Romige Broccoli-Gehaktschotel
Een hartige en romige schotel met broccoli, gehakt en een rijke tomatensaus.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g broccoli
- 1 teen knoflook
- 1 ½ dl Room Culinair
- 1 ½ el olijfolie
- 1 paprika
- 1 el groene pesto
- 400 g gehakt half-om-half of rundergehakt
- 3 el pijnboompitten
- 1 ui
- 1 tl paprikapoeder
- 50 g magere spekreepjes
- 1 pakje Tomato Frito 400 g, Heinz
- Peper
- Zout
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes en snijd de stelen in plakjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Verhit de olie en bak de spekjes al omscheppend ± 3 minuten.
Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
Schep het gehakt erdoor en bak het al omscheppend bruin en rul.
Bak het paprikapoeder ± 3 minuten mee.
Voeg de broccoli en 1 dl heet water toe en breng het aan de kook.
Roer er de Tomato Frito, de Room Culinair en de pesto door en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de pijnboompitten.
Serveertip:
Lekker met een pasta (bijvoorbeeld penne rigate) en een groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Hartige Zuurkoolflensjes
Hartige flensjes gevuld met een smaakvolle zuurkool-gehaktvulling, een verrassend en heerlijk comfort food gerecht.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- Ananasschijven uit blik
- Crème fraîche
- 3 eieren
- 500 g gehakt
- 9 dl melk
- 1 pak pannenkoekmix
- 1 paprika
- Pittige chilisaus
- 500 g zuurkool
- Peper
- Zout
Maak een dun pannenkoekbeslag van de pannenkoekmix, de melk en de eieren en laat dit 30 minuten rusten.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Verhit de boter en bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de paprika en de zuurkool toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel helemaal afkoelen.
Bak intussen ± 20 flensjes van het beslag.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de flensjes en rol ze op.
Leg de flensjes op een ingevette ovenschaal en laat ze in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten door en door warm worden.
Serveer de flensjes met ananasschijven en een pittige chilisaus.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Riesling.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Gehaktballetjes met Ananas en Pinda's
Hartige gehaktballetjes met een zoete toets van ananas en een knapperige pinda-kokoskorst.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 4 ananasschijven uit blik
- 2 el gemalen kokos
- 250 g gehakt varkens- of half-om-half
- 1 teen knoflook
- 2 el ketjap manis
- 50 g pinda's
- 1 rode peper
- 1 el Thaise vissaus
- 1 ui
- ½ tl peper
- Zout
- 2-3 el olie
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn.
Hak de pinda's grof.
Kneed de ui, knoflook, peper, pinda's, kokos, ketjap, vissaus, zout en peper door het gehakt.
Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
Braad de balletjes in de olie bruin en gaar.
Bak de ananasschijven in een droge koekenpan bruin.
Snijd de ananas in kwarten.
Steek op elk kwartje ananas een gehaktballetje met een cocktailprikker.
Serveertip:
Serveer met een zoetzure chilisaus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Gehakt-loempiaatjes
Krokante loempiaatjes gevuld met een pittige gehaktvulling, een heerlijk Aziatisch borrelhapje.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd29 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 12 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 12 vellen fyllodeeg
- 1 teen knoflook
- 2 el ketjap manis
- ½ el maïzena
- 1 el olie
- 2 tl sambal oelek
- 75 g taugé
- 1 ui
- 125 g varkensgehakt
- 40 g worteljulienne of 3 fijngesneden worteltjes
- Peper
- Zout
Laat het fyllodeeg ontdooien.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Snijd de taugé kleiner.
Fruit de ui, knoflook en sambal kort in de olie, voeg het gehakt toe en bak rul en bruin.
Schep de taugé en wortel erdoor, bak kort mee en breng op smaak met ketjap, zout en peper.
Bind het vocht met de aangemaakte maïzena.
Halveer de deegvellen, leg steeds 1 vel met de korte kant naar u toe en verdeel er 2 cm van de onderrand een volle lepel vulling over.
Vouw de onderrand over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol op.
Druk de naad met water iets vast.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de loempiaatjes met 4 tegelijk goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer met een zoetzure chilisaus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Gehaktballetjes met Shoarma-aroma
Gehaktballetjes met de kruidige smaak van shoarma, verrijkt met paprika en ui.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g boter
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 500 g lams- of half-om-half gehakt
- ¼ gele paprika in kleine blokjes
- ¼ rode paprika in kleine blokjes
- 1 el shoarmakruiden
- 1 ui gesnipperd
- Peper
- ¾ tl zout
Kneed door het gehakt: de uitgeperste teen knoflook, de shoarmakruiden, de paprika, de gesnipperde ui, zout en peper.
Vorm van het gehakt ballen.
Braad de gehaktballen in de boter in 10-15 minuten gaar.
Serveertip:
Lekker met knoflooksaus.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Syrah of een Rioja.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Hartige Oliebollen met Tomaat en Feta
Hartige oliebollen met feta, gedroogde tomaat en peterselie, een verrassende twist op de traditionele oliebol.
