Varkens-Kofta’s met Yoghurt Saus

Varkens-Kofta's met Yoghurt Saus

Sappige varkens- en runderkofta's met een frisse yoghurtsaus, ideaal voor een snelle maaltijd met Mediterrane invloeden.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Eiwitrijk, Koolhydraat arm
Servings: 4
Calories: 407kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 theelepels olijfolie
  • 250 g gehakt van varkensvlees
  • 250 g gehakt van rundvlees
  • 1 ei losgeklopt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde marjolein
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel selderijzaad

Yoghurtsaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • Zeezout naar smaak
  • ¼ theelepel rode pepervlokken fijngehakt
  • ½ kopje volle yoghurt
  • 1 theelepel gedroogde dille

Instructies

  • Spray de zijkanten en bodem van het kookmandje in met 2 theelepels olijfolie.
  • Meng in een kom het gehakt van varkens- en rundvlees, ei, zout, peper, paprikapoeder, knoflook, marjolein, mosterdzaad en selderijzaad goed door elkaar.
  • Vorm het mengsel tot kofta's en leg ze in het ingevette kookmandje.
  • Bak ze op 185°C gedurende 11-12 minuten, draai ze een of twee keer om.
  • Terwijl de kofta’s bakken, meng je alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en zet je het in de koelkast tot het serveren.
  • Serveer de kofta’s met de yoghurtsaus aan de zijkant.
  • Eet smakelijk!

Notities

Wijnadvies
Serveer deze kofta’s met een lichte, verfrissende witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een rosé voor een mooie balans met de kruiden en de frisse yoghurtsaus.

Nutrition

Calories: 407kcal | koolhydraten: 3.4g | Protein: 32.9g | Vet: 28.5g | Zout: 1.1g | Sugar: 1.3g

Knapperige Kip Taquito’s met Verse Guacamole

Knapperige Kip Taquito's met Verse Guacamole

Geniet van deze knapperige kiptaquito’s met een kant van verse guacamole en zure room, ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Kip, Snack
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 512kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de Taquito’s

  • 1 eetlepel pindaolie
  • 450 gram kipfilet
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 100 gram Colby kaas geraspt
  • 8 maïstortilla’s
  • 125 ml zure room

Voor de Guacamole

  • 1 rijpe avocado pit verwijderd en gepeld
  • 1 tomaat geplet
  • ½ ui fijngehakt
  • 1 eetlepel verse koriander fijngehakt
  • 1 chilipeper zonder zaadjes en fijngesneden
  • 1 theelepel verse knoflook fijngesneden
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 190 graden Celsius.
  • Druppel pindaolie over de kipfilet en kruid met zout, peper, chilipoeder, knoflookpoeder en komijn.
  • Bak de kip in de Airfryer gedurende 15 minuten, draai om en bak nog eens 8 minuten.
  • Verhoog de temperatuur van de Airfryer naar 195 graden Celsius.
  • Verdeel de gebakken kip en kaas over de tortilla’s, rol ze op en leg ze in een licht ingevette bakmand.
  • Spray de tortilla’s met bakspray.
  • Bak de taquito’s 10 minuten, halverwege omdraaien.
  • Prak de avocado met een vork en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
  • Serveer de taquito’s met guacamole en zure room.

Notities

Wijnadvies
Combineer met een lichte bier of bruiswater om de rijke smaken van de taquito’s en guacamole in balans te brengen.

Nutrition

Calories: 512kcal | koolhydraten: 15.9g | Protein: 34.9g | Vet: 35.2g | Zout: 0.9g | Sugar: 4.7g

Filodeeg Barquette met Black Tiger Garnalen en Frisse Salade

Filodeeg Barquette met Black Tiger Garnalen en Frisse Salade

Knapperige filodeeg barquettes gevuld met smaakvolle Black Tiger garnalen en een frisse salade, perfect voor een elegant voorgerecht.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Amuse, Hapjes, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de Barquette:

  • 100 g boter gesmolten
  • 4 vellen filodeeg

Voor de Dressing:

  • 3 dl arbequina olijfolie
  • 0,5 dl frambozenazijn
  • 1 eetlepel Limburgse mosterd
  • Zout en peper

Voor de Garnering:

  • 1 bosje kervel

Voor de Mayonaise:

  • 80 g eigeel gepasteuriseerd
  • 2 theelepels Limburgse mosterd
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 dl zonnebloemolie
  • Zout peper en worcestersaus

Voor de Salade:

  • 80 g sjalotten fijngesnipperd
  • 1 frisée sla
  • 1 bosje radijs in fijne julienne gesneden

Instructies

Voorbereiding:

