Gemarineerde Speklapjes met Bietenpuree en Appel
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 zakje aardappelpuree à la minute
- 400 g geraspte bietjes
- ½ zakje verse bieslook ca. 12,5 g
- 1 appel
- 1 eetlepel boter
- 1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute ca. 300 g
Verwarm de geraspte bietjes in een pan met een scheutje water op laag vuur gedurende 5 minuten.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Knip de verse bieslook in stukjes en snijd de appel in blokjes.
Laat de verwarmde bietjes uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
Schep de warme aardappelpuree en de bieslook door de bietjes.
Houd de puree warm met een deksel op de pan.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de gemarineerde speklapjes aan beide zijden bruin gedurende 2-3 minuten per kant.
Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie op een bord.
Bak de blokjes appel gedurende 2-3 minuten in het achtergebleven bakvet in de pan, al omscheppend.
Verdeel de bietenpuree over twee borden en schep de speklapjes met de gebakken appel ernaast.
Wijnadvies:
De gemarineerde speklapjes en de zoete bietjespuree vragen om een wijn met voldoende body en fruitigheid om de smaken aan te vullen. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zou goed passen bij dit gerecht.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Romige Tagliatelle met Asperges en Parmaham
Bereidingstijd23 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 600 g witte asperges
- 300 g tagliatelle
- 1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus 70 g
- 250 ml melk
- 75 g parmaham
- 12½ g verse bieslook
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Schil de asperges, verwijder de houtige uiteinden en snijd de asperges schuin in plakjes.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de asperges toe aan de pan met kokend water gedurende de laatste 5 minuten van de kooktijd van de tagliatelle.
Giet de tagliatelle en asperges af en doe ze terug in de pan.
Bereid intussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, gebruikmakend van de melk.
Meng de saus met de tagliatelle en asperges.
Scheur de parmaham in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pasta.
Knip de verse bieslook fijn en strooi deze over de pasta.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en meng goed.
Serveer deze heerlijke pasta met een frisse groene salade en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, past perfect bij dit gerecht.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Gebakken Aubergine met Mozzarella en Basilicum
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 aubergine
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- 1 bol buffelmozzarella
- 7½ gram verse basilicum
- Zout en peper naar smaak
Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze minstens 10 minuten staan.
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken in circa 10 minuten bruin en gaar.
Keer ze halverwege de baktijd om.
Druppel de balsamicoazijn over de gebakken aubergine en breng op smaak met zout en peper.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in 4 gelijkmatige plakken.
Leg op vier borden een plak gebakken aubergine en verdeel hierover enkele basilicumblaadjes.
Leg de plakjes mozzarella op de basilicum en bedek ze met de overgebleven gebakken aubergine.
Serveer direct als bijgerecht of als lichte lunch.
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Farfalle met Gerookte Zalmsaus en Broccoli
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g panklare broccoliroosjes
- 400 g farfalle
- 2 rode uien gesnipperd
- 5 eetlepels olijfolie
- 200 ml crème fraîche
- 400 g gerookte zalmsnippers
- 150 g rucola
- ½ eetlepel citroensap
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
Breng in een pastapan ruim water met zout aan de kook.
Kook de broccoliroosjes hierin gedurende 2 minuten.
Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze af onder koud water om het garingsproces te stoppen.
Kook de farfalle in hetzelfde water in 10-12 minuten beetgaar.
Bak in een hapjespan de gesnipperde ui in 2 eetlepels olie gedurende 3 minuten zachtjes.
Roer de crème fraîche en 2 eetlepels water door de ui.
Voeg de gerookte zalmsnippers en broccoliroosjes toe aan de saus en verwarm deze nog 5 minuten zachtjes.
Breng de saus op smaak met zout en flink wat grof gemalen zwarte peper.
Meng in een schaal de rucola met 1 eetlepel olie, citroensap en een mespunt zout.
Giet de farfalle af en roer er 2 eetlepels olie en wat zout en peper door.
Verdeel de pasta over vier warme borden, schep de saus erop en serveer met de rucola.
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc vormt een perfecte aanvulling op de romige zalmsaus en de verse smaak van de broccoli en rucola.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 35g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Romige Farfalle met Doperwten en Grana Padano
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g farfalle strikjespasta
- 200 g doperwten koelvers of diepvries
- 100 g Grana Padano kaas
- 250 ml slagroom
- Versgemalen zwarte peper
Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg na 5 minuten koken de doperwten toe en kook ze samen met de farfalle gaar.
Schaaf de Grana Padano kaas met een fijne schaaf of rasp in flinters.
Giet de farfalle met doperwten af in een vergiet en vang wat van het kookvocht op.
Roer de slagroom door de farfalle en doperwten en warm het geheel nog even door.
Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe als de pasta te droog wordt.
Schep de helft van de kaas door de pasta.
