Knapperige Gefrituurde Flensjes
Deze knapperige gefrituurde flensjes zijn een heerlijke aanvulling op diverse ragouts en rauwkost. Licht, luchtig en vol van smaak, eenvoudig te maken en altijd een hit bij de maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
Garde of klopper
Wok of diepe pan
keukenpapier
- 3 dl water
- 1 eiwit
- 125 g bloem
- Zout naar smaak
- 1 liter olie voor frituren
Wijnadvies:
Combineer deze gefrituurde flensjes met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc, die de knapperige textuur en subtiele smaken goed aanvult.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Knapperige Gefrituurde Champignons en Uiringen
Geniet van de knapperige textuur van gefrituurde champignons en uiringen. Perfect als bijgerecht of borrelhapje, deze licht goudbruine lekkernijen zijn eenvoudig te maken en altijd een hit bij iedereen aan tafel.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Frituurpan of diepe pan
keukenpapier
- Snufje zout
- 250 ml koolzuurhoudend mineraalwater
- 1 ei losgeklopt
- 4 grote uien gepeld en in ringen
- 500 g champignons niet te groot, schoongeborsteld
- Frituurolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Roer in een kom de bloem, een snufje zout, het koolzuurhoudend mineraalwater en het losgeklopte ei door elkaar tot een glad beslag.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of diepe pan tot een temperatuur van 170°C.
Wentel de uiringen en champignons door het beslag, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Frituur de uiringen en champignons in kleine porties in de hete olie, tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
Dit duurt slechts enkele minuten.
Laat de gefrituurde champignons en uiringen uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Bestrooi de warme champignons en uiringen desgewenst met extra zout en peper voor extra smaak.
Serveer direct als bijgerecht of borrelhapje.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay, die goed past bij de knapperige en hartige smaken van de gefrituurde groenten.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Geflambeerde Scampi's met Romige Dragon-Saus
Deze geflambeerde scampi's in een romige dragon-saus zijn een smaakvol en indrukwekkend hapje. Perfect voor feestelijke gelegenheden, waarbij de combinatie van pastis en witte wijn zorgt voor een diep, rijk aroma.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 24-32 scampi's afhankelijk van grootte
- 3 sjalotten
- 2 blokjes visbouillon opgelost in 1 liter water
- 2 dl droge witte wijn
- 100 g boter
- 2 dl room
- 1 eetlepel pastis
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gehakte dragon
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout naar smaak
- Versgemalen witte peper naar smaak
Meng het zout, de versgemalen witte peper en paprikapoeder en bestrooi hiermee de scampi's.
Pel de sjalotten en hak ze fijn.
Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de scampi's aan elke zijde gedurende 2 minuten.
Voeg de fijngehakte sjalotten toe en laat deze nog 1 minuut meebakken.
Giet de olie uit de pan en giet de pastis over de scampi's.
Hou er een vlam bij om te flamberen.
Blus na 1 minuut met de witte wijn en voeg vervolgens de visbouillon toe.
Laat het geheel 2 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en neem de scampi's uit de bouillon.
Hou ze warm.
Zet de pan terug op het vuur en kook het vocht op hoog vuur in tot de helft is verdampt.
Voeg de room en gehakte dragon toe en laat de saus nog even opwarmen op matig vuur.
Doe de scampi's terug in de pan en laat ze kort opwarmen in de saus.
Serveer de scampi's onmiddellijk, gegarneerd met de romige dragon-saus.
Wijnadvies:
Combineer deze geflambeerde scampi's met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, die de romige en anijsachtige smaken van de pastis en dragon complementeren.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Gebraden Patrijs met Hazelnootkaramel en Maïscrème
Geniet van deze verfijnde gebraden patrijs met een knapperige hazelnootkaramel, romige maïscrème, en delicate spitskoolcannelloni. Perfect voor een feestelijk diner.
Servings: 8
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 8 patrijzen
- 100 g boter
- 100 g hazelnoten
- 100 g kristalsuiker
- 2 dl water
- 2 bl laurier
- 2 bl foelie
- 1 sjalotje
- 450 g gare maïs
- 5 dl gevogeltefond
- ½ spitskool
- Olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Patrijs:
Snijd de pootjes van de patrijzen en maak de botjes kaal.