Bereidingstijd1 uur uur
rijzen1 uur uur
Servings: 15 oliebollen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
Frituurpan of airfryer
keukenpapier
- 100 gram gedroogde tomaten op olie uitgelekt en in stukjes
- 200 gram feta verkruimeld
- 30 gram peterselie fijngehakt
- Basisrecept oliebollenbeslag
Bereid het basisrecept voor oliebollenbeslag volgens de aanwijzingen.
Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verkruimel de feta.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de feta, gedroogde tomaat en peterselie toe aan het oliebollenbeslag.
Meng alles goed door elkaar.
Laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de frituurpan tot 175°C of verwarm de airfryer voor op 180°C.
Maak met een ijsschep of 2 eetlepels bolletjes van het beslag.
Frituur de oliebollen in porties goudbruin en gaar in de frituurpan (ca.
4-5 minuten).
Of bak de oliebollen in de airfryer in porties goudbruin en gaar (ca.
10-12 minuten).
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Serveer de hartige oliebollen warm.
Serveertip:
Serveer met een yoghurtdip of een pittige tomatensalsa.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Appel-Gember Oliebollen met Gemberbier
Oliebollen met een twist: appel, gember en gemberbier voor een verrassend lekkere smaakcombinatie.
Bereidingstijd1 uur uur
rijzen1 uur uur
Servings: 15 oliebollen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
Frituurpan of airfryer
keukenpapier
Bereid het basisrecept voor oliebollenbeslag, maar vervang de melk door gemberbier.
Snijd de appel in kleine stukjes.
Snijd de gemberbolletjes fijn.
Vervang de helft van de rozijnen in het basisrecept door de appelstukjes.
Vervang de sukade in het basisrecept door de fijngesneden gemberbolletjes.
Voeg de appel en gember toe aan het oliebollenbeslag.
Meng alles goed door elkaar.
Laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de frituurpan tot 175°C of verwarm de airfryer voor op 180°C.
Maak met een ijsschep of 2 eetlepels bolletjes van het beslag.
Frituur de oliebollen in porties goudbruin en gaar in de frituurpan (ca.
4-5 minuten).
Of bak de oliebollen in de airfryer in porties goudbruin en gaar (ca.
10-12 minuten).
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Serveer de appel-gember oliebollen warm.
Serveertip:
Bestrooi met poedersuiker of serveer met een bolletje ijs.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 9g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Frisse Rauwkostsalade met Zoetzure Dressing
Een knapperige en frisse rauwkostsalade met een zoetzure dressing, perfect als bijgerecht bij elke maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- Appels
- Azijn
- IJsbergsla
- Kerrie
- Ketjap manis
- Komkommer
- Suiker
- Tomaat
- Ui
Snijd de ijsbergsla, komkommer, ui, tomaat en appels fijn.
Meng in een kom 1 eetlepel azijn, ½ eetlepel suiker, een beetje ketjap manis en een beetje kerrie.
Voeg de gesneden groenten en fruit toe aan de dressing.
Meng alles goed door elkaar.
Laat de salade 10 minuten intrekken.
Giet het overtollige vocht weg.
Serveer direct.
Serveertip:
Voeg geraspte wortel of rode kool toe voor extra kleur en smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 2g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Knapperige Kroepoek met Pittige Garnalensalade
Een heerlijk knapperig borrelhapje met frisse garnalensalade, een vleugje citroen en een pittige twist van sambal. Perfect voor een Aziatische borrelplank!
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g garnalen
- 1 bosui in ringetjes
- 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
- 1 tl citroensap
- 2 el knoflooksaus
- ½ tl sambal oelek
- 1 zak borrelkroepoek
- 4 takjes peterselie
Was de bleekselderij en snijd deze in zeer kleine blokjes.
Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
Meng in een kom de garnalen met bleekselderij, bosui, citroensap, knoflooksaus en sambal oelek.
Laat de salade minimaal 30 minuten in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.
Zoek 20 mooie holle kroepoekstukjes uit en schep hier een beetje garnalensalade op.
Garneer met een klein takje peterselie en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met extra knoflooksaus of chilisaus om in te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittige garnalensalade.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 5g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23
Gegrilde Kalkoen met Frisse Kiwisalsa
Gegrilde kalkoenfilet met een frisse en fruitige kiwisalsa, een verrassende combinatie van smaken.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ½ eetlepel olijfolie
- 1 schaaltje koriander
- 2 tomaten
- 3 groene kiwi's
- 4 kalkoenfilets
- ½ rode peper
- ½ theelepel koriander gemalen
- peper
- sjalot
- zout
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
Schil de kiwi’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Snipper de sjalot en snijd de rode peper in ringetjes (verwijder de zaadjes).
Meng de tomaat, kiwi, sjalot, rode peper, gemalen koriander en geknipte koriander in een kom.
Breng de salsa op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan tot loeiheet.
Wrijf de kalkoenfilets in met olijfolie, peper en zout.
Rooster de kalkoenfilets in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
Serveer de kalkoenfilets met de kiwisalsa.
Serveertip:
Lekker met gebakken uien, kidneybonen en maïs.
Wijnadvies:
Timara Sauvignon Semillon.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 35g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 23