Romige Pasta met Aubergine en Gekarameliseerde Ui
Een smaakvolle pasta met zachte aubergine en zoete gekarameliseerde ui, geserveerd in een romige saus en afgemaakt met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g spaghetti
- 3 el olijfolie
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 2 uien in dunne ringen gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el bruine suiker
- 1 pot Grand’Italia Romana pastasaus
- 100 ml kookroom
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
- Verse basilicum ter garnering
- Snufje zout
- Snufje peper
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur.
Voeg de balsamicoazijn en bruine suiker toe en laat de uien in 10-15 minuten karamelliseren.
Verhit de resterende olijfolie in een andere pan en bak de aubergineblokjes goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de pastasaus en kookroom toe aan de aubergine en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en meng met de romige saus.
Serveer de pasta op borden en verdeel de gekarameliseerde uien erover.
Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicum.
Serveertip:
Serveer met een knapperig stuk ciabatta en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een Timara Chardonnay Semillon past goed bij dit gerecht. De volle smaak van de Chardonnay en de frisheid van de Semillon vullen de romige saus en de gekarameliseerde ui mooi aan.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 20g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Kleurrijke pastasalade met haring en paprika
Een frisse en kleurrijke pastasalade met haring in romige tomatensaus, knapperige paprika’s en cherrytomaatjes. Perfect als zomerse maaltijd of bijgerecht!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g viergranenmacaroni
- 2 blikjes fijne haringfilets in tomaten-roomsaus à 190 g
- 125 ml crème fraîche light
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 1 zak rode gele en groene paprika's
- 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
- 50 g olijven gehalveerd
- 30 g peterselie fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Kook de viergranenmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
Haal de haringfilets uit de blikjes en zet apart.
Roer een dressing van de tomatensaus uit de blikjes, crème fraîche en sherry.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
Halveer de cherrytomaatjes en olijven.
Hak de peterselie fijn.
Meng in een grote schaal de groenten, peterselie en afgekoelde macaroni.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de dressing en haring over de salade en meng goed.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, vormt een perfecte aanvulling op de hartige en romige smaken van deze pastasalade.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 22g | Vet: 15g | Zout: 1.9g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Truffelkaasfondue met paddenstoelen
Een luxe kaasfondue met truffelolie en gebakken paddenstoelen, perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Serveer met vers brood en knapperige groenten voor een heerlijke dipervaring!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g belegen kaas geraspt
- 2 sjalotten gesnipperd
- 125 g kastanjechampignons in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel maïzena
- 300 ml droge witte wijn
- 150 g belegen kaas geraspt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Truffelolie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Snijd de korst van de kaas en rasp de kaas met behulp van een keukenmachine.
Verhit de olijfolie in een fonduepan en bak de gesnipperde sjalotten en plakjes kastanjechampignons gedurende 3 minuten zachtjes.
Schenk de droge witte wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg beide soorten kaas in porties toe, terwijl je blijft roeren met een houten lepel tot alle kaas volledig is gesmolten.
Los de maïzena op in 2 eetlepels water en roer het papje door het kaasmengsel.
Laat de fondue nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken totdat deze goed gebonden is.
Roer de truffelolie door de fondue en breng op smaak met peper, zout en tijm.
Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met blokjes rustiek brood, bleekselderij, cherrytomaatjes, gebakken plakken courgette en reepjes paprika. Voor extra luxe, voeg reepjes gebakken kalfs- of kalkoenschnitzel toe.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past perfect bij de romige en hartige smaak van deze truffelkaasfondue.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 45g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Romige Italiaanse tomatenfondue met witte wijn
Een heerlijke Italiaanse tomatenfondue op basis van aromatische witte wijn en verse kruiden. Perfect om diverse ingrediënten in te dippen!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 tomaten fijngesneden
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix fijngehakt
- 3 vleesbouillonblokjes
- 300 ml droge witte wijn
- 1 liter water
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
Voeg de tomaten en fijngehakte Italiaanse kruiden toe en bak nog 3 minuten mee.
Verkruimel de bouillonblokjes boven het mengsel en voeg de witte wijn en 1 liter water toe.
Breng de bouillon aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Giet de bouillon door een fijne zeef in de fonduepan en wrijf de achtergebleven tomatenpulp erdoor met de bolle kant van een lepel.
