Romige Preisoep met Gerookte Zalm

Romige Preisoep met Gerookte Zalm

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine
  • Lepel

Ingrediënten

  • 2 kruimige aardappels in blokjes gesneden
  • 150 g prei in ringen gesneden
  • 1 eetlepel tijm
  • 750 ml kippenbouillon van tablet
  • 50 ml slagroom
  • 100 g gerookte zalm in reepjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook.
  • Voeg de blokjes aardappel, prei en tijm toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken gedurende 15 minuten.
  • Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
  • Schenk een scheutje slagroom in elke kom soep en roer even kort met een lepel zodat de slagroom als een halve cirkel zichtbaar wordt.
  • Leg de reepjes gerookte zalm in de soep.
  • Serveer de romige preisoep met vers brood of stokbrood.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige preisoep en versterkt de smaak van de gerookte zalm.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Broccoli en Mozzarella Pizza

Broccoli en Mozzarella Pizza

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g panklare broccoliroosjes
  • ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bol mozzarella kaas in plakken
  • 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
  • Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
  • Dep de broccoli droog met keukenpapier.
  • Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
  • Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
  • Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
  • Besprenkel met de resterende olie.
  • Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.

Notities

Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.

Pittige Aziatische Noedelsalade

Pittige Aziatische Noedelsalade

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd4 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels, Salade
Land van herkomst: Azië
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak zachte woknoedels 2 x 150g
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 100 g slamelange met mosterdblad
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 rode paprika's in reepjes gesneden
  • 200 g gerookte kipfilet in plakken gesneden
  • 100 g cashewnoten
  • 1 bakje rucolacress

Instructies

  • Breng water aan de kook in een pan.
  • Doe de woknoedels in een zeef en hang deze 1-2 minuten in het hete water om ze op te warmen.
  • Doe de gewarmde woknoedels in een grote schaal en schep ze om met de Japanse sojasaus.
  • Meng de slamelange met mosterdblad in een andere kom met sesamolie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Meng de gewassen groenten met de noedels in de schaal.
  • Voeg de reepjes rode paprika, plakjes gerookte kipfilet, cashewnoten en rucolacress toe aan de schaal en schep alles goed door elkaar.
  • Serveer de pittige Aziatische noedelsalade direct.

Notities

Wijnadvies:

Een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de pittige Aziatische smaken van deze noedelsalade.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen

Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen

AllerHande 2006
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 410kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g pipe rigate pasta
  • 500 g sperziebonen
  • ½ eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
  • 100 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden
  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 blikje ansjovisfilets 46 g

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
  • Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water in een vergiet, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
  • Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
  • Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
  • Voeg de sperziebonen en zwarte olijven toe aan de pastasalade en meng voorzichtig.
  • Snijd de hardgekookte eieren in achten en leg ze samen met de ansjovisfilets op de salade.

Notities

Wijnadvies:

Een droge, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de tonijn en de frisse smaak van de salade.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 16g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g

Tagliatelle Salade met Grapefruit en Geitenkaas

Tagliatelle Salade met Grapefruit en Geitenkaas

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • ½ pak diepvries suikerpeultjes à 450 g
  • 150 g verse tagliatelle
  • 1 rode grapefruit
  • 200 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc, verkruimeld
  • 2 eetlepels zure room
  • 30 g grofgesneden rucolasla

Instructies

  • Breng in een pan water met 1 theelepel zout aan de kook.
  • Kook de suikerpeultjes 3 minuten, schep ze uit de pan met een schuimspaan en spoel ze af onder koud water in een vergiet.
  • Kook vervolgens de tagliatelle beetgaar in dezelfde pan.
  • Spoel af onder koud water in een vergiet.
  • Snijd de grapefruit dik schillen.
  • Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit.
  • Houd de helft van de geitenkaas apart.
  • Smelt de rest van de geitenkaas in een steelpan met de zure room.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de saus door de pasta en schep de peultjes, grapefruit en rucola erdoor.
  • Strooi de rest van de geitenkaas eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zure grapefruit en romige geitenkaas.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.9g | Sugar: 8g

Geroosterde Groenten Pastasalade met Geitenkaas

Geroosterde Groenten Pastasalade met Geitenkaas

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië, Mediterraan
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij ongeveer 400 g
  • 400 g winterpeen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 g farfalle pasta
  • 15 zwarte olijven gehalveerd
  • 75 g rucolasla
  • Sap van ½ citroen
  • 100 g zachte geitenkaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de knolselderij in plakken, schil ze dun en snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Schil de winterpeen dun en snijd deze ook in blokjes.
  • Meng de gesneden groenten in een braadslede met de helft van de olijfolie.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze lichtbruin en gaar zijn, waarbij je ze af en toe omschept.
  • Kook ondertussen de farfalle pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet af en doe de pasta in een slakom.
  • Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Voeg de gehalveerde olijven, gescheurde rucola, citroensap en de rest van de olijfolie toe aan de pasta.
  • Meng goed.
  • Schep de geroosterde groenten voorzichtig door de pastasalade.
  • Verkruimel de geitenkaas eroverheen en schep de salade nogmaals voorzichtig om.

Notities

Wijnadvies:

Deze salade past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 9g | Vet: 22g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g

Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas

Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd34 minuten
Recept categorieën: Pasta, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 dunne preien
  • 8 plakjes belegen kaas
  • 8 cannelloni pastarolletjes
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 75 g rucolasla
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de preien in stukken van 15 cm en snijd ze vervolgens in de lengte door, zodat je 4 stukken hebt.
  • Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
  • Laat goed uitlekken.
  • Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje kaas.
  • Vul de cannelloni pastarolletjes met de prei en kaas.
  • Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Meng ondertussen de rucola in een kom met olijfolie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pastarolletjes over de borden en serveer met de rucolasalade.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de kaas en de subtiele smaak van de prei.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 21g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Romige Pasta met Salami en Artisjokken

Romige Pasta met Salami en Artisjokken

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Servings: 4 personen
Calories: 560kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 200 g salami in plakken en gehalveerd
  • 1 blik artisjokken 400 g, uitgelekt en in plakken gesneden
  • 4 gedroogde tomaten op olie in reepjes
  • 1 theelepel gedroogde munt of dragon
  • 100 g olijven zonder pit

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur goudbruin.
  • Bak de gehalveerde plakken salami mee tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de artisjokken in plakken en roer deze samen met de tomatenreepjes door het salamimengsel.
  • Breng op smaak met munt of dragon en (versgemalen) peper.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over vier borden.
  • Verdeel het salamimengsel en de olijven over de borden en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.3g | Sugar: 2g

Romige Pasta met Kip, Courgette en Champignons

Romige Pasta met Kip, Courgette en Champignons

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 g spaghetti
  • 1 courgette in halve plakjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 250 g champignons gehalveerd
  • 125 ml zure room

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kip in 5-6 minuten gaar.
  • Haal de kip uit de wok.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Draai het vuur onder de wok hoog, voeg de courgette en de oregano toe aan de ui en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en roerbak het geheel nog 2-3 minuten.
  • Verwarm de kipreepjes 1 minuut mee en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Giet de spaghetti af en meng de zure room erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de gebakken groenten met kip erover en ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 2.1g | Sugar: 3g

Romige Pasta met Geroosterde Bloemkool, Ansjovis en Kaas

Romige Pasta met Geroosterde Bloemkool, Ansjovis en Kaas

Voorbereidingstijd8 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 bloemkool ongeveer 800 g, in kleine roosjes
  • 4 takjes tijm blaadjes gerist
  • 300 g pasta schelpjes
  • 30 g verse peterselie fijngehakt
  • 100 g Grana Padano in snippers

Instructies

  • Giet de ansjovisfilets af boven een wok en snijd ze vervolgens in stukjes.
  • Voeg de ansjovis en olijfolie toe aan de wok.
  • Verhit de olie en laat de ansjovis al roerend 'smelten'.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee.
  • Meng de bloemkoolroosjes door het mengsel en bak ze 2-3 minuten mee.
  • Voeg de tijm en 100 ml water toe.
  • Laat het geheel afgedekt 15-20 minuten sudderen tot de bloemkool beetgaar is.
  • Voeg indien nodig tussentijds wat extra water toe.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de pasta af en meng deze met de fijngehakte peterselie door de bloemkool in de wok.
  • Verwarm het gerecht nog kort en breng het op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gerecht over vier diepe borden en strooi de Grana Padano erover.
  • Druppel eventueel nog wat olijfolie erover.
  • Serveer met veldsla.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal