Knoflooksoep met geroosterde aardappel
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 345kcal
Author: Cor Kevenaar
- 10 teentjes knoflook AH Biologisch
- 6 eetlepels olijfolie AH Biologisch
- 2 takjes maggikruid of selderij
- 3 aardappels AH Biologisch
- zeezout
- 1 doosje roomkaas met knoflook 150 g AH Biologisch
- 1 bakje tuinkers 20 g AH Biologisch
Knoflook pellen.
In soeppan 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes zachtjes verwarmen en ca. 15 min heel zachtjes laten sudderen.
Takjes maggikruid halveren.
Maggikruid aan knoflook toevoegen en nog ca. 15 minuten laten meesudderen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
Aardappels schillen. 1 aardappel in flinterdunne plakjes snijden, rest in stukjes. Boven kom 1 teentje knoflook uitpersen, rest van olie erdoor roeren. Aardappelplakjes droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie.
Plakjes op rooster leggen en ca. 10 cm onder hete grill in 3 à 4 minuten knapperig roosteren.
Maggikruid uit pan nemen en bewaren.
Door bakvet met knoflook 6 dl kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak roeren.
Soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken, af en toe roeren.
Met staafmixer pureren tot gladde soep.
Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten.
Niet meer laten koken.
Soep in vier diepe borden scheppen en maggikruid erin leggen.
Tuinkers boven borden van bedje knippen.
Plakjes geroosterde aardappel erop leggen.
Calories: 345kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 9g | Vet: 29g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Hertenbiefstukjes met chocoladesaus
Allerhande 2002
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 rode ui
- 4 hertenbiefstukjes
- 3 dl rode wijn
- ½ rode peper
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 50 g hazelnoten
- 2 pruimen gewelde
- 50 g boter
- 2 takjes tijm
- ½ theelepel piment
- ½ tablet vleesbouillon
- zout
- 30 g chocolade pure
- peper
Ui pellen en halveren.
Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen.
Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen.
Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
Tomaat wassen en in stukjes snijden.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Hazelnoten en pruimen grof hakken.
In pan helft van boter verhitten.
Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken.
Tomaat, hazelnoten,pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen.
Saus ca. 15 minuten laten sudderen.
Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer glad pureren.
Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten.
Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden.
Chocolade breken en in saus laten smelten.
Saus zachtjes doorwarmen.
Vlees en saus over borden verdelen.
Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 31g | Vet: 26g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Hammousse met portgelei
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sneetje casinobrood wit-
- 40 g gebraden beenham
- 75 g mascarpone
- zout
- 2 blaadjes witte gelatine
- 1½ dl rode port
- 6 blaadjes selderij
- peper
Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte.
In kommetje met staafmixer ham fijnhakken.
Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In pan port aan de kook brengen.
Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout.
Gelatine goeduitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen.
Schaaltje bekleden met plasticfolie.
Uitgerold casinosneetje erin leggen.
Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken.
Selderijblaadjes erop leggen.
Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen.
Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.
Voedingswaarden:
energie 140 kcal
eiwit 4 g
koolhydraten 9 g
vet 10 g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Salade van fusilli en paprika
Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
wachten1 uur uur
Calories: 55kcal
Author: Cor Kevenaar
- Ingrediënten:
- 1 grote rode paprika
- 1 grote gele paprika
- 200 g fusilli pak a 500 g,
- 250 g broccoli
- zout
- 150 g zachte geitenkaas Bettinne Blanc,
- 100 g achterham in dikke plakken
- 1 sinaasappel
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje verse basilicum a 15 g,
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn,
- versgemalen peper
VOORBEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Paprika's op bakplaat in oven leggen en in 20 minuten zacht laten worden.
Halverwege paprika's keren.
Uit oven in schaal leggen, afdekken en 10 minuten laten staan.
Intussen fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.
Broccoliroosjes van stronk snijden.
In pan met weinig water en zout broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar koken.
Broccoli in zeef onder koud water afspoelen.
Met puntig mesje inkeping in paprika's maken en vocht boven kom opvangen.
Met mesje velletjes van paprika's trekken.
Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen.
Vruchtvlees in reepjes snijden.
Korstjes van geitenkaas snijden.
Geitenkaas en ham in blokjes snijden.
Sinaasappel uitpersen.
Sap bij paprikavocht schenken.
Knoflookpellen en erboven uitpersen.
Basilicum erboven fijnknippen.
Olie en azijn toevoegen.
Met staafmixer tot glad gebonden saus mengen.
Fusilli afgieten en met paprikareepjes, broccoli, geitenkaas en ham door saus scheppen.
Salade laten afkoelen.
In koelkast in 1 uur door en door koud laten worden.
Calories: 55kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 12g | Vet: 20g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Varkenshaas met appeltjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 varkenshaasjes a 300 g
- zout
- 1 kleine ui
- 50 g boter of margarine
- 1 appel zure
- 125 ml cider
- ½ tablet bouillon
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- peper
Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
Ui pellen en fijnsnipperen.
In koekenpan boter verhitten.
Varkenshaasjes en ui toevoegen en vlees rondom dichtschroeien.
Vuur laag draaien.
Intussen appel schillen en in vieren snijden.
Klokhuis verwijderen en parten in plakjes snijden.
