Geroosterde Perziken met Noten en Tijm
Bereidingstijd24 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 6 rijpe perziken
- 25 g walnoten
- 37 g hazelnoten
- ½ eetlepel verse tijmblaadjes
- ½ citroen geraspt en geperst
- 2 eetlepels walnotenolie
- Grofgemalen zwarte peper
Verwarm de grill voor.
Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd elke perzik in 8 partjes.
Hak de walnoten en hazelnoten grof.
Meng in een lage ovenschaal de perziken met de gehakte noten, tijmblaadjes en citroenrasp.
Besprenkel het mengsel met het citroensap en de walnotenolie.
Maal er royaal zwarte peper over.
Schuif de schaal ongeveer 15 cm onder de grill en rooster de perziken in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Schep af en toe om.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete, fruitige tonen van deze wijn passen perfect bij de geroosterde perziken en noten, en de lichte bruisendheid zorgt voor een verfrissende tegenhanger van de rijke smaken.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Mexicaanse Tostada met Geroosterde Minigroenten en Mini Biefstukjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 150 gr Asperge-broccoli
- 2 pakjes Cherry trostomaten
- 300 gr Mini biefstukjes
- 150 gr Mini prei
- 125 gr Minimaiskolfjes
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 6 eetlepels Olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 4 stuks Wraptortilla's
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Halveer de mini preitjes in de lengte.
Knip de trosjes tomaten in het midden door.
Leg de mini prei, tomaten, mini mais en asperge-broccoli naast elkaar in het bakblik.
Meng in een kommetje de olijfolie en Mexicaanse kruiden en schenk driekwart van het mengsel over de groenten.
Schuif het bakblik ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de groenten in ca. 7 minuten gaar.
Schep ze af en toe voorzichtig om.
Verwarm de grillpan tot gloeiend heet.
Bestrijk de tortilla's en biefstukjes met de rest van het olijfolie-mengsel.
Rooster de tortilla's een voor een knapperig bruin in de grillpan en leg ze op vier borden.
Rooster vervolgens de biefstukjes in ca. 2 minuten mooi bruin.
Leg de geroosterde minigroenten en biefstukjes op de tortilla's.
Druppel de olie uit het bakblik eroverheen.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Honingtoast
AllerHande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 sneetjes wit casinobrood
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 150 g bresse bleu
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Korstjes van brood snijden.
Sneetjes op grillplaat ca. 5 cm onder grill in ca. 2 minuten goudbruin laten kleuren, halverwege keren.
Sneetjes bestrijken met honing en nog ca. 1 minuut onder grill verwarmen.
Bresse bleu in plakjes snijden en over vier bordjes verdelen.
Honingtoastjes diagonaal halveren en naast kaas leggen.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Zalm met Rösti
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 bosuitjes
- 200 gram zalmfilet
- rösti
- 2 el olijfolie met basilicum
- zout en gemalen peper
- ½ bekertje crème fraiche
- 75 gram geraspte oude kaas
Grill voorverwarmen
Bosuitjes in ringetjes snijden.
Zalm in stukjes.
Rösti bakken in wok, dan van het vuur afzalm, bosuitjes, zout en peper erdoor scheppen.
In ovenschaal.
Crème fraiche erover uitstrijken en geraspte kaas erop.
5 minuten onder de grill.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Vissoep
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 600 g kabeljauwfilet diepvries,
- 200 gr Noorse garnalen diepvries,
- 1 potje mosselen in azijn netto ca. 220 ml, De Mosselman,
- 2 zakjes saffraan
- 1 dl olijfolie extra vierge
- 5 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 prei
- 1 stengel bleekselderij
- 1 kleine venkelknol
- 3 tomaten
- 1 perssinaasappel
- 2 laurierblaadjes
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden AH,
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree
- 2 potten visfond á 380 ml, AH,
- 1 ½ dl mayonaise
- 1 theelepel sambal oelek
- zout
- peper
- 2 Franse baguettes 250 g, AH,
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel anijslikeur
VoorBereiden:
Kabeljauw en garnalen in ca. 2 uur laten ontdooien.
