip, eiermie en gedroogde paddenstoelen heeft een rijke, hartige smaak en een heerlijke textuur. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 gedroogde Chinese paddenstoelen
  • 225 gram kipfilet
  • 115 gram eiermie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel gember fijngesneden
  • ¼ witte kool fijngesneden
  • 6 deciliter kippenbouillon
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 sjalotten fijngesneden

Instructies

  • Laat de gedroogde Chinese paddenstoelen 20 minuten weken in water.
  • Snijd de geweekte paddenstoelen in smalle reepjes.
  • Laat de eiermie 20 minuten wellen in heet water met een snufje zout.
  • Spoel de mie daarna af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit een wok en voeg de arachideolie toe.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
  • Verwijder de gember en knoflook uit de wok.
  • Bak de kip enkele minuten in de wok tot deze wit kleurt.
  • Voeg de paddenstoelen, fijngesneden sjalot, witte kool en kippenbouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  • Roer de losgeklopte eieren door de soep, zodat er draden gevormd worden.
  • Meng de maïzena met het water en roer dit door de soep.
  • Laat nog 2 minuten koken tot de soep iets dikker wordt.
  • Voeg de eiermie, sojasaus en sherry toe en roer goed door.
  • Serveer de soep direct.

Notities

Serveertip:
Garneer met fijngesneden bosui of verse koriander voor extra smaak en kleur.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling past goed bij de delicate en hartige smaken van deze soep.

Nutrition

koolhydraten: 32g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 2.1g | Sugar: 4g

Zoetzure kip met ananas en krokante bite

Zoetzure kip met ananas en krokante bite

Deze heerlijke Chinese zoetzure kip met ananas combineert een knapperige textuur met een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een echte klassieker uit de Aziatische keuken!
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 510kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 500 gram kipfilet in blokjes (3 cm)
  • ½ liter frituurolie

Voor de saus:

  • 1 steel selderij in julienne gesneden
  • 240 gram ananas blik, uitgelekt
  • deciliter water
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel azijn
  • eetlepel suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 theelepels koud water

Instructies

  • Verwijder het vel van de kipfilet en snijd de kip in blokjes van 3 cm.
  • Besprenkel de kip met de ingrediënten van de marinade en meng goed.
  • Laat de kip 30 minuten marineren.
  • Snijd de selderij in dunne reepjes (julienne).
  • Giet de ananas af en bewaar het sap.
  • Maak het beslag door de desbetreffende ingrediënten goed te mengen.
  • Verhit de frituurolie tot 175°C.
  • Haal de kip door het beslag en frituur deze in porties gedurende 10 minuten tot goudbruin.
  • Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit een wok op middelhoog vuur.
  • Doe het ananassap, water, tomatenketchup, azijn, suiker en een snufje zout in de wok en breng aan de kook.
  • Voeg de selderij, gefrituurde kip en ananas toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
  • Meng de maïzena met koud water en voeg dit toe aan de wok.
  • Roerbak nog 1 minuut tot de saus iets indikt.
  • Serveer direct met rijst.

Notities

Serveertip:
Serveer deze zoetzure kip met jasmijnrijst of gebakken noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past perfect bij de zoetzure smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 510kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 32g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 12g

Bami met reuzengarnalen en bosui

Bami met reuzengarnalen en bosui

Een snelle en smaakvolle wokmaaltijd met reuzengarnalen, knapperige bosui en kruidige bami goreng. Perfect voor een doordeweekse Aziatische maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 580kcal
Author: Albert Heijn

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 zakjes bosuitjes
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 500 gram Chinese bami goreng
  • 500 gram garnalen ontdooid