  • Barquettes: Snijd de filodeegvellen in vieren, bestrijk ze met gesmolten boter en druk ze in bakvormpjes.
  • Bak ze op 180°C gedurende 8 minuten tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.
  • Black Tiger Garnalen: Snipper de sjalot en fruit deze samen met tijm en laurier in een beetje olijfolie.
  • Voeg de garnalen toe en bak kort tot ze kleuren.
  • Blus af met witte wijn, breng aan de kook, voeg visfond toe, en kook opnieuw.
  • Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen.
  • Haal de staarten van de garnalen, pel ze, en verwijder het darmkanaal.
  • Bewaar de koppen voor garnering.
  • Reduceer het kookvocht tot de helft en laat afkoelen.
  • Salade: Pluk het gele van de frisée en leg in ijswater.
  • Snijd de radijs in julienne en leg ook in ijswater.
  • Dressing: Meng de mosterd en frambozenazijn, voeg de gereduceerde garnalensaus toe en daarna olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Mayonaise: Meng eigeel met mosterd, azijn, zout en peper.
  • Voeg al roerende zonnebloemolie toe tot een emulsie ontstaat en breng op smaak met worcestersaus.

Bereiding:

  • Salade: Laat de frisée en radijs uitlekken, meng met sjalot en dressing en breng op smaak.
  • Vul hiermee de barquettes.
  • Dresseren: Maak een sausspiegeltje van de mayonaise op het bord.
  • Plaats de barquettes in het midden, leg er twee garnalenstaarten op en garneer met een garnalenkop en wat kervel.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 0.7g | Sugar: 2g

Gegratineerde Grietfilet met Kaas en Mosterd

Gegratineerde Grietfilet met Kaas en Mosterd

Een heerlijk ovengerecht van gegratineerde grietfilet, met een romige kaas-mosterd topping en geroosterde kerstomaatjes. Perfect voor liefhebbers van vis en kaas!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 grietfilets ± 150 g per filet
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 g geraspte belegen kaas of Gruyère
  • 1 eetlepel mosterd
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de grietfilets af onder stromend koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de grietfilets aan beide kanten met peper, zout en kerriepoeder.
  • Vet een platte ovenschaal licht in en leg de grietfilets naast elkaar in de schaal.
  • Meng de geraspte kaas, mosterd en crème fraîche in een kom en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de visfilets.
  • Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak het gerecht gedurende 15-20 minuten, tot de vis gaar is.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie als de kaas te bruin wordt.
  • Snijd ondertussen de kerstomaatjes kruislings in en voeg ze de laatste 5 minuten van de baktijd toe aan de ovenschaal, naast de grietfilets.
  • Strooi vlak voor het serveren de gehakte peterselie over het gerecht.
  • Serveer de gegratineerde griet met gebakken aardappeltjes en een frisse tomaten-komkommersalade.

Notities

Wijnadvies:
Dit gerecht gaat perfect samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de romige kaas en de subtiele smaken van de grietfilet mooi aanvult.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Krokant Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus

Krokant Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus

Deze krokante gebakken visfilets zijn perfect voor een smakelijk bijgerecht, compleet met een pittige, zelfgemaakte tartaarsaus. Ideaal voor een heerlijke maaltijd met het hele gezin!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kg visfilets
  • 2 eieren
  • 1 bord meel
  • 1 bord paneermeel
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Voor de tartaarsaus:

  • 1 grote kom mayonaise
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 2 à 3 augurken fijngesneden
  • 1 scheut worcestershiresaus
  • Peterselie gehakt
  • Bieslook gehakt
  • Peper naar smaak

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse Muscadet wijn voor een perfecte combinatie met de krokante vis

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Gehakt BBQ Onion Bombs met Spek

Gehakt BBQ Onion Bombs met Spek

Deze BBQ Onion Bombs zijn gehaktballen omhuld met uien en spek, gekruid met een smaakvolle rub en perfect bereid in de Airfryer. Een heerlijke traktatie voor barbecue-avonden of feestelijke gelegenheden!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Barbecue, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g gehakt
  • 2 grote uien
  • 100 g ontbijtspek in langwerpige plakjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 100 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 el spice ketchup
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl Worcestershire sauce
  • Zout en peper naar smaak
  • Paneermeel naar behoefte

Instructies

Ingrediënten Rub:

  • 1 el (zee)zout
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl versgemalen peper
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Chilipoeder naar smaak

Instructies:

  • Snijd de boven- en onderkant van de uien af, halveer ze en pel de eerste paar lagen.
  • Bewaar 16 halve lagen en snijd de rest van de ui in kleine snippers.
  • Meng in een kom het gehakt met de fijngesneden ui, gehakte peterselie, klein gesneden champignons, geperst knoflookteentje, ei, ketchup, sojasaus, Worcestershire sauce, zout, peper en paneermeel tot een stevig mengsel.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke delen en vorm er ballen van.
  • Omhul elke gehaktbal met de bewaarde uienlagen, druk ze stevig vast zodat de bal volledig met ui bedekt is.
  • Wikkel de gehaktballen in ontbijtspek en smeer ze in met de rub.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Bak de gehaktballen 6 minuten op 180 graden.
  • Bestrijk de ballen opnieuw met de rub en bak ze nogmaals 6 minuten op 180 graden.
  • Herhaal dit proces nog een keer, voor een totale baktijd van 18 minuten.
  • Serveer de Onion Bombs warm, direct uit de Airfryer.

