Romige Bloemkoolsoep met Walnoten en Blauwe Kaas
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
Staafmixer of blender
scherp mes
Voorverwarmde soepborden
- 1 bloemkool in roosjes gesneden
- 100 gram walnoten grof gehakt
- 1,5 liter groentebouillon
- 200 gram blauwe aderkaas in kleine blokjes gesneden
- Snufje nootmuskaat
Serveren:
Schep de soep in voorverwarmde borden.
Voeg de blokjes blauwe kaas en gehakte walnoten toe als garnering.
Strooi een snufje nootmuskaat over elke kom soep.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Romige Spaghetti met Spinazie en Hamblokjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 400 gram spaghetti
- 1 ui gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 600 gram babyspinazie gewassen en uitgelekt
- 200 gram zongedroogde tomaatjes in olie fijngesneden
- 1 potje cuisine Boursin light ongeveer 200 ml
- 400 gram gekookte hamblokjes
- Pijnboompitten naar smaak niet geroosterd
Ui, Knoflook en Tomaatjes Bakken:
Verhit een beetje olie uit het potje zongedroogde tomaatjes in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden ui en fijngesneden knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuten mee.
Spinazie en Ham Toevoegen:
Serveren:
Leg de gekookte spaghetti op een mooie ronde serveerschaal.
Schep het groente- en hammengsel met de roomsaus over de spaghetti.
Garneer met pijnboompitten naar smaak.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Stracciatellasoep uit Italië
Een makkelijk te bereiden soep die voor iedereen verrassend is.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Breng de bouillon aan de kook in een grote kookpan.
Voeg de bosuitjes toe aan de warme bouillon en laat ze even garen.
Voeg de gekookte en uit elkaar gehaalde kipfilet toe aan de bouillon.
Voor de vegetarische optie, voeg de courgetteblokjes en wortelschijfjes toe.
Blijf goed roeren en giet de geklopte eieren langzaam bij de soep, terwijl je blijft roeren.
Voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de soep en blijf roeren totdat de kaas is gesmolten.
Serveer de soep in kommen en strooi een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas over elke portie.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Soave past uitstekend bij deze soep.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 20g | Vet: 16g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Indonesische Pikante Visschotel
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 3
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g kabeljauwfilet schelvis of zalmmootjes kunnen ook
- 2 fijngesneden uien
- 1 dl vleesbouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 50 g garnalen
- 4 teentjes knoflook fijngeperst
- 2 eetlepels sambal oelek
- 1 theelepel serehpoeder citroengraspoeder
- ½ theelepel koenjit kurkuma
- 1 theelepel loaspoeder galangawortelpoeder
- 2 eetlepels olie
- Zout naar smaak
Kook de vleesbouillon in een grote pan samen met de fijngeperste knoflook, sambal oelek, serehpoeder, koenjit en loaspoeder.
Snijd de vis in stukken en zet deze samen met de garnalen klaar.
Snipper de uien en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn.
Voeg de gefruite uien toe aan de bouillon en roer goed door.
Schep de vis en garnalen door de bouillon en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
Haal de vis en garnalen uit de pan en leg ze op een schaal.
Maak de saus af met citroensap en giet deze over de vis.
Serveer direct, eventueel met bloemkool als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittigheid van dit gerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Pad Thai met garnalen van Christine Brekelmans
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
Wokpan
scherp mes
- 180 gram dikke rijstnoedels of mie
- 75 gram ongezouten pinda’s fijngehakt en geroosterd
- 1 eetlepel olie
- 1 rode peper in ringetjes
- 1 teentje knoflook fijn geperst
- 2 cm gember geraspt
- 3 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden
- 200 gram wokgarnalen
- 100 gram taugé
- 1 theelepel trassi gefermenteerde garnalenpasta
- 2 eetlepels palmsuiker
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 2 eieren losgeklopt
- 2 theelepels vers limoensap
- Vissaus naar smaak
- 1 bosje koriander fijngehakt
Roerbakken:
Verhit de olie in een wok op hoog vuur.
Voeg de rode peper, knoflook, gember en een deel van de lente-uitjes toe.
Roerbak 1-2 minuten.
Voeg de wokgarnalen toe en roerbak 5 minuten totdat de garnalen roze kleuren.
Ingrediënten Toevoegen:
Voeg de taugé, trassi, palmsuiker en tamarindepasta toe aan de wok.
Meng goed door elkaar.
Voeg de gekookte noedels toe en meng alles goed door elkaar.
Serveren:
Serveer de Pad Thai in kommen.
Strooi de resterende lente-uitjes, geroosterde pinda’s en fijngehakte koriander over de schotel.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Romige Paprikasoep met Basilicum en Crème Fraîche
Een heerlijke, romige paprikasoep boordevol smaak en eenvoudig te maken. Perfect voor een lichte maaltijd of voorgerecht!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 6 paprika’s in grove stukken gesneden
- 2 puntpaprika’s in grove stukken gesneden
- 1 doosje Roma tomaatjes
- 3 tuinkruiden bouillonblokjes
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- ½ liter water
- Basilicum voor het opmaken
- Crème fraîche voor het opmaken
Breng een ½ liter water aan de kook in een grote kookpan en voeg de tuinkruiden bouillonblokjes toe.