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels sesamolie in een wok.
  • Roerbak de reuzengarnalen 7-10 minuten tot ze gaar zijn.
  • Snijd intussen de bosui in grove ringen en houd het wit en groen apart.
  • Haal de garnalen uit de wok en zet apart.
  • Verhit de resterende sesamolie in de wok.
  • Fruit het witte gedeelte van de bosui 1-2 minuten.
  • Voeg de bami toe en roerbak 3 minuten mee.
  • Schep op het laatste moment het groene deel van de bosui erdoor.
  • Breng op smaak met citroensap.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of een scheutje sojasaus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Grüner Veltliner past perfect bij de subtiele smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 45g | Vet: 14g | Zout: 1.9g | Sugar: 4g

5 ingrediënten paella

5 ingrediënten paella

Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Spanje
Servings: 4
Calories: 635kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak rijst 325 g
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie met knoflook- en chiliaroma fles van 250 ml
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 zak zeevruchtencocktail diepvries, 500 g
  • 1 zak roerbakgroentemix 400 g

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Verhit ondertussen in een kleine braadpan 2 eetlepels olie.
  • Bak de kipdrumsticks rondom bruin.
  • Draai het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de drumsticks in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  • Laat de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water dompelen om te ontdooien.
  • Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
  • Verhit in een wok de rest van de olie.
  • Roerbak de zeevruchten en groenten op hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Meng de gekookte rijst erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Schep het rijstmengsel in een serveerschaal en leg de drumsticks er bovenop.

Notities

Serveer direct en geniet van deze heerlijke 5-Ingrediënten Paella!

Nutrition

Calories: 635kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 42g | Vet: 22g

Thai­se kip met spits­kool en ro­mi­ge ko­kos­rijst

Thai­se kip met spits­kool en ro­mi­ge ko­kos­rijst

Deze smaakvolle Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst is een heerlijke combinatie van kruidige curry, knapperige groenten en romige rijst.
Bereidingstijd25 minuten
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 275 g rijst
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfilet in blokjes
  • 1 tl Thaise rode currypoeder
  • 400 g spitskool gesneden
  • 400 g Chinese kool gesneden
  • 3 el chilisaus
  • 15 g verse koriander grof gehakt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Breng de kokosmelk met ruim water en zout aan de kook.
  • Voeg de rijst toe, zet de deksel op de pan en kook op middelhoog vuur in 8 minuten gaar.
  • Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
  • Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip met de currypoeder 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de spitskool en Chinese kool toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg de chilisaus toe en roerbak nog 1 minuut tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden.
  • Garneer met verse koriander en serveer direct.

Notities

Serveertip:

Serveer met een partje limoen en extra chilisaus voor extra pit.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Gewürztraminer past goed bij de pittige en romige Thaise smaken.

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 72g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Acht schatten pudding

Acht schatten pudding

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • rozijnen
  • krenten
  • sukade
  • gekonfijte kersen
  • sinaasappelruitjes
  • suiker
  • 40 g suiker witte
  • 20 g reuzel of vers vetspek
  • olijfolie
  • 1 blik kastanjepuree

bindpapje

  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepel water

Instructies

  • Was de rijst tot het helder is.
  • Doe de rijst in een ovenvaste schaal en giet er 5 dl water bij.
  • Stoom de rijst 30 minuten op hoog vuur en laat afkoelen.
  • Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie.
  • Vermeng de kastanjepuree met 50 g suiker
  • Laat afkoelen.
  • Vet een ovenvaste schaal in met reuzel en schik de vruchtjes in een patroon.
  • Doe wat extra reuzel op het vrucht je als het niet op z'n plaats blijft zitten.
  • Druk voorzichtig, maar stevig een flinke laag rijst op de bodem van de schaal.
  • Zorg ervoor dat u het patroon niet stuk maakt.
  • Schep de kastanjepuree in het midden en dek af met de rest van de rijst.
  • Zorg dat de rijst 2 cm onder rand van de schaal blijft.
  • Stoom de rijstpudding 1½ uur op hoog vuur.
  • Breng 3 dl water aan de kook.
  • Los hierin 40 g kandij suiker op, breng aan de kook en bind met het bindpapje.
  • Neem de schaal uit de wok en stort voorzichtig op een serveerschaal.
  • Schenk de siroop over de pudding.