Frisse Aardappelsalade met Gerookte Paling en Peultjes
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg vastkokende aardappels
- 200 g peultjes
- 1 citroen
- 200 g gerookte palingfilet
- 100 ml yogonaise
- 1 komkommer in plakjes
- ½ potje Amsterdamse uien 340 ml, gehalveerd
- 25 g verse bieslook fijngeknipt
- 1 eetlepel grove mosterd
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water en wat zout in 5-10 minuten beetgaar.
Snijd de puntjes van de peultjes, halveer ze en kook ze in ruim water in 3-4 minuten beetgaar.
Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf.
Pers de citroen uit.
Snijd de paling schuin in stukken van circa 3 cm.
Klop in een grote kom het citroensap met de citroenschil, yogonaise, mosterd, en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Laat de aardappelblokjes en peultjes in een vergiet uitlekken en schep ze dan warm met de komkommer door de dressing.
Voeg ook de Amsterdamse uitjes en driekwart van de bieslook toe en meng goed.
Verdeel de stukken paling over de salade en strooi de rest van de bieslook erover.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze aardappelsalade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Kruidenbouillon met Fijne Omeletreepjes
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 120kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 ei
- ½ eetlepel gemalen Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel melk
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 worteltjes
- 30 g verse peterselie
- 12½ g verse bieslook
- 2 takjes tijm
- 380 ml vleesfond zonder toegevoegde suikers
- 100 ml droge witte wijn
- 1 tablet kruidenbouillon zonder toegevoegde suikers
- ½ eetlepel citroensap
Voorbereiding Omelet:
Klop in een kom het ei los met de Parmezaanse kaas, melk, zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan.
Giet het eiermengsel in de pan en laat het uitvloeien tot een dunne omelet.
Bak deze in ongeveer 3 minuten gaar, halverwege keren.
Rol de omelet op, laat afkoelen en snijd in dunne reepjes.
Bereiding Bouillon:
Schil en snijd de worteltjes in piepkleine blokjes.
Hak de peterselie, bieslook en tijm fijn.
Breng in een pan 400 ml water aan de kook samen met de vleesfond en witte wijn.
Verkruimel de bouillontablet boven de pan en roer tot deze is opgelost.
Voeg de wortelblokjes toe en kook ongeveer 1 minuut.
Roer de gehakte kruiden erdoor en warm nog ongeveer 1 minuut mee.
Breng de bouillon op smaak met citroensap, zout en peper.
Serveer met soepstengels voor extra crunch. Voor een vegetarische variant kan de vleesfond vervangen worden door groentefond.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij deze lichte kruidenbouillon.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Indonesische Pindabouillon met Sambal en Tuinkers
Bereidingstijd15 minuten min
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar
- 750 ml kippenbouillon van een tablet zonder toegevoegde suikers
- 3 eetlepels pindakaas zonder toegevoegde suikers
- 2 eetlepels Wereldkruiden Indonesië bijvoorbeeld van Silvo
- 1½ theelepel sambal oelek naar smaak
- 40 g alfalfa
- 20 g tuinkers
Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan.
Voeg de pindakaas, sambal oelek en Wereldkruiden Indonesië toe aan de bouillon.
Roer met een garde totdat de pindakaas volledig is opgelost en de bouillon een egale consistentie heeft.
Voeg de alfalfa toe aan de bouillon en roer voorzichtig door.
Verdeel de bouillon over 4 soepkommen.
Knip de tuinkers af en strooi deze over de bouillon.
Wijnadvies:
Een frisse, aromatische witte wijn zoals een Etchart Cafayate Torrontés past uitstekend bij deze pindabouillon.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Mediterrane Worstspiesjes met Tropisch Fruit
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 Catalaanse braadworstjes schaaltje à 6 stuks
- 4 plakjes katenspek
- 1 eetlepel mosterd
- 1 blikje ananasstukjes op eigen sap 234 g
- 1 blikje perzikschijfjes op siroop 225 g
- 1 kiwi
Breng een flinke laag water in een pan aan de kook.
Prik de worstjes enkele keren in met een vork, leg ze in de pan en verwarm ze 6 minuten tegen de kook aan.
Giet de worstjes af en laat ze uitlekken op keukenpapier of in een vergiet.
Leg de plakjes spek op een snijplank en bestrijk ze dun met mosterd.
Leg aan de onderkant van elk plakje spek een worstje en rol het worstje in het spek.
