Ovengebakken Kabeljauw met Asperges en Venkel
Geniet van deze smaakvolle kabeljauw met asperges en venkel, gebakken in de oven en geserveerd met romige tagliatelle.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g groene asperges in stukjes van 3 cm gesneden
- 1 venkelknol gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 4 stukjes kabeljauwhaasjes
- Tomatensaus naar eigen smaak gekruid
- Mozzarella in brokjes
- ½ bosje dille fijngeknipt
- Tagliatelle voor 4 personen
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje tomatensaus.
Verdeel de stukjes asperges en gesneden venkel over de saus.
Leg de kabeljauwhaasjes bovenop de groenten en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Giet de rest van de tomatensaus over de kabeljauw en groenten.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 15 minuten, tot de kabeljauw gaar is.
Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Giet de tagliatelle af en meng deze met de fijngeknipte dille en leg de brokjes mozzarella erop.
Serveer de tagliatelle op een bord en schep de gebakken kabeljauw met de groenten eroverheen.
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Aardappelgratin uit de Provence met Tomaat en Basilicum
Deze Provençaalse aardappelgratin combineert de rijke smaken van tomaat, basilicum en knoflook met aardappelschijfjes en geraspte kaas. Een perfect bijgerecht of hoofdgerecht voor elk seizoen!
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Frans Huits
- 2 uien in ringen gesneden
- 3 eetlepels olie
- 400 gram tomaatblokjes blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel basilicum
- Zout en peper naar smaak
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 kg aardappels in dunne plakjes gesneden
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 100 gram belegen kaas geraspt
- 25 gram boter
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de uienringen in 3 eetlepels olie gedurende 5 minuten in een pan.
Voeg de tomaatblokjes, tomatenpuree, basilicum, zout, peper en geperste knoflook toe.
Laat het mengsel 5 minuten sudderen.
Leg de dunne aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal en schenk het tomaatmengsel erover.
Verdeel de fijngesneden peterselie, geraspte belegen kaas en boter gelijkmatig over het mengsel.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de folie en bak nog eens 30 minuten, totdat de aardappels gaar en de bovenkant goudbruin is.
Laat de gratin iets afkoelen voordat je hem serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een glas rosé uit de Provence of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 10g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Ovenschotel Macaroni met Bloemkool en Kaassaus
Een heerlijke ovenschotel van macaroni, bloemkool en Beyond Meat gehakt, overgoten met romige kaassaus en afgewerkt met een knapperig korstje.
Bereidingstijd52 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bloemkool in roosjes gesneden en kort voorgekookt
- 350 g macaroni gekookt
- 300 g Beyond Meat gehakt gekruid en rul gebakken
- 1½ ui fijn gesneden en meegebakken met het gehakt
- 250 g geraspte kaas
- 1 pakje room
- Flinke scheut melk
- Peper zout en Italiaanse kruiden (voor het kruiden van het gehakt)
Kaassaus:
Verwarm de room, melk en geraspte kaas in een steelpan op middelhoog vuur.
Roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad is.
Ovenschotel:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng in een grote ovenschaal de gekookte macaroni, voorgekookte bloemkoolroosjes en het rul gebakken gehakt met de uien.
Giet de kaassaus gelijkmatig over het macaroni-mengsel en roer alles goed door elkaar.
Bak de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Zet vervolgens de ovenstand op grill en gril de schotel nog 7 minuten om een mooi goudbruin korstje te krijgen.
Serveer de ovenschotel warm en geniet van dit heerlijke comfort food!
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Gevulde Groene Courgette met Gehakt en Rijst
Probeer deze smaakvolle gevulde groene courgette met gehakt en rijst, perfect voor een voedzame maaltijd.
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 flinke courgette doormidden gesneden en uitgehold
- 100 gram basmatirijst gekookt
- 175 gram gehakt
- ¼ rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 1 bosui fijn gesneden
- Paar champignons in schijfjes gesneden en gebakken
- Blikje tomaten in blokjes
- Beetje zout
- Beetje peper
- Italiaanse kruiden
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (onder- en bovenwarmte).
Snijd de courgette doormidden en hol deze uit met een lepel.
Bewaar het uitgeschepte vruchtvlees.
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Meng in een kom het gehakt met het uitgeschepte vruchtvlees van de courgette, de fijn gesneden rode paprika, bosui, en de gebakken champignons.
Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Vul de uitgeholde courgettehelften met het gehaktmengsel.
Giet het blikje tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de gevulde courgettehelften erop.
Verdeel de overgebleven champignons rondom de courgette in de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de courgette 45 minuten garen.
Serveer de gevulde courgette op een bedje van gekookte basmatirijst.
Geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd!
Een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Spinazie-Gratin met Room en Gehaktballetjes
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Voor de Spinazie-Gratin:
- 700 g aardappelschijfjes panklaar, koelvers
- 450 g bladspinazie diepvries, ontdooid
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 125 ml slagroom
- 50 g geraspte oude kaas
Voor de Gehaktballetjes:
- 500 g half-om-half gehakt
- 2 eetlepels pittige mosterd
- 1 ei losgeklopt
- 2 eetlepels paneermeel
- 25 g boter
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal, verdeel de spinazie erover en bestrooi met peper en zout.
Roer de fijngesneden knoflook door de slagroom en schenk dit over de schotel.
Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
Bak de spinazie-gratin in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen het gehakt met 1 eetlepel mosterd, het losgeklopte ei, paneermeel en peper en zout naar smaak.
Vorm hier 4 gehaktballetjes van.
Verhit de boter in een pan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Zet het vuur laag en bak de gehaktballetjes in 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes verder gaar.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg een scheutje water toe.
Roer de aanbaksels los en breng de jus op smaak met peper en zout.
Serveer de gehaktballetjes met de jus en de spinazie-gratin.
Deze hartige gratin met romige spinazie en gehaktballetjes vraagt om een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een soepele Merlot.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 23g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Gevulde Tomaten Risotto
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 12 middelgrote tomaten gewassen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
- 200 g risottorijst
- 2 theelepels gedroogde dragon
- 1 pot gevogeltefond 380 ml
- 150 g pittige kaas geraspt
erwarm de oven voor op 200°C.
Snijd van elke tomaat het kapje af en hol ze uit.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten hierin.
Voeg de risottorijst en gedroogde dragon toe en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.
Zet de uitgeholde tomaten dicht tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal en vul ze met de rijst.
Lepel de gevogeltefond over de tomaten (er mag ook fond tussen de tomaten) en verdeel de kaas erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de tomaten in 30 minuten gaar worden in de voorverwarmde o
Serveertip:
Serveer de gevulde tomaten risotto als hoofdgerecht met een groene salade aan de zijde.
Bewaartip:
Als je dit gerecht alvast wilt bereiden, laat de gare tomaten dan afkoelen en bewaar ze afgedekt op een koele plaats tot gebruik (maximaal 24 uur). Verwarm de tomaten voor consumptie 6 minuten op vol vermogen in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc, vormt een mooie aanvulling op de smaken van de tomaten en de kaas in dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Geroosterde Pruimen met Amandelspijs
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 8 verse pruimen
- Sap van ½ citroen
- 1 theelepel gemberpoeder
- 150 gram kant-en-klare amandelspijs
- 25 gram koude roomboter
- ½ liter vanilleroomijs
erwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
Leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
Besprenkel het snijvlak van de pruimen met citroensap en bestrooi met gemberpoeder.
Vorm 16 kleine balletjes van de amandelspijs en duw ze in de holtes van de pruimhelften.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over de pruimen.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de pruimen ongeveer 15 minuten.
Haal het vanilleroomijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
Verdeel de warme pruimen over vier borden.
Schep met een ijsboltang 4 bolletjes vanilleroomijs naast de pruimen.
- Je kunt dit gerecht ook bereiden met verse abrikozen, nectarines of perziken.
- Een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Gegratineerde Preilasagne met Paprika en Oude Kaas
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram prei panklaar
- 400 gram bechamelsaus 1 pot
- ½ pot gegrilde paprika's
- 250 gram lasagnebladen
- 100 gram geraspte oude kaas
- Zout en peper naar smaak
erwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui.
Voeg de panklare prei toe en bak deze al omscheppend gedurende 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
Meng de helft van de bechamelsaus door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de gegrilde paprika's in grove repen.
Verdeel een dun laagje bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal en leg er 2 lasagnebladen op.
Verdeel een derde van het preimengsel en wat repen paprika over de lasagnebladen en dek weer af met 2 lasagnebladen.
Herhaal deze lagen nog twee keer en eindig met een laag lasagnebladen.
Schenk de rest van de bechamelsaus over de lasagne.
Bestrooi de lasagne met de geraspte oude kaas.
Bak de lasagne in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Serveer deze gegratineerde preilasagne met een groene salade voor een complete maaltijd.
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd34 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 dunne preien
- 8 plakjes belegen kaas
- 8 cannelloni pastarolletjes
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 75 g rucolasla
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- ½ eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de preien in stukken van 15 cm en snijd ze vervolgens in de lengte door, zodat je 4 stukken hebt.
Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
Laat goed uitlekken.
Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje kaas.
Vul de cannelloni pastarolletjes met de prei en kaas.
Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
Schenk de kippenbouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten tot ze beetgaar zijn.
Meng ondertussen de rucola in een kom met olijfolie en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de pastarolletjes over de borden en serveer met de rucolasalade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de kaas en de subtiele smaak van de prei.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 21g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11
Rabarber-aardbeienpannenkoekjes
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g rabarber
- 100 g suiker
- 250 g aardbeien gehalveerd
- 150 ml melk
- 1 ei
- 125 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 50 g rozijnen
- 1 kleine appel gesnipperd
- 3 eetlepels boter
- Een mespunt zout
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze in een ovenschaal met suiker.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de rabarber in ongeveer 45 minuten gaar worden.
Laat de rabarber afkoelen en schep de gehalveerde aardbeien erdoor.
Klop in een kom de melk met het ei los.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en klop het door tot een dik beslag.
Roer de rozijnen, gesnipperde appel en een mespunt zout door het beslag.
Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel boter en schep op enige afstand van elkaar 2-3 keer een lepel beslag.
Bak de pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
Houd de pannenkoekjes warm en bak met de rest van het beslag op dezelfde wijze nog meer pannenkoekjes.
Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep de rabarber-aardbeicompote ernaast.
Serveertip:
Serveer de pannenkoekjes met een lepel crème fraîche en een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 11