Roer tot ze zijn opgelost.
Voeg de grove stukken paprika’s, puntpaprika’s, Roma tomaatjes en gehakte knoflook toe aan de pan.
Laat de groenten 15 minuten koken totdat ze zacht zijn.
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde, romige consistentie.
Serveer de soep in kommen en garneer met verse basilicum en een lepel crème fraîche voor een romige touch.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, die goed samengaat met de zoete smaken van de paprika.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Snijbonenstamppot met Garam Masala en Vegetarische Gehaktballetjes
Een verrassende twist op de klassieke stamppot, met snijbonen en de rijke smaak van garam masala.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 3
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
Materialen
Grote kookpan
pureestamper
- 12 vegetarische gehaktballetjes
- 1 el garam masala
- 1 grote ui fijn gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 250 gram kastanjechampignons in plakjes
- 400 gram snijbonen in stukjes gesneden
- 600 gram aardappelen in blokjes gesneden
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn, en maak er vervolgens een smeuïge puree van.
Houd deze warm.
Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de ui, knoflook, champignons en snijbonen ongeveer 40 minuten tot ze zacht en gaar zijn.
Voeg de garam masala toe aan het groentenmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Meng de groenten en kruiden door de aardappelpuree en roer alles goed door elkaar.
Verhit in een aparte pan een theelepel olijfolie en bak de vegetarische gehaktballetjes goudbruin.
Serveer de stamppot op borden en leg de gebakken gehaktballetjes ernaast.
Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 18g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Pappardelle met Gerookte Zalm en Asperges in Romige Boursinsaus
Een romige pappardelle met gerookte zalm en asperges, ideaal voor een luxe diner of een speciaal etentje!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
grote schaal
- ½ bakje Boursin voor de keuken
- 1 ui fijn gesneden
- 1 zoete puntpaprika in stukjes
- 2 tenen knoflook geperst
- 150 gram pappardelle
- 200 gram gerookte zalm in plakjes
- 500 gram asperges geschild en in stukjes gesneden
Verhit een koekenpan en braad de ui, knoflook en paprika tot ze zacht en geurig zijn.
Kook de asperges in een pan met water tot ze halfgaar zijn, ongeveer 5 minuten.
Kook tegelijkertijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Zodra de pappardelle gaar is, giet je het af en roer je de Boursin erdoor totdat deze volledig is gesmolten en de pasta romig is.
Leg de pappardelle op een grote schaal.
Leg de plakjes gerookte zalm gelijkmatig over de pasta.
Verdeel de hete ui, knoflook en paprika over de zalm.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke combinatie.
Combineer met een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Gado Gado met Vegetarische Kip en Satésaus
Geniet van een smaakvolle en kleurrijke Gado Gado, een Indonesisch gerecht met groenten, vegetarische kip en een heerlijke satésaus.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
grote schaal
- 100 gr haricots verts schoongemaakt en doormidden gesneden
- ½ komkommer in blokjes gesneden
- 1 winterpeen in blokjes gesneden
- ½ witte kool spitskool of groene kool, in blokjes gesneden
- 150 gram taugé
- 4 eieren hardgekookt en in plakjes gesneden
- Kroepoek in stukjes gebroken
- 5 el seroendeng
- 3 el hoisinsaus
- 200 gr vegetarische kip in blokjes gesneden
- Pittige satésaus naar smaak
Doe alle gesneden groenten, behalve de taugé en komkommer, in een ruime pan met een klein beetje water en een snufje zout.
Breng de groenten aan de kook en voeg de hoisinsaus toe.
Laat het geheel op laag vuur koken totdat de groenten bijna gaar zijn.
Voeg de blokjes vegetarische kip toe aan de pan en laat nog even sudderen totdat de kip goed doorgewarmd is.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
Neem een grote schaal en verdeel de gekookte groenten erover.
Voeg de rauwe taugé en komkommerblokjes toe.
Giet de warme satésaus over de groenten en garneer het geheel met plakjes ei, kroepoek en seroendeng.
Serveer direct, eventueel met basmati rijst.
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4
Jackfruit Rendang met Bimi en Champignons
Ervaar de rijke smaken van Indonesische rendang met een plantaardige twist: jackfruit, bimi en champignons in een romige kokosmelksaus.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blik jackfruit klein gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 bakje bimi
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 1 prei in ringetjes gesneden
- 1 boemboe rendang
- 2 stengels sereh ingesneden
- 4 blaadjes djeroek poeroet
Doe de kokosmelk in een grote kookpan en voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, boemboe rendang, sereh, en djeroek poeroet toe.
Snijd de bimi, champignons, en prei en voeg deze toe aan de pan, samen met de klein gesneden jackfruit.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
Laat het mengsel ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar worden.
Verwijder de sereh en djeroek poeroet voordat je de rendang serveert.
Ondertussen kun je basmati rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de jackfruit rendang samen met de basmati rijst op een bord.
Een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling past goed bij de kruidige en rijke smaken van dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Grote kookpan / Pagina 4