Pâté van Zalm en Tarbot met Bieslook
Een elegante pâté van zalm en tarbot, perfect voor een feestelijk voorgerecht. De romige farce van zalm en slagroom in combinatie met de delicate tarbot en bieslook zorgt voor een verfijnde smaak.
Servings: 10
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g verse zalmfilet
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 3 dl slagroom
- 250 g dun gesneden gerookte zalm
- 200 g tarbotfilet of grietfilet
- 2 eetlepels bieslook
- Zout naar smaak
- Witte peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 70°C.
Pureer de zalmfilet in een keukenmachine.
Voeg, terwijl de machine draait, de eieren en eidooiers toe.
Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het zalm-eimengsel.
Breng het mengsel op smaak met 1 theelepel zout en 1 theelepel witte peper.
Dit is de farce.
Bekleed de pâtévorm met dun gesneden plakken gerookte zalm, zorg ervoor dat de zalm aan de zijkanten overhangt.
Giet de helft van de farce in de vorm.
Snijd de tarbotfilet in dunne reepjes en leg deze op de farce.
Strooi bieslook over de tarbot.
Giet de rest van de farce eroverheen.
Dek af met de overhangende zalm.
Bedek de vorm met aluminiumfolie en het deksel.
Zet de vorm in een braadslede met kokend water en laat deze au bain-marie in de oven in ongeveer 2 uur gaar worden.
Laat de pâté afkoelen voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay, die de delicate smaken van de vis mooi aanvult.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 30g | Vet: 24g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Pastasalade met Tonijnsaus en Kipfilet
Een heerlijke pastasalade met een romige tonijnsaus, kipreepjes en frisse kappertjes. Deze salade is perfect voor een feestelijke maaltijd of als bijgerecht tijdens de kerst.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 10
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g pasta bijv. Honig Schelpjes
- 2 eetlepels boter
- 400 g kipfilet in reepjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 300 g tonijn in olie uitgelekt
- 1 blikje ansjovis uitgelekt
- ½ dl olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 5 eetlepels kappertjes
- 4 dl zelfgemaakte mayonaise
- 4 eetlepels augurkjes kleingesneden
- Verse basilicum
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar, spoel af met koud water en laat afkoelen.
Bak de reepjes kip in boter met zout en peper in ongeveer 5 minuten bruin en gaar.
Pureer in een keukenmachine de tonijn, ansjovis, olijfolie, citroensap en 3 eetlepels kappertjes tot een gladde pasta.
Roer de tonijnsaus door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
Meng de tonijnsaus en de gebakken kip door de afgekoelde pasta.
Garneer de salade met de overgebleven kappertjes, augurkjes en verse basilicum.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij de romige tonijnsaus en de lichte smaken van de salade.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Aubergine Dip met Citroen en Peterselie
Deze romige aubergine dip is heerlijk fris door de toevoeging van citroen en peterselie. Perfect als voorgerecht of dip bij brood of groenten, en ideaal voor vegetariërs!
Bereidingstijd1 uur uur 20 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 2 aubergines schoongemaakt en gehalveerd
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 0,6 dl citroensap
- 5 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 kleine uien gesnipperd
- 2 sneetjes witbrood verkruimeld
- 3 dl olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de aubergines in de lengte, leg ze met het snijvlak naar beneden in een beboterde ovenschaal en bak ze ongeveer 1 uur tot ze zacht zijn.
Laat de aubergines afkoelen en verwijder de schil.
Pureer de aubergines met knoflook, citroensap, peterselie en uien in een keukenmachine.
Voeg geleidelijk de verkruimelde sneetjes brood en olijfolie toe en pureer tot een gladde dip.
Breng op smaak met zout en peper en serveer de dip koel.
