Gevulde Tomaten met Ei en Geitenkaas
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 185kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
keukenpapier
Ovenschaaltje
theelepel
Snijplank en mes
- 4 grote stevige tomaten
- 1 sneetje oud witbrood glutenvrij indien nodig
- 1 kleine rode ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels verse basilicum fijngesneden
- 25 g geraspte geitenkaas of lactosevrije kaas
- Versgemalen zwarte peper
- 4 medium eieren
- 1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel.
Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier gedurende 5 minuten.
Verkruimel het sneetje brood (met korst) in een keukenmachine tot fijne kruimels.
Meng het broodkruim met de fijngesnipperde ui, basilicum en geraspte geitenkaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met keukenpapier en plaats ze in een ingevet ovenschaaltje.
Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei voorzichtig in de tomaat glijden.
Bedek het ei met een dikke laag van het broodkruimmengsel en besprenkel met olijfolie.
Bak de gevulde tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer de gevulde tomaten met versgeroosterd brood.
Wijnadvies:
Probeer een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige smaak zal goed samengaan met de tomaten en het ei, terwijl het de geitenkaas accentueert.
Calories: 185kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 9g | Vet: 13g | Zout: 0.7g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Marokkaanse Gegrilde Kabeljauw met Pittige Citroen Marinade
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 5 eetlepels glutenvrije bloem
- 2 theelepels gemalen komijn
- 500 g kabeljauwfilet in stukken van 2 gesneden (of vegan / vegetarisch alternatief)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
- Sap van ½ citroen
- 6 eetlepels verse koriander fijngehakt
- 1 teentje knoflook geperst
Meng in een kom de glutenvrije bloem met de gemalen komijn en een theelepel zout en peper.
Schep de stukken vis erdoor zodat ze rondom bedekt zijn met de bloemmix.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vis op een matig vuur 5-8 minuten goudbruin.
Keer de vis halverwege om.
Controleer de gaarheid van de vis door een stukje door te snijden: het vlees moet gemakkelijk uit elkaar vallen en de glans moet verdwenen zijn.
Laat de gebakken vis uitlekken op keukenpapier.
Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadjes en snipper het pepertje fijn.
Maak een marinade van de overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte koriander, geperste knoflook en gesnipperde rode peper.
Schep de marinade in een kom om met de gebakken vis en marineer de vis afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij deze pittige Marokkaanse gegrilde kabeljauw. De citrus- en kruidachtige tonen van de wijn zullen de smaken van de vis en marinade complementeren.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Gebakken Aubergine met Mozzarella en Basilicum
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 aubergine
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- 1 bol buffelmozzarella
- 7½ gram verse basilicum
- Zout en peper naar smaak
Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze minstens 10 minuten staan.
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken in circa 10 minuten bruin en gaar.
Keer ze halverwege de baktijd om.
Druppel de balsamicoazijn over de gebakken aubergine en breng op smaak met zout en peper.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in 4 gelijkmatige plakken.
Leg op vier borden een plak gebakken aubergine en verdeel hierover enkele basilicumblaadjes.
Leg de plakjes mozzarella op de basilicum en bedek ze met de overgebleven gebakken aubergine.
Serveer direct als bijgerecht of als lichte lunch.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Pikante Gamba's met Groene Pepermayonaise
Bereidingstijd13 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 369kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g reuzengarnalen rauw en ongepeld (uit diepvries, ontdooid)
- 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes pot à 225 g
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 1 eetlepel limoensap
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook in plakjes
Laat de reuzengarnalen uitlekken op keukenpapier.
Pureer de jalapeñopeper samen met de koriander (incl.
en het limoensap in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer tot een groene pasta.
Meng de mayonaise door de groene pasta en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen en plakjes knoflook toe.
Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur, tot ze gaar zijn.
Schep de garnalen op borden en serveer de jalapeño mayonaise in kleine kommetjes erbij.
Wijnadvies:
Deze pittige garnalen met groene jalapeño mayonaise gaan goed samen met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje.
Calories: 369kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 22g | Vet: 31g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Spaanse Knoflookgarnalen
Gamba's al ajillo
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 308kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen diepvries
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 4 teentjes knoflook in plakjes
- 1 laurierblaadje
- Gedroogd chilipepertje uit molentje
- Grof zeezout
- 2 takjes peterselie fijngehakt
Ontdooi de garnalen door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water.
Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan.
Bak de plakjes knoflook met het laurierblaadje zachtjes tot de geur vrijkomt.
Voeg een beetje chilipeper toe en maal deze boven de pan.
Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend op matig vuur in 3-5 minuten gaar.
Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk) en verwijder het laurierblaadje.
Bestrooi de garnalen met grof zeezout en fijngehakte peterselie.
Serveer met boerenbrood, zoals pain de campagne.
Wijnadvies:
Geniet van deze Spaanse knoflookgarnalen met een droge witte wijn zoals een Verdejo uit Rueda of een Albariño uit Galicië.
Calories: 308kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 22g | Vet: 24g | Zout: 36g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Entrecôte met Peperroomsaus en Witlof-Appelsalade
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Koekenpan of wok
keukenpapier
Keukenmes
- Boter
- Aardappelpartjes
- Provençaalse kruiden
- 2 entrecôtes
- Zout en peper
- 2 stronken witlof
- 1 appel
- Caesar sladressing
- 100 ml rode wijn
- Peperroomsaus
Verhit 25 g boter in een koekenpan of wok.
Bestrooi de aardappelpartjes met Provençaalse kruiden en bak ze afgedekt gedurende 10 minuten, af en toe omschuddend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verwijder halverwege het deksel van de pan.
Dep de entrecôtes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de entrecôtes in 2-3 minuten per kant, tot ze aan de buitenkant bruin en van binnen rosé zijn.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Snijd intussen de witlof en appel in stukken en meng ze in een kom met de sladressing.
Roer de rode wijn en peperroomsaus door het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verwarm het kort.
Verdeel de aardappels en entrecôtes over twee borden en schep de saus over het vlees.
Serveer de salade apart.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de entrecôte en de peperroomsaus.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Apple fritters
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 eieren
- 40 ml halfvolle melk
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 10 g basterdsuiker
- 2 zoete appels
- 50 g suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 500 ml olie om in te frituren
Verhit de olie tot circa 160 ºC.
Klop de eieren met de melk luchtig in een kom.
Meng het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout en suiker tot een glad beslag.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in circa 9 ringen per appel.
Doop de appelrondjes een voor een in het beslag, zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn.
Bak de apple fritters per twee om en om circa 3 minuten.
Meng de suiker met kaneelpoeder in een kom.
Laat de apple fritters op een bord met keukenpapier uitlekken.
Haal de apple fritters door de kaneelsuiker en serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Avocadosalade met gepocheerd ei
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 353kcal
Author: Cor Kevenaar
Hapjespan
keukenpapier
mes
Lepel
- 1 citroen schoongeboend
- 4 el olijfolie extra vierge
- ½ bakje bladpeterselie
- 1 tl agavesiroop of honing
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1 zak jonge bladsla met bloemen 75 g, PLUS FeestMoment
- 1 komkommer
- 2 el azijn
- 4 eieren
- 1 tl chilipeper vlokken optioneel
- Zout en peper naar smaak
Voorbereiden van de dressing:
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng het rasp en 1 eetlepel citroensap met de olijfolie.
Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de dressing.
Breng de dressing op smaak met peper, extra citroensap, agavesiroop en een beetje zout.
Voorbereiden van de salade:
Halveer de avocado’s en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrijk licht met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Verdeel de sla over de borden.
Schaaf lange linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en verdeel ze samen met de avocado en de dressing over de sla.
Pocheren van de eieren:
Breng een laag van ongeveer 5 cm water in een hapjespan tot net tegen de kook aan (niet laten koken).
Voeg de azijn toe aan het water.
Breek een ei in een kopje en maak met een lepel een draaikolk in het water.
Laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden en pocheer ongeveer 3 minuten of tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht.
Neem het ei met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken op keukenpapier.
Herhaal dit proces voor de overige eieren.
Samenstellen van de salade:
Wijnadvies:
Bij deze frisse avocadosalade met gepocheerd ei past een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo uitstekend. De frisse zuren en fruitige aroma's van deze wijnen complementeren de romigheid van de avocado en de subtiele smaak van het gepocheerde ei perfect.
Calories: 353kcal
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Ontbijtburrito met roerei, spek en bonen
Deze hartige ontbijt burrito is gevuld met roerei, krokant spek, bonen en frisse groenten. Ideaal voor een stevig begin van je dag of een late brunch.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Mexico Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 446kcal
Author: Cor Kevenaar
- ½ bakje verse koriander
- 1 pot witte bonen in tomatensaus 370 g
- 1 tl Mexicaanse taco- en burritokruiden
- 100 g ijsbergsla melange
- 250 g snoeptomaatjes
- 4 volkoren tortillawraps
- 6 eieren
- 8 plakjes ontbijtspek 125 g
Halveer de snoeptomaatjes.
Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpan ca.
3 minuten op middelhoog vuur.
Bak het ontbijtspek in een hete koekenpan in ca.
8 minuten krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de eieren los en bak ze in het spekvet met de kruiden tot roerei.
Hak de koriander grof.
Verwarm de tortillawraps volgens de verpakking.
Beleg de wraps met ijsbergsla, tomaatjes, warme bonen, roerei en koriander.
Rol de wraps op, zet vast met cocktailprikkers of wikkel in bakpapier en bind vast met keukentouw.
Vegatip:
Laat het spek achterwege en roer 4 el geraspte cheddar of oude kaas door het roerei.
Liever vegan?
Vervang de eieren door 400 g in olijfolie gebakken, verkruimelde gerookte tofu
Serveertip:
Serveer met een extra schep bonen, wat chilisaus of een lepeltje zure room voor nog meer smaak.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of lichte Pinot Noir past hier goed bij. Liever alcoholvrij? Kies dan voor sinaasappelsap of ijsthee met citroen.
Calories: 446kcal | koolhydraten: 29g | Protein: 22g | Vet: 27g | Zout: 1.9g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9
Traditionele Gado-Gado met Tofu en Pindasaus
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eieren
- 375 g tofu naturel
- 250 g sperziebonen panklaar gebroken
- 200 g bloemkoolroosjes
- 300 g gesneden wittekool
- 125 g taugé
- 5 el olie
- 300 ml pindasaus controleer op suikers en allergenen
- 75 g emping kroepoek bijvoorbeeld van Go-Tan
- ⅓ komkommer in plakken
- Zout naar smaak
Kook de eieren in een steelpan in 8 minuten hard.
Spoel ze af onder koud water en pel ze.
Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog.
Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook.
Kook de sperziebonen gedurende 6-8 minuten, de bloemkool gedurende 5 minuten, de wittekool gedurende 4 minuten en de taugé gedurende 1 minuut beetgaar.
Schep de groenten uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit intussen de olie in een wok en bak de tofu in 2-3 porties lichtbruin.
Laat de gebakken tofu uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schik de groenten en tofu op een schaal.
Schenk de warme pindasaus erover.
Serveer de gado-gado met de hardgekookte eieren, emping kroepoek en plakjes komkommer.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht, maar een ijsthee of water met citroen zijn ook goede opties.
Notities / Tips:
Voor een veganistische versie laat je de eieren weg. Serveer met rijst voor een volledige maaltijd.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 9