Citroengraskipspiesjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 500 g kipfilet in blokjes gesneden
- 2 stengels citroengras alleen het onderste witte deel, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode chilipeper fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel honing
- Sap van 1 limoen
- Versgemalen zwarte peper
In een kom, combineer het fijngesneden citroengras, knoflook, rode chilipeper, sojasaus,
vissaus, oestersaus, honing, limoensap en een snufje versgemalen zwarte peper.
Dit zal de marinade zijn voor de kipspiesjes.
Voeg de in blokjes gesneden kip toe aan de marinade en meng goed, zodat alle kip
gelijkmatig bedekt is.
Laat de kip minstens 30 minuten tot 1 uur in de marinade marineren.
Als je meer tijd hebt, kun je de kip ook langer laten marineren voor meer smaak.
Rijg de gemarineerde kipblokjes op de geweekte houten spiesjes.
Verwarm een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
Zorg ervoor dat het oppervlak goed heet is voordat je de spiesjes toevoegt.
Gril de citroengraskipspiesjes ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of totdat de kip volledig gaar is en een mooie grillmarkering heeft.
Serveer de citroengraskipspiesjes warm met rijst, noedels of een frisse salade.
Je kunt ook extra partjes limoen en chilisaus serveren voor wat extra smaak.
Geniet van deze smaakvolle en aromatische citroengraskipspiesjes als hoofdgerecht.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Citroen Honing Balsamico Dressing
Serveer deze verfrissende citroen honing balsamico dressing over een salade of gebruik het als marinade voor gegrilde groenten of vlees.
Voorbereidingstijd2 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 1 citroen
- 2 eetlepels honing
- 100 ml witte balsamicoazijn
Pers de citroen uit en giet het sap in een kom.
Voeg de honing toe aan het citroensap.
Giet de witte balsamicoazijn erbij.
Meng alle ingrediënten grondig tot de honing volledig is opgelost en de dressing goed gemengd is.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Verfrissende Sorbet au Champagne
Verfris je gasten met deze heerlijke champagnesorbet, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Bereidingstijd10 minuten min
bevriezen4 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 fles champagne demi sec of andere mousserende wijn
- 200 g suiker
- 1,5 dl mineraalwater
- Sap van 1 citroen
Verwarm suiker met 2 dl water.
Roer totdat de suiker is opgelost en laat het afkoelen.
Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en citroensap toe aan het suikermengsel.
Maak er ijs van in de ijsmachine.
Schep een bolletje sorbet in een glas en vul het glas met champagne.
Wijnadvies:
Een frisse en lichte mousserende wijn zoals een Brut of Prosecco past perfect bij deze champagnesorbet.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Mousse van Groene Asperges met Gerookte Zalm
Een verfijnde mousse van groene asperges en gerookte zalm, perfect voor een feestelijk voorgerecht.
Bereidingstijd30 minuten min
opstijven3 uur uur
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg groene asperges
- 150 g gerookte zalm in een dikke plak
- 2 dl crème fraîche
- 2 eetlepels dille fijngehakt
- 6 dl slagroom
- 8 blaadjes witte gelatine
- 1-2 theelepels citroensap
- Zalmeitjes
- Peper
- Zout
Voorbereiden:
Schil de asperges indien nodig en snijd ze in stukjes.
Houd circa 12 hele asperges apart.
Kook de asperges 5-10 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Pureer de warme asperges in een keukenmachine en los de uitgeknepen gelatine in de puree op.
Zeef het mengsel en meet 6 dl puree af.
Laat het al roerend afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en meng deze door de aspergepuree.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de gerookte zalm in dikke repen.
In vorm doen:
Doe 1/3 van de mousse in een cakevorm.
Leg de helft van de apart gehouden asperges en repen zalm erop.
Voeg de helft van de mousse toe, leg de rest van de asperges en zalm erop, en dek af met de resterende mousse.
Dek de vorm af en laat deze minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Afwerken:
Meng in een kom de crème fraîche met dille, citroensap, zout en peper.
Garneer de mousse met zalmeitjes, takjes dille en/of groene asperges.
Serveer de saus apart.
Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past perfect bij dit verfijnde voorgerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 12g | Vet: 21g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Clafoutis van Peren met Kastanjepuree en Crème Fraîche
Deze heerlijke clafoutis van peren combineert zoete peren met kastanjepuree en een vleugje vanille. Serveer het met crème fraîche en madeleines voor een perfect dessert.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 6
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g peren geschild, in dunne schijven
- 125 g basterdsuiker
- 75 g bloem
- 75 g boter gesmolten
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2 ½ dl melk
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blik kastanjepuree
- Crème fraîche voor serveren
Schil de peren, snijd ze in dunne schijven en schik ze in een beboterde ovenschaal.
Klop in een kom de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem, een snufje zout en vanillesuiker tot een glad mengsel.
Schenk het beslag over de peren in de ovenschaal.
Bak de clafoutis 40 minuten in het midden van de oven, tot het geheel gaar en goudbruin is.
Laat de clafoutis iets afkoelen en bestrooi met vanillesuiker.
Serveer lauwwarm met kastanjepuree, een lepel crème fraîche en eventueel madeleines.
Serveer de clafoutis lauwwarm en geef er kastanjepuree, crème fraîche en madeleines bij.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een klassieke Muscat de Beaumes-de-Venise past perfect bij de zoetheid van de clafoutis en kastanjepuree.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.3g | Sugar: 32g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Madeleines met Citroen
Maak zelf klassieke Franse madeleines met een vleugje citroen. Perfect als verfijnd tussendoortje bij de koffie of thee!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 15 stuks
Calories: 95kcal
Author: Cor Klaar
- 120 g bloem
- 125 g gesmolten boter
- 135 g suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- Geraspte schil van 1 citroen
Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom.
Klop in een andere kom de suiker en eieren tot een dik en luchtig mengsel.
Voeg de geraspte citroenschil toe en roer kort door.
Meng de bloem in delen door het eimengsel en voeg daarna de gesmolten boter toe.
Roer tot een glad beslag.
Zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vul de holletjes van de madeleinevorm voor 2/3 met het beslag.
Bak de madeleines in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Haal de madeleines uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d’Asti, die de citrustonen in de madeleines complimenteert.
Calories: 95kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Buideltjes met Gerookte Zalm en Paling
Delicate buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling, geserveerd met een romige saus. Een verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden!
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 285kcal
Author: Cor Klaar
Bakplaat (ingevet)
Kleine pan
- 2 eieren
- 125 g gezeefde bloem
- 1 ¼ dl melk
- 1 ¼ dl bier
- 30 g gesmolten boter
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 100 g gerookte zalm
- 75 g gerookte paling
- 1 eetlepel fijngesneden dille
Voor de saus:
- 125 ml crème fraîche
- ⅓ dl witte wijn
- ¼ dl visfond
- ½ eetlepel citroensap
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Scheutje gembervocht
Extra:
- Preireepjes even geweekt in kokend water, om de buideltjes dicht te binden
Maak het beslag door eieren, melk, bloem en een snufje zout te mengen.
Voeg het bier en de gesmolten boter toe en roer goed door.
Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.
Bak van het beslag 4 dunne flensjes in een koekenpan en laat ze afkoelen.
Verdeel de gerookte zalm, gerookte paling en fijngesneden dille over de flensjes.
Vouw de flensjes tot buideltjes en bind ze dicht met preireepjes.
Zet de buideltjes op een ingevette bakplaat en verwarm ze in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 7 minuten.
Maak ondertussen de saus: meng de crème fraîche, witte wijn, visfond, citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht in een kleine pan.
Verwarm op laag vuur en roer goed door.
Schep de saus op borden en zet de warme buideltjes erop.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij de gerookte vis en romige saus.
Calories: 285kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 15g | Vet: 17g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Smeuïge Amandeltaart met Gekarameliseerde Peer en Glanzende Abrikozengelei
Deze feestelijke amandeltaart met peer en een glanzende abrikozengelei is perfect als nagerecht of voor een speciale gelegenheid.