Wijnadvies:
Serveer deze aubergine dip met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Verdejo. Deze wijnen brengen de frisse smaken van de citroen en peterselie mooi naar voren.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 25g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Krokante Zalmkroketten of Garnalenkroketten
Heerlijke krokante kroketten gemaakt met zalm of garnalen, perfect voor een borrel of als voorgerecht. Deze krokante lekkernijen zijn eenvoudig te maken in de Airfryer en ideaal voor iedereen die houdt van een knapperige buitenkant en een smaakvolle binnenkant. Perfect te combineren met zelfgemaakte knoflook-mayonaise en frietjes van knolselderij of pastinaak!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blikje roze zalm circa 200 gram uitgelekt, of 200 gram Hollandse garnaaltjes
- 1 ei los geklopt
- 1 eetlepel verse dille
- 1 eetlepel verse bieslook
- 1 theelepel Keltisch zeezout
- 1 eetlepel geraspte geitenkaas (oud)
- Paneermeel van boekweitmeel of ½ verpakking boekweitcrackers of kastanjecrackers
- Vers gemalen peper
Maak de zalm of garnalen met een vork fijn in een schaaltje.
Meng het ei, de kaas en de verse kruiden erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een ander bord of schaaltje de paneermeel of verkruimelde crackers met het zout.
Vorm van het mengsel 8 kroketjes en rol deze door het paneermeel.
Bak de kroketten in de Airfryer 9 minuten op 180°C.
Blijf erbij en haal ze eruit wanneer ze knapperig zijn.
Voedingswaarden (per kroket, geschat)
Wijnadvies:
Kies voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio om de krokante kroketten te complementeren. Deze wijnen passen goed bij de subtiele smaken van zalm en garnalen.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Knapperige Thaise Viskoekjes met Verfrissende Mangosalsa
Deze knapperige Thaise viskoekjes, geserveerd met een verfrissende mangosalsa, zijn een smaakvolle traktatie. Ideaal voor een zomerse picknick of als lichte borrelhap. Eenvoudig te bereiden in de Airfryer voor een perfect goudbruin resultaat.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g witvisfilet kabeljauw, tilapia, pangasius, koolvis
- 50 g gemalen kokos
- 1 bosuitje fijngehakt
- 1 ei
- 1 rijpe mango
- 1½ theelepel rode peperpasta
- 1 limoen sap en rasp
- 3 eetlepels verse koriander of platte peterselie
- Zout naar smaak
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de mangoblokjes in een schaaltje met ½ theelepel rode peperpasta, 1 eetlepel koriander en het sap en rasp van een halve limoen.
Pureer de vis in de keukenmachine.
Voeg het ei, 1 theelepel zout, de rest van de limoenrasp, 1 theelepel rode peperpasta, en het sap van de limoen toe aan de gepureerde vis.
Meng de rest van de koriander, de bosui en 2 eetlepels kokos door het vismengsel.
Schep de resterende kokos in een diep bord.
Verdeel het vismengsel in 12 porties en vorm deze tot ronde koekjes.
Wentel de koekjes door de kokos.
Leg 6 viskoekjes in het mandje van de Airfryer.
Bak de viskoekjes 7 minuten in de Airfryer op 180°C, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bak de resterende viskoekjes op dezelfde manier.
Serveer de viskoekjes met de mangosalsa.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 30g | Vet: 11g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Mini Spinaziequiches uit de Airfryer
Deze heerlijke mini spinaziequiches zijn perfect voor een lichte lunch, een feestelijke brunch of als hartig voorgerecht. Bereid in de airfryer, zijn ze snel klaar en ideaal voor elke gelegenheid. De combinatie van zachte spinazie, romige hüttenkäse en knapperig deeg zal iedereen verrassen.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
Ingrediënten deeg:
- 200 g bloem
- 75 g boter
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Ingrediënten inhoud:
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 200 g spinazie
- 100 g hüttenkäse ongezouten
- 1 ei
Doe alle ingrediënten voor het deeg samen met een snufje zout in een keukenmachine en meng tot er een deegbal ontstaat.
Leg het deeg op een ondergrond en kneed met je handen tot een glad deeg.
Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
Snipper de ui en verwarm de olie in een pan.
Voeg de ui toe en fruit deze tot glazig.
Voeg de spinazie toe en bak deze 1 tot 2 minuten tot de spinazie is geslonken.
Klop het ei los in een kom en meng dit met de hüttenkäse.
Druk het vocht uit de spinazie, snijd deze en voeg toe aan het kaasmengsel.