Appelplakjes aan pan toevoegen.
Cider in pan schenken en bouillontablet erboven verkruimelen.
Met deksel schuin op pan 15 minuten stoven.
Varkenshaasjes uit pan nemen en in schuine plakken snijden.
Warm houden onder aluminiumfolie.
Intussen stoofvocht met appeltjes met staafmixer pureren.
Crème fraîche toevoegen en saus 2 minuten inkoken.
Saus op smaak brengen met zout en peper en serveren bij plakjes varkenshaas.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Varkensfricandeau met appelsaus
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 stukken varkensfricandeau a ca. 500 g
- zout
- peper
- 75 g boter
- 2 uien in grove stukken
- 1 grote appel in kleine blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel majoraan gedroogde
Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper.
Boter verhitten en fricandeau in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken.
Langs rand van pan 1½dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
Met staafmixer ui door jus pureren.
Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen.
Saus apart erbij geven.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Geroosterde Rösti Cirkels met Zijdezachte Aubergine Dip en Sesam
Baba ganoush is een dip van zijdezachte gepofte aubergine. Geroosterd in het vuur krijgt de aubergmedip ook nog eens extra smaak.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 4 Aviko Rösti rondjes naturel
- 1 grote aubergine
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tahini sesampasta
- 2 eetlepels vers citroensap
- 1 theelepel zwart sesamzaad
- 4 takjes verse koriander
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Prik met een vork her en der wat gaatjes in de aubergine.
Leg de aubergines op een bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, totdat een prikker gemakkelijk door het zachte vruchtvlees glijdt.
Je kunt de aubergines ook roosteren op de barbecue voor een extra rokerige smaak.
Laat de geroosterde aubergine afkoelen.
Bereid de Rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als alternatief kunnen de rondjes in ongeveer 10 minuten op de barbecue worden geroosterd voor een knapperige textuur.
Verwijder intussen de steelaanzet en de schil van de geroosterde aubergine.
Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergine samen met de knoflook.
Breng de zijdezachte auberginedip (Baba Ganoush) op smaak met tahini, vers citroensap, zout en peper.
Leg de knapperige Rösti rondjes op een schaal.
Schep een royale hoeveelheid Baba Ganoush op de Rösti rondjes.
Bestrooi de hapjes met zwart sesamzaad en garneer met blaadjes koriander.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1½ kg romatomaten in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 3 kippenbouillontabletten
- 1 bak mascarpone 250 g
- 1 bakje verse rode pesto 100 g
- versgemalen peper
- 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes
In grote soeppan olie verhitten.
Ui en knoflook ca.
2 minuten zachtjes fruiten.
Tomaten en tomatenpuree erdoor scheppen en alles ca.
5 minuten zachtjes smoren.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter water toevoegen.
Aan de kook brengen en ca.
10 minuten zachtjes laten koken.
Mascarpone erdoor roeren.
Met staafmixer pureren tot gladde soep en boven andere pan door zeef schenken.
Pesto erdoor roeren en al roerend ca.
2-3 minuten zachtjes meewarmen.
Op smaak brengen met peper.
Soep in terrine op buffet zetten.
Basilicum erover strooien.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 3g | Vet: 25g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Witlofsoep van Allerhande
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 235kcal
Author: Cor Kevenaar
- 350 g witlof
- 2 uien
- 1 middelgrote aardappels kruimig
- 25 g boter of margarine
- 1 pot gevogeltefond 380 ml
- 2 takjes peterselie
- 2 tabletten kippenbouillon
- 1 bekertje slagroom 125 ml
- zout
- versgemalen peper
Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
Uien pellen en snipperen.
Aardappel schillen, in blokjes snijden en wassen.
In grote pan boter verhitten.
Witlof en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
Aardappel, fond en 6 dl water toevoegen.
Groenten afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten koken.
Peterselie in kommetje fijnknippen.
Bouillontabletten aan soep toevoegen en al roerend oplossen.
Met staafmixer soep pureren.
Soep al roerend opnieuw aan de kook brengen.
Slagroom erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Soep in de diepe borden scheppen en peterselie erover strooien.
Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.
Ook te serveren als lunchgerech
Calories: 235kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 10g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8
Aardappelpreisoep met hamschijf
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 3 hamschijven à 200 g
- 1 kruidenbuiltje voor soep
- 250 gram prei
- 400 gram aardappels
- 25 gram boter of margarine
- 2 theelepels tijm
- 2 eetlepel kruiden verse
- 1 dl melk
- snufje zout
- snufje peper
Breng de hamschijven met 2 liter water en zout aan de kook.
Laat ze 120 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan.
De bouillon mag niet koken.
Laat het kruidenbuiltje meetrekken.
Snijd de prei in dunne ringen en de geschilde aardappels in kleine blokjes.
Smelt de boter en fruit de prei ± 5 minuten.
Zeef de bouillon.
Verwijder evt. het zwoerd en het vet van het vlees, haal het vlees van het bot en snijd het in
kleine stukjes.
Voeg de tijm en de prei toe aan de bouillon en breng de soep aan de kook.
Laat de aardappelblokjes ± 15 minuten zachtjes meekoken.
Voeg de melk en de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg het vlees toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken.
Lekker met knapperig stokbrood.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 8