Zomers Broodje Hotdog met Courgette en Hummus

Zomers Broodje Hotdog met Courgette en Hummus

Geniet van een zomers broodje hotdog met sappige hotdogs, romige hummus, gegrilde courgette en frisse koriander. Perfect voor een picknick of stranddag!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Lunch, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette in plakken van 1 cm dik
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 Unox Hot Dogs blik à 550 g
  • 1 klein Turks brood
  • 2 geroosterde rode paprika's uit pot, in repen gesneden
  • 150 g hummus
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • Leg de plakken courgette op een met aluminiumfolie beklede bakplaat.
  • Bestrijk de courgetteplakken aan beide kanten met de helft van de olijfolie.
  • Bestrooi de courgette met versgemalen peper en eventueel zout.
  • Rooster de courgette 5 minuten aan elke kant onder de hete grill, tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
  • Haal de courgette uit de oven en zet apart.
  • Verwarm de hotdogs volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak het Turkse brood vochtig met een beetje water en leg het 3 minuten onder de hete grill om het op te warmen.
  • Snijd het Turkse brood in 8 punten en snijd elke punt open.
  • Bestrijk de onderkant van elk broodje met een royale laag hummus.
  • Verdeel de gegrilde courgette, gehalveerde hotdogs, geroosterde paprika en koriander over de broodjes.
  • Dek af met de bovenkant van het brood en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer deze broodjes warm, met een frisse salade of een paar plakjes komkommer voor extra crunch. Perfect als zomerse maaltijd of snack.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte rosé of een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. Voor een alcoholvrij alternatief past een glas ijskoude citroenlimonade er perfect bij.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g

Biefstuk op een Bedje van Groenten

Biefstuk op een Bedje van Groenten

Geniet van een malse biefstuk op een bedje van snel gewokte groenten voor een smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 biefstukjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 100 g peultjes afgehaald
  • 150 g sperziebonen of haricots verts afgehaald
  • 150 g dunne groene asperges, in stukjes van 6 cm

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Besprenkel ze met ca.
  • 1 theelepel olijfolie en masseer de olie in het vlees.
  • Wrijf daarna wat zout en peper na smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
  • Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
  • Leg de biefstukjes erin en bak of rooster ze aan beide kanten mooi bruin in 2 minuten per kant.
  • Neem ze uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
  • Dek die af met aluminiumfolie.
  • Breng ruim water aan de kook.
  • Voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
  • Afgieten en met koud water even afspoelen.
  • Verhit een wok droog voor.
  • Schenk hier olijfolie in en roerbak de groenten snel warm in ca.
  • 3 minuten.
  • Verdeel de groenten op de borden, leg hier het biefstukje op en druppel er wat jus over.

Notities

Serveertip:
Serveer de biefstuk met een frisse salade of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze biefstuk past goed bij een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Biefstuk met Rode Wijn Geitenkaassaus en Roerbakspinazie

Biefstuk met Rode Wijn Geitenkaassaus en Roerbakspinazie

Geniet van een malse biefstuk met een rijke rode wijn geitenkaassaus en frisse roerbakspinazie voor een verfijnde maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Saus
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de saus:

  • 2 dl rode wijn
  • Kippenbouillonblokjes voor 3 dl
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 4 plakjes verse geitenkaas
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Laat de boter heet worden en bak de biefstukken in circa 4 minuten aan beide zijden bruin.
  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Doe de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat het tot de helft reduceren.
  • Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg voor het serveren een plakje geitenkaas op de biefstukjes en plaats dit tezamen even onder de grill.
  • Roerbak de spinazie met knoflook en uitjes.
  • Leg de biefstukjes op een bord en serveer de saus eromheen.

Notities

Serveertip:
Serveer de biefstuk met aardappelpuree of een frisse salade voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze biefstuk past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de saus aanvult.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Biefstuk met Groenten in Aluminiumfolie uit de Oven

Biefstuk met Groenten in Aluminiumfolie uit de Oven

Geniet van malse biefstuk met groenten in een smaakvolle saus, allemaal verpakt in aluminiumfolie en gebakken tot perfectie in de oven.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Japan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk in dunne plakjes
  • 8 stuks shii-take paddenstoelen in lengte in vieren gesneden
  • 1 stuks groene paprika in lengte in achten gesneden
  • 1 stuks wortel in vieren
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 1,2 dl Japanse sojasaus
  • 1,2 dl dashi
  • 1 stuks kleine rode Spaanse peper
  • 4 schijfjes sinaasappel
  • Zevenkruidenpoeder