Verdeel het deeg in vier gelijke delen.
Rol elk deel uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem van een van de vormen te bedekken.
Bekleed de vormen met het deeg en vul elke vorm met de spinazievulling.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Plaats de quiches in de mand van de airfryer en bak ze gedurende 15 minuten.
Serveer de quiches lauw of koud, afhankelijk van je voorkeur.
Wijnadvies:
Deze quiches gaan goed samen met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 9g | Vet: 18g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Knapperige Kaas-Bloemkoolhapjes
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g paneermeel glutenvrij voor GV
- 20 g gedroogde kokos
- 20 g havermout glutenvrij voor GV
- 1 groot ei losgeklopt
- 1 kg bloemkool in gelijke roosjes
- 1 ui in dunne ringen
- 1 tl knoflookpuree
- 1 el gehakte bladpeterselie
- 1 el gehakt vers bieslook
- 1 tl gedroogde oregano
- 150 g geraspte belegen Goudse kaas
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Meng het paneermeel, kokos en havermout (glutenvrij indien nodig) in een kom.
Doe het losgeklopte ei in een tweede kom.
Stoom of kook de bloemkoolroosjes gedurende 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Laat ze uitlekken en doe ze vervolgens in een keukenmachine.
Maal de bloemkool tot de consistentie van broodkruim.
Knijp het gemalen bloemkoolmengsel vervolgens een paar minuten uit in een schone tweedoek om overtollig water kwijt te raken.
Doe de uitgelekte bloemkool in een mengkom en voeg de ui, knoflook, bladpeterselie, bieslook, gedroogde oregano en geraspte kaas toe.
Meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm 14 gelijke koekjes van het mengsel.
Doop elk koekje eerst in het losgeklopte ei en rol ze vervolgens goed door het paneermeelmengsel.
Druk stevig aan zodat de kruimels goed blijven plakken.
Leg de koekjes in het mandje van de airfryer (of op een bakplaat als je de oven gebruikt).
Doe dit indien nodig in porties.
Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 6 minuten.
Na 6 minuten verhoog je de temperatuur tot 200 °C en bak je de koekjes nog 10 minuten, of tot ze vanbinnen heet zijn en vanbuiten mooi knapperig.
Serveer de knapperige kaas-bloemkoolkoekjes heet.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze knapperige kaas-bloemkoolkoekjes. De frisse tonen van de wijn zorgen voor een mooie balans met de hartige smaken van de kaas en bloemkool.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 13g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Zelfgemaakte Mayonaise
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 1 heel ei
- 2 eidooiers
- 1 theelepel mosterd
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel citroensap of azijn
- 4 ½ dl olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Extra citroensap naar smaak
In een keukenmachine laat je 1 heel ei en 2 eidooiers 1 minuut draaien.
Voeg tijdens het draaien 1 theelepel mosterd, 1/2 theelepel zout en 1 theelepel citroensap of
azijn toe.
Terwijl de machine draait, giet je in een dun straaltje 4 1/2 dl (olijf)olie erbij.
Ga door tot je een dikke saus krijgt.
Breng de mayonaise op smaak met zout, peper en extra citroensap indien gewenst.
Proef en voeg naar smaak meer zout, peper of citroensap toe.
Zelfgemaakte mayonaise is klaar om geserveerd te worden! Geniet ervan als dip, op
sandwiches of bij andere gerechten
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Geurige Groene Thaise Rundvleescurry
Servings: 4
Calories: 415kcal
Author: Cor Klaar
Voor de groene currypasta:
- 3 sjalotjes gepeld
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 10 lange groene chilipepers
- 6 teentjes knoflook gepeld
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 1½ eetlepels plantaardige olie
- De steeltjes van 1 bosje koriander
- 1 theelepel garnalenpasta optioneel
- 1 stukje verse gemberwortel van 4 centimeter geschild
- 2 stengels citroengras boven- en onderkant afgesneden
- 3 kaffirlimoenblaadjes of de fijngeraspte schil van 2 limoenen
Voor de rundercurry:
- 400 milliliter kokosmelk
- 1½ eetlepel vissaus
- 450 gram runderfilet of -lende in kleine stukjes gesneden
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 kaffirlimoenblaadjes gehalveerd
- 2 rode chilipepers overlangs gehalveerd
- 1 theelepel palmsuiker of bruine suiker
- 1 handvol Thais basilicum of koriander in reepjes
- 5 babyaubergines of 1 kleine gewone, steelaanzet afgesneden
Maak eerst de currypasta: hak de groene chilipepers, sjalotjes, knoflook, gember en koriandersteeltjes grof en doe ze in een keukenmachine.
Hak het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes fijn, voeg ze toe aan de keukenmachine en maal alles tot een fijne pasta, voeg indien nodig 1 à 2 eetlepels olie toe.
Rooster het koriander- en komijnzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze geurig zijn.
Stamp de geroosterde specerijen, peperkorrels en 1 theelepel zout in een vijzel tot een fijn poeder.
Voeg dit toe aan de keukenmachine samen met de garnalenpasta, indien gebruikt.
Meng alles goed tot een pasta.
Verhit de olie in een grote pan of wok.
Voeg 3 à 4 eetlepels van de currypasta toe en verhit al roerend op middelhoog vuur tot het geurig is.
Voeg de kokosmelk toe en breng alles zachtjes aan de kook.
Voeg vervolgens de aubergines, chilipepers, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en suiker toe zodra de olie van de melk begint te scheiden.
Verhit alles 3 à 4 minuten tot de aubergines zacht zijn, voeg dan het rundvlees toe en verhit alles nog 2 minuten.
Haal de pan van het vuur en schep de curry in voorverwarmde kommen.
Strooi de basilicum of koriander erover en serveer met kommetjes stomende jasmijnrijst.
Geniet van deze geurige Thaise curry met vers bereide jasmijnrijst en een schijfje limoen voor een extra frisse smaak.
Calories: 415kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 30g | Vet: 27g | Zout: 2.2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2
Italiaanse vleespastei
Pasticcio / Italiaanse Vleespastei, een rijke en smaakvolle traktatie vol heerlijk gemarineerd vlees en hartige ingrediënten.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 10 personen
Calories: 550kcal
Author: Auteur onbekend
- 200 gr kippenlevertjes
- 2 dl Marsala wijn
- 1 dl witte wijn
- 450 gr kalfsvlees in kleine blokjes
- 450 gr varkenslappen in blokjes
- 200 gr vet spek in blokjes
- 2 eieren
- 3 eetlepels slagroom
- 100 gr gebrande hazelnoten grof gehakt
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel marjolein
- Zout en versgemalen peper
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalotje fijngehakt
- 200 gr bacon dun gesneden
- 1 pakje bladerdeeg diepvries
- 1 dikke plak gekookte ham 1 cm, in repen
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 ei losgeklopt
Marineer de kippenlevertjes 3 uur in 1 dl Marsala en witte wijn.
Maal het kalfs- en varkensvlees samen met het spek fijn in een keukenmachine.
Voeg Marsala, eieren, room, hazelnoten, knoflook, tijm, marjolein, zout en peper toe.
Bak het sjalotje in boter tot glazig.
Voeg de kippenlevers toe, bak ze bruin maar niet gaar.
Haal de levers uit de pan en laat de marinade inkoken tot 3 el.
Zeef en laat afkoelen.
Voeg de afgekoelde marinade toe aan het vleesmengsel.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm, leg dunne plakjes bacon erop.
Plaats een derde van de vulling in het midden van het deeg.
Verdeel de kippenlevers erover en voeg nog een derde van de vulling toe.
Leg de repen ham in de lengte, bestrooi met peterselie en bedek met de rest van de vulling.
Vouw de bacon en het deeg eromheen.
Prik gaatjes in de bovenkant en decoreer met deegfiguren.
Bestrijk met ei en bak 15 minuten op 220 °C, verlaag dan de temperatuur naar 170 °C en bak nog 45 minuten.
Optioneel:
giet aspic door de openingen in de bovenkant en laat opstijven.
Geniet van deze heerlijke Italiaanse vleespastei!
Wijnadvies:
Serveer met een volle Italiaanse rode wijn zoals Barolo of Chianti.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 32g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 2