Springrolls met Paddenstoelen
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sjalot
- 100 g shii-takes of kastanjechampignons
- Stukje rode peper
- 2 takjes koriander
- 1 theelepel olie
- ½ eetlepel sojasaus of ketjap manis
- 4 bladen ijsbergsla
Maak de sjalot en paddenstoelen schoon.
Snijd de sjalot in snippers en de paddenstoelen in reepjes.
Hak het stukje peper klein.
Hak de koriander fijn.
Fruit de sjalot zacht in de olie.
Bak de paddenstoelen en de peper kort mee.
Neem de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met koriander en een beetje sojasaus.
Laat het afkoelen.
Verdeel de vulling over de bladen ijsbergsla en rol ze op tot springrolls.
Steek ze vast met cocktailprikkers.
Geniet van deze lichte en smaakvolle springrolls met paddenstoelen als een heerlijk voorgerecht. De combinatie van de knapperige ijsbergsla en de hartige vulling zorgt voor een verrukkelijke culinaire ervaring.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Spek-omwikkelde Zoete Gehaktballetjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 6 plakjes ontbijtspek
- 12 ansjovisfilets in olie
- 12 blanke amandelen
- 12 ontpitte zwarte pruimen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte doormidden.
Laat de ansjovisfilets goed uitlekken.
Omwikkel elke amandel met een ansjovisfilet en druk deze in een pruim.
Rol elk gevuld pruimpje in een halve plak spek en zet deze vast met een prikker.
Plaats de gevulde pruimpjes op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven tot het spek
goudbruin en knapperig is.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Zalmrolletjes met Bieslook-Kruidenroomkaas
Deze zalmrolletjes gevuld met een frisse bieslook-kruidenroomkaas zijn een eenvoudig en elegant voorgerecht, perfect voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Auteur onbekend
- Zalmfilet
- Uitje
- Kruidenroomkaas liefst met bieslook
Snijd het uitje fijn en meng het met de kruidenroomkaas.
Smeer het roomkaasmengsel over de zalmfilet.
Rol de zalm op en steek er een cocktailprikker in om vast te zetten.
Serveer de zalmrolletjes op een mooi bord.
Wijnadvies
Serveer deze zalmrolletjes met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio om de lichte, romige smaken te complementeren.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1.1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Kaas- en Olijven Spiesjes met Vijg en Parmaham
Geniet van een verfijnde borrelhap met deze spiesjes van vijg, buffelmozzarella en Parmaham. Perfect voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 50kcal
Author: Cor Klaar
- Vijgen in partjes
- Buffelmozzarella in stukjes
- Parmaham in plakjes
Rijg een kwart vijg, een stukje buffelmozzarella en een plakje Parmaham aan een cocktailprikker.
Serveer direct of laat even afkoelen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir complementeren de smaken van deze spiesjes uitstekend.
Serving: 1spiesje | Calories: 50kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 4g | Vet: 22g | Zout: 0.6g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Gerookte Kipfilet Spiesjes met Mango en Lente-ui
Maak je borrelmoment speciaal met deze smaakvolle spiesjes van gerookte kipfilet, verfrist met mango en lente-ui, en een vleugje zoete chilisaus.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- Plakjes gerookte kipfilet
- Verse mango in stukjes
- Lente-ui in stukjes
- Zoete chilisaus naar smaak
Rijg een plakje gerookte kipfilet, een stukje mango en een stukje lente-ui aan een cocktailprikker.
Besprenkel de spiesjes met zoete chilisaus naar smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij de zoete en rokerige smaken van deze spiesjes.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 6g | Vet: 4g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Gamba- en Komkommer Spiesjes met Limoendip
Geniet van een smaakvolle en verfrissende borrelhap met deze gamba- en komkommer spiesjes, geserveerd met een limoendip. Ideaal voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar
- Gekookte gamba's hoeveelheid naar wens
- Komkommer hoeveelheid naar wens
- Mayonaise
- Limoensap naar smaak
Rijg de gekookte gamba's en blokjes komkommer aan een cocktailprikker.
Meng de mayonaise met limoensap naar smaak.
Serveer de spiesjes met de limoensap-mayonaise dip.
Wijnadvies:
Probeer een lichte, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc om de frisse smaken van de gamba's en komkommer te accentueren.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 10g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau
Deze verfrissende Terschellingse cranberryspoom met een vleugje Cointreau is perfect als feestelijk dessert of tussengerecht. Serveer het met mousserende wijn voor een luxe touch!
(inclusief tijd in de ijsmachine)45 minuten min
Servings: 10
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g cranberry's
- 115 g basterdsuiker
- 1 dl grapefruitsap
- ½ dl mousserende witte wijn
- 10 cc Cointreau
Garnering:
- 30 cranberry's
- 50 g suiker
Verwarm de cranberry's, basterdsuiker en grapefruitsap op laag vuur in een steelpan totdat de suiker is opgelost.
Laat de cranberry's ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een glad geheel.
Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen en roer de Cointreau erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.
Schep het cranberrymengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
Kook de cocktailprikkers 1 minuut en laat ze afkoelen in het suikerwater.
Prik 3 cranberry's aan elke cocktailprikker en schuif ze naar het midden.
Schep in elke champagneflûte een bolletje cranberry-ijs en schenk er mousserende wijn overheen.
Wijnadvies:
Serveer deze cranberryspoom met een droge mousserende wijn zoals een Cava of een Champagne. De frisheid van de wijn past perfect bij de zoetzure smaak van de cranberry's.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0.5g | Vet: 0g | Zout: 18g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Ricotta-gevulde Kiprolletjes met Peterseliepuree
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg kruimige aardappels
- 30 g verse peterselie
- 7½ g verse basilicum in reepjes gesneden
- 125 g ricotta
- Versgemalen zwarte peper
- 4 kipfilets à la minute
- 4 grote plakken rauwe ham bijv. Coburger
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels olijfolie
Schil de aardappels, snijd ze in stukjes, was ze en kook ze gaar in 15 minuten.
Giet kokend water over de peterselie in een kom.
Laat dit 30 seconden staan en doe dan de peterselie met een schuimspaan over in een schaal met water en ijsklontjes.
Dep de peterselie droog en maal het fijn in een keukenmachine.
Meng de basilicumreepjes door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de kipfilets met het ricottamengsel en rol ze losjes op.
Omwikkel de rolletjes met een plak ham en zet vast met cocktailprikkers.
Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht) en stamp ze fijn.
Roer de fijngemalen peterselie, crème fraîche en indien nodig wat kookvocht erdoor.
Verwarm nog even door en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kiprolletjes op matig vuur in minimaal 8 minuten rondom bruin en gaar.
Verdeel de peterseliepuree en de kiprolletjes over vier borden.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Gris of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn balanceert mooi met de romigheid van de ricotta en de ham, terwijl de fruitige tonen de smaken versterken.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 40g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Gevulde Kerstkalkoen met Pancetta en Salie
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kalkoen ca. 2 ½ kg
- 100 g pancetta Italiaans spek
- 20 g verse salie
- 4 saucijsjes
- 2 sneetjes witbrood zonder korst
- 1 appel geschild en in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 200 ml gevogeltefond
- Zout en peper naar smaak
erwarm de oven voor op 225°C.
Schuif je hand voorzichtig onder het vel van de kalkoen om ruimte te maken.
Bedek de buik en poten van de kalkoen met de helft van de pancetta en leg de salieblaadjes erop.
Trek het vel van de kalkoen terug en steek het eventueel vast met cocktailprikkers.
Hak de rest van de salie fijn en snijd de rest van de pancetta in kleine stukjes.
Verwijder het vel van de saucijsjes en meng het vlees met het brood, appel, knoflook, fijngehakte salie en pancettastukjes.
Vul de buikholte van de kalkoen met het mengsel en sluit deze met cocktailprikkers.
Bekleed een braadslede met aluminiumfolie en leg de kalkoen met de rug naar beneden erop.
Bestrijk de kalkoen royaal met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Vouw de aluminiumfolie over de kalkoen, zorg ervoor dat er ruimte blijft tussen de kalkoen en de folie.
Braad de kalkoen 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en braad de kalkoen nog 2-2 ½ uur, afhankelijk van de grootte.
Verwijder de aluminiumfolie en verhoog de temperatuur naar 200°C.
Laat de kalkoen nog 30 minuten knapperig bruin worden, regelmatig bestrijken met braadvet.
Laat de kalkoen minstens 15 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je hem aansnijdt.
Verwarm het braadvocht in een pan, voeg de bloem en fond toe en verwarm op zacht vuur tot een lichtgebonden jus ontstaat.
Wijnadvies:
Een rijke rode wijn zoals een Barolo of een Amarone past perfect bij de smaken van deze gevulde kerstkalkoen. De volle body en complexe smaken van de wijn zullen de hartige en kruidige tonen van het gerecht aanvullen.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2
Geurige Gevulde Koolrolletjes met Gehakt en Rijst
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 spitskool
- 2 eetlepels olie
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 ei
- 500 g half-om-halfgehakt
- 300 g rijst
Haal 12 bladeren van de kool en was ze.
Snijd de rest van de kool in snippers en was ze.
Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 minuut in.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de koolsnippers, kerriepoeder en gemberpoeder toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 minuten mee.
Laat iets afkoelen.
Kneed het koolmengsel, het ei en een theelepel zout door het gehakt.
Vorm met vochtige handen 12 gehaktballen.
Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en zet ze vast met cocktailprikkers.
Leg de koolrolletjes in een ingevette ovenschaal en laat ze 30-40 minuten garen in de oven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de koolrolletjes direct met de gekookte rijst
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van de koolrolletjes en het gehakt. Als je liever witte wijn drinkt, probeer dan een Chardonnay.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 34g | Vet: 29g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 2