Notities

Bereiding BBQ Rub:

Meng in een bakje 3 eetlepels bruine suiker met 1 eetlepel zeezout, 1 theelepel peper, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en chilipoeder naar smaak. Bewaar de overgebleven rub voor later gebruik, bijvoorbeeld over spareribs of ander vlees.
 
Wijnadvies:
 
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel, die goed past bij de rokerige en zoete smaken van de BBQ Onion Bombs.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Zalmschoonheid: Kaiserbroodjes met Gerookte Zalm

Zalmschoonheid: Kaiserbroodjes met Gerookte Zalm

Heerlijke kaiserbroodjes gevuld met gerookte zalm en een romig ei-tomaatmengsel, afgemaakt met pijnboompitjes en wasabimayonaise.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kaiserbroodjes
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 15 kleine tomaatjes
  • Rucola
  • Pijnboompitjes
  • 2 eieren
  • Scheutje magere room
  • Peper + zout
  • Wasabi mayonaise

Instructies

  • Hol de kaiserbroodjes uit met een lepel, zorg ervoor dat er geen gat aan de onderkant zit.
  • Leg een plakje gerookte zalm in elk broodje.
  • Klop de eieren los met een scheutje magere room.
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan het eimengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de broodjes met het ei-tomaatmengsel.
  • Bak de broodjes 8 minuten op 200°C totdat het mengsel gestold is.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan.
  • Beleg de borden met verse rucola en tomaatjes.
  • Maak met de wasabimayonaise mooie lijnen op het bord.
  • Plaats de broodjes in het midden op de sla en bestrooi met de pijnboompitjes.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij deze zalmschoonheid.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Een heerlijke zalmquiche uit de Airfryer: krokante korst met een zachte, romige vulling van zalm en bosuitjes.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g zalmfilet in blokjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g bloem
  • 50 g koude boter in blokjes
  • 2 eieren + 1 dooier
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 bosuitje in stukken van 1 cm
  • Kleine lage taartvorm van 15 cm, ingevet

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
  • Meng de zalmblokjes met het citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Laat even staan.
  • Meng in een kom de bloem met de koude boter, eidooier en ½ eetlepel koud water tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van 18 cm.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het goed aan de rand aan en snijd het overtollige deeg weg.
  • Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, zout en peper.
  • Schenk dit mengsel in de taartbodem.
  • Leg de zalmblokjes en bosuitjes gelijkmatig over de vulling.
  • Zet de taartvorm in het mandje van de Airfryer en bak de quiche 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Wijnadvies:
Verfrissende Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Visschotel met Garnalen en Zalm

Visschotel met Garnalen en Zalm

Heerlijke visschotel met garnalen, zalm en roerbakgroenten, ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd. De garnalen worden gemarineerd in een smaakvolle knoflook-citroen marinade, waardoor dit gerecht extra lekker en eenvoudig te maken is. Perfect voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd1 uur
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • Bakje basmatirijst voorgegaard
  • Grote gepelde garnalen in knoflookmarinade
  • Roerbakgroenten
  • Verse zalmfilet in blokjes
  • Citroensap
  • Viskruiden

Instructies

  • Maak een marinade van 1 teen geperste knoflook, citroensap, olie en viskruiden.
  • Marineer de garnalen hierin voor een uur.
  • Snijd de tweede teen knoflook fijn en meng deze met de roerbakgroenten en de rijst.
  • Verwarm de Airfryer voor op 175 graden en bak het mengsel van knoflook, groenten en rijst 5 minuten.
  • Voeg de zalm en gemarineerde garnalen toe en bak nog 10 minuten mee.

Notities

 
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit visgerecht.
 

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Gekarameliseerde Spruitjes uit de Airfryer

Gekarameliseerde Spruitjes uit de Airfryer

Deze gekarameliseerde spruitjes uit de airfryer zijn een verrassend lekker en gezond bijgerecht. De combinatie van zoete honing en knapperige spruiten zorgt voor een smaakexplosie die zelfs spruitjeshaters zal overtuigen. Perfect voor een snel en eenvoudig bijgerecht dat in slechts 20 minuten op tafel staat.
Bereidingstijd20 minuten
Servings: 4
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel neutrale olie zoals zonnebloemolie

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en de onderkant in te snijden.
  • Meng de spruitjes in een kom met de honing en de neutrale olie, zorg dat ze goed bedekt zijn.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Plaats de spruitjes in de airfryer en bak ze gedurende 15 minuten.
  • Schud de mand halverwege even om voor een gelijkmatige garing.
  • Serveer de spruitjes direct als bijgerecht of gezonde snack.

Notities

 

Wijnadvies:

Combineer deze spruitjes met een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 3g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 7g