Langzaam Gegaarde Kipkluifjes uit de Slowcooker met Knapperige Grillafwerking
Probeer deze heerlijke langzaam gegaarde kipkluifjes uit de slowcooker, afgemaakt met een knapperige laag van de grill. Een smaakvolle combinatie van kruidige marinade en mals vlees!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Slowcooker4 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 1,5 kg kipkluifjes
- 1 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
- 4 eetlepels Lobo marinade mix voor varkensvlees
- 3 eetlepels ketjap medja of 2 manis en 1 asin
- 2 eetlepels sambal oelek
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel 5-spice kruiden
- 2 theelepels djinten gemalen komijnzaad
- 1 eetlepel liquid smoke te koop bij de Toko
- 2 eetlepels olie
- Peper en zout naar smaak
- Bloem om te bestuiven
Bestrooi de kipkluifjes met peper, zout en bloem.
Meng de overige ingrediënten (ui, knoflook, Lobo marinade mix, ketjap, sambal, rode wijnazijn, 5-spice kruiden, djinten, liquid smoke, olie) in een kom.
Meng de kipkluifjes door de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn.
Laat de kip minimaal 3 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur een hele nacht voor de beste smaak.
Doe de kipkluifjes in de slowcooker op kamertemperatuur en kook ze 4,5 uur op de stand 'low'.
Verwarm de grill voor op een hoge stand.
Leg de gekookte kipkluifjes in een ovenschaal en grill ze nog 20 tot 25 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Serveer direct en geniet van de sappige en knapperige kipkluifjes!
Wijnadvies:
Serveer deze kruidige kipkluifjes met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 45g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Couscous met geroosterde pompoen en paddestoelen
AllerHande oktober 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 rode uien
- 250 g pompoen
- 250 g kastanjechampignons
- 1 schaaltje shii-takes en oesterzwammen 150 g
- ½ eetlepel(s) gedroogde oregano
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- zeezout
- zwarte peper gemalen
- 150 g couscous biologisch
- ½ zakje verse knoflookbieslook à 25 g
- 3 takjes munt
- 1 theelepel paprikapoeder
Grill voorverwarmen.
Uien pellen en in dunne plakjes snijden.
Pompoen in plakken snijden en schillen.
Plakken in grove stukken snijden.
Paddestoelen schoonvegen.
Grote paddestoelen halveren.
In bakblik of lage ovenschaal ui, pompoen, paddestoelen, oregano en 3 eetlepels olie mengen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en groenten in ca. 15 minuten beetgaar en bruin roosteren, regelmatig omscheppen.
In kom couscous in 225 ml kokend water ca. 5 minuten laten wellen.
Bieslook en muntblaadjes fijn knippen.
In wok rest van olie verhitten.
Paprikapoeder erdoor roeren en couscous erdoor scheppen.
Couscous ca. 2-3 minuten al omscheppend verwarmen tot couscous rul is.
Helft van kruiden erdoor scheppen.
In twee diepe borden couscous scheppen.
Pompoen en paddestoelen met vocht erover verdelen.
Rest van kruiden erover strooien.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Ciabatta met pesto-ricotta en entrecôte
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 ciabatta's brood
- 1 bakje verse pesto 100 g
- 1 bakje ricotta (kaas 250 g
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 4 entrecote à la minute
- 1 zak gemengde sla 200 g
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Ciabatta's in lengte doorsnijden en helften halveren.
Pesto en ricotta in schaaltje door elkaar roeren.
Ciabattahelften met ricottamengsel insmeren en 3 à 5 minuten onder hete grill leggen.
In grote koekenpan olie verhitten en entrecotes in 2 à 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Vlees direct uit pan nemen en bestrooien met zout.
Op vier borden elk 1 ciabattahelft leggen.
Salade over brood verdelen.
Vlees erop leggen en afdekken met andere helften.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Champignons in room-wijnsaus
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sjalotje
- 1 doosje champignons fijn 250 g,
- 1 eetlepel(s) boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepel(s) droge witte wijn
- ½ theelepel tijm
- ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
- 1 beker crème fraîche 125 ml, AH,
- ½ zakje gemalen oude kaas 150 g, AH,
- versgemalen zwarte peper,
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Sjalotje pellen en fijn snipperen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren.
In koekenpan boter verhitten.
Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken.
Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper.
Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Champignonbroodjes van Allerhande
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 sneetjes witbrood
- 1 doosje(s) grotchampignons 250 g,
- 2 eetlepel boter of magarine
- 1 teentje knoflook
- zout
- versgemalen peper,
- 4 plakken jong belegen kaas
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Van brood korstjes afsnijden.
Sneetjes in broodrooster lichtbruin roosteren.
Champignons met keukenpapier schoonvegen.
Onderste stukjes van champignons snijden.
Grote champignons in vieren delen, kleine champignons halveren.
In koekenpan boter verhitten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Korstjes van kaas snijden.
Op elk sneetje geroosterd brood 1/4 deel van de gesmoorde champignons scheppen.
Plakken kaas dubbelvouwen en op champignons leggen.
Canapés ca. 1 minuut onder grill leggen tot kaas begint te smelten.
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Biersoep met Gekarameliseerde Ui en Gruyère Kaas
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Kevenaar
ovenvaste soepkommen
grill
- 2 grote uien
- 25 g boter
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel tijm
- 1 pot vleesfond 380 ml
- 2 flesjes Premium Pilsener à 33 ml
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 meergranen petit pain
- 100 g geraspte Gruyère kaas
Pel en snipper de uien.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui ongeveer 3 minuten.
Voeg de bruine basterdsuiker toe en bak de ui nog eens 3 minuten zachtjes tot deze gekarameliseerd is, regelmatig omscheppen.
Voeg de tijm, vleesfond en bier toe aan de pan.
Breng de soep al roerend aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verwarm de grill voor.
Snijd het petit pain schuin in 8 plakjes.
Schep de biersoep in ovenvaste soepkommen.
Leg de plakjes brood in de soepkommen en bestrooi ze met de geraspte Gruyère kaas.
Zet de soepkommen op een bakplaat en laat de kaas onder de hete grill in 2-3 minuten smelten.
Wijnadvies:
Deze hartige biersoep met gekarameliseerde ui en Gruyère kaas combineert goed met een stevig bier zoals een amber ale of een Belgisch witbier. Als je liever wijn drinkt, kies dan voor een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 14g | Vet: 16g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Gegrilde Auberginespiesjes
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels pesto uit potje, bijvoorbeeld Grand'ltalia
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Laat de satéstokjes ca.
10 minuten weken in ruim koud water.
Was en maak ondertussen de aubergine schoon, en snijd deze in blokjes van ongeveer 4 cm.
Steek de aubergineblokjes aan de satéstokjes.
Bestrijk de auberginespiesjes met olijfolie.
Rooster de spiesjes onder de hete grill, ongeveer 10 cm van de warmtebron, gedurende ca.
5 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn.
Bestrijk de gegrilde auberginespiesjes vervolgens met de pesto.
Wijnadvies:
Deze gegrilde auberginespiesjes met pesto passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. Hun verfrissende smaken zullen de gegrilde aubergine complementeren.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Gegrilde Andijvie met Romige Gorgonzola
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 kleine andijviestronkjes à ca. 200 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g gorgonzola kaas
as de andijvie en laat deze uitlekken.
Scheur de stronkjes in 2 gelijke delen, waarbij je een klein stukje van de onderkant van de stronk snijdt maar de bladeren aan de stronk laat zitten.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan.
Bak 2 halve stronkjes andijvie ongeveer 1 minuut.
Keer de stronken en bak aan de andere kant nog 2 minuten, tot de bladeren bijna gaar zijn.
Leg de stronken met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal.
Herhaal deze stappen met de andere 2 stronken andijvie en leg ze ook in de ovenschaal.
Verkruimel de gorgonzola over de andijvie.
Zet de ovenschaal ongeveer 3 minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten is.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De fruitige en licht zure tonen van de wijn vullen de romige gorgonzola aan en zorgen voor een gebalanceerde smaakervaring.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 12g | Vet: 32g | Zout: 1.6g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Gegrilde Kiptikka Naanbroodjes
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 570kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 cm verse gemberwortel
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 2 limoenen
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 300 g Griekse yoghurt
- 500 g kipfilet
- 3 eetlepels olie
- 4 naanbroodjes koriander-knoflook, pak à 2 stuks
- ½ zakje jonge bladsla 100 g
Pel en snipper 1 ui heel fijn, snijd de andere ui in flinterdunne ringen.
Pel en hak de knoflook en gember zeer fijn.
Hak de helft van de koriander fijn.
Pers het sap uit 1 limoen.
Meng in een kom de gesnipperde ui, knoflook, gember, fijngehakte koriander, limoensap, gemalen koriander, komijn, chilipoeder, 1 theelepel zout, peper en 75 g yoghurt.
Snijd de kipfilets in blokjes en meng ze door het yoghurtmengsel.
Laat de kip ca.
2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Bekleed de grillplaat met aluminiumfolie en leg de gemarineerde kip erop.
Bestrijk de kip met olie.
Schuif de bakplaat ca.
15 cm onder de hete grill en rooster de kip in 15 à 20 minuten mooi bruin, af en toe omscheppen.
Snijd de andere limoen in dunne plakjes.
Rooster de naanbroodjes onder de grill, snijd ze doormidden en bestrijk de onderste helften met de rest van de yoghurt.
Verdeel de sla over de onderste helften van de naanbroodjes en leg de gegrilde kiptikka erop.
Verdeel de uienringen, de rest van de korianderblaadjes en plakjes limoen erover.
Leg de bovenste helften van de naanbroodjes erop.
Wijnadvies:
Deze pittige en smaakvolle kiptikka gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Gewürztraminer uit de Elzas.
Calories: 570kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 38g | Vet: 24g | Zout: 2.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5
Romige Mosterdsoep met Kaastoast
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 dunne preien
- 2 mini-ciabatta's
- 100 g roomkaas met kruiden
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 4 eetlepels geraspte Goudse kaas
- 1 pak romige mosterdsoep 400 ml
- ½ bakje rucolacress
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Breng 1 liter water aan de kook in een ketel of pan.
Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen.
Doe de preiringen in een zeef en giet kokend water erover.
Halveer de ciabatta's en besmeer ze dik met roomkaas.
Verdeel de zonnebloempitten en geraspte kaas over de ciabatta's.
Bak de ciabatta's in de oven gedurende ongeveer 8 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn.
Verwarm de romige mosterdsoep volgens de gebruiksaanwijzing.
Voeg de prei toe aan de soep en laat deze ongeveer 5 minuten zachtjes meekoken tot ze beetgaar zijn.
Knip de rucolacress boven de soep als garnering.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze romige soep en kaastoast. De frisse zuren van de wijn zullen het romige karakter van de soep mooi aanvullen, terwijl het aroma van de wijn goed samengaat met de kruidige roomkaas.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 35g | Zout: 3g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 5