Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige Bacon Sandwich met Sla en Tomaat

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g bacon
  • 8 sneetjes bruinbrood
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 rijpe tomaten in plakken gesneden
  • 4 grote slablaadjes
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Bak de bacon in een anti-aanbakpan op hoog vuur krokant en bruin.
  • Leg de gebakken bacon vervolgens even op keukenpapier om uit te lekken.
  • Besmeer 4 sneetjes brood met mayonaise en leg daarop de plakjes tomaat.
  • Bestrooi de tomaten met versgemalen zwarte peper.
  • Verdeel de krokante bacon over de sneetjes brood, gevolgd door de slablaadjes.
  • Leg er vervolgens een sneetje brood bovenop.
  • Snijd de boterhammen schuin doormidden en verpak de sandwiches per stuk in plasticfolie.

Notities

Serveer de knapperige bacon sandwiches met sla en tomaat direct en geniet van deze heerlijke lunch!
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij deze sandwich. De fruitige en soepele smaak van de wijn vormt een mooi contrast met de zoute en knapperige bacon, terwijl het ook de frisheid van de tomaat en de sla aanvult.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 2mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Broccoli en Mozzarella Pizza

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g panklare broccoliroosjes
  • ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bol mozzarella kaas in plakken
  • 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
  • Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
  • Dep de broccoli droog met keukenpapier.
  • Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
  • Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
  • Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
  • Besprenkel met de resterende olie.
  • Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.

Notities

Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Linzencurry met Tofu en Cashewnoten

Bereidingstijd28 minuten
Land van herkomst: India
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel, in kleine blokjes
  • 4 eetlepels olie
  • 50 ml lichte sojasaus
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ rode peper in dunne reepjes
  • 1 cm verse gemberwortel geraspt
  • 1 eetlepel milde Indiase kerriepasta
  • 400 g bladlinzen uit blik of pot, voorgekookt
  • 1 pak naanbrood naturel (2 stuks)
  • 15 g verse koriander grofgesneden
  • 75 g cashewnoten grofgehakt

Instructies

  • Dep de tofu droog met keukenpapier.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 minuten rondom bruin.
  • Haal de tofu uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en leg in een schaal.
  • Giet de sojasaus over de tofu.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook in 1 eetlepel olie.
  • Voeg de rode peper, geraspte gemberwortel en kerriepasta toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de linzen toe, breng op smaak met zout en peper, en verwarm nog 5 minuten al omscheppend.
  • Rooster het naanbrood onder de hete grill tot het lichtbruin is, keer halverwege.
  • Verdeel de linzencurry over vier borden.
  • Schep de gebakken tofu met sojasaus erover en bestrooi het gerecht met koriander en cashewnoten.

Notities

Serveer het naanbrood naast de curry voor een complete maaltijd.

Wijnadvies

Deze kruidige linzencurry gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Tomaten met Ei en Geitenkaas

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Porties: 4 personen
calorieën: 185kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 grote stevige tomaten
  • 1 sneetje oud witbrood glutenvrij indien nodig
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse basilicum fijngesneden
  • 25 g geraspte geitenkaas of lactosevrije kaas
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 medium eieren
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel.
  • Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier gedurende 5 minuten.
  • Verkruimel het sneetje brood (met korst) in een keukenmachine tot fijne kruimels.
  • Meng het broodkruim met de fijngesnipperde ui, basilicum en geraspte geitenkaas.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met keukenpapier en plaats ze in een ingevet ovenschaaltje.
  • Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei voorzichtig in de tomaat glijden.
  • Bedek het ei met een dikke laag van het broodkruimmengsel en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de gevulde tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de gevulde tomaten met versgeroosterd brood.

Notities

Wijnadvies:

Probeer een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige smaak zal goed samengaan met de tomaten en het ei, terwijl het de geitenkaas accentueert.

Nutrition

Calories: 185kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 9g | Vet: 13g | Zout: 0.7mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse Gegrilde Kabeljauw met Pittige Citroen Marinade

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4 personen
calorieën: 340kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 5 eetlepels glutenvrije bloem
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 500 g kabeljauwfilet in stukken van 2 gesneden (of vegan / vegetarisch alternatief)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • Sap van ½ citroen
  • 6 eetlepels verse koriander fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Meng in een kom de glutenvrije bloem met de gemalen komijn en een theelepel zout en peper.
  • Schep de stukken vis erdoor zodat ze rondom bedekt zijn met de bloemmix.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vis op een matig vuur 5-8 minuten goudbruin.
  • Keer de vis halverwege om.
  • Controleer de gaarheid van de vis door een stukje door te snijden: het vlees moet gemakkelijk uit elkaar vallen en de glans moet verdwenen zijn.
  • Laat de gebakken vis uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadjes en snipper het pepertje fijn.
  • Maak een marinade van de overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte koriander, geperste knoflook en gesnipperde rode peper.
  • Schep de marinade in een kom om met de gebakken vis en marineer de vis afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij deze pittige Marokkaanse gegrilde kabeljauw. De citrus- en kruidachtige tonen van de wijn zullen de smaken van de vis en marinade complementeren.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 0.8mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Aubergine met Mozzarella en Basilicum

