Red Velvet Traybake met Luchtige Topping

Red Velvet Traybake met Luchtige Topping

Een feestelijke Red Velvet traybake met romige topping, rode bessen en een vleugje limoen.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd52 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: stukken
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 g MonChou
  • 2 eetlepels water
  • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
  • 5 takjes rode bessen
  • 20 g kokosrasp
  • ½ limoen rasp

Instructies

Voor de cake:

  • Verwarm de oven voor op 150 °C (elektrische oven).
  • Doe de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en het water in een beslagkom.
  • Roer het geheel rustig door tot een gladde massa.
  • Klop met een mixer op de hoogste stand circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
  • Spatel de witte Chocolate Chips door het beslag.
  • Bekleed een ovenschaal of laag bakblik met bakpapier en verdeel het beslag erin.
  • Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
  • Laat volledig afkoelen.

Voor de topping:

  • Doe de MonChou in een beslagkom en mix deze glad met een mixer.
  • Voeg de overige 150 ml slagroom en de toppingmix toe.
  • Mix eerst 1 minuut op de laagste stand, vervolgens 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

Samenstellen:

  • Verdeel de luchtige topping over de afgekoelde Red Velvet cake.
  • Decoreer met rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.
  • Snijd in 8 gelijke stukken en serveer direct of bewaar in de koelkast.

Notities

Wijnadvies:
Een licht mousserende dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij deze feestelijke cake.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 5g | Vet: 21g | Zout: 0.5g | Sugar: 22g

Brownie IJstaart met Karamelnoten en Frambozen

Brownie IJstaart met Karamelnoten en Frambozen

Een decadente brownie-ijstaart met frambozen, karamelnoten en witte chocoladedecoratie.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
vriezen1 uur
Totale tijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: stukken
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
  • 50 g boter kamertemperatuur
  • 100 ml water
  • 200 g schepijs smaak naar keuze
  • 125 g frambozen
  • 50 g macadamianoten
  • 3 eetlepels suiker
  • 25 g witte chocolade in stukjes

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven).
  • Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
  • Klop de boter zacht en romig in een beslagkom met een mixer (niet luchtig kloppen).
  • Voeg de browniemix en het water toe en meng op de laagste stand tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

Bakken:

  • Bak de brownie in circa 40 minuten gaar.
  • De bovenkant is klaar wanneer deze mooi glanst.
  • Laat de brownie afkoelen en snijd deze horizontaal in twee gelijke helften.
  • Leg de onderste helft op een schaal die in de vriezer past.

Samenstellen:

  • Schep het ijs op de onderste helft van de brownie en verdeel het gelijkmatig.
  • Halveer de frambozen (houd 8 apart) en druk deze in het ijs.
  • Leg de bovenste helft van de brownie erop en druk voorzichtig aan.
  • Laat de gevulde brownie minstens 1 uur in de vriezer opstijven.

Karamelnoten:

  • Verwarm de suiker in een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder te roeren.
  • Wacht tot de suiker gesmolten is en lichtbruin kleurt.
  • Roer de macadamianoten snel door de gesmolten suiker en giet het geheel op bakpapier.
  • Laat afkoelen.

Chocoladedecoratie:

  • Doe de witte chocolade in een spuitzakje en sluit dit goed af.
  • Zet het zakje in een glas met heet water zodat de chocolade smelt.
  • Knip een klein puntje van het zakje en versier de ijstaart met slierten witte chocolade.

Afwerking:

  • Snijd de brownie-ijstaart in 8 stukken.
  • Garneer met de achtergehouden frambozen en de gekarameliseerde macadamianoten.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past perfect bij deze ijstaart.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 32g

Roze Koekentaart met Frambozen en Glazuur

Roze Koekentaart met Frambozen en Glazuur

Een feestelijke roze koekentaart met frambozen en botercrème, perfect voor verjaardagen of high tea.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings:
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 1 pak Dr. Oetker Roze Koeken bakmix
  • 75 ml water
  • 240 g boter kamertemperatuur
  • 2 eetlepels frambozenjam
  • 125 ml melk koud
  • 150 g frambozen

Voor de afwerking:

  • 1 zakje Dr. Oetker Botercrème
  • 1 busje Dr. Oetker Chocofantasie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 25 ml heet water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische oven).
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.

Bereiding van de taart:

  • Klop 100 g boter zacht in een beslagkom met een mixer.
  • Voeg de roze koekenmix en 75 ml water toe en meng het geheel op de hoogste stand tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak het 30-35 minuten in de oven tot het gaar is.
  • Laat de taart volledig afkoelen en snijd deze horizontaal doormidden om twee lagen te maken.
  • Smeer de frambozenjam gelijkmatig op de onderste laag van de taart, laat de randen vrij.

Bereiding van de botercrème:

  • Klop 140 g boter zacht in een beslagkom.
  • Voeg de botercrème mix en 125 ml koude melk toe en mix 1 minuut op de laagste stand.
  • Klop het mengsel daarna 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmond en spuit deze decoratief over de onderste laag koek.
  • Verdeel 2/3 van de frambozen over de botercrème en plaats de bovenste laag koek erop.

Afwerking:

  • Meng de glazuurmix met 25 ml heet water en klop dit op de laagste stand tot een gladde massa.
  • Klop het glazuur 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat 5 minuten rusten.
  • Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart.
  • Decoreer de taart met de resterende frambozen, takjes rozemarijn, gouden bolletjes uit de Chocofantasie en eventueel poedersuiker.

Notities

Wijnadvies:
Een glas mousserende rosé past uitstekend bij deze feestelijke taart.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 20g | Zout: 0.4g | Sugar: 28g

Zalm-Paling Buideltjes met Gember-Citroensaus

Zalm-Paling Buideltjes met Gember-Citroensaus

Heerlijk verfijnde buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling, geserveerd in een aromatische gember-citroensaus. Ideaal voor een bijzonder diner!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Wraps, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Kerst
Servings:
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g gerookte palingfilet
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 ml melk
  • 3 el citroensap
  • 3 eieren
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 4 el gembersiroop
  • 75 g bloem
  • Boter om in te vetten
  • Peper naar smaak
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng de bloem met een snufje zout in een beslagkom.
  • Klop de eieren los met de melk en voeg toe aan de bloem.
  • Roer tot een glad beslag en laat 2 uur rusten.
  • Verhit een koekenpan en vet licht in met boter.
  • Bak 4 dunne flensjes van het beslag en houd ze warm.
  • Snijd de gerookte zalm en paling in reepjes.
  • Meng met de peterselie en breng op smaak met peper.
  • Leg op elk flensje een portie van het vismengsel en vouw dicht tot buideltjes.
  • Verwarm gembersiroop met citroensap in een pannetje.
  • Mix met de staafmixer tot een gladde saus.
  • Serveer de buideltjes met warme gember-citroensaus erover.

Notities

Serveertip:

Garneer met verse peterselie en een schijfje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:

Serveer bij dit gerecht een frisse Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de smaken van de gerookte zalm en paling perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Luxe Vispastei met Garnalen, Kabeljauw en Cognac

Luxe Vispastei met Garnalen, Kabeljauw en Cognac

Een verfijnde vispastei met garnalen, kabeljauw en een romige vismousse, afgewerkt met een vleugje cognac en geserveerd in een knapperig bladerdeegkorstje.
(plus baktijd)1 uur
Recept categorieën: Hartige taart, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente
Servings:
Calories: 370kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Lage taartvorm of springvorm (doorsnede 28 cm), ingevet
  • Steunvulling voor blind bakken

Ingrediënten

  • 10 grote garnalen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 g tongschar- of wijtingfilet
  • 2 eiwitten
  • 2 dl crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak
  • 40 g boter
  • 4 sjalotten fijngehakt
  • 150 g champignons fijngehakt
  • 4 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 450 g bladerdeeg 10 plakjes
  • 200 g kabeljauwfilet in blokjes van 2 cm
  • ½ dl cognac of madeira
  • 1 eidooier

Instructies

Voorbereiden:

  • Pel de garnalen, verwijder de zwarte darm en halveer de staartjes in de lengte.
  • Besprenkel de garnalen met citroensap en laat 30 minuten intrekken.

Vismousse:

  • Pureer de tongschar (of wijting)filet en voeg in delen de eiwitten, crème fraîche, zout en peper toe.
  • Meng goed.
  • Verhit de boter in een pan en bak de sjalotten 5 minuten zacht.
  • Voeg de champignons toe en bak nog 10 minuten mee.
  • Voeg de peterselie toe en zet opzij.

Oven voorverwarmen:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Taartvorm bekleden: Rol 6 plakjes ontdooid bladerdeeg uit tot een ronde lap (doorsnede 34 cm).
  • Bekleed de taartvorm met deze lap.
  • Rol de resterende 4 plakjes uit tot een kleinere ronde lap (doorsnede 28 cm).

Samenstellen:

  • Meng de uitgelekte garnalen met de kabeljauw en schep dit mengsel in de taartvorm.
  • Voeg 1/2 van het champignonmengsel toe, gevolgd door 1/3 van de vismousse.
  • Herhaal dit en eindig met de vismousse.
  • Schenk de cognac erover.
  • Dek de pastei af met de kleinere deeglap, vouw de randen in elkaar en plak met water.
  • Snijd visjes uit het restdeeg en leg deze op de bovenkant van de pastei.
  • Maak een gaatje in het midden van het deksel en zet een opgerold stukje aluminiumfolie in het gaatje.
  • Klop de dooier los met 1 theelepel water en bestrijk het deksel met het eimengsel.

Bakken:

  • Zet de pastei in de oven en bak 1 uur, of tot het deeg goudbruin is en het geheel goed doorbakken is.
  • Serveer lauw of warm.

Notities

Wijnadvies
Een Chardonnay uit Trentino, zoals de Mezzacorona, is een uitstekende keuze om de rijke smaken van de vispastei te begeleiden.

Nutrition

Calories: 370kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 2g | Zout: 600g | Sugar: 3g

Tartelettes met Griet en Jonge Prei in Romige Wijnsaus

Tartelettes met Griet en Jonge Prei in Romige Wijnsaus

Krokante tartelettes gevuld met romige saus van griet, jonge prei en een vleugje droge witte wijn, perfect voor een elegant voorgerecht of tussengerecht.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings:
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 350-400 g gefileerde griet in 12 stukken gesneden
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 1 ¾ dl slagroom
  • 350 g prei in dunne ringen
  • 15 g boter
  • Zout en versgemalen witte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg iets uit en bekleed de ronde vormpjes ermee.
  • Bak de bladerdeegvormpjes 10 minuten blind in de oven met bakpapier en steunvulling.
  • Verwijder de steunvulling en bak de tartelettes nog 5-10 minuten lichtbruin.
  • Leg de stukken griet naast elkaar in een beboterd ovenschaaltje.
  • Schenk de wijn en bouillon erover en breng dit op het fornuis tegen de kook aan.
  • Zet het ovenschaaltje afgedekt met beboterd aluminiumfolie 1 minuut in de oven.
  • Schep de vis uit de schaal en zet deze apart om warm te houden.
  • Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot een dikke saus.
  • Voeg de room en de helft van de prei toe aan het ingekookte kookvocht en laat het inkoken tot sausdikte.
  • Verhit de boter in een pan en bak de rest van de prei met zout en peper 5 minuten zachtjes.
  • Verdeel de prei en de vis over de tartelettes.
  • Zet de tartelettes nog 3 minuten in de hete oven om alles goed te verwarmen.
  • Schep een beetje van de saus over de vis en serveer direct.

Notities

Wijnadvies
Bij dit verfijnde gerecht past een frisse Chardonnay of een elegante Sauvignon Blanc, die de delicate smaken van de griet en de romige saus perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 20g | Vet: 22g | Zout: 450g | Sugar: 4g

Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen

Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen

Een luchtige red velvet traybake met romige topping, rode bessen en kokos.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings:
Calories: 318kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Red Velvet cake
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 g MonChou
  • 2 el water
  • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
  • 5 takjes rode bessen
  • 20 g kokosrasp
  • Rasp van 1/2 limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  • Meng de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en water in een beslagkom tot een gladde massa.
  • Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand gedurende 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • Spatel de Chocolate Chips door het beslag en verdeel het in een met bakpapier beklede ovenschaal of laag bakblik.
  • Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
  • Mix de MonChou in een kom glad.
  • Voeg de resterende 150 ml slagroom en de toppingmix toe, en mix op de laagste stand.
  • Klop daarna circa 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
  • Verdeel de topping over de afgekoelde Red Velvet cake en garneer met de rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.

Notities

Wijnadvies
Een frisse dessertwijn zoals een rosé Moscato of een lichtzoete witte wijn vormt een mooie balans met de rijke smaken van de cake en bessen.