In zeef mosselen onder koud stromend
water afspoelen en goed laten uitlekken.
In kopje 1/2 dl heet water met saffraan ca. 5 minuten laten weken.
Olie in kom schenken.
2 Teentjes knoflook pellen en erboven uitpersen.
Helft van saffraan oplossing erdoor roeren.
Kabeljauw in grove stukken snijden en samen met garnalen en mosselen door marinade scheppen.
Vismengsel afgedekt ca. 1 uur in koelkast laten marineren, af en toe omscheppen.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Ui pellen en snipperen.
Prei, bleekselderij en venkel schoonmaken, in kleine stukjes snijden en wassen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen.
Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.
Sinaasappel uitpersen.
3 Eetlepels van marinade in grote (soep)pan scheppen en verhitten.
1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen.
Alle groenten toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Erdoor roeren: sinaasappelsap, laurierblaadjes, Provençaalse kruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, fond en rest van saffraanoplossing.
Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken.
Intussen rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
Mayonaise, rest van tomatenpuree en sambal erdoor roeren.
Rouille pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat sambal.
Stokbroden in 12 plakjes snijden en op grillrooster leggen.
In kopje peterselie fijnknippen.
Bereiden:
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Laurierblaadjes uit bouillon verwijderen.
Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
Vis met marinade toevoegen.
Op hoog vuur in ca. 5 á 7 minuten gaar koken (door hoge verhitting gaat olie een emulsie aan met bouillon en wordt de soep enigszins gebonden).
Intussen sneetjes stokbrood onder grill in ca. 2 minuten roosteren.
Bouillabaisse op smaak brengen met zout, peper en likeur.
Sneetjes stokbrood besmeren met rouille.
Bouillabaisse over vier soepborden verdelen.
Sneetjes stokbrood erover verdelen.
Peterselie erover strooien.
Rest van bouillabaisse overdoen in soepterrine en op tafel zetten.
Rest van stokbrood met rouille erbij geven.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Parfait van kippenlevertjes
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 theelepel kippenbouillon vloeibare
- 250 g kippenlevertjes
- 3 tenen knoflook
- 75 g gezouten boter
- 1 eetlepel armagnac of cognac (slijter)
- zout
- peper versgemalen
- 2 takjes oregano verse
- 2 voorgebakken ciabatta's met walnoten koeling
- 1 theelepel olijfolie om in te vetten
In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen.
Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Boter in stukjes snijden en toevoegen.
Tot gladde, luchtige puree mengen.
Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen.
Bovenkant gladstrijken.
Blaadjes van takjes oregano plukken.
Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano.
Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Broodjes schuin in lange, dunne plakjes snijden.
Sneetjes op grillrooster ca. 10 cm onder hete grill in 2 à 3 minuten goudbruin roosteren halverwege keren.
Patévorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Geroosterde appel met koriandersorbet
Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Kevenaar
diepvriesbak
grill
ijsbolletjeslepel
- 3 appels stevige bv Granny Smith
- 1 zakje verse koriander 15 g
- ½ eetlepel appelstroop
- 3 eetlepels poedersuiker
Appels wassen en 2 appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
Stukjes in open diepvriesbak in diepvries in ca. 1 uur bijna laten bevriezen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Van appel klokhuis eruit steken en in 8 dunne plakken snijden.
Bakplaat bekleden met bakpapier en plakken naast elkaar erop leggen.
Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven en appel 2 à 3 minuten roosteren.
Plakken bestrijken met appelstroop en in nog 1 à 2 minuten bruin roosteren.
Uit grill direct bestuiven met poedersuiker.
In kommetje 2 eetlepels poedersuiker oplossen in 2 eetlepels water.
In keukenmachine stukjes appel met koriander en suikersiroop tot sorbet pureren. .