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 1 bol buffelmozzarella
  • gram verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
  • Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze minstens 10 minuten staan.
  • Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken in circa 10 minuten bruin en gaar.
  • Keer ze halverwege de baktijd om.
  • Druppel de balsamicoazijn over de gebakken aubergine en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in 4 gelijkmatige plakken.
  • Leg op vier borden een plak gebakken aubergine en verdeel hierover enkele basilicumblaadjes.
  • Leg de plakjes mozzarella op de basilicum en bedek ze met de overgebleven gebakken aubergine.
  • Serveer direct als bijgerecht of als lichte lunch.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante Gamba's met Groene Pepermayonaise

Bereidingstijd13 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 369kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g reuzengarnalen rauw en ongepeld (uit diepvries, ontdooid)
  • 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes pot à 225 g
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 1 eetlepel limoensap
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook in plakjes

Instructies

  • Laat de reuzengarnalen uitlekken op keukenpapier.
  • Pureer de jalapeñopeper samen met de koriander (incl.
  • en het limoensap in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer tot een groene pasta.
  • Meng de mayonaise door de groene pasta en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen en plakjes knoflook toe.
  • Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur, tot ze gaar zijn.
  • Schep de garnalen op borden en serveer de jalapeño mayonaise in kleine kommetjes erbij.

Notities

Wijnadvies:

Deze pittige garnalen met groene jalapeño mayonaise gaan goed samen met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje.

Nutrition

Calories: 369kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 22g | Vet: 31g | Zout: 0.8mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse Knoflookgarnalen

Gamba's al ajillo
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 308kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen diepvries
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 4 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 laurierblaadje
  • Gedroogd chilipepertje uit molentje
  • Grof zeezout
  • 2 takjes peterselie fijngehakt

Instructies

  • Ontdooi de garnalen door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water.
  • Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
  • Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan.
  • Bak de plakjes knoflook met het laurierblaadje zachtjes tot de geur vrijkomt.
  • Voeg een beetje chilipeper toe en maal deze boven de pan.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend op matig vuur in 3-5 minuten gaar.
  • Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk) en verwijder het laurierblaadje.
  • Bestrooi de garnalen met grof zeezout en fijngehakte peterselie.
  • Serveer met boerenbrood, zoals pain de campagne.

Notities

Wijnadvies:

Geniet van deze Spaanse knoflookgarnalen met een droge witte wijn zoals een Verdejo uit Rueda of een Albariño uit Galicië.

Nutrition

Calories: 308kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 22g | Vet: 24g | Zout: 36mg

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte met Peperroomsaus en Witlof-Appelsalade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • Boter
  • Aardappelpartjes
  • Provençaalse kruiden
  • 2 entrecôtes
  • Zout en peper
  • 2 stronken witlof
  • 1 appel
  • Caesar sladressing
  • 100 ml rode wijn
  • Peperroomsaus

Instructies

  • Verhit 25 g boter in een koekenpan of wok.
  • Bestrooi de aardappelpartjes met Provençaalse kruiden en bak ze afgedekt gedurende 10 minuten, af en toe omschuddend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verwijder halverwege het deksel van de pan.
  • Dep de entrecôtes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de entrecôtes in 2-3 minuten per kant, tot ze aan de buitenkant bruin en van binnen rosé zijn.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Snijd intussen de witlof en appel in stukken en meng ze in een kom met de sladressing.
  • Roer de rode wijn en peperroomsaus door het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verwarm het kort.
  • Verdeel de aardappels en entrecôtes over twee borden en schep de saus over het vlees.
  • Serveer de salade apart.

Notities

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de entrecôte en de peperroomsaus.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Apple fritters

Recept categorieën: Fruit, Gebak
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 40 ml halfvolle melk
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 10 g basterdsuiker
  • 2 zoete appels
  • 50 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 500 ml olie om in te frituren

Instructies

  • Verhit de olie tot circa 160 ºC.
  • Klop de eieren met de melk luchtig in een kom.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout en suiker tot een glad beslag.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in circa 9 ringen per appel.
  • Doop de appelrondjes een voor een in het beslag, zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn.
  • Bak de apple fritters per twee om en om circa 3 minuten.
  • Meng de suiker met kaneelpoeder in een kom.
  • Laat de apple fritters op een bord met keukenpapier uitlekken.
  • Haal de apple fritters door de kaneelsuiker en serveer direct.