Verdeel de pasta over vier diepe borden, maal er royaal zwarte peper boven en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino vormt een mooie combinatie met de romige pasta en de zoute kaas.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 20g | Vet: 30g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Aziatische Babi Ketjap met Sinaasappel en Wok Noedels van Chinese Kool
Servings: 4
Calories: 430kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 sinaasappel
- 1 pakje Conimex Mix voor Babi Ketjap
- Conimex Wok Olie
- 400 g varkensvleesreepjes naturel of vervang door tofu voor een veganistische versie
- 600 g Chinese kool
- 1 ui
- 1 pakje Conimex Wok Noedels
- 2 theelepels Conimex Sambal Brandal
- 5 eetlepels bladselderij grofgehakt
Rasp de schil van de sinaasappel fijn.
Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en snijd ze in kleine stukjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie en de geraspte sinaasappelschil.
Voeg de vleesreepjes toe (of tofu) en marineer gedurende 5 minuten.
Snijd de Chinese kool in kleine stukken.
Pel en snijd de ui fijn.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak het gemarineerde vlees (of tofu) gedurende 5 minuten.
Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
Voeg de stukjes sinaasappel toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
Verhit ondertussen een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de ui met de Chinese kool gedurende 5 minuten.
Schep de noedels, de sambal en de helft van de bladselderij erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de noedels in kommen of diepe borden, verdeel de babi ketjap erover en bestrooi met de rest van de bladselderij.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de Aziatische smaken en de varkensvleesreepjes. Voor een veganistische versie, overweeg een fruitige witte wijn zoals een Riesling.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 25g | Vet: 19g | Zout: 2.4g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Gegrilde Aubergine Rosbiefrolletjes met Pikante Muntsaus
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 234kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 kleine aubergines
- 1 limoen
- 15 g verse munt
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 4-5 eetlepels olie
- 1 theelepel suiker
- 1 rode peper in flinterdunne reepjes
- 12 plakjes rosbief
- Versgemalen zwarte peper
Snijd de uiteinden van de aubergines en snijd van elke aubergine 6 lange plakken.
Leg de plakken in een vergiet, bestrooi met zout en laat 10 minuten staan.
Snijd 4 dunne plakjes van de limoen, pers de rest van de vrucht uit.
Pureer in een vijzel of in een keukenmachine de muntblaadjes met knoflook, Thaise vissaus en 3-4 eetlepels olie tot een gladde saus.
Breng de muntsaus op smaak met limoensap, suiker en zout.
Voeg de peperreepjes toe en meng goed.
Dep de aubergine droog met keukenpapier.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de aubergine aan beide kanten met 1 eetlepel olie en rooster in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar.
Draai halverwege om voor een mooi ruitpatroon.
Leg de geroosterde aubergine op een snijplank en laat afkoelen.
Leg op elke plak aubergine een plakje rosbief.
Maal er peper overheen.
Rol de aubergineplakken stevig op en zet vast met cocktailprikkers.
Verdeel de rolletjes over de borden, schep de muntsaus erover en garneer met plakjes limoen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 234kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 16g | Vet: 17g | Zout: 2.3g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Gegrilde Aubergine Spiezen met Champignon en Tomaat
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 153kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Grill (of barbecue)
kwastje
Spiesjes
- Aubergines
- Gedroogde tijm
- Rode wijn
- Champignons
- Cherrytomaten
- Tomaat
- Sjalotje
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Knoflook
- Zout en peper naar smaak
Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan.
Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier.
Meng de aubergineblokjes met de tijm, rode wijn, 4 eetlepels olijfolie en de knoflook.
Laat nog 5 minuten marineren.
Rijg afwisselend een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje.
Bestrijk de spiezen met een kwastje met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout.
Grill de spiezen 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft zijn.
Keer de spiezen tijdens het grillen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze gegrilde spiezen.
Calories: 153kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 11g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Verfijnde Artisjokken-Muntpuree
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 211kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 blikjes artisjokharten à 400 g uitgelekt
- 7½ gr munt
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 pakje ciappe Italiaanse toast
Leg de artisjokharten in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Pureer de artisjokharten, munt en olijfolie met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Serveer de artisjokkenpuree op de toast of gebruik het als een dip met soepstengels.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze artisjokkenpuree.
Calories: 211kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 2g | Vet: 22g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8
Vegetarische Andijviestamppot met Quorn
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 600 g kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 175 g Quorn fijngehakt vegetarische vleesvervanger
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 theelepels gehaktkruiden
- 50 ml droge witte wijn
- 400 g andijvie panklaar
- 150 ml halfvolle melk
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met een bodempje water afgedekt in 20 minuten gaar.
Verhit de boter in een grote koekenpan.
Fruit de ui zachtjes goudbruin.
Voeg de Quorn toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Bak kort de knoflook mee.
Roer de gehaktkruiden, witte wijn en peper naar smaak erdoor en laat het geheel op laag vuur sudderen.
Kook ondertussen de andijvie in een bodempje water met zout naar smaak in 5 minuten gaar.
Giet de andijvie af en laat het in een vergiet uitlekken, duw het vocht er zo veel mogelijk uit.
Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
Schep de andijvie door de aardappelpuree en verdeel het geheel over twee borden.
Serveer het Quornmengsel ernaast.
Wijnadvies:
Serveer deze hartige stamppot met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc om de smaken goed te complementeren.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 8