Avocadosalade met Tonijn en Pittige Dressing

Avocadosalade met Tonijn en Pittige Dressing

Frisse avocadosalade met tonijn en een pittige dressing, geserveerd op knapperige eikebladsla. Een heerlijke en voedzame salade voor een zomerse dag.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings:
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 blik tonijn op olie 135 g, uitgelekt
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels melk
  • 2-3 eetlepels limoensap
  • 100 g oud witbrood ontkorst en in blokjes van 1½ cm
  • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  • 4 fijngesneden blaadjes bladselderij
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 limoen in partjes
  • Eikebladsla
  • Voor de dressing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Zout
  • Peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Vermeng de knoflook, cayennepeper en melk.
  • Schil de avocado, halveer deze, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met limoensap.
  • Meng in een schaal de blokjes brood, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise.
  • Voeg het melkmengsel en 1-2 eetlepels limoensap toe en meng voorzichtig.
  • Laat de salade in de koelkast intrekken.
  • Meng voor de dressing de azijn, zout, peper en olijfolie.
  • Meng de blaadjes eikebladsla met de dressing en verdeel ze over kommen.
  • Leg de avocadosalade erop en garneer met partjes limoen.

Notities

Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade en versterkt de frisse en pittige tonen van de dressing en limoensap.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g

Verfrissende Avocadosalade met Tomaat en Spaanse Peper

Verfrissende Avocadosalade met Tomaat en Spaanse Peper

Een verfrissende avocadosalade met tomaat, Spaanse peper en een vleugje citroen, perfect als voorgerecht of als vulling voor tortilla’s.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings:
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 citroen uitgeperst
  • 3 rijpe avocado's
  • 3 tomaten ontveld en in stukjes
  • 1 groene Spaanse peper fijngehakt
  • 4 takjes peterselie fijngesneden

Instructies

  • Schil de avocado’s, halveer ze in de lengte en verwijder de pitten.
  • Snijd het vruchtvlees fijn en doe het in een kom.
  • Besprenkel met citroensap.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de kom.
  • Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadlijsten, snijd in stukjes en meng met de tomaat en avocado.
  • Verdeel de gesnipperde ui en peterselie over de salade.
  • Serveer de avocadosalade direct als bijgerecht of vul hiermee tortilla’s.

Notities

Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze frisse salade en versterkt de smaken van de avocado en tomaat.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 3g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 4g

Kleurrijke Avocadohelften gevuld met Groente

Kleurrijke Avocadohelften gevuld met Groente

Deze avocadohelften gevuld met een kleurrijke groentevulling zijn een heerlijk licht en fris hapje, ideaal voor een zomerse picknick of als voorgerecht.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Picknick
Servings:
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels citroensap
  • Enkele blaadjes sla
  • 2 gekookte aardappelen in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika schoongemaakt en fijngehakt
  • 4 eetlepels doperwtjes uit blik
  • ¼ komkommer geschild en in blokjes gesneden
  • 100 g asperges uit blik, in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Halveer de avocado’s en verwijder de pitten.
  • Besprenkel de avocadohelften met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Drapeer de sla op een schaal en leg de avocadohelften erop.
  • Meng de blokjes aardappel, paprika, doperwtjes, blokjes komkommer, stukjes asperge en mayonaise in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper en schep het mengsel voorzichtig door elkaar.
  • Verdeel de groentevulling over de avocadohelften en serveer direct.

Notities

Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de smaken van de groenten en avocado perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 22g | Zout: 0.7g | Sugar: 3g

Avocado met Garnalenvulling

Avocado met Garnalenvulling

Heerlijke avocado’s gevuld met een romige garnalenvulling en frisse bleekselderij, perfect als feestelijke hapjes of licht voorgerecht.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Salade, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings:
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 gepelde garnalen
  • 2 gepelde en fijngehakte hardgekookte eieren
  • 1 schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden bleekselderij
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Zout
  • Peper
  • 2 avocado's
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Meng de garnalen, gehakte eieren, bleekselderij, en mayonaise in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
  • Besprenkel het avocado vruchtvlees met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Vul de avocadohelften met het garnalenmengsel.
  • Serveer direct als hapje of voorgerecht.

Notities

Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en versterkt de romige en zilte smaken.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g

Avocado gevuld met Garnalen en Gerookte Zalm

Avocado gevuld met Garnalen en Gerookte Zalm

Een verfijnd voorgerecht van avocado, gevuld met garnalen en gerookte zalm. Perfect voor een feestelijke gelegenheid en heerlijk fris van smaak.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings:
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 250 g grijze garnalen
  • 250 g gerookte zalm
  • Citroensap
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • Olijfolie

Instructies

  • Halveer de avocado in de lengte en verwijder het vruchtvlees.
  • Snijd het avocado vruchtvlees en de gerookte zalm in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes avocado, zalm en garnalen in een kom.
  • Voeg enkele druppels citroensap en een beetje mayonaise toe, op smaak gebracht met mosterd en olijfolie.
  • Vul de uitgeholde avocadohelften met dit mengsel.
  • Garneer met kleine stukjes dille en schik er opgerolde stukjes zalm omheen.