Breng de tomatenbouillon opnieuw aan de kook en zet de fonduepan op tafel.
Vul het schepnetje telkens met ingrediënten en laat ze enkele minuten in de bouillon garen.
Serveertip:
Serveer met diphapjes zoals tortellini, kalkoenrolletjes, kalfsgehaktballetjes met salie, rucola-gevulde biefstuk, oesterzwammen, champignons en cherrytomaatjes.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino vormt een perfecte aanvulling op de smaken van de tomatenfondue.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Italiaanse salade met mozzarella en krokante Parmaham
Een frisse en smaakvolle Italiaanse salade met romige mozzarella, zongerijpte tomaten en knapperige Parmaham, afgemaakt met een citroen-knoflookdressing.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 80 g jonge bladsla
- 3 tomaten in kleine blokjes
- 125 g mozzarella gehalveerd
- 50 g Parmaham
- 4 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook geperst
- 50 g Italiaanse mix voor in de sla
- Zout
- Peper
Verdeel de bladsla over vier borden.
Snijd de tomaten in blokjes en verdeel ze over de salade.
Halveer de mozzarella en verdeel deze over de borden.
Bak de Parmaham krokant in een droge koekenpan.
Klop een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.
Pers de knoflook uit en roer deze door de dressing.
Verdeel de dressing gelijkmatig over de salade.
Garneer met de krokante Parmaham en Italiaanse mix
Serveertip:
Serveer met vers ciabattabrood en een extra scheutje olijfolie voor een authentieke Italiaanse beleving.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij de frisse smaken van deze salade. Voor rode wijnliefhebbers is een soepele Chianti een uitstekende keuze.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 18g | Vet: 26g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Mediterrane mosselen in Italiaanse tomatensaus
Sappige mosselen gesudderd in een rijke Italiaanse tomatensaus met knoflook, rode wijn en verse basilicum. Heerlijk met knapperig stokbrood!
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Grote pan of mosselpan
mes
- 2 kg verse mosselen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakgroentemix
- 400 g tomaten uit blik
- 100 ml rode wijn
- 15 g vers basilicum fijngehakt
- 1 bruin stokbrood
Spoel de mosselen grondig af onder koud stromend water.
Tik op geopende mosselen; gooi degene die niet sluiten weg.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de fijngehakte knoflook en roerbakgroentemix gedurende 5 minuten.
Voeg de tomaten uit blik en de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de mosselen toe, dek de pan af en laat 7 minuten koken, of totdat alle schelpen open zijn.
Verwijder mosselen die niet open zijn gegaan.
Verdeel de mosselen en groenten over vier diepe borden en bestrooi met fijngehakt basilicum.
Serveer met plakjes bruin stokbrood en eventueel knoflookmayonaise aan de kant.
Serveertip:
Lekker met een frisse salade of extra stokbrood om de heerlijke saus op te dippen.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij de Mediterrane smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 38g | Vet: 12g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Gorgonzola focaccia met tomaat en knoflookolie
Een heerlijke Italiaanse focaccia met smeuïge gorgonzola, sappige tomaten en knoflookolie. Perfect als lunch, borrelhapje of bijgerecht!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 pak Easy Bakery Focaccia Italiaans 250 g
- 4 tomaten in plakjes
- 250 g gorgonzola in dunne plakjes
- 2 eetlepels bieslook fijngehakt
Verwarm de grill voor.
Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook in een kom.
Snijd de focaccia open en bestrijk beide helften royaal met de knoflookolie.
Verdeel de plakjes tomaat gelijkmatig over het brood en leg er de dunne plakjes gorgonzola bovenop.
Schuif het brood onder de voorverwarmde grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten smelten en lichtbruin worden.
Haal het brood uit de oven en bestrooi met de fijngehakte bieslook.
Vouw de focaccia dicht en snijd in handzame stukken.
Serveer met een verfrissende rucolasalade.
Serveertip:
Serveer deze focaccia met een frisse rucolasalade met balsamicodressing voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een robuuste rode wijn zoals Canaletto Primitivo Puglia uit Italië vormt een perfecte aanvulling op de intense smaak van de gorgonzola en de kruidige focaccia.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 15g | Vet: 28g | Zout: 1.9g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Indiase karbonadecurry met bloemkool en paprika
Geniet van een kruidige Indiase karbonadecurry met bloemkool, paprika en rijst. Een smaakvolle en makkelijke maaltijd vol specerijen en geurige saus.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar
- 4 schouderkarbonades in stukken gesneden (eventueel botje verwijderd)
- 1 ui gesnipperd
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 pot Indiase currysaus 400 ml
- 400 g rijst
- 1 bloemkool schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
- 1 paprika schoongemaakt en in stukjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
Bak de stukken schouderkarbonade in ongeveer 4 minuten goudbruin.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Schenk de pot Indiase currysaus bij het vlees en breng het geheel tegen de kook aan.
Laat het vlees in de saus in ongeveer 25 minuten garen op laag vuur.
Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de bloemkoolroosjes en stukjes paprika toe aan het vlees en laat ze de laatste 10 minuten meekoken.
Breng de Indiase curry op smaak met zout en peper.
Serveer de curry met de gekookte rijst.
Serveertip:
Garneer de curry met verse koriander en serveer met naanbrood of een frisse raita.
Wijnadvies:
Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Shiraz uit Australië past goed bij de pittige smaken van deze Indiase karbonadecurry.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 34g | Vet: 18g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Hertenbiefstuk met gekarameliseerde prei en pittige gember
Een luxe en verfijnd wildgerecht: malse hertenbiefstuk met gekarameliseerde prei en pittige gember, afgewerkt met een rijke rode wijnsaus.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 2 hertenbiefstukken
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote prei in dunne plakjes gesneden
- 8 bolletjes gember uit pot fijngehakt
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 2 theelepels chilipoeder of naar smaak
- ½ theelepel piment
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 eetlepels rode wijn
- Boter voor het bakken
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en zwarte peper.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de hertenbiefstukken aan beide zijden goudbruin (ongeveer 2-3 minuten per kant).
Haal de biefstukken uit de pan en zet ze apart.
Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan en voeg de prei toe.
Bak de prei tot deze zacht en licht gekarameliseerd is.
Voeg de fijngehakte gember, geraspte verse gember, chilipoeder, piment en gedroogde tijm toe en roer goed door.
Giet de rode wijn in de pan en laat het sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
Leg de gebakken hertenbiefstukken terug in de pan.
Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak de biefstukken gedurende 8-10 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
Voeg indien gewenst een klontje boter toe voor extra smaak.
Haal de pan uit de oven en laat de biefstukken een paar minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
Serveer de hertebiefstukken met prei en gember met bijgerechten naar keuze.
Serveertip:
Lekker met geroosterde aardappelen en een herfstige salade met walnoten en granaatappelpitjes.
Wijnadvies:
Een krachtige rode wijn zoals een Malbec of een Syrah past perfect bij de intense smaken van het hertenvlees en de gember.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 38g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86
Geglaceerde hazenrugmedaillons met bosvruchtensiroop
Sappige hazenrugmedaillons, kort gebakken en geglaceerd met een rijke bosvruchtensiroop, perfect voor een verfijnde maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 hazenrugfilets
- 200 ml rode wijn
- 3 eetlepels bosvruchtenjam
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zwarte peper naar smaak
- Boter
Snijd de hazenrugfilets in medaillons van 2-3 cm dik en leg ze op een schaal.
Meng in een kannetje de rode wijn met de bosvruchtenjam, tijm en royaal zwarte peper.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de hazenrugmedaillons in 3-5 minuten aan beide zijden bruin, tot ze van binnen rosé zijn.
Keer de medaillons halverwege.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord om te rusten.
Blus het bakvet af met een flinke scheut van het rode-wijnmengsel.
Roer de aanbaksels los en laat de saus kort inkoken tot een stroperige consistentie.
Schep de saus over de hazenrugmedaillons en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een aardappelpuree met truffel en geroosterde spruitjes voor een feestelijke maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een volle rode wijn zoals Merlot of Cabernet Sauvignon, die de rijke smaak van de hazenrug perfect aanvult.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 32g | Vet: 14g | Zout: 0.7g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 86