Maaltijdsoep met pesto
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 zak Italiaanse groentemix 400 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 2 zakken Italiaanse tomatensoep (à 400 ml)
- 100 g schelpjespasta
- 6 eetlepel(s) pesto rosso potje
- 80 g geraspte parmezaanse kaas
- 1 zak Pan Tostado Italiaans geroosterd brood 160 g
In soeppan olie verhitten.
Groentemix ca. 3 minuten bakken.
Basilicum fijnhakken.
Soep, 200 ml water en schelpjes toevoegen en op laag vuur in ca. 10 minuten gaar koken, af en toe roeren.
Pesto en basilicum door soep roeren.
Soep bestrooien met kaas en serveren met Pan Tostado.
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Lasagne met spinazie en gerookte kip
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak spinazie deelblokjesdiepvries, 450 g
- 1 schaaltje gerookte kipfilet ca. 200 g
- 2 teentjes knoflook
- 150 g gorgonzola blauwaderkaas
- 50 g boter
- 50 g bloem
- ½ l halfvolle melk
- 200 g lasagnebladen pak à 250 g
Oven voorverwarmen op 200°C.
In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
Kipfilet in reepjes snijden.
Knoflook boven spinazie uitpersen.
Kaas in stukjes snijden.
Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren.
Boter in steelpan smelten.
Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat.
Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen.
Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.
Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
In ovenschaal dun laagje saus schenken.
Met lasagnebladen afdekken.
Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen.
Rest van kaas door saus roeren.
Saus over lasagne schenken.
Schotel in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Krieltjes met tartaar, spek en paddestoelen
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g spruitjes
- ½ duobakje gerookte spekblokjes à 250 g
- 1 bakje champignons
- 50 g boter
- 2 zakjes barbecuekrieltjes à 425 g
- 4 tartaartjes
Spruitjes schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken.
In koekenpan spekblokjes uitbakken.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 minuten al omscheppend bakken.
Tartaartjes bestrooien met zout en peper en in 7 minuten gaar bakken.
Spek door krieltjes scheppen.
Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Kalfsschnitzels met gepofte aardappels
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 grote aardappels kruimige à ca. 200 g
- 800 g broccoli
- 4 eetlepel(s) boter of margarine
- 4 kalfsschnitzels à ca. 125 g
- zout
- peper
- 1 beker crème fraîche 125 ml
- 1 zakje peterselie verse 30 g
- 1 teentje knoflook
Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken.
Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen.
Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten.
Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten.
Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken.
Halverwege keren.
Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper.
Peterselie fijnknippen.
Peterselie door crème fraîche roeren.
Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren.
Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus.
Serveren met kalfsschnitzels en broccoli.
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Kalfsvleesragoût met kaas
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g snelkookrijst
- 2 zakken miniworteltjes à 300 g
- 2 blikken kalfsragoût à 400 g
- 50 ml witte wijn
- 75 ml crème fraîche
- 1 zakje Formaggio da Pasta grof geraspt 100 g
- 3 bosuitjes
- zout
- peper
- 1 theelepel suiker
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Worteltjes in ca. 8 minuten beetgaar koken.
Ragoût verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Wijn, crème fraîche en kaas door ragout scheppen en even meeverwarmen tot kaas gesmolten is.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Helft van bosuitjes door ragout scheppen.
Worteltjes op smaak brengen met zout, peper en suiker.
Ragoût garneren met rest van bosuitjes en serveren met rijst en worteltjes.
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Gestoofde Konijnenbouten met Romige Mosterdsaus
Geniet van gestoofde konijnenbouten in een romige mosterdsaus met sjalotten en katenspek. Dit verfijnde gerecht is ideaal voor een feestelijke maaltijd!
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 4 tamme konijnenbouten
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 g boter
- 250 g sjalotten gepeld
- 50 g katenspek in reepjes
- 1 flesje Blue Band Finesse voor koken
- 1 pot wildfond La Croix
- 2 eetlepels mosterd Marne
- 1 bosui in ringetjes
- Peper
- Zout
Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan.
Bak de sjalotten en het katenspek 5 minuten op een halfhoog vuur mee.
Schenk de fond erbij en stoof de bouten in ± 1 uur gaar.
Neem de konijnenbouten uit de pan en voeg de Blue Band Finesse toe.
Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir voor een mooie balans van smaken.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Marsepein Chocoladelollies
Servings: 20 personen
Calories: 110kcal
Author: Cor Kevenaar
- 165 g gepelde amandelen
- 150 g poedersuiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
- ½-1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eigeel doos à 6 cups
- 200 g pure chocolade of melkchocolade voor een zachtere smaak
Maal de gepelde amandelen in een keukenmachine tot ze fijn poeder zijn geworden.
Voeg de poedersuiker en cacaopoeder toe aan het amandelpoeder en laat de keukenmachine nog even draaien.
Voeg druppel voor druppel het eigeel toe aan het mengsel terwijl de keukenmachine draait.
Stop met toevoegen wanneer het mengsel aan elkaar begint te plakken.
Kneed het mengsel goed door en voeg indien nodig extra poedersuiker toe als het te klef is.
Vorm 20 balletjes van het marsepeinmengsel, ter grootte van een flinke knikker.
Smelt de pure chocolade au bain-marie in een kleine pan.
Steek de satéstokjes in de marsepeinballetjes en doop ze snel in de gesmolten chocolade.
Zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn.
Plaats de lollies op een wijd glas zodat ze elkaar niet raken en zet het glas minstens een kwartier in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.
Optioneel: Dip de lollies in kleurige musketballetjes voordat de chocolade uithardt.
Verpak de lollies in glimmend pakpapier of doorzichtig cellofaan voor een feestelijke uitstraling.
- Als je geen fan bent van pure chocolade, kun je de lollies ook in gesmolten melkchocolade of witte chocolade dippen.
- Bewaar de lollies maximaal een week in de koelkast in een luchtdichte container om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Calories: 110kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.01g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Tropische Meloensalade met Gember-Limoen Dressing
Bereidingstijd1 uur uur 20 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 cm verse gemberwortel
- ½ limoen
- 125 g suiker
- ½ galiameloen
- ½ cantaloupemeloen
- 1 stuk watermeloen
Schil en rasp de gemberwortel.
Pers de limoen uit.
Verwarm in een pan 2½ dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes tot alle suiker is opgelost.
Laat de gembersiroop ongeveer 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Halveer de galia- en cantaloupemeloenen en verwijder de pitten met een lepel.
Snijd de meloenhelften in 6 parten, verwijder het vruchtvlees langs de schil en snijd in stukken.
Schil de watermeloen en snijd deze ook in stukken, verwijder de pitten met een theelepel.
Schep de meloenstukken in een grote schaal.
Schenk de gembersiroop boven de meloen door een zeef en schep voorzichtig om.
Zet de meloensalade minstens 3 uur in de koelkast om te marineren en verdeel het dan (met of zonder marinade) over de schaaltjes.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij dit frisse gerecht.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Vet: 0g | Zout: 0.5g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Zomerse Meloensalade met Bramen en Ham
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
- 200 g rauwe ham bijv. Jambon d'Ardenne
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Versgemalen peper
- 1 zakje verse basilicum 15 g, grofgescheurd
- 2 bakjes bramen à 200 g
Halveer de meloenen en schep met een lepel de pitjes eruit.
Maak vervolgens grove krullen uit het vruchtvlees (of steek met een meloenbolletjessteker bolletjes uit het vruchtvlees).
Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
Scheur de ham in stukken.
Klop in een grote schaal de dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen peper.
Meng de meloen en ham door de dressing.
Voeg de grofgescheurde basilicum en bramen toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden of schep het eerst in lege meloenhelften.
Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant af zodat de meloenen steviger staan.
Wijnadvies:
Een Torrontés wijn, zoals Etchart Cafayate Torrontés, met zijn frisse en fruitige tonen, vormt een uitstekende aanvulling op deze zomerse salade.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17
Roomboterkoek met amandelspijs
gevulde roomboterkoek
Voorbereidingstijd1 uur uur
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 8 a 10 pers.
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Lepel
vork
springvorm (Ø 26 cm)
Dit heb je nodig voor het boterkoekdeeg:
- 350 gram bloem
- 250 gram roomboter kamertemperatuur
- 100 gram witte basterd suiker
- 100 gram kristal suiker fijne
- 1 ei
- 1 losgeklopt ei
- snufje zout
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels melk
Dit heb je nodig voor de amandelspijsvulling:
- 300 gram amandelspijs
- 1 losgeklopt ei
- 1 eetlepel heet water
- 1 theelepel citroensap
Meng het amandelspijs met het losgeklopte ei, heet water, citroensap tot een klontvrije massa, zet het afgedekt opzij tot gebruik.
Mix de boter met de beiden suiker goed doorelkaar.
Voeg het ei en de citroensap toe en mix dit door elkaar tot het vocht volledig opgenomen is.
Voeg de bloem en het zout toe en mix tot er een egale deegmassa ontstaat.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Of zoals ik, ik gebruik een boterkoek vorm, die inboteren en nog even met wat bloem bestuiven.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Verdeel 1 deel deeg gelijkmatig over de bodem, maak het eventuale glad met de achterkant van een lepel, dat dit gemakkelijker gaat af en toe in heet water dopen.
Verdeel daarna het amandelspijs gelijkmatig over de bodem deeg en naak deze ook glad met de lepel.
Dek het amandelspijs af net het achtergehouden deeg, strijk deze ook glad met de lepel.
Klop het overgeblevennei los met de melk.
Bestrijk het deeg dun met het mengsel.
Zet de vorm een half uurtje in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 155 graden hetelucht.
Trek met een vork lijntjes dat je een ruitpatroon krijg.
Bestrijk hem nog een keer met het eimengsel.
Bak de koek ongeveer in 45min. goudbruin en gaar.
Afkoelen en nu alleen nog maar opeten en genieten.
Hier het recept van de gevulde roomboterkoek, BAKSEGEVULDE ROOMBOTERKOEK Moet eerlijk zeggen dat mijn boterkoek eigenlijk vaak mislukt uit mijn oven rolde. Inmiddels is dat verleden tijd en bak ik af en toe zo'n heerlijke calorie boterbom?.En hij lukt altijd! Deze keer een gevulde. De inspiratie hiervan komt wel van vroeger uit mijn kindertijd. De toevoeging van amandelspijs zorgt voor een heerlijk extraatje in deze zachte roomboterkoek. Hij valt gelukkig altijd heel goed in de smaak, bij vrienden, familie en mijn gasten. Laat me weten of hij lukt, ben benieuwd ?
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 17