Spikkelschuimpjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 3 eieren
- 5 druppels citroensap
- 250 g poedersuiker
- 1 potje musket gemengde spikkeltjes
Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Splits de eieren.
Truc! Je doet het zo...
Breek de schaal van een ei boven een kom.
Zorg dat je in je beide handen één helft van het ei hebt.
Giet het eigeel in één van de twee helften.
Daardoor loopt het eiwit vanzelf in de kom.
Misschien nog een keer overgieten in de andere eihelft?
Nu is alle eiwit in de kom gelopen en hou je een lege helft over én een helft met eierdooier.
Dat eigeel heb je niet meer nodig.
Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met citroensap, tot het mengsel stijf is.
Lepel voor lepel klop je nu ook de poedersuiker erdoor.
Alle poedersuiker weg geklopt?
Het mengsel ziet er glimmend en stevig uit!
Schep het eiwit met een lepel in een spuitzak met kartelmond.
Spuit toefjes van ca. 3 cm breed naast elkaar op de bakplaat.
Hou ten minste 1 cm afstand tussen de toefjes.
Bestrooi de schuimpjes met gekleurde spikkeltjes en bak ze 25 minuten in de oven.
Zet de oven uit en laat ze nog een half uur in de oven staan.
Eindelijk, je zoete spikkelschuimpjes mogen vrij...
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
Rio choco
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ½ l banaan-chocoijs
- ½ l stracciatella-ijs
- ½ marmercake
- 2 bananen
- 5 eetlepel(s) pure chocoladevlokken
Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast in ongeveer 30 minuten een beetje zachter worden.
Zet de cakevorm op het bakpapier en teken de vorm af.
Knip het stuk papier uit en leg het op de bodem.
Knip nog twee lange stroken van 35 bij 15 centimeter.
Bekleed er de opstaande randen van de vorm mee.
Snij de cake in 8 plakken.
Snij de bananen in plakjes en verdeel ze in 3 gelijke porties.
Verdeel 1 portie van de bananenplakjes over de bodem van de vorm.
Schep het banaan-chocoijs erop en strijk het glad.
Leg de volgende portie banaan op het ijs.
Dek dit af met 4 plakken cake.
Druk het geheel goed aan.
Schep het stracciatella-ijs op de cake en strijk dit glad.
Leg de laatste portie banaan erop en dek dit af met de rest van de cake.
Druk goed aan.
Zet de vorm in de diepvries en laat het geheel in minstens 4 uur bevriezen.
Neem de ijstaart uit de diepvries.
Keer de taart om op een grote schaal en haal het bakpapier weg.
Strooi de vlokken over de taart en snij hem in 8 plakken.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
Havermoutrepen van Onbekende Auteur
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 120 gram boter
- 125 gram appelstroop
- 225 gram havermout
- 100 gram noten in stukjes hakken (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, pistachenoten)
- 12 abrikozen gedroogde in stukjes
Smelt de boter en stroop in een pannetje op laag vuur.
Meng in een kom de havermout, noten en gedroogde abrikozen.
Als de boter en stroop helemaal gesmolten zijn, deze goed roeren en dan van het vuur afhalen.
Het havermoutmengsel in het pannetje overdoen en goed mengen met het botermengsel.
Leg onderop een cakevorm een strook bakpapier dat over de zijranden heen valt en giet het mengsel erin.
Het mengsel moet een hoogte hebben van ongeveer anderhalve c.m., dit met de bolle kant van een lepel aandrukken en gladstrijken.
In een oven van 170-180 graden Celsius bakken gedurende 20 minuten, tot de havermoutplak een middenbruine kleur heeft.
Haal cakevorm uit de oven en trek bakpapier er voorzichtig uit, samen met de havermoutplak.
Leg op een rooster en laat 2 uur afkoelen.
Snij in repen. Bewaar in een goed afgesloten plastic bak.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
Koolhydraatarme Broccolitaart zonder Deeg
Broccoli is een groente die tegenwoordig het hele jaar door te koop is.
Daarbij is het een veelzijdige groente, je kunt hem koken, bakken of smoren en er natuurlijk een heerlijke taart van maken! Deze broccolitaart is koolhydraatarm en bereid zonder deeg!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd53 minuten min
Servings: 4 -6 personen
Calories: 340kcal
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram broccoli in kleine stukjes
- 200 gram ontbijtspek in blokjes
- 150 gram verkruimelde blauwe kaas Gorgonzola of een andere naar keuze
- 2 eetlepels venkelzaadjes en/of sesamzaadjes
- 4 eieren
- 200 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakvorm met bakpapier om lekken te voorkomen.
Kook de broccoli 8 minuten in gezouten water en laat het goed uitlekken.
Bak de ontbijtspekjes in een pan tot ze lekker knapperig zijn, zonder extra toegevoegd vet.
Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier of in een zeef.
Verdeel de uitgelekte broccoli en spekjes gelijkmatig in de bakvorm.
Strooi hier de verkruimelde blauwe kaas overheen.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom, venkelzaadjes/sesamzaadjes, zout en peper.
Giet dit mengsel over de vulling in de bakvorm en laat het even intrekken.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten tot hij goudbruin en stevig is.
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem in 4 tot 6 stukken snijdt.
Deze koolhydraatarme broccolitaart zonder deeg is een heerlijke optie voor een lichte maaltijd of als bijgerecht. Geniet ervan!
Calories: 340kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 15g | Vet: 27g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
Frisse Chocolademacarons
Een eigentijdse twist op het populaire Franse koekje, de macaron. Met een basis van amandelkoekjes, doordrenkt met cacao en gevuld met een heerlijke chocolade ganache. Deze chique lekkernijen zijn niet alleen een traktatie voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Laten we samen deze vernieuwde versie bereiden!
inclusief droogtijd en afkoelen1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 3 eiwitten
- 200 gram poedersuiker
- 125 gram amandelpoeder
- 15 gram cacaopoeder
- 30 gram kristalsuiker
- 120 gram pure chocolade
- 80 gram roomboter
- 30 gram dikke room
- Een vleugje rode voedselkleurstof
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Zeef het fijne amandelpoeder, cacaopoeder, en poedersuiker in een kom.
Klop de eiwitten in een kom en voeg geleidelijk suiker toe terwijl ze stijf worden.
Voeg de rode voedselkleurstof toe aan de stijve eiwitten en meng goed.
Vouw voorzichtig het amandel-cacao-poedersuikermengsel door de stijve eiwitten tot een gladde massa.
Leg bakpapier op een bakplaat en spuit gelijke bolletjes van het mengsel op ruime afstand van elkaar.
Laat de bolletjes 30-45 minuten 'drogen' totdat er een licht korstje op komt.
Plaats een tweede bakplaat onder de bakplaat met macarons en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, met de ovendeur op een kier.
Bereid ondertussen de vulling: smelt pure chocolade, roomboter en room au bain-marie of in de magnetron, roer goed door en laat afkoelen.
Nadat de macarons uit de oven zijn gehaald, giet voorzichtig wat water onder het bakpapier om ze gemakkelijk te kunnen verwijderen.
Laat alles goed afkoelen.
Chocolade Ganache Vulling:
Smelt de pure chocolade, roomboter en room tot een luchtige ganache.
Laat de ganache afkoelen.
Doe de ganache in een spuitzak of gebruik een lepeltje om een beetje ervan op een macaron te spuiten of scheppen.
Plak een tweede macaron erbovenop.
Geniet van deze vernieuwde chocolademacarons!
Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 15g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
Vanille Verjaardagstaart
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Ronde Taartvorm. Ø 20 cm
tandenstoker
Voor de taart:
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snufje zout
Voor de topping/glazuur:
- 125 ml slagroom
- 100 gram witte chocolade of naar smaak
- Verse bessen of vruchten naar keuze voor decoratie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een kleine ronde taartvorm (ongeveer 15-20 cm diameter) in en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elk ei.
Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een aparte kom.
Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het boter-suikermengsel en mix tot alles goed gecombineerd is.
Voeg het vanille-extract toe en meng nogmaals.
Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart gedurende 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
Voor de topping/glazuur:
Verhit de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt.
Haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe.
Roer tot de chocolade volledig gesmolten en gemengd is.
Laat het glazuur enigszins afkoelen tot het iets dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar genoeg is om over de taart te gieten.
Giet het glazuur over de bovenkant van de afgekoelde taart en laat het langs de zijkanten druipen voor een leuk effect.
Versier de taart met verse bessen of vruchten naar keuze.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
Arretjescake
Het is een voedzaam en vetrijk dessert dat zonder oven wordt bereid. Het is ook een leuk recept om met kinderen te maken!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 40 gram cacaopoeder
- 275 gram boter
- 350 gram theebiscuits naar keuze
Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
Breek de theebiscuits in stukjes.
Smelt de boter zachtjes, zorg dat het niet te heet wordt.
Klop de eieren dik en schuimig in een kom.
Voeg de suiker en cacaopoeder toe aan de opgeklopte eieren.
Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan het eimengsel.
Meng de theebiscuits door het mengsel.