Prik de worstjes aan satéstokjes.
Verhit de grillpan en grill de worstspiesjes in 7-8 minuten knapperig en gaar, regelmatig keren.
Laat intussen het fruit uit blik uitlekken in een zeef.
Schil de kiwi dun en snijd deze in plakken.
Verdeel het fruit over vier bordjes en leg de warme worstspiesjes erop.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte en frisse rosé of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij de smaken van het spek en het tropische fruit.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Honing-Mosterd Karbonade met Gepofte Aardappel en Spinazie
Bereidingstijd35 minuten min
Calories: 680kcal
Author: Cor Kevenaar
- 225 g diepvries bladspinazie
- 3 eetlepels boter
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels zure room
- 1 karbonade
- 2 grote aardappels bijv. Super aardappels
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de bevroren spinazie met 1 eetlepel boter in een pan gedurende ongeveer 15 minuten, af en toe roerend.
Meng in een kom de helft van de mosterd met de honing, en voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak in een andere kom een saus van de zure room, de resterende mosterd, zout en peper.
Smeer de karbonade in met het mosterd-honingmengsel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonade op matig vuur in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
Boen de aardappels schoon en prik ze rondom in met een vork.
Pof de aardappels in de magnetron op vol vermogen (700 watt) in 6-7 minuten gaar, draai ze halverwege om.
Leg de aardappels op een bord, snijd ze in de lengte open en vul ze met de mosterdroomsaus.
Serveer de spinazie en karbonade naast de gepofte aardappels.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de rijke smaken van de honing-mosterd karbonade en de romige aardappelvulling.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Haagse Bluf met Wijnsiroop
exclusief afkoelen20 minuten min
Calories: 210kcal
Author: Cor Kevenaar
Vetvrije kom
handmixer of garde
Hoge coupes of glazen
- 250 ml fruitige rode wijn
- 1 theelepel kaneel
- 125 g suiker
- 4 eieren gesplitst (alleen de eiwitten worden gebruikt)
- 4 Kanelly's biscuits of andere kaneelbiscuits, ongeveer 150 g
Wijnsiroop Bereiden:
Breng in een pan de rode wijn samen met de kaneel en suiker aan de kook.
Roer tot de suiker volledig is opgelost en laat het mengsel nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
Laat de wijnsiroop afkoelen.
Eiwitten Kloppen:
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een handmixer of garde.
Voeg scheut voor scheut de afgekoelde wijnsiroop toe en blijf kloppen tot het eiwit de siroop volledig heeft opgenomen en zo stijf is dat het pieken vormt.
Wijnadvies:
Hoewel de Haagse Bluf al wijn bevat, kan een glas van dezelfde fruitige rode wijn die in het dessert is gebruikt, goed samengaan. Een lichte, fruitige wijn zoals een Beaujolais of een jonge Pinot Noir past hier perfect bij.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 5g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 32g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Groentelasagne met Rucola en Riminikaas
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Calories: 650kcal
Author: Cor Kevenaar
ovenschaal 20 x 30 cm,
mes
- 900 g diepvries bladspinazie
- 75 g boter
- 50 g bloem
- 600 ml melk
- 1 laurierblaadje
- Zout peper en nootmuskaat naar smaak
- 2 grote uien
- 1 pot geroosterde paprika's
- 100 g geraspte pittige kaas
- 200 g rucola-riminikaas in plakken
- 16 lasagnevellen
- Boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken.
Smelt 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en bak dit 2 minuten.
Voeg de melk beetje bij beetje toe, roer tot een gladde saus ontstaat.
Voeg het laurierblaadje toe en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de uiringen in 5 minuten bruin.
Giet de geroosterde paprika's af en snijd ze in repen.
Roer de geraspte pittige kaas door de saus.
Verwijder het laurierblaadje.
Vet de ovenschaal in met boter en schep een beetje saus op de bodem.
Leg 3-4 lasagnevellen op de saus.
Verdeel de helft van de spinazie over de lasagnevellen en bestrooi met zout en peper.
Schep een kwart van de saus erover en verdeel de helft van de uien en paprika's erover.
Leg een derde van de plakken rucola-riminikaas erop.
Herhaal deze lagen.
Dek af met de laatste lasagnevellen en schenk de resterende saus erover.
Leg de laatste plakken kaas in de saus.
Bak de lasagne in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin.
Wijnadvies:
Serveer deze groentelasagne met een medium-bodied Italiaanse wijn zoals een Chianti. De fruitige en kruidige tonen van de Chianti passen goed bij de romige en hartige smaken van de lasagne.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Romige Aspergesoep met Kip en Knoflookcrostini
Bereidingstijd45 minuten min
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 700 ml kippenbouillon van tablet
- 1 maïskipfilet
- 500 g groene asperges
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 pistolet in 4 plakken
- 1 teentje knoflook geperst
- 100 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de grill voor op 175 °C.
Breng de bouillon tegen de kook aan en pocheer de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar.
Haal de kipfilet uit de pan en laat afkoelen.
Maak de asperges schoon en snijd ze in drie stukken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot 2 minuten.
Voeg de bouillon, mosterd en asperges toe.
Laat het geheel afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal na 10 minuten de aspergekopjes uit de soep en zet apart.
Meng de rest van de olijfolie met de geperste knoflook.
Bestrijk de sneetjes pistolet hiermee en rooster het brood onder de grill in ongeveer 3-4 minuten krokant en goudbruin.
Snijd de kipfilet schuin in 4 plakken.
Beleg de crostini's met kipfilet en een aspergekopje.
Pureer de aspergesoep met een staafmixer.
Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over kommen en leg de crostini in de soep of serveer ze erbij.
Wijnadvies:
Serveer deze groene aspergesoep met een frisse Sauvignon Blanc. De levendige zuren en groene aroma’s van de Sauvignon Blanc complementeren de delicate smaken van de asperges en kip, en voegen een verfrissende toets toe aan het gerecht.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Gentse Waterzooi met Kip en Krieltjes
Bereidingstijd35 minuten min
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 350 g krieltjes
- ½ knolselderij
- 1 kleine winterpeen
- 1 dunne prei
- ½ citroen geperst
- 1½ tablet kippenbouillon
- 300 g kipfilethaasjes
- 200 ml crème fraîche
- 2 takjes selderij fijngehakt
- Peper naar smaak
Kook de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing bijna gaar, giet af en laat afkoelen.
Schil intussen de knolselderij en snijd in plakken, vervolgens in luciferdunne reepjes.
Schraap de schil van de peen en snijd deze in even grote reepjes als de knolselderij.
Halveer de prei in de lengte, spoel schoon en snijd in even grote reepjes als de knolselderij en peen.
Breng in een pan 750 ml water met het citroensap aan de kook.
Verkruimel de bouillontabletten boven de pan.
Halveer de kipfilethaasjes.
Zet het vuur laag en roer de crème fraîche door de bouillon.
Pocheer de kip hierin in ongeveer 5 minuten gaar.
Voeg de krieltjes en groentereepjes toe en laat nog 3 minuten zachtjes meekoken.
Breng de waterzooi op smaak met peper, schep in vier diepe borden en bestrooi met fijngehakte selderij.
Wijnadvies:
Serveer deze Gentse Waterzooi met een frisse, witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen passen goed bij de romige, lichte smaken van de waterzooi en complementeren de kip en groenten perfect.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 25g | Vet: 16g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22
Lamsvlees Salade met Munt-Pijnboompit Dressing
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g haricots verts
- 250 g lamsboutlapjes à la minute
- 50 g boter
- 50 g pecorino geraspt
- 15 g verse munt
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 1 dl olijfolie
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel poedersuiker
- 75 g rocketsla melange
- Zout en peper naar smaak
Snijd de uiteinden van de haricots verts.
Kook ze in een pan met ruim kokend water en zout gedurende 3 minuten beetgaar.
Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken in een zeef.
Bestrooi de lamsboutlapjes met zout en peper.
Verhit de helft van de boter in een pan en bak het vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
Snijd het vlees in dunne plakjes.
Pureer de muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, frambozenazijn en olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een dikke, gladde dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de bosuitjes schoon en snijd elk in 3 stukken.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan, leg de bosuitjes in de pan, bestrooi met poedersuiker en smoor zachtjes gedurende 3 minuten tot de suiker begint te karameliseren.
Verdeel de slamelange over vier grote borden.
Rangschik de haricots verts, bosui en lamsplakjes erop.
Wijnadvies:
Serveer deze salade met een glas Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Noir. De frisse zuren van de wijn complementeren de muntdressing en de malse lamsplakjes perfect.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 22