Servings: 8
Calories: 435kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g bloem
- 300 g boter
- 175 g amandelen fijngemalen
- 130 g suiker
- 3 eieren
- 4 peren
- 3 el abrikozenjam
- 1 el poire eau de vie
- Snufje zout
- Slagroom voor serveren
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de bloem, een snufje zout en 100 g suiker in een kom.
Voeg 150 g boter in blokjes en 1 ei toe.
Kneed tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
Meng de resterende boter (150 g), eieren, resterende suiker (30 g), fijngemalen amandelen en poire eau de vie tot een gladde amandelcrème.
Strijk de amandelcrème gelijkmatig uit over het deeg in de taartvorm.
Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes.
Schik de peer schijfjes decoratief op de amandelcrème.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-45 minuten tot goudbruin en gaar.
Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water en zeef het tot een gladde gelei.
Bestrijk de taart direct uit de oven met de abrikozengelei voor een glanzende afwerking.
Laat de taart op een rooster afkoelen.
Serveer lauwwarm of koud met lobbig geslagen slagroom.
Geniet van deze heerlijke taart met peer als een feestelijke afsluiting van je maaltijd!
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn zoals een Sauternes of een Monbazillac past perfect bij de rijke smaken van peer en amandel in deze taart.
Calories: 435kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 6g | Vet: 28g | Zout: 0.3g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Ossehaas in Deeg met Honing-Tijmsaus
Geniet van de verfijnde smaak van ossehaas in bladerdeeg, verrijkt met een smakelijke vulling van kalfsgehakt, kruiden en een honing-tijmsaus. Perfect voor een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 600 g ossehaas middenstuk
- 1,25 dl droge rode wijn
- 2 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
Vulling:
- 200 g mager kalfsgehakt
- ½ theelepel mosterd
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel groene peper
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel tijm
- 30 g geraspte ui
- 1 eetlepel paneermeel
Deeg:
- 450 g bladerdeeg 10 plakjes
- 1 eidooier
- 2 eetlepels slagroom
Wrijf het vlees in met olie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Braad het vlees in een hete pan rondom aan gedurende 10 minuten.
Keer het regelmatig om, maar prik niet in het vlees.
Bestrooi het vlees met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper op een stuk aluminiumfolie.
Schenk de rode wijn bij het braadvocht en laat het inkoken tot ongeveer 2 eetlepels.
Bestrijk de ossehaas met het ingekookte braadvocht en laat het goed koud worden in de koelkast, verpakt in folie.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een lap van 3 mm dik.
Bestrijk in het midden 1/4 van de vulling.
Leg de ossehaas erop en verdeel de rest van de vulling erover.
Rol het deeg om het vlees en leg het met de naad naar beneden in een braadslede.
Snijd restjes deeg in reepjes en leg deze over de bovenkant van het vlees.
Klop de eidooier los met de room en bestrijk het deeg ermee.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Braad het vlees in het midden van de oven gedurende 40-50 minuten goudbruin.
Laat het 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Serveer met honing-tijmsaus.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een volle, krachtige Saint-Emilion. De wijn complementeert het rijke smaakprofiel van het rode vlees en de zoete honing-tijmsaus.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 45g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25
Champagne Sorbet met Citrusvruchten
Een feestelijke en verfrissende champagne sorbet met een vleugje citrus, ideaal voor speciale gelegenheden.
(+ 3 uur invriezen)15 minuten min
Servings: 4
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar
- 1 citroen uitgeperst
- 1 sinaasappel uitgeperst
- 4 eetlepels zoetstof
- 20 cl water
- 20 cl champagne
- Muntblaadjes voor garnering
Invriezen:
Giet het mengsel in een grote sorbetmaker of een afsluitbare bak.
Plaats in de vriezer en laat het gedurende 1 uur opstijven.
Roer het mengsel elk half uur door met een vork om ijskristallen te breken.
Herhaal dit proces gedurende 3 uur tot de sorbet een romige consistentie heeft.
Perfect als verfrissend dessert of feestelijke traktatie bij een glas champagne.
Wijnadvies:
Serveer de sorbet met dezelfde champagne die in het recept is gebruikt voor een harmonieuze smaakbeleving.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0.01g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 25