Instructies

  • Neem vier vellen aluminiumfolie van 25 x 25 cm en verdeel het vlees, paprika, paddenstoelen en wortel over de vellen.
  • Meng de droge sherry, zevenkruidenpoeder en sojasaus en giet dit mengsel over de porties.
  • Vouw de pakjes dicht en bak ze 15 minuten in een oven op 200 ºC.
  • Meng de ingrediënten voor de saus: citroensap, sinaasappelsap, sojasaus en dashi en verdeel het over 4 kommetjes.
  • Open de pakjes, garneer met een plakje sinaasappel en daarop wat peperringetjes.
  • Serveer de dipsaus apart.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 24g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Biefstuk met Groenten op een Smaakvol Bedje

Biefstuk met Groenten op een Smaakvol Bedje

Perfect gebakken biefstuk geserveerd op een kleurrijk bedje van knapperige groenten zoals asperges, peultjes en sperziebonen.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g peultjes afgehaald
  • 150 g sperziebonen of haricots verts afgehaald
  • 150 g groene asperges in stukjes van 6 cm
  • 4 biefstukjes
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Besprenkel de biefstukken met olijfolie en masseer dit in het vlees.
  • Wrijf zout en peper naar smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
  • Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
  • Bak de biefstukjes in 2 minuten per kant mooi bruin.
  • Neem de biefstukken uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
  • Giet de groenten af en spoel ze kort af met koud water.
  • Verhit een wok met olijfolie en roerbak de groenten in ca.
  • 3 minuten warm.
  • Verdeel de groenten over de borden.
  • Leg de biefstukjes erop en druppel wat jus over het gerecht.

Notities

Serveertip:
Serveer met een luchtige aardappelpuree of knapperig brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige Pinot Noir of een zachte Merlot past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 38g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Biefstuk met Rode Wijnsaus en Geitenkaas

Biefstuk met Rode Wijnsaus en Geitenkaas

Een klassiek gerecht met perfect gebakken biefstuk, een rijke rode wijnsaus en romige geitenkaas, geserveerd met knoflook-spinazie.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 2 dl rode wijn
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 4 biefstukken
  • 4 plakjes verse geitenkaas
  • Knoflook naar smaak
  • Kippenbouillonblokjes voor 3 dl bouillon
  • Peper naar smaak
  • 1 zak spinazie
  • Zout naar smaak
  • Uitjes naar smaak

Instructies

  • Laat de boter heet worden in een koekenpan.
  • Bak de biefstukken in circa 4 minuten per zijde bruin.
  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Doe de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat tot de helft inkoken.
  • Roer de kruidenroomkaas door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een plakje geitenkaas op elke biefstuk en plaats ze kort onder de grill.
  • Roerbak de spinazie met knoflook en uitjes.
  • Leg de biefstuk op een bord, schenk de saus eromheen en serveer met de spinazie.

Notities

Serveertip:
Serveer met krokante aardappeltjes of versgebakken brood om de saus op te deppen.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een krachtige Merlot past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 42g | Vet: 28g | Zout: 2.1g | Sugar: 2g

Sappige Biefstuk met Champignon-Portjus

Sappige Biefstuk met Champignon-Portjus

Sappige biefstuk in een rijke champignon-portjus. Eenvoudig, elegant en ideaal voor een speciaal diner!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Saus
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Winter
Servings: 2
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g biefstuk
  • 125 g champignons
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • theelepel zwarte peper grof gemalen
  • 1 dl rode port

Instructies

  • Snijd de biefstuk in plakken van 1 cm dik en dep ze droog met keukenpapier.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg het vloeibare bakproduct toe.
  • Voeg de biefstukplakjes toe en schroei ze al omscheppend in 1 minuut dicht.
  • Draai het vuur laag en bak de biefstuk in 1-2 minuten rood, rosé of doorbakken.
  • Haal de biefstuk uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.
  • Draai het vuur weer hoog en bak de champignonplakjes in het achtergebleven bakvet gedurende 1 minuut.
  • Bestrooi de champignons met zwarte peper en bak nog een halve minuut.
  • Blus het geheel af met rode port en laat kort inkoken.
  • Schep de biefstukplakjes door de champignons en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, sluit perfect aan bij de rijke smaken van de champignon-portjus.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 28g | Vet: 14g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g

Zelfgerookte Zalm met Rucola en Sojadressing

Zelfgerookte Zalm met Rucola en Sojadressing

Delicaat gerookte zalm, geserveerd op een bedje van rucola met een verfijnde dressing van sojasaus en citroen – eenvoudig en verfijnd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Oude pan met goed afsluitend deksel
  • Klein barbecueroostertje
  • Houtzaagsel voor rookovens (1 el per keer)

Ingrediënten

  • Zalmfilet 1/2 filet per persoon, bevroren
  • 75 g rucola
  • Japanse sojasaus zout
  • Citroen of limoen
  • Zeezout
  • Versgemalen peper

Optioneel:

  • een snufje piment

Instructies

Voorbereiding van de rookpan:

  • Leg 1 eetlepel houtzaagsel op de bodem van de pan.
  • Plaats een stuk aluminiumfolie op het zaagsel om vocht uit de vis op te vangen.
  • Zet een klein barbecueroostertje op 1-2 cm hoogte van de bodem van de pan.
  • Vet het rooster in met olie.