Notities

Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht en brengt de smaken van garnalen, zalm en avocado mooi in balans.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 0.9g | Sugar: 1g

Avocado con Gambas – Mexicaanse Avocado met Garnalen

Avocado con Gambas - Mexicaanse Avocado met Garnalen

Deze Mexicaanse avocado met garnalen, gevuld met een romige saus van mayonaise en chilisaus, is perfect als fris en licht hapje met een vleugje pittigheid.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Zeevruchten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings:
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 gehalveerde avocado's zonder pit
  • Citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel room
  • 1 theelepel chilisaus
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • 100 g gepelde garnalen
  • Schijfjes citroen

Instructies

  • Wrijf de snijvlakken van de avocado’s in met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Meng in een kom de mayonaise, tomatenketchup, room, chilisaus en knoflookpoeder en breng op smaak met zout.
  • Voeg de garnalen toe aan de saus en schep het mengsel in de holte van de avocado’s.
  • Serveer met schijfjes citroen.

Notities

Wijnadvies
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en versterkt de romige smaken van de avocado en garnalen.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Avocado-Aardbeiensalade met Citroensap en Balsamico

Avocado-Aardbeiensalade met Citroensap en Balsamico

Deze frisse avocado-aardbeiensalade combineert de romigheid van avocado met de zoete frisheid van aardbeien en een vleugje balsamico, perfect als licht nagerecht op een zomerse dag.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick
Servings:
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 250 g aardbeien
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • Vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Schil de avocado en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en doe ze in een kom.
  • Voeg het citroensap, de balsamicoazijn en versgemalen zwarte peper toe aan de aardbeien en avocado.
  • Meng voorzichtig en serveer direct.

Notities

Wijnadvies
Geen wijnadvies nodig; deze frisse salade is een op zichzelf staand nagerecht!

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 2g | Vet: 9g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g

Spookachtige Brownie Traktatie

Spookachtige Brownie Traktatie

Een leuke en griezelige traktatie voor Halloween! Deze browniespookjes, compleet met gezichtjes, zullen zeker een hit zijn bij iedereen die van chocolade houdt.
Bereidingstijd1 uur
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Halloween
Servings:
Calories: 289kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 360 g Dr. Oetker brownies choco
  • 75 g smeltchocolade wit
  • 8 marshmallows
  • 1 doosje Dr. Oetker decoratiestiften choco & karamel alleen de puur stift

Instructies

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Neem de brownies uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  • Smelt de witte smeltchocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de brownie in 8 gelijke stukken en leg op elk stuk een marshmallow.
  • Lepel de gesmolten chocolade over de marshmallows en brownies.
  • Laat de chocolade ongeveer 15 minuten in de koelkast hard worden.
  • Teken met de decoratiestift gezichtjes op de marshmallowspookjes voor een spookachtig effect.

Notities

Wijnadvies:
Voor bij dit zoete tussendoortje past een dessertwijn zoals een Muscat. Dit zoete en fruitige wijntype zal de chocolade en marshmallows perfect aanvullen.

Nutrition

Calories: 289kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 16g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Chocolade-Hazelnoot Mousse

Chocolade-Hazelnoot Mousse

Deze romige chocolade-hazelnoot mousse is een feestelijk dessert, perfect voor Kerst! Met de heerlijke smaak van pure chocolade en knapperige hazelnoten is dit een echte traktatie.
+ tijd om op te stijven30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Noten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings:
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade in stukjes
  • ½ dl melk
  • ¾ dl slagroom
  • 15 g poedersuiker
  • 50 g gehakte hazelnoten

Instructies

  • Smelt 75 g pure chocolade met 1/2 dl melk au bain-marie en laat het mengsel afkoelen.
  • Klop 3/4 dl slagroom lobbig met 15 g poedersuiker.
  • Spatel de geklopte slagroom samen met 50 g gehakte hazelnoten voorzichtig door het afgekoelde chocolademengsel.
  • Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Notities

Wijnadvies:

Deze mousse past goed bij een zoete rode wijn zoals een Banyuls of een Ruby Port, die de rijke chocoladesmaak mooi aanvult.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 22g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Délices aux Poires – Perencake

Délices aux Poires - Perencake

Een luchtige en geurige perencake, perfect voor de feestdagen. Deze heerlijke cake combineert de zoetheid van peren met een vleugje kaneel en vanille voor een verfijnd dessert.
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Cake, Fruit, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings:
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 peren
  • 4 eieren
  • 250 g fijne suiker
  • 125 g zachte boter
  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  • Klop in een kom de eieren samen met de suiker tot een schuimig mengsel.
  • Meng de zachte boter erdoorheen.
  • Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel en vanillesuiker.
  • Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het eimengsel.
  • Schenk het beslag in het ingevette bakblik.
  • Leg de peren met de bolle kant naar boven in het beslag.
  • Bestrooi met suiker.
  • Bak de cake gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de cake lauwwarm.

Notities

Wijnadvies:

Bij deze perencake passen verschillende wijnen:
  • Witte wijn: een frisse, geurige Sauvignon Touraine.
  • Rode wijn: een stevige Côtes-du-Rhône Village.
  • Dessertwijn: een zoete Muscat de Beaumes-de-Venise.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g