Feestelijke Aspergemousse met Zalm

Feestelijke Aspergemousse met Zalm

Deze verfijnde aspergemousse met zalm is een perfecte keuze voor een feestelijk diner. Een romige mousse met groene asperges en zalm, geserveerd met een frisse dillesaus.
inclusief koeltijd4 uur
Recept categorieën: Asperges, Groenten, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente
Servings: 8
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 1 kg groene asperges
  • 150 g zalm 1 dikke plak
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 eetlepels dille fijngehakt
  • 6 dl slagroom
  • 8 blaadjes gelatine wit
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Bekleed een kleine cakevorm met plasticfolie.
  • Snijd de asperges in stukjes en houd 12 hele asperges apart.
  • Kook de aspergestukjes in kokend water in 5-10 minuten gaar.
  • Laat uitlekken.
  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Pureer de warme asperges in een keukenmachine en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Zeef het mengsel en meet 6 dl puree af.
  • Laat de puree al roerend afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en meng door de aspergepuree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zalm in dikke repen.
  • Vul de cakevorm in lagen: 1/3 van de mousse, helft van de apart gehouden asperges en zalmrepen, nog een laag mousse, de rest van de asperges en zalm, en dek af met de rest van de mousse.
  • Laat de mousse afgedekt minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Meng de crème fraîche met dille, citroensap, zout en peper.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Garneer de mousse met takjes dille en eventueel wat zalmeitjes.
  • Serveer de saus apart.

Notities

Serveertip:
Serveer de mousse in mooie plakken met geroosterd brood of blini’s voor een extra feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een mousserende wijn zoals Champagne past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 12g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Zelfgemaakte Amandelspijs

Zelfgemaakte Amandelspijs

Maak zelf heerlijke amandelspijs voor je favoriete baksels! Dit recept combineert amandelen, poedersuiker, en een vleugje citroen voor de perfecte smaak en textuur.
(+ 1 week rusttijd)10 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Koek
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Sinterklaas
Servings: 250 gram
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • notenmolentje
  • plasticfolie

Ingrediënten

  • 100 g ongezouten amandelen
  • Water
  • 100 g poedersuiker
  • ½ ei losgeklopt
  • 1 tl vers geraspte citroenschil

Instructies

  • Breng 100 g ongezouten amandelen met ruim water aan de kook en giet ze daarna af.
  • Schenk koud water over de amandelen zodat ze onder staan.
  • Wrijf de velletjes van de amandelen af terwijl ze onder water blijven.
  • Dep de amandelen droog en maal ze fijn met een notenmolentje.
  • Roer 100 g poedersuiker door de gemalen amandelen en maal nog een keer om alles goed te mengen.
  • Meng het halve losgeklopte ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en spatel dit door het amandelmengsel.
  • Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangende massa.
  • Breng de spijs op smaak met een paar druppels citroensap.
  • Wikkel de amandelspijs in plasticfolie en laat hem minstens 1 week rusten op een koele plaats, zodat hij stevig genoeg wordt om te verwerken in gebak.

Notities

Wijnadvies:
Serveer baksels met amandelspijs met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Sauternes. De zoete tonen van de wijn passen perfect bij de romige spijs.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 0.1g | Sugar: 45g

Traditionele gevulde speculaas met amandelspijs

Traditionele gevulde speculaas met amandelspijs

Deze traditionele gevulde speculaas met amandelspijs en een vleugje sinaasappelrasp is een echte klassieker voor de feestdagen. Knapperig, kruidig en heerlijk zoet!
Bereidingstijd2 uur 40 minuten
Recept categorieën: Gebak, Koek
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Sinterklaas
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 160 gram boter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 2 eetlepels melk
  • 300 gram amandelspijs
  • 3 eieren
  • ½ eetlepel sinaasappelrasp
  • 20 gram amandelen

Instructies

  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe.
  • Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
  • Voeg de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk toe.
  • Kneed het geheel met koele handen tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verkruimel intussen de amandelspijs in een kom.
  • Voeg 2 eieren en de sinaasappelrasp toe en meng tot een smeuïge massa.
  • Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 40 x 20 cm.
  • Snijd het deeg in twee stukken en leg één plak in de bakvorm.
  • Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee.
  • Verdeel het amandelspijsmengsel gelijkmatig over het deeg.
  • Leg de tweede deeglap er bovenop en druk lichtjes aan.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en druk de amandelen in het deeg.
  • Bak de gevulde speculaas 40 minuten in de oven tot deze goudbruin en gaar is.

Notities

Serveertip:
Serveer de gevulde speculaas met een warme kop chocolademelk of glühwein voor een extra feestelijk moment.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Muscat of een glas glühwein past perfect bij de kruidige smaak van gevulde speculaas.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 7g | Vet: 22g | Zout: 0.4g | Sugar: 30g

Rabarbertaart met custard en siroop

Rabarbertaart met custard en siroop

Een heerlijke rabarbertaart met een romige custardvulling en een glanzende sirooplaag. Perfect voor bij de koffie of als feestelijk dessert.
Bereidingstijd1 uur
afkoelen30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8 punten
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 3 rabarberstelen schuin in dunne plakjes gesneden
  • 4 eetlepels suiker
  • Een paar slierten rabarber voor decoratie
  • Een beetje tuinkers voor decoratie

Voor de custard:

  • 135 ml melk
  • 135 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 20 g maïzena
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 1 kaneelstokje

Voor de siroop:

  • 125 ml water
  • 80 g suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de verpakking.
  • Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm (of gebruik het meegeleverde bakpapier).
  • Versterk de rand met het overhangende deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Week de rabarberplakjes 15 minuten in een kom met 4 eetlepels suiker.

Custard maken:

  • Verwarm in een pan de vanille, helft van de melk, slagroom en het kaneelstokje langzaam tot het kookpunt.
  • Meng in een kom de overige melk met de eidooiers, suiker en maïzena.
  • Verwijder het kaneelstokje uit het roommengsel en giet het hete mengsel al kloppend in een dun straaltje bij de eidooiermix.
  • Giet het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
  • Laat 2 minuten doorkoken en giet de custard op een bord.
  • Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Taart samenstellen:

  • Klop de afgekoelde custard los en verdeel het over de deegbodem.
  • Beleg de custard met de geweekte rabarberplakjes.
  • Bestrijk de rand van het deeg met ei en bak de taart in het midden van de oven in ca.
  • 30 minuten goudbruin.

Siroop maken:

  • Breng in een pan het water, de suiker en het citroensap aan de kook.
  • Gebruik een kwast om de siroop over de warme taart te strijken.

Afwerking:

  • Decoreer de taart voor het serveren met slierten rabarber en wat tuinkers.

Notities

Serveertip:
Serveer deze rabarbertaart met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor extra luxe.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Riesling Spätlese, past uitstekend bij de zoet-zure smaken van de rabarber en de romige custard.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 22g

Witte chocolademousse met frambozen en sinaasappelrasp

Witte chocolademousse met frambozen en sinaasappelrasp

Een verfijnd dessert van zijdezachte witte chocolademousse met een frisse topping van frambozen en een vleugje sinaasappel. Perfect voor elke speciale gelegenheid.
Bereidingstijd15 minuten
opstijftijd1 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 100 g frambozen diepvries
  • 100 g basterdsuiker
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 200 g witte chocolade in stukjes
  • 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Meng de frambozen met 50 g basterdsuiker en 1 eetlepel sinaasappellikeur.
  • Laat ze ontdooien.
  • Verwarm de helft van de slagroom in een steelpan op laag vuur.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Voeg het vanillemerg, de sinaasappelrasp en de overige 2 eetlepels sinaasappellikeur toe aan de slagroom.
  • Roer de witte chocolade door de warme room tot deze volledig is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in het warme chocoladeroommengsel.
  • Laat afkoelen in een bak met koud water, roer af en toe door, tot het lobbig wordt.
  • Klop het eiwit tot stijve pieken en voeg de overige 50 g suiker geleidelijk toe.
  • Klop de resterende slagroom bijna stijf.
  • Spatel voorzichtig het afgekoelde chocolademengsel door het opgeklopte eiwit en voeg daarna de slagroom toe.
  • Meng tot een glad geheel.
  • Verdeel de mousse over vier schaaltjes en dek af met plasticfolie.
  • Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Schep de ontdooide frambozen en het vrijgekomen vocht over de mousse vlak voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Garneer met extra sinaasappelrasp of verse muntblaadjes voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Een licht mousserende dessertwijn, zoals Moscato d'Asti, past uitstekend bij de zoete tonen van de witte chocolade en de frisse smaak van de frambozen.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 6g | Vet: 27g | Zout: 0.2g | Sugar: 29g

Sinterklaas Verrassingstaart met Speculaasroom en Strooigoed

Sinterklaas Verrassingstaart met Speculaasroom en Strooigoed

Vier Sinterklaas met deze feestelijke verrassingstaart! Een krokante bladerdeegbodem, romige speculaasvulling, en een kleurrijke topping van strooigoed maken dit dessert onweerstaanbaar.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Sinterklaas
Servings: 6 personen
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Voor de taart:
  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 75 g witte chocolade
  • Boter om in te vetten
  • Sinterklaaslekkernijen naar keuze
  • Voor de speculaasroom:
  • 500 ml melk
  • ½ vanillestokje
  • 100 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 g maïzena
  • 2 tl speculaaskruiden

Instructies

  • Giet 450 ml melk in een pan.
  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit, en voeg beide toe aan de melk.
  • Breng de melk aan de kook en verwijder het vanillestokje.
  • Meng in een kom de overgebleven melk, suiker, en eidooiers.
  • Klop het mengsel goed door en voeg maïzena en speculaaskruiden toe.
  • Meng tot een glad papje.
  • Giet de helft van de hete melk al roerende bij het suikermengsel.
  • Roer goed door en giet het mengsel terug in de pan.
  • Breng al roerend aan de kook en laat 1-2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Giet de speculaasroom in een schaal, dek af met plasticfolie, en laat afkoelen.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Vet een bakvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Leg bakpapier op het deeg en vul met blindbakvulling.
  • Bak de bodem 15-20 minuten blind.
  • Verwijder bakpapier en vulling.
  • Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10-15 minuten.
  • Laat de bodem afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en bestrijk de afgekoelde taartbodem ermee.
  • Klop de speculaasroom los en verdeel deze over de taart.
  • Garneer met sinterklaaslekkernijen naar keuze.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kop warme chocolademelk of thee voor een gezellige Sinterklaasavond.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete witte wijn zoals Moscato d'Asti sluit perfect aan bij de warme speculaaskruiden en zoete lekkernijen van deze taart.

Nutrition

Calories: 360kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Zijdezachte kaaspudding met frambozencoulis

Zijdezachte kaaspudding met frambozencoulis

Een zijdezachte kaaspudding met een frisse frambozencoulis, perfect als licht en verfijnd dessert.
Bereidingstijd20 minuten
exclusief opstijftijd3 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 75 g basterdsuiker verdeeld
  • 500 g volle kwark
  • 125 g frambozen
  • Sap van 2 citroenen

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Meng het vanillemerg met de slagroom en klop de slagroom bijna stijf.
  • Voeg 50 g basterdsuiker toe en meng goed.
  • Meng de slagroom voorzichtig met de kwark in een grote kom.
  • Meng de frambozen met de resterende suiker en voeg het leeggeschraapte vanillestokje toe voor extra smaak.
  • Zet apart.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
  • Verwarm het citroensap in een pan op laag vuur en los de gelatine hierin op.
  • Voeg het citroensapmengsel voorzichtig toe aan het room-kwarkmengsel en roer goed door.
  • Schep het mengsel in een licht ingevette puddingvorm.
  • Dek af met plasticfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de puddingvorm kort in heet water.
  • Snijd voorzichtig de randen van de pudding los met een mes.
  • Keer de pudding om op een serveerschaal en laat deze voorzichtig uit de vorm glijden.
  • Verwijder het vanillestokje uit de frambozen en schep de frambozencoulis over en naast de pudding.

Notities

Serveertip:
Garneer met verse muntblaadjes en extra frambozen voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past perfect bij de subtiele zoetheid van de kaaspudding en de frisse smaak van de frambozen.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 9g | Vet: 11g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Frambozenpudding met Verse Saus en Nougatine

Frambozenpudding met Verse Saus en Nougatine

Een fris en fruitig dessert van romige frambozenpudding met een zelfgemaakte frambozensaus en een knapperige topping van nougatine.
exclusief afkoelen20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 270kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje frambozenpuddingpoeder 75 g
  • 125 ml slagroom
  • 375 ml melk
  • 3 blikjes frambozen à 75 g
  • 200 g verse frambozen
  • 60 g suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • Slagroom uit spuitbus
  • 2 eetlepels nougatine

Instructies

  • Meng in een kom het frambozenpuddingpoeder met de slagroom en klop het geheel goed door.
  • Breng de melk aan de kook in een steelpan en haal de pan van het vuur.
  • Roer het slagroommengsel door de melk en breng opnieuw aan de kook, terwijl je blijft roeren.
  • Laat de pudding nog 2 minuten op zacht vuur koken, terwijl je blijft roeren.
  • Spoel de puddingvormpjes om met koud water en verdeel de pudding over de vormpjes.
  • Dek de vormpjes af met plasticfolie en laat ze 1 uur afkoelen op kamertemperatuur, gevolgd door 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Giet het sap van de blikframbozen af en doe de frambozen met suiker en citroensap in een steelpan.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • Druk het frambozenmengsel met de bolle kant van een lepel door een zeef en vang de gladde saus op in een bakje.
  • Snijd de puddinkjes los van de randen van de vormpjes en draai ze om op een bordje.
  • Schep de frambozensaus naast en over de puddinkjes.
  • Spuit een toefje slagroom op elk puddinkje en strooi er nougatine overheen.

Notities

Serveertip:
Serveer de puddinkjes direct uit de koelkast voor een heerlijk fris dessert. Voeg een extra garnering van verse muntblaadjes toe voor een feestelijk effect.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte en fruitige dessertwijn zoals Moscato d'Asti. De sprankelende en zoete tonen passen perfect bij de frisse frambozensmaak.

Nutrition

Calories: 270kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Ambachtelijk Desembrood met Walnoten en Vijgen

Ambachtelijk Desembrood met Walnoten en Vijgen

Geniet van ambachtelijk desembrood met de rijke smaken van walnoten en vijgen. Perfect voor een hartige maaltijd of een luxe ontbijt.
inclusief desemrijping1 dag
Recept categorieën: Brood
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g actieve desemstarter
  • 300 g tarwebloem of glutenvrije bloem
  • 150 g water lauwwarm
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • 50 g gedroogde vijgen in stukjes gesneden
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng de desemstarter, tarwebloem en lauwwarm water in een kom tot een plakkerig deeg.
  • Voeg de grof gehakte walnoten, stukjes gedroogde vijgen en een snufje zout toe.
  • Kneed het deeg tot alle ingrediënten goed zijn vermengd.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 8-12 uur rijpen op een warme plek, of tot het in volume is verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 220°C en plaats een lege bakplaat in de oven om voor te verwarmen.
  • Bestrooi een werkvlak met bloem en stort het gerezen deeg erop.
  • Vorm het deeg voorzichtig tot een ronde broodvorm.
  • Leg het deeg op een stuk bakpapier en laat het nog eens 1-2 uur rusten op een warme plek, afgedekt met een theedoek.
  • Snijd met een scherp mes een paar ondiepe inkepingen in de bovenkant van het deeg.
  • Plaats het deeg op het voorverwarmde bakplaat in de oven en bak het brood gedurende 30-35 minuten, of tot het mooi goudbruin is en hol klinkt als je erop tikt.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Notities

Serveertip:
Dit brood is heerlijk met een laagje boter of als bijgerecht bij salades en kazen.
Wijnadvies:
Dit ambachtelijke desembrood met walnoten en vijgen past goed bij een glas rode wijn, zoals een lichte Merlot of een fruitige Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.2g | Sugar: 4g

Basisrecept Harde Wenerdeeg

Basisrecept Harde Wenerdeeg

Harde Wenerdeeg is een veelzijdig en klassiek basisrecept voor taartbodems, koekjes en gebak. Perfect om je favoriete zoete creaties mee te maken!
Bereidingstijd30 minuten
rusttijd15 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Hartige taart
Land van herkomst: Oostenrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 taartbodem van 22 cm diameter
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • grote kom
  • plasticfolie
  • Bakpapier en bakbonen (indien nodig)

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Optioneel:

  • Snufje kaneel

Instructies

  • Maak een kuiltje in de bloem en meng de boter, suiker, het ei en eventueel kaneel met je handen tot een samenhangend mengsel.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem en het zout toe en kneed alles tot een samenhangende deegbal.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot de gewenste dikte.
  • Gebruik het deeg voor taartbodems, koekjes, gevulde koeken, appeltaarten of fruittaarten.
  • Voor fruittaarten: Bak de taartbodem eerst 15-20 minuten blind (met bakpapier en bakbonen) en daarna nog 15-20 minuten zonder vulling.
  • Laat de taartbodem volledig afkoelen voordat je deze verder gebruikt.

Notities

Serveertip:
Gebruik dit deeg als basis voor je favoriete gebak, zoals appeltaarten, koekjes of fruittaarten. Voeg kaneel toe voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, is een perfecte match bij gebak gemaakt met Wenerdeeg.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 17g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g