Roken van de zalm:

  • Leg de nog bevroren zalmfilet op het rooster.
  • Bestrooi de zalm met zeezout, versgemalen peper en optioneel een snufje piment.
  • Zet de pan op een warmtebron (gas, elektrische kookplaat of barbecue).
  • Wacht tot het zaagsel begint te roken, maar zorg ervoor dat het niet te veel rookt.
  • Zet de warmtebron lager zodat het rookproces niet stopt, maar de pan niet te heet wordt.
  • Sluit de pan goed af en rook de zalm ongeveer 15 minuten.
  • Controleer of de zalm gelijkmatig is gerookt, maar nog een licht rauwe kern heeft.

Serveren:

  • Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met enkele druppels sojasaus en citroensap.
  • Snijd de gerookte zalm in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op de rucola.
  • Garneer met een kwart citroen voor extra frisheid.

Notities

Serveer met vers knapperig brood of als voorgerecht bij een uitgebreid diner.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde Pinot Gris.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 30g | Vet: 16g | Zout: 1.8g | Sugar: 0.5g

Vis met Ketjap en Sambal uit de Oven

Vis met Ketjap en Sambal uit de Oven

Sappige vis gemarineerd in ketjap, sambal en laos, langzaam gegaard in aluminiumfolie voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kg kabeljauw of koolvis in moten
  • 2 el olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt of 1/4 tl knoflookpoeder
  • 75 ml ketjap
  • ¼ tl witte wijnazijn
  • 1 tl laos gemalen
  • ½ tl sambal

Instructies

  • Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig en zacht zijn.
  • Wrijf de gefruite ui fijn met een houten lepel en meng met ketjap, witte wijnazijn, laos en sambal.
  • Wrijf de vismoten royaal in met dit mengsel.
  • Vet de binnenkant van stukken aluminiumfolie licht in met olie.
  • Verpak elke vismoot afzonderlijk in aluminiumfolie en zorg dat de folie goed is afgesloten.
  • Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven op 220°C en bak de vis gedurende 20-30 minuten, afhankelijk van de dikte van de vismoten.
  • Haal de pakketjes uit de oven en knip de aluminiumfolie open in een stervorm voor een mooie presentatie.

Notities

Serveer met geurige pandanrijst en gestoomde groenten zoals paksoi of broccoli.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 35g | Vet: 14g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Ossehaas in Bladerdeeg met Honing-Tijmsaus

Ossehaas in Bladerdeeg met Honing-Tijmsaus

Een malse ossehaas in knapperig bladerdeeg, gevuld met een kruidige kalfsgehaktvulling. Een indrukwekkend gerecht voor speciale gelegenheden.
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Winter
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 598kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de ossehaas:

  • 600 gr ossehaas middenstuk
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1,25 dl droge rode wijn

Voor de vulling:

  • 200 gr mager kalfsgehakt
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel groene peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 30 gr geraspte ui
  • 1 eetlepel paneermeel

Voor het deeg:

  • 450 gr bladerdeeg 10 plakjes
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels slagroom

Instructies

  • Wrijf de ossehaas in met olie en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Verhit een pan en braad de ossehaas rondom aan in 10 minuten.
  • Keer regelmatig zonder in te prikken.
  • Leg het vlees op aluminiumfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Schenk de wijn in de pan met braadvocht en laat tot 2 eetlepels inkoken.
  • Bestrijk het vlees met de ingekookte wijn en laat het goed afkoelen in de koelkast.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling en zet opzij.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechte lap van 3 mm dik.
  • Verdeel een kwart van de vulling over het midden van het deeg, leg de ossehaas erop, en verdeel de rest van de vulling over de bovenkant.
  • Rol het deeg om de ossehaas en leg met de naad naar onderen in een braadslede.
  • Snijd reepjes van de deegrestjes en decoreer de bovenkant.
  • Klop de eidooier los met room en bestrijk het deeg hiermee.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de ossehaas in het midden van de oven 40-50 minuten goudbruin.
  • Laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.

Notities

Serveer met een heerlijke honing rijm saus
Wijnadvies:
Een elegante Saint-Émilion begeleidt dit gerecht perfect door zijn complexiteit en balans.

Nutrition

Calories: 598kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 42g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g