Nutrition

Calories: 318kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 4g | Vet: 19g | Zout: 150g | Sugar: 22g

Frambozenfeest Roze Koekentaart

Frambozenfeest Roze Koekentaart

Een feestelijke taart met roze koeken en frambozen voor een kleurrijk dessert.
Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings:
Calories: 423.5kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Roze koeken bakmix
  • 75 ml water
  • 25 ml heet water
  • 240 g boter kamertemperatuur
  • 2 el frambozenjam
  • 1 zakje Dr. Oetker Botercrème
  • 125 ml melk koud
  • 150 g frambozen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 busje Dr. Oetker Chocofantasie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  • Klop 120 g boter zacht in een beslagkom met een mixer.
  • Voeg de roze koekenmix en 75 ml water toe en meng op de hoogste stand tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvorm bekleed met bakpapier.
  • Bak de roze koek in 30-35 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en snijd horizontaal door voor twee lagen.
  • Smeer frambozenjam op de onderste laag, vrij van de randen.
  • Klop de resterende boter glad.
  • Voeg de melk en botercrème-mix toe en mix 30 seconden op lage snelheid.
  • Schraap de randen schoon en mix nog 1 minuut op de hoogste stand tot luchtig.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond.
  • Spuit decoratief op de onderste laag koek.
  • Verdeel 2/3 van de frambozen over de botercrème.
  • Meng de glazuurmix met 25 ml heet water in een kom en mix op de laagste stand glad.
  • Mix 2 minuten op hoge stand tot luchtig en laat 5 minuten rusten.
  • Roer tot de kleur gelijkmatig is en verdeel over de bovenkant van de taart.
  • Decoreer met de resterende frambozen, rozemarijn, gouden Dr.
  • Oetker Chocofantasie-bolletjes en optioneel poedersuiker.

Notities

Wijnadvies
Kies een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato of een lichtzoete rosé voor een evenwichtige smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 423.5kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 2.5g | Vet: 27.8g | Zout: 0.36g | Sugar: 20.9g

Griezelige Halloween Chocolade Bark

Griezelige Halloween Chocolade Bark

Deze Halloween chocolade bark is niet alleen angstaanjagend lekker, maar ook supermakkelijk te maken. Perfect om uit te delen tijdens trick or treat!
+ uitharden20 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Tractaties
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Halloween
Servings: stukken
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Kommen voor au bain-marie
  • Pannenlikker of spatel
  • satéprikker

Ingrediënten

  • 250 g melkchocolade
  • 50 g witte chocolade
  • Suikeroogjes
  • Halloween sprinkles
  • Oranje kleurstof
  • Chocolade decoratie

Instructies

  • Smelt de melkchocolade en de witte chocolade in aparte kommen au bain-marie.
  • Zorg ervoor dat de witte chocolade op laag vuur smelt om te voorkomen dat deze verbrandt.
  • Roer de oranje kleurstof door de gesmolten witte chocolade.
  • Giet de gesmolten melkchocolade op een stuk bakpapier en verspreid het met een pannenlikker tot een rechthoek van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Verdeel schepjes van de witte chocolade over de melkchocolade en gebruik een mes of satéprikker om er swirls doorheen te trekken.
  • Versier de chocolade met Halloween sprinkles, suikeroogjes en andere chocolade decoraties.
  • Laat de chocolade bark uitharden in de koelkast.
  • Breek of snijd de chocolade bark in stukken en serveer of deel uit tijdens trick or treat.

Notities

Wijnadvies
Deze zoete Halloween chocolade bark kan goed worden geserveerd met een lichte dessertwijn zoals een Moscato, of voor een non-alcoholische optie met warme chocolademelk.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 27g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 24g

Mummie Knakworsten

Mummie Knakworsten

Deze knakworst mummies zijn een grappig en makkelijk te maken Halloweenhapje, perfect voor een feestavond of tijdens de trick-or-treat wandeling!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Halloween
Servings:
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 12 vegetarische knakworsten bijv. Unox
  • 3 vellen bladerdeeg diepvries
  • 1 ei
  • Mosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Ontdooi de bladerdeegvelletjes.
  • Laat de knakworsten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd hele dunne strookjes van de bladerdeegvellen.
  • Wikkel een strookje bladerdeeg om een knakworst.
  • Herhaal dit met meer strookjes, waarbij je ruimte overhoudt voor de oogjes.
  • Leg de knakworst mummies op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en bestrijk de mummies hiermee.
  • Bak ze in ca.
  • 25 minuten knapperig en goudbruin.
  • Gebruik een beetje mosterd om oogjes op de knakworsten te maken.

Notities

Wijnadvies
Serveer deze leuke knakworst mummies met een lichte en verfrissende wijn zoals een Sauvignon Blanc. Voor een non-alcoholische optie past een sprankelend appelcider goed.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 0.5g