Kipsaté met bami en pindasatésaus
Een smakelijk en eenvoudig Aziatisch geïnspireerd gerecht met malse kipsaté, bami met kool en een romige pindasatésaus.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Azië, Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 610kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g kipfilet
- 250 g mie nestjes
- 600 g witte kool in reepjes gesneden
- 2 bananen niet te rijp
- 400 ml pindasatésaus
- 2 el Conimex Ketjap Marinade
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Bami Goreng
- Conimex Wokolie voor het wokken
- ½ dl water
Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, voeg eventueel wat zout of ketjap toe.
Kook de mie in ongeveer 12 minuten gaar, giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met een scheutje ketjap marinade.
Rijg de kipblokjes aan satéstokjes en laat ze kort marineren.
Rooster de kipsaté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan gedurende 10 minuten, keer ze regelmatig tot ze gaar zijn.
Pel de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
Verhit een scheutje wokolie in een grote wok en roerbak de koolreepjes gedurende 3 minuten.
Voeg ½ dl water en de boemboe toe en meng goed.
Schep de uitgelekte mie en de plakjes banaan door de kool en roerbak nog 3 minuten.
Verwarm de pindasatésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de bami in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk wat pindasatésaus erover.
Serveer de rest van de saus apart.
Serveertip:
Zet kroepoek, seroendeng en gebakken uitjes op tafel, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.
Wijnadvies:
Een frisse en lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 610kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 2.1g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Mihoensalade met teriyaki tilapia
Frisse mihoensalade met sappige teriyaki-tilapia, een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 pesonen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g mihoen
- 2 tilapiafilets ca. 200 g
- 100 ml teriyakimarinade
- 2 eetlepels roerbakolie
- 7,5 g koriander
- 150 g peen julienne
Breng ruim water aan de kook in een pan.
Laat de mihoen ca.
5 minuten wellen, haal van het vuur en laat uitlekken.
Halveer de tilapiafilets in de lengte.
Meng 2 eetlepels teriyakimarinade in een kom.
Breng de rest van de marinade aan de kook in een koekenpan.
Leg de stukken vis in de pan en laat 4-5 minuten op hoog vuur garen, keer regelmatig.
Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.
Klop de roerbakolie door de marinade in de kom.
Knip de koriander fijn en voeg toe aan de kom.
Meng de mihoen en peen door de marinade.
Verdeel de salade over twee borden, leg de vis erop en schep het kookvocht erover.
Serveertip:
Garneer met sesamzaadjes en extra koriander voor een frisse twist.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon past perfect bij dit gerecht.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Zomerse meloensalade met bramen en rauwe ham
Geniet van deze kleurrijke zomerse salade met meloen, bramen en rauwe ham. Perfect als voorgerecht of lichte lunch op een warme dag!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
Meloenbolletjessteker
grote schaal
- 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
- 200 g rauwe ham bijvoorbeeld Jambon d'Ardenne
- 4 el olijfolie
- 1-2 el citroensap
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 zakje basilicum grofgescheurd
- 400 g bramen
Halveer de meloenen en verwijder de pitjes met een lepel.
Maak bolletjes van het vruchtvlees met een meloenbolletjessteker of snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
Scheur de rauwe ham in stukken.
Klop in een grote schaal een dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen zwarte peper.
Meng de meloenbolletjes en rauwe ham door de dressing.
Voeg de basilicum en bramen toe en meng alles voorzichtig.
Verdeel de salade over vier borden of schep deze in de lege meloenhelften.
Snijd een klein stukje van de onderkant van de meloenhelften af om ze steviger te laten staan.
Serveertip:
Voeg verse munt toe voor een extra frisse smaak en serveer met knapperig brood.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals een Torrontés, die perfect past bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 13g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Luxe Broodjes met Peperpaté, Coburger Ham en Kweepeer
Geniet van luxe meergranen broodjes belegd met Coburger ham, peperpaté en zoete kweepeer, perfect voor een luxe brunch of lunch op feestelijke dagen.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 4 meergranen carrébroodjes
- 8 plakken Coburger ham
- 1 kweepeer of stoofperen als vervanging
- 2 eetlepels suiker
- 2 steranijs
- 100 g peperpaté
- 1 bakje tuinkers
Schil de kweepeer en snijd deze in partjes.