Rol ze strak in folie en pocheer ze 30 minuten in water, laat afkoelen in het vocht.
Braad de patrijzenborsten op het karkas aan en laat ze afkoelen.
Snijd de borstfilets eraf.
Saus:
Snipper de sjalot en hak de karkassen fijn.
Bak beide aan in boter tot ze bruin zijn.
Voeg de gevogeltefond, laurier, en foelie toe, breng aan de kook, en reduceer tot 3 dl.
Passeer de jus en breng op smaak met zout en peper.
Karamel:
Karameliseer de suiker, blus af met water, en laat oplossen.
Hak de hazelnoten fijn en voeg samen met boter en zout toe aan de karamel.
Roer totdat de noten bruin kleuren, giet de massa uit op een siliconenmat, en laat afkoelen.
Hak de afgekoelde notenmassa fijn.
Maïscrème:
Zweet de maïs aan in boter, voeg gevogeltefond toe, en breng aan de kook.
Stoof de maïs verder gaar, pureer in de Magimix, en monteer met olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Cannelloni:
Blancheer 16 spitskoolbladeren, spoel koud en droog op keukenpapier.
Snijd de rest van de kool in fijne julienne, stoof gaar in boter, en laat afkoelen.
Rol de gestoofde kool in de bladeren en leg op een siliconenmat.
Afwerking:
Bestrooi de patrijsborstfilets met de notenkaramel en glaceer in de oven op 180°C gedurende 4 minuten.
Sauteer de patrijspootjes goudbruin in boter.
Maak de maïscrème en saus warm.
Dresseren:
Schep een lepel maïscrème op de borden, leg de patrijsborstjes erop, gevolgd door de cannelloni, pootjes, en saus.
Wijnadvies:
Een krachtige rode wijn zoals een Barolo of Brunello di Montalcino zal de rijke smaken van dit gerecht mooi aanvullen.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 45g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Geroosterde Paprika Aardappelen met Griekse Yoghurt Dip uit de Airfryer
Geniet van deze krokante aardappelen, geroosterd met pittig paprikapoeder en geserveerd met een romige Griekse yoghurt dip. Een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht, perfect voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
schaaltje
keukenpapier
Mandje voor de airfryer
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel pittige paprikapoeder
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 150 ml Griekse yoghurt
- Zout naar smaak
Voorbereiden van de aardappelen:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 x 3 cm.
Week de aardappelblokjes in water voor ten minste 30 minuten.
Laat de aardappelen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Kruiden van de aardappelen:
Bakken in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Doe de aardappelstukken in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 20 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Schep ze af en toe om voor een gelijkmatige garing.
Bereiding van de Griekse yoghurt dip:
Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de overgebleven eetlepel olijfolie.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Strooi er eventueel nog wat extra paprikapoeder over voor een mooie presentatie.
Serveren:
Serveer de geroosterde aardappelen in een schaal en strooi er wat zout over.
Geef de Griekse yoghurt dip erbij als een heerlijk frisse en romige dip.
Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij entrecote of vleesspiesen.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé, die de kruidige aardappelen en romige yoghurt mooi aanvullen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Gepekelde Kip met Barbecuerub uit de Airfryer
Deze gepekelde kip met een zelfgemaakte barbecuerub is perfect voor een knapperig en sappig resultaat. Bereid hem eenvoudig in de airfryer voor een heerlijke maaltijd met een krokant vel en een sappige binnenkant!
(inclusief pekeltijd)4 uur uur 50 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kip van ongeveer 1 2 kilo
- 1,2 liter water
- 8 eetlepels zeezout
- 6 eetlepels bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels bruine suiker voor rub
- 1 eetlepel zout voor rub
- 1 theelepel versgemalen peper
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Chilipoeder naar smaak
Pekelen van de Kip:
Meet 1,2 liter water af.
Giet 200 ml water in een pan en voeg 8 eetlepels zeezout en 6 eetlepels bruine basterdsuiker toe.
Verwarm het water en roer totdat het zout en de suiker volledig zijn opgelost.
Giet dit watermengsel in een grote bak waar de kip in past.
Voeg de rest van het water toe en laat afkoelen.
