Kabeljauw met tomaat uit de oven
Allerhande 2002
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 265kcal
Author: Cor Kevenaar
- 600 g kabeljauwfilet
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- vierseizoenenpeper versgemalen
- 1 kleine rode ui
- ½ zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g
- 2 sneetjes witbrood oud
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rijpe trostomaten
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Kabeljauwfilet besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper.
Ui pellen en heel fijn snipperen.
Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruiden heel fijn hakken.
In keukenmachine sneetjes brood verkruimelen.
Ui,kruiden en 2 eetlepels olie door broodkruim scheppen.
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
Tomaten in vieren parten snijden,zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Ovenschaal bestrijken met olie en kabeljauw erin leggen.
Blokjes tomaat op vis scheppen en stevig aandrukken.
Broodkruimmengsel erover verdelen.
Rest van olie erover sprenkelen.
In midden van oven kabeljauwfilet in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar laten worden.
Serveren met gebakken aardappels en een groene salade.
Calories: 265kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 29g | Vet: 12g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Hangop met gegrilde sinaasappel
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 215kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak volle yoghurt 1 liter AH Biologisch
- 2 sinaasappels AH Biologisch
- 6 romige babbelaars zakje à 75 g AH Biologisch
- 2 eetlepels bloemenhoning AH Biologisch
Theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen.
Yoghurt in theedoek schenken en ca. 8 uur laten uitlekken.
Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mes partjes tussen vliesjes uitsnijden.
Babbelaars (in keukenmachine) fijnhakken.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Sinaasappelpartjes in ovenschaaltjes leggen.
Honing erover scheppen.
Schaaltjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en sinaasappels in ca. 2 minuten warm laten worden.
Met twee eetlepels grote ovale bergjes (quenelles)hangop op gegrilde sinaasappels scheppen.
Gehakte babbelaars erover strooien.
Calories: 215kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 9g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Geroosterde paprikaroom met kaasstengels en salade
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 345kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 rode paprika's
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- zeezout
- versgemalen peper
- ¾ dl olijfolie extra vierge
- 2 blaadjes witte gelatine
- ½ sinaasappel
- 125 ml slagroom
- 50 g parmezaanse kaas stukje
- 1 eetlepel bloem
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 1 zakje verse kervel 15 g
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Paprika's schoonmaken en in vieren snijden.
Op bakplaat leggen en Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren.
Intussen gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten weken.
In keukenmachine paprika pureren.
Breng op smaak met zout en peper.
Sinaasappel uitpersen. 2 eetlepels sap verwarmen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen.
Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets laten afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen.
Vormpjes invetten en paprikaroom erover verdelen.
In koelkast in ca. 1½ uur laten opstijven.
Intussen oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
Kaas raspen.
Bloem zeven en door kaas scheppen.
Bakplaat bekleden met bakpapier en geraspte kaas in repenvan 2 x 25 cm erop scheppen, in ca. 3 minuten goudbruin bakken.
Afkoelen.
Op elk vormpje bordje zetten, keren en paprikaroom op bordjes laten glijden.
In ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
In keukenmachine basilicum en rest van olijfolie pureren tot fijne groene olie.
In kom 1eetlepel basilicumolie met 1/2eetlepel sinaasappelsap tot dressing kloppen.
Kervel er luchtig door scheppen.
Beetje basilicumolie op paprikaroom druppelen.
Kervelsalade ernaast scheppen en kaasrepen ertegenaan.
Calories: 345kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 7g | Vet: 32g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Geroosterde appel met koriandersorbet
Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Kevenaar
diepvriesbak
grill
ijsbolletjeslepel
- 3 appels stevige bv Granny Smith
- 1 zakje verse koriander 15 g
- ½ eetlepel appelstroop
- 3 eetlepels poedersuiker
Appels wassen en 2 appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
Stukjes in open diepvriesbak in diepvries in ca. 1 uur bijna laten bevriezen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Van appel klokhuis eruit steken en in 8 dunne plakken snijden.
Bakplaat bekleden met bakpapier en plakken naast elkaar erop leggen.
Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven en appel 2 à 3 minuten roosteren.
Plakken bestrijken met appelstroop en in nog 1 à 2 minuten bruin roosteren.
Uit grill direct bestuiven met poedersuiker.
In kommetje 2 eetlepels poedersuiker oplossen in 2 eetlepels water.
In keukenmachine stukjes appel met koriander en suikersiroop tot sorbet pureren. .
Plakken appel op vier borden leggen
Met ijsbolletjeslepel bolletjes koriandersorbet ernaast scheppen.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 0g | Vet: 0g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Gemarineerde witlof met zalmcrème
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 maal 2 struikjes witlof
- 3 sjalotjes
- 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
- 2 limoenen
- 1 dl olijfolie
- 2 maal 100 g gerookte zalmfilet
- 6 gedroogde tomaatjes potje
- 125 g verse roomkaas met kruiden
Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
Sjalotjes pellen en snipperen.
Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
Limoenen halveren. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen.
In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren.
Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde crème pureren.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.
Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.
Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken.
Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 395kcal
Author: Cor Kevenaar
- 250 g kastanjechampignons
- 50 g pecorino
- 65 g pijnboompitten
- 25 gr selderij verse
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ciabatta
- zout
- peper
Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden.
Pecorino grof raspen.
Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden.
Van selderij grove stelen verwijderen.
Enkele blaadjes bewaren voor garnering.
Knoflook pellen.
Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden.
Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren.
In grote koekenpan rest van olie verhitten.
Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen.
Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken.
Champignons op smaak brengen met zout en peper.
Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto.
Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.