Voeg eventuele extra ingrediënten toe op dit moment.
Druk het mengsel stevig aan in de bakvorm.
Laat de arretjescake 2 uur afkoelen in de koelkast.
Houd er rekening mee dat de arretjescake erg machtig is bij het snijden.
Serveertips:
Arretjescake kan worden aangepast met verschillende toevoegingen zoals geraspte appel, marshmallows, rozijnen, muesli of kokos.
In plaats van suiker en cacao kun je ook Benco gebruiken. Een geraspte appel erdoor.
Een paar marshmallow toevoegen. Een handje vol rozijnen of meusli toevoegen.
Kokos Of eigen creatieve ideeèn.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
M'chewek
Algerijnse Amandelbolletjes met Bigarreaux Zien ze er niet "schattig" uit? Laten ze nu ook nog eens verrukkelijk smaken? Heerlijke Algerijnse amandelbolletjes met bigarreaux
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 100kcal
Author: Cor Kevenaar
- 225 gram poedersuiker
- 375 gram witte amandelen zeer fijn gemalen
- 3 eiwitten
- Een paar druppeltjes vanille-essence
Voor de afwerking:
- 1 eiwit
- Geschaafde amandelen
- Geconfijte kersen bigarreaux
Meng in een kom het amandelpoeder, de poedersuiker en de vanille-essence.
Mix het mengsel goed met één eiwit totdat je een samenhangend deeg krijgt.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak bolletjes ter grootte van een walnoot, haal ze door één losgeklopt eiwit en rol ze door de geschaafde amandelen.
Leg de m'chewek op een met bakpapier beklede bakplaat of op een siliconen bakmat.
Versier elk bolletje met een halve geconfijte kers.
Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten totdat de m'chewek licht goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Geniet van deze heerlijke Algerijnse m'chewek als een zoete lekkernij!
Calories: 100kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.01g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
Rode Mul in een pakketje
Deze maaltijd smaakt niet alleen geweldig, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit. Het bereiden van Rode Mul in een pakketje voegt een speciale touch toe aan je maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: VisRecepten.nl
- 600 gram rode mulfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- Halve knolselderij geschild en in smalle reepjes
- 1 prei in reepjes van 5 cm
- 1 venkelknol in smalle ringen
- 1 rode ui in smalle partjes
- 200 gram haricots verts 3 minuten geblancheerd
- 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
- 1 citroen in plakjes
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Meng de reepjes knolselderij, prei en venkel.
Verdeel deze groentemix over 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm.
Bestrooi de groenten licht met zout.
Leg telkens twee mulfilets op elkaar en besprenkel ze in het midden met wat olijfolie.
Leg de mulfilets op de groenten op elk stuk bakpapier.
Verdeel daarover de rode ui, haricots verts en fijngehakte rozemarijn.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper en leg er enkele plakjes citroen bovenop.
Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht.
Rol de randen op en gebruik paperclips of keukengaren om ze vast te zetten.
Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en bak ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
De papieren verpakking zou lichtbruin moeten worden.
Serveer de vispakketjes op warme borden en open ze vlak voor het serveren.
Serveertips:
Een zachte, witte wijn met rijpe vruchten zoals een witte Côtes du Roussillon past goed bij deze aromatische vispakketjes.
Deze maaltijd smaakt niet alleen geweldig, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit. Het bereiden van Rode Mul in een pakketje voegt een speciale touch toe aan je maaltijd.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22
Amandelkrullen met limoencrème
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eiwitten
- 40 gram witte basterdsuiker
- 25 gram bloem
- 10 gram boter gesmolten
- ½ zakje amandelschaafsel
- 100 gram mascarpone
- 3 eetlepel(s) poedersuiker
- 2 limoenen
- 2 sinaasappels
Verwarm de oven voor op 200 gr. C.
Roer de eiwitten los en zeef de basterdsuiker en de bloem erboven.
Voeg de boter en een mespuntje zout toe en roer door elkaar tot een soepel beslag.
Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
Schep er zes el beslag op en strijk dat met de achterkant van de lepel uit tot 6 cirkels van 10 cm.
Bestrooi met amandelschaafsel en zet in de oven 10 min.
Vouw de koekjes dubbel en hang ze over een stok tot ze hard zijn.
Roer de mascarpone met 2 el poedersuiker en het sap van 1 limoen tot limoencrème.
Schil de andere limoen en de sinaasappels.
Snij het vruchtvlees tussen de velletjes uit en verdeel over 6 bakjes.
Doe er 1 el poedersuiker en een flinke lepel limoencrème op.
Garneer met de amandelkrullen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 22