Zodra het watermengsel koud is, plaats je de kip in de bak.
Dek af met aluminiumfolie en zet het geheel 4 uur in de koelkast om te pekelen.
Voorbereiden van de Barbecuerub:
Meng in een kom 3 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel zout, 1 theelepel versgemalen peper, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, en 1 theelepel gerookt paprikapoeder.
Voeg chilipoeder toe naar smaak als je van een pittige rub houdt.
Kip Voorbereiden:
Haal de kip uit de pekel en gooi de pekel weg.
Spoel de kip goed af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
Wrijf de kip royaal in met de barbecuerub, een eetlepel per keer, totdat de hele kip goed bedekt is.
Bereiden van de Kip in de Airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Plaats de kip in de airfryer en bak deze 20 minuten op 200 graden.
Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak de kip nog 14 minuten.
Draai de kip tweemaal om: één keer halverwege de eerste periode en één keer halverwege de tweede periode.
Dit zorgt ervoor dat het vel lekker krokant wordt.
Rusttijd:
Haal de kip uit de airfryer en wikkel hem in aluminiumfolie.
Laat de kip 10 minuten rusten op een warme plek.
Je kunt hiervoor een voorverwarmde oven gebruiken (150 graden, daarna uitgezet).
Na 10 minuten kun je de kip uitpakken en aansnijden.
Combineer deze kip met een volle rode wijn zoals een Merlot of een stevige Shiraz voor een perfecte smaakcombinatie.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 40g | Vet: 28g | Zout: 3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Hornazo: Gevuld Spaans Brood uit de Airfryer
Hornazo is een traditioneel Spaans brood gevuld met smakelijk gehakt, chorizo, en gekookte eieren. Dit hartige gerecht is perfect voor speciale gelegenheden en wordt op een unieke manier bereid in de airfryer voor een knapperige korst en een heerlijke vulling. Probeer dit authentieke recept en breng een stukje Spanje naar je keuken!
(inclusief rijstijd)2 uur uur 30 minuten min
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Klaar
- 100 g chorizo
- 125 g melk
- 125 g water
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 losgeklopt ei om te strijken
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel zout
- 2 gekookte eieren
- 35 g verse gist
- 200 g half om half gehakt
- 500 g bloem
- Peper en zout uit de molen
Los de verse gist op in de lauwe melk en meng dit met water, bloem en zout tot een soepel brooddeeg.
Kneed het deeg goed en laat het minimaal 1,5 uur rijzen onder een vochtige, warme doek.
Pel de knoflook en hak deze samen met de peterselie fijn.
Meng dit met het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren, pel ze en snijd ze in halve plakjes.
Na het rijzen, bol je het deeg op en rol het uit tot een plak van de breedte van de grillpan die je in de airfryer gebruikt.
Houd een klein bolletje deeg apart voor de garnering.
Leg de gehaktvulling gelijkmatig over het deeg en leg daarbovenop de plakjes chorizo en de halve eieren.
Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw het deeg dicht, zodat de vulling volledig bedekt is.
Zorg dat het brood niet te hoog wordt, zodat de garnering en schoorstenen ook nog kunnen worden toegevoegd.
Laat het brood nog 30 minuten rijzen.
Rol ondertussen het overgebleven deeg uit en steek met een stekertje blaadjes en rondjes uit voor de garnering.
Steek door de rondjes een gat om als schoorstenen te dienen, zodat de lucht tijdens het bakken kan ontsnappen.
Leg de garnering op het brood en bestrijk het geheel voorzichtig met losgeklopt ei.
Plaats het brood in de grillpan en bak het op 150 graden Celsius gedurende 45 minuten in de airfryer, totdat het brood goudbruin en gaar is.
Combineer met een glas rode Spaanse wijn zoals een Tempranillo of een Ribera del Duero om de rijke smaken van de Hornazo aan te vullen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Geroosterde Aardappelen met Tonijnvulling
Deze geroosterde aardappelen met een smakelijke tonijnvulling zijn een eenvoudig maar heerlijk gerecht. De aardappelen worden in de airfryer perfect knapperig gebakken, terwijl de tonijnvulling met yoghurt en chilipoeder een pittige, romige twist geeft. Ideaal voor een voedzame maaltijd, geserveerd met een frisse salade!
(inclusief weektijd)1 uur uur
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
keukenpapier
Lepel
- 1 blikje tonijn op olie uitgelekt
- 1 bosuitje in dunne ringetjes
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 kruimige aardappelen van ongeveer 125 g
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
Week de aardappelen in water gedurende minstens 30 minuten om het zetmeel los te maken.
Laat de aardappelen uitlekken en droog ze goed af met keukenpapier.
Bestrijk de aardappelen dun met olijfolie en leg ze in het mandje van de airfryer.
Bak de aardappelen 30 minuten in de airfryer totdat ze gaar zijn en een knapperige korst hebben.
Maak ondertussen de tonijnvulling: verkruimel de tonijn in een diep bord en meng de Griekse yoghurt, chilipoeder, en de helft van de bosui erdoor.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Leg de geroosterde aardappelen op twee borden en snijd de bovenkant in de lengte in.
Duw de aardappelen iets open om ruimte te maken voor de vulling.
Schep het tonijnmengsel in de aardappelen.
Strooi een beetje extra chilipoeder over de vulling en verdeel de kappertjes en de rest van de bosui over de aardappelen.
Serveer de gevulde aardappelen direct, eventueel met een frisse salade erbij.
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Pittige Friet in de Schil
Deze pittige friet in de schil is een heerlijke en kruidige aanvulling op elke maaltijd. De frieten worden krokant gebakken in de airfryer en zijn doordrenkt met de smaken van chilivlokken, zwarte peper en olijfolie. Perfect als bijgerecht bij biefstuk of als pittige snack!
(inclusief weektijd)50 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel versgemalen zwarte peper
- 2 kleine gedroogde chilipepertjes of 1 volle theelepel versgemalen gedroogde chilivlokken
- 800 g vastkokende aardappelen
- Zout naar smaak
Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
Boen de aardappelen goed schoon onder stromend water.
Snijd de aardappelen in de lengte in 1½ cm dikke repen om frieten te maken.
Week de frieten in water gedurende minimaal 30 minuten.
Laat de frieten goed uitlekken en droog ze grondig af met keukenpapier.
Verkruimel de chilipepertjes heel fijn in een vijzel (of snijd ze fijn met een mes) en meng ze in een diep bord met olijfolie en versgemalen zwarte peper.
Schep de frieten door het oliemengsel zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Plaats de frieten in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 20 minuten op 180 °C, totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
Schud het mandje af en toe om voor een gelijkmatige garing.
Serveer de frieten direct in een schaal en strooi er wat zout over naar smaak.
Deze pittige frieten zijn heerlijk als bijgerecht bij biefstuk of als smakelijke snack.
WIJNADVIES:
Combineer met een glas rode wijn zoals een Merlot of een koele witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 5g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3
Krokante Curryblokjes met Koriandersalsa
Deze krokante curryblokjes zijn een heerlijk en kruidig bijgerecht, perfect voor elke maaltijd. De aardappelblokjes worden goudbruin gebakken in de airfryer en geserveerd met een frisse koriandersalsa van mango en limoen. Deze combinatie van smaken en texturen is ideaal bij geroosterde kip of gestoomde visfilet.
(inclusief weektijd)50 minuten min
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g vastkokende aardappelen
- 15 g verse koriander fijngehakt
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 1 kleine rijpe mango in schijven (vers of uit blik)
- Sap en rasp van 1/2 limoen
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm dik.
Week de aardappelblokjes ten minste 30 minuten in water.
Laat de blokjes uitlekken en droog ze goed af met keukenpapier.
Meng de kerriepoeder met een beetje olie in een diep bord en schep de aardappelblokjes erdoor, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Plaats de aardappelblokjes in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 15-18 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Schud het mandje tussendoor een paar keer om voor een gelijkmatige garing.
Terwijl de aardappelblokjes bakken, pureer je de mango samen met de fijngehakte koriander, limoenrasp en limoensap in een blender tot een gladde salsa.
Breng de salsa op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Serveer de krokante curryblokjes direct met de verse koriandersalsa.
Heerlijk bij geroosterde kip of gestoomde visfilet.
Combineer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 3g | Vet: 2g | Zout: 0.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 3