Calories: 395kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 13g | Vet: 24g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Zwitserse worteltjestaart
AllerHande 1997
Bereidingstijd2 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 410kcal
Author: Cor Kevenaar
- 75 g blanke amandelen
- 1 sinaasappel
- 300 g worteltjes
- 3 eieren
- 150 g boter of margarine
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel koekkruiden Baukje,
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- poedersuiker
- ½ eetlepel bloem om in te vetten
- ½ eetlepel bloem om te bestuiven
Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
In keukenmachine amandelen fijnmalen.
Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen.
Met citroentrekker of scherp mesje enkele mooie slierten van schil snijden en in bakje met koud water leggen.
Rest van schil er dun afraspen.
Halve sinaasappel uitpersen.
Worteltjes schoonmaken en (in keukenmachine) fijnraspen.
Eieren splitsen. Bodem van vorm bekleden met bakpapier.
Vorm invetten en met bloem bestuiven.
In kom boter met basterdsuiker, sinaasappelrasp en koekkruiden in ca. 5 minuten tot romig mengsel kloppen.
Dooiers één voor één erdoor kloppen.
2 Eetlepels sinaasappelsap erdoor kloppen.
Zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten luchtig erdoor scheppen.
In andere kom eiwitten stijf kloppen.
Amandelen en geraspte wortel door eiwitten scheppen.
Alles door elkaar scheppen.
Beslag in vorm scheppen.
In midden van oven taart ca. 45 minuten bakken.
Oven terugschakelen naar 150° C of gasovenstand 2 en taart in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Taart ca. 20 minuten in oven af laten koelen.
Vorm verwijderen en taart op rooster verder af laten koelen.
Taart op schaal zetten en dik met poedersuiker bestrooien.
Sinaasappelschil met keukenpapier droogdeppen en taart hiermee garneren.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 44g | Protein: 7g | Vet: 23g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Zalmmousse met bleekselderij
Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd50 minuten min
Bereidingstijd3 uur uur 5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 125kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 blaadjes gelatine witte
- 15 gr dille verse
- 2 bosuitjes
- 1 blikje rode zalm netto 213 g, John West,
- 200 g gerookte zalm
- 2 eetlepels zure room
- 1 ½ eetlepel citroensap
- ⅛ liter slagroom
- zout
- peper
- 4 stengels bleekselderij
- 1 komkommer
- 1 eetlepel olie om in te vetten
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
Kom invetten.
Bodem en wand bekleden met helft van takjes dille.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
In kopje rest van dille fijnknippen. In zeef zalm laten uitlekken.
Velletjes en graatjes verwijderen.
In keukenmachine zalm uit blik, 150 g gerookte zalm en zure room pureren.
In pannetje citroensap verwarmen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in citroensap oplossen. Gelatinemengsel, bosui en fijngeknipte dille door zalmmengsel mengen.
Slagroom stijfkloppen.
Zalmmengsel luchtig door slagroom spatelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Zalmmengsel in kom scheppen.
Bovenkant gladstrijken.
In koelkast zalmmousse in ca. 3 uur laten opstijven.
Bleekselderij schoonmaken, wassen, in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in vieren snijden.
Komkommer wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
Helften in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in dunne repen snijden. Rest van zalmplakjes in lengte in repen van 2 cm dik snijden.
Losjes tot roosjes oprollen.
BEREIDEN:
Kom enkele seconden in heet water houden.
Platte schaal erop leggen.
Samen keren, even schudden en zalmmousse op schaal laten glijden.
Garneren met zalmroosjes.
Enkele repen bleekselderij en komkommer rond zalmmousse leggen.
Rest apart erbij serveren.
Calories: 125kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 9g | Vet: 10g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Tapenade
olijvenpuree
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pot zwarte olijven zonder pit, 160 g
- 1 potje kappertjes 60 g
- ½ blikje tonijn in olie / a 138 g
- 1 blikje ansjovis in olie / 46 g
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 1 dl olijfolie
- peper
Olijven, kappertjes, tonijn en ansjovis laten uitlekken.
Knoflook pellen en in vieren snijden.
In keukenmachine knoflook, olijven, kappertjes, tonijn, ansjovis en citroensap pureren. Olie in dun straaltje erbij schenken.
Op smaak brengen met peper.
Serveren met stokbrood.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
10 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 1525 kCal - eiwit 51 g
vet 143 g - koolhydraten 10 g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12
Terrine van gerookte kipmousse met asperges
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 blaadjes witte gelatine
- 100 g aspergetips
- zout
- ½ pot gevogeltefond a 380 ml
- 200 g gerookte kipreepjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- 200 ml slankroom
- versgemalen peper
- 1 zakje verse kervel of basilicum 15 g
Gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
Asperges in pan met weinig water en wat zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
In steelpan 3 eetlepels fond verwarmen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in fond oplossen.
In keukenmachine kipreepjes pureren.
Gelatinemengsel, rest van fond, mayonaise en citroensap erdoor mengen.
In kom slankroom lobbig kloppen en voorzichtig door kipmengsel spatelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vorm bekleden met folie en enkele mooie takjes kervel op bodem leggen.
Helft van kipmousse voorzichtig erop scheppen.
Asperges in lengte erover verdelen.
Rest van kervel fijnhakken en door rest van mousse mengen.
Mousse voorzichtig op asperges scheppen.
In koelkast terrine in 2-3 uur laten opstijven.
Daarna platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden.
Folie verwijderen.
Op buffet met scherp, glad mes in 8 plakken snijden.
150 Voorbereidingstijd, bereidingstijd 20 minuten
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 12