Plakken appel op vier borden leggen
Met ijsbolletjeslepel bolletjes koriandersorbet ernaast scheppen.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 0g | Vet: 0g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Salade met stokbrood en blauwe kaas
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- zout
- 1 baguette voorgebakken
- 45 g walnoten
- 200 g Bleu d'Auvergne of Fourme d'Ambert (blauwaderkaas)
- 75 g veldsla
- 1 eetlepel kappertjes
- peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In kommetje olie, azijn, mosterd, zout en peper tot vinaigrette kloppen.
Baguette in 12 sneetjes snijden en vlak onder grill goudbruin roosteren.
Walnoten grof hakken.
Sneetjes brood keren en andere kant goudbruin roosteren.
Geroosterde sneetjes baguette beleggen met blauwe kaas.
Veldsla over vier bordjes verdelen en walnoten erover strooien.
Dressing nog even doorkloppen en over salade schenken.
Broodjes kaas op salade leggen en kappertjes over kaas verdelen.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Friszoete tot halfzoete witte wijnen
25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 520 kCal - eiwit 14 g
vet 42 g - koolhydraten 21 g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Agneau a l'Indonesienne
Lams blokjes uit Indonesie
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 600 gram lamsvlees
- 1 stukjefoelie
- 1 rode paprika
- 1 uien
- 2 groene paprika
- 1 theelepels komijn
- 4 teentjes knoflook
- 1 mespunt en saffraan
- 250 gram doperwten
- 1 theelepels koriander
- 200 gram rijst
- 1 theelepels mosterd zaad
- 1 eetlepels wijnazijn
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Twee uur voor het koken begint leggen we de paprika's onder de grill totdat het vel zwart is.
Spoel ze af onder koud water en haal er het vel af.
Verwijder ook de pitjes.
Hak de rode paprika fijn en snij de groene in julienne.
Schil de knoflook.
Neem een mortier en doe er de pulp van de rode paprika in, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad.
Neem van alle specerijen een halve theelepel.
Geef er nog wat zout en peper bij en stamp dit alles tot een pasta, terwijl u langzaam een eetlepel olie toevoegt en de wijnazijn.
Snij het vlees in kleine blokjes en doe het in een kom.
Geef er de pasta overheen, meng het goed en laat het op een warme plaats twee uur marineren.
Schil de ui en snij ze in fijne rondjes.
Laat het vlees uitlekken.
Verhit wat olie in een pan en sauteer hierin het vlees bruin.
Doe dan de deksel op de pan en laat op gedurende 90 minuten zeer zachtjes smoren.
Als het nodig is voegt U een of twee eetlepels water bij tijdens het proces, opdat het vlees niet aanbakt en uitdroogt.
Kook de rijst.
Sauteer in wat olie de reepjes groene paprika.
Kook de erwtjes.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees de marinade toe.
Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
Serveer het heet met de rijst.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3
Courgette mozzarellarolletjes met pestodressing
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 105kcal
Author: Cor Kevenaar
grill
keukenpapier
kommetje
- 1 citroen
- 1 kleine courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bol mozzarella kaas, 125 g
- 2 eetlepels groene pesto verse
- zout
- versgemalen peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en citroen uitpersen.
Van courgette diagonaal 8 lange plakken van ca. ½ cm dik snijden.
Plakken aan beide kanten dun met olie bestrijken en op rooster vlak onder grill in ca. 6 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.
Mozzarella in 8 plakken snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
In kommetje rest van olie met 2 eetlepels citroensap, citroenrasp, pesto en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
Plakken courgette op bord leggen, dressing erover sprenkelen.
Op elke plak courgette plak mozzarella leggen, voorzichtig oprollen en met cocktailprikker vaststeken.
Rolletjes op schaal leggen en 2 eetlepels van achtergebleven dressing erover sprenkelen.
Streepjes:
Als je de plakken courgette in een gloeiend hete grillpan roostert, krijgen ze decoratieve bruine streepjes.
Het kost wel iets meer tijd.
Serving: 1persoonsportie | Calories: 105kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 4g | Vet: 9g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 3