Kook de kweepeer in water samen met de suiker en steranijs tot de kweepeer zacht is.
Laat de peer iets afkoelen.
Snijd de meergranen carrébroodjes open en beleg de bodem met de plakjes Coburger ham.
Verdeel hierover een plakje peperpaté.
Garneer de broodjes met de gekookte kweepeerpartjes en wat tuinkers.
Sluit de broodjes en serveer direct voor een heerlijke en luxe brunch of lunch.
Als kweepeer niet beschikbaar is, kun je stoofperen als alternatief gebruiken voor een vergelijkbare smaak.
Dit gerecht kan ook geserveerd worden als een smakelijk ontbijt.
Wijnadvies:
Serveer deze luxe broodjes met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht mousserende wijn zoals Prosecco.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Spaghetti met Romige Mosselsaus en Kruiden
Een smaakvolle pasta met romige mosselsaus, verrijkt met kruiden, knoflook en een vleugje witte wijn. Een heerlijk mediterraan gerecht!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 590kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 ui fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ⅛ liter droge witte wijn
- 2 el olie
- 250 g gekookte mosselen
- 3 el gehakte peterselie
- 400 g spaghetti
- 4 grote eieren
- Peper naar smaak
- Rundvleesjuspoeder bereid volgens instructies
- Snufje nootmuskaat
- Zout naar smaak
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Voeg 1 el olie toe en kook de spaghetti in 12-15 minuten gaar.
Giet de pasta af, laat uitlekken en doe terug in de pan.
Kluts de eieren en breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper.
Giet de geklutste eieren over de spaghetti en laat het mengsel stollen.
Verhit 1 el olie in een koekenpan.
Voeg ui, knoflook, peterselie en oregano toe en laat 3 minuten zachtjes stoven.
Bereid de rundvleesjuspoeder volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de gekookte mosselen, witte wijn, tomatenpuree en rundvleesjus toe aan de gestoofde groenten.
Roer alles goed door en laat de saus nog 5 minuten zachtjes trekken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de romige mosselsaus over de spaghetti.
Serveertip:
Garneer met extra gehakte peterselie en serveer met knapperig brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino past perfect bij dit gerecht.
Calories: 590kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 32g | Vet: 20g | Zout: 2.3g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Caribische Mosselsalade met Tropische Vruchten
Een frisse en exotische salade met sappige mosselen, tropisch fruit en een pittige saus, perfect voor warme zomerdagen!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg verse mosselen
- 1 klein blikje mandarijnen
- 2 bananen in plakjes gesneden
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels cognac
- 3 schijven ananas in stukjes gesneden
- 6 eetlepels olie
- Enkele blaadjes sla
- Geschaafde amandelen naar smaak
- Kant-en-klare pepersaus naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
Spoel de mosselen af met koud water, haal ze uit de schelpen en dep ze droog.
Bekleed een slakom met blaadjes sla.
Meng de mosselen, bananen, ananas en mandarijnen voorzichtig door elkaar.
Voeg het mengsel toe aan de slakom.
Roer citroensap, olie, zout, peper, pepersaus en cognac tot een pikante saus.
Giet de saus net voor het opdienen over de mosselsalade.
Schep alles voorzichtig door elkaar.
Garneer met geschaafde amandelen.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse komkommer-limoensalade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Riesling of Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 24g | Vet: 18g | Zout: 1.7g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Pittige Mosselcocktail met Frisse Tomatensaus
Een verfrissende mosselcocktail met knapperige groenten, pittige tomatensaus en een vleugje tabasco voor extra pit.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1,5 kg verse mosselen
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 1 citroen sap
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 4 theelepels zure room
- 4 eetlepels paprika uit pot
- 8 blaadjes sla
- 200 g erwten diepvries
- Tabasco naar smaak
- Vloeibare zoetstof naar smaak
- Zout naar smaak
Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen openstaan.
Laat de mosselen volledig afkoelen en haal ze uit de schelpen.
Was de slablaadjes, dep ze droog en verdeel ze over 4 cocktailglazen of schalen.
Leg afwisselend een laagje mosselen, paprika en erwten op de sla in de glazen of schalen.
Hak de peterselie fijn.
Meng in een kom de tomatenketchup, zure room, citroensap, zout, vloeibare zoetstof, tabasco en peterselie tot een gladde saus.
Proef en breng de saus verder op smaak.
Giet de saus over de mosselcocktails.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 26g | Vet: 8g | Zout: 1.9g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Belgische Mosselen met Romige Uiensaus en Prei
Deze klassieke Belgische mosselen met uiensaus en prei zijn een ware delicatesse. Snel, eenvoudig en perfect voor een zomerse maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Grote pan met deksel
scherp mes
- 4 kg mosselen
- ¼ kopje water
- 1 prei
- 4 uien
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Schil de uien en snijd ze in smalle ringen.
Giet het water in een grote pan en voeg de uien toe.
Stoof de uien op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Was de prei grondig en snijd hem in stukken.
Voeg de prei toe aan de uien, dek de pan af en laat de groenten 10 minuten garen.
Maak de mosselen schoon: verwijder eventuele baarden en spoel ze grondig onder koud stromend water.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de pan met groenten.
Kook de mosselen op middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de mosselen met het kookvocht en de meegekookte groenten in diepe borden.
Serveertip:
Serveer de mosselen met vers knapperig stokbrood en een romige aioli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een Belgische witte wijn past perfect bij dit mosselgerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 24g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Herfstige Kastanje-Hazeragout
Ervaar de rijke smaken van herfst met deze Kastanje-Hazeragout.
Heerlijke hazebouten en mager rundvlees in een verfijnde saus met kastanjes, cognac en een vleugje citroen.
Perfect voor een feestelijk diner of een gezellige maaltijd.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
Schaal voor kastanjes
Pan voor roux
- 1400 gram hazebouten ontbeend en in blokjes van 3 cm
- 3 eetlepels olie
- 2 uien fijngehakt
- ⅝ liter warme vleesbouillon
- 250 gram ongepelde kastanjes
- 300 gram mager rundvlees in blokjes
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Sap van 5 citroenen
- 2 cl cognac
- 4 eetlepels rode bessesap
- Zout
- Vers gemalen zwarte peper
Verhit de olie in een grote pan en braad de hazeblokjes en rundvleesblokjes 5 minuten aan alle kanten bruin.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al roerend nog 5 minuten mee.
Giet 3/8 liter van de vleesbouillon en de cognac in de pan.
Dek de pan af en laat het geheel 50 minuten op laag vuur stoven.
Kook ondertussen de kastanjes in een aparte pan, pel ze en halveer ze.
Bewaar een paar kastanjes als garnering.
Voeg de kastanjes 10 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees.
Verhit de boter in een pan, voeg al roerend de bloem toe en laat deze donkerbruin worden om een roux te maken.
Voeg de resterende bouillon toe aan de roux en laat het geheel binden tot een saus.
Haal het vlees en de kastanjes uit de pan en zet apart.
Voeg de botersaus toe aan het braadvocht in de grote pan en laat het 6 minuten zachtjes koken.
Meng het bessen- en citroensap met de tomatenpuree en voeg dit toe aan de saus in de pan.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het vlees en de kastanjes weer toe aan de pan en laat alles goed doorwarmen.
Serveer de kastanje-hazeragout met spaghetti en garneer met de achtergehouden kastanjes.
Een volle, robuuste rode wijn, zoals een Bordeaux of een Syrah, past uitstekend bij de rijke smaken van deze ragout.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 55g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23
Krokante Macaroni Kaas Snacks
Deze krokante macaroni kaas snacks zijn perfect als borrelhapje of als bijgerecht. Heerlijk romig van binnen en goudbruin krokant van buiten!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g macaroni
- 6 eetlepels geraspte oude kaas
- 3 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
- Bloem om te paneren
- 2 eieren losgeklopt
- Paneermeel
- Frituurolie
Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de macaroni uitlekken (niet afspoelen met water).
Meng de gekookte macaroni met de geraspte oude kaas, crème fraîche, gehakte peterselie, zout en peper.
Laat het mengsel ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.
Vorm stevige schijven van het macaroni-mengsel en druk ze goed aan.
Wentel de schijven eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
Verhit de frituurolie tot 190°C.
Frituur de schijven in kleine porties gedurende ongeveer 5 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Laat de snacks uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer de krokante macaroni kaas snacks met een frisse yoghurtdip of pittige barbecuesaus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht sprankelende Prosecco past uitstekend bij deze hartige snacks.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.3g | Sugar: 1.5g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 23