Romige Kipfiletrolletjes met Kaas en Katenspek

Romige Kipfiletrolletjes met Kaas en Katenspek

Bereidingstijd39 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Kip, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 plakken extra belegen kaas voorgesneden
  • 8 plakjes katenspek vleeswaren
  • 4 gedroogde tomaatjes in olie in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi ze met zout en peper.
  • Halveer ook de plakken kaas in de lengte.
  • Leg op elk stuk kipfilet een plakje katenspek, een halve plak kaas en wat reepjes gedroogde tomaatjes.
  • Rol de kipfilets op, beginnend aan de smalle kant, en zet ze vast met cocktailprikkers.
  • Bestrijk de kip rondom met olijfolie en leg ze in een bakblik met rooster (of op een ovenrooster met een braadslede eronder om het braadvocht op te vangen).
  • Schuif het bakblik in de oven en bak de kiprolletjes in 25-30 minuten gaar.
  • Serveer de kipfiletrolletjes direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een droge witte wijn zoals een Chardonnay passen goed bij de romige kaas en hartige katenspek in dit gerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 40g | Vet: 23g | Zout: 2.5g | Sugar: 1g

Gegrilde Courgetterolletjes met Tonijnvulling

Gegrilde Courgetterolletjes met Tonijnvulling

Bereidingstijd25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 185kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tonijn op water 185 g, uitgelekt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ zakje verse dille à 15 g
  • 2 eetlepels kappertjes potje, fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd elke courgette met een groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken.
  • Bestrijk beide kanten van de plakken met olijfolie.
  • