Indonesische Biefstuksaté met Gember-Ketjapsaus en Gewokte Groenten
Geniet van deze Indonesische biefstuksaté met een kruidige gember-ketjapsaus, geserveerd met gewokte broccoli en paddenstoelen. Een snelle en smaakvolle Aziatische maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g biefstuk
- 1 zakje saté marinademix
- 400 g witte rijst
- 1 bosje lente-uitjes in smalle ringen
- 250 g paddenstoelen champignons en/of shiitakes, in plakjes
- 300 g broccoliroosjes
- 1 eetlepel bakgember fijngehakt
- 3 eetlepels ketjap asin
- Wokolie
Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de biefstuk in blokjes van ca.
2 cm, meng met de marinade en laat 15 minuten marineren.
Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een wok op hoog vuur, voeg een scheut wokolie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
Voeg de paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
Dep de biefstuksaté droog en gril in een hete grillpan of onder de grill in 3-5 minuten gaar en goudbruin.
Keer de saté regelmatig.
Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en de lente-uitjes.
Roer de helft door de groenten en houd de rest apart.
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
Serveertip:
Voor extra pit zet je sambal brandal op tafel. Serveer met kroepoek en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht. De zuren in de wijn zorgen voor een mooie balans met de kruidige gember en de hartige ketjapsaus.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 32g | Vet: 14g | Zout: 2.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Gegrilde Tomaten-Baconrolletjes
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
satéstokjes
8 diepe eierdopjes
- 24 cherrytomaten ongeveer 350 g
- 8 plakjes ambachtelijk ontbijtspek
- Versgemalen zwarte peper
Week de satéstokjes gedurende 30 minuten in koud water om verbranding te voorkomen.
Rijg aan elke prikker op harmonieuze wijze 3 tomaatjes en rol er vervolgens 1 plakje spek omheen.
Verwarm de grill van de oven voor.
Plaats de rolletjes ongeveer 10 cm onder de grill.
Gril ze rondom totdat de tomaatjes zacht zijn geworden en het spek een mooie bruine kleur heeft gekregen.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Serveer de rolletjes op eierdopjes en geniet er direct van.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 8g | Vet: 8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Kip met zoete ui
AllerHande 2006
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
Maak de uien schoon en snijd ze in 16 grove stukken.
Wrijf de uien in met appelstroop en rijg ze om en om met de kipfilet aan de satéstokjes.
Smeer de spiezen in met olijfolie.
Gril de spiezen in 7-10 minuten gaar.
Door de suiker in de appelstroop zal de buitenkant van de spiesjes karamelliseren, wat een heerlijke zoete smaak geeft.
Serveer deze zoete ui kipspiezen met een frisse salade en wat versgebakken brood voor een eenvoudige en smaakvolle maaltijd. De karamelisatie van de appelstroop zorgt voor een heerlijk zoete en kleverige glazuur op de kipspiezen.
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Haring en Bietenspiesjes met Pittige Tapenade
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
Schaaf of rasp,
satéstokjes
- 2 gekookte bietjes
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel kappertjes
- 15 gram verse peterselie fijngeknipt
- 2 eetlepels citroensap
- 4 maatjesharing filets
- 12 Amsterdamse uien uit een pot
Rasp de gekookte bietjes boven een schaal.
Hak de zwarte olijven fijn en meng ze met de olijfolie, fijngesnipperde rode ui, kappertjes en fijngeknipte peterselie door de geraspte bietjes.
Breng de bietentapenade op smaak met citroensap, zout en peper en laat deze minstens 15 minuten staan.
Snijd de haringfilets in de lengte in 3 repen.
Rol de repen haringfilet op en steek ze afwisselend met de Amsterdamse uien aan satéstokjes.
Herhaal dit proces tot je 4 spiesjes hebt gemaakt.
Leg de spiesjes op elk bord en serveer ze met een kommetje bietentapenade ernaast.
- Serveer de haring spiesjes als voorgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank.
- Serveer met knapperig brood en boter voor een complete smaakervaring.
Wijnadvies:
De zoute smaak van de haring en de hartige bietentapenade gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Gegrilde Bloemkoolspiesjes met Citroen Dressing
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
satéstokjes
Grillpan, of barbecue
- 1 grote bloemkool in roosjes
- 8 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- Zout en peper naar smaak
Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water.
Rijg de bloemkoolroosjes vervolgens aan de satéstokjes.
Besmeer de bloemkoolspiesjes met olijfolie.
Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar voor de dressing.
Verhit een grillpan of barbecue.
Gril de bloemkoolspiesjes in 3-5 minuten lichtbruin.
Leg de gegrilde spiesjes op een schaal, schenk de citroen dressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en geroosterde sesamzaadjes.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaak van dit gerecht.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Surf & Turf Skewers in Mediterrane Stijl
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 306kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Grill of grillpan,
satéstokjes
- 16 grote gamba's gepeld en schoongemaakt
- 4 biefstukken van goede kwaliteit in blokjes gesneden
- 8 laurierblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Week de satéstokjes in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden.
Rijg om en om een gamba, een blokje biefstuk en een laurierblaadje aan de satéstokjes.
Bestrijk de spiesjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
Grill de spiesjes gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot ze mooi bruin zijn en de biefstuk nog rosé is van binnen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir uit de Bourgogne of een Tempranillo uit Spanje past goed bij dit gerecht.
Calories: 306kcal | Protein: 36g | Vet: 17g | Zout: 0.6g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Mediterrane Worstspiesjes met Tropisch Fruit
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 Catalaanse braadworstjes schaaltje à 6 stuks
- 4 plakjes katenspek
- 1 eetlepel mosterd
- 1 blikje ananasstukjes op eigen sap 234 g
- 1 blikje perzikschijfjes op siroop 225 g
- 1 kiwi
Breng een flinke laag water in een pan aan de kook.
Prik de worstjes enkele keren in met een vork, leg ze in de pan en verwarm ze 6 minuten tegen de kook aan.
Giet de worstjes af en laat ze uitlekken op keukenpapier of in een vergiet.
Leg de plakjes spek op een snijplank en bestrijk ze dun met mosterd.
Leg aan de onderkant van elk plakje spek een worstje en rol het worstje in het spek.
Prik de worstjes aan satéstokjes.
Verhit de grillpan en grill de worstspiesjes in 7-8 minuten knapperig en gaar, regelmatig keren.
Laat intussen het fruit uit blik uitlekken in een zeef.
Schil de kiwi dun en snijd deze in plakken.
Verdeel het fruit over vier bordjes en leg de warme worstspiesjes erop.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte en frisse rosé of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij de smaken van het spek en het tropische fruit.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Teriyaki Spiesjes met Biefstuk en Zalm
Verhoog je smaakbeleving met deze smaakvolle teriyaki spiesjes van biefstuk en zalm. Malse blokjes vlees en vis gemarineerd in teriyaki en geserveerd met sesamzaadjes en shii-takes. Perfect voor een avondje met vrienden of een speciaal diner!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
satéstokjes
Grillpan of oven
Pan voor snelkookrijst
- 1 biefstuk
- 1 Schots zalmhaasje
- 1 dl teriyaki marinade
- ½ zakje stoneleeks 8 stuks
- 1 bakje shii-takes 250 g
- 150 g witte snelkookrijst
- 2 eetlepels sojasaus
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Snijd de biefstuk in 8 dobbelstenen en de zalm in 12 blokjes.
Meng elk met ½ dl teriyaki marinade in aparte kommen en laat minstens 15 minuten marineren, af en toe omscheppen.
Snijd het bovenste groen van de stoneleeks in ringetjes en de stengels in stukken van 5 cm.
Veeg de shii-takes schoon en snijd in plakjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rijg de biefstuk en stoneleeks aan satéstokjes.
Herhaal dit met de zalm.
Verwarm de Princess Table Chef of grillpan voor op 215 °C en bak de spiesjes aan beide kanten ca.
2 minuten tot de biefstuk bruin en rosé van binnen is, en de zalm vrijwel gaar.
Bak ondertussen de shii-takes in een pan, regelmatig omscheppend, tot ze gaar zijn.
Meng het groene deel van de stoneleeks door de gekookte rijst.
Verdeel de shii-takes over twee borden, breng op smaak met sojasaus en peper.
Leg de teriyaki spiesjes op de shii-takes en bestrooi met sesamzaadjes.
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de umami-smaak van de teriyaki spiesjes.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Speklapspiesjes met uienchutney
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 uien
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels groene pepers mild pot
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- zout
- 8 speklapjes zonder zwoerd
Uien pellen en in dunne ringen snijden.
In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Pepers fijnhakken.
Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is.
Regelmatig omscheppen.
Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.
Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen.
Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.
Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes
Sandwichtes
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 7½ g koriander verse
- 8 radijsjes
- 5 el knoflookmayonaise
- 16 sneetjes casinobrood wit of bruin
- 100 g kipfilet feuilletine
- ¼ komkommer
- 200 g gerookte paling filet
- 1 el geraspte mierikswortel
- 100 g verse roomkaas naturel
- ½ bakje tuinkers
- 2 takjes rozemarijn
- ½ Granny Smith appel
- 1 bakje Chèvre Doux
- 4 sneetjes muesli-notenbrood
In 20 minuten maak je heel veel verschillende sandwiches.
Perfect voor een lunch of high tea.
Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de steeltjes van de koriander en hak het blad grof.
Besmeer 12 sneetjes casinobrood dun met de knoflookmayonaise.
Beleg 8 van de 12 besmeerde broodjes met kipfilet.
Doe vervolgens op 4 plakjes radijs en op de andere 4 koriander.
Leg de sandwiches op elkaar, kipfilet radijs met erboven op kipfilet koriander.
Bedek met onbelegde sneetje met de mayonaise kant naar beneden.
Druk de sandwiches goed aan.
Snijd de korsten van het brood.
Snijd ze diagonaal doormidden.
Steek in elk driehoekje een satéstokje.
Halveer de palingfilet.
Schaaf de komkommer heel dun.
Roer de roomkaas los en meng met de geraspte mierikswortel.
Besmeer het casinobrood dik met de roomkaas en beleg ze met een laag komkommer.
Snijd de korsten er af en snijd de sneetjes in 3 repen.
Leg op elke reep een stukje paling.
Knip de tuinkers af en strooi deze over de paling.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
Besmeer het mueslibrood dik met geitenkaas.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in dunne partjes.
Verdeel over de helft van de sneetjes.
Bestrooi de appel met rozemarijn.
Dek af met de andere sneetjes.
Ontkorst de sandwiches en snijd ze in vieren.
Leg ze op een schaal en serveer direct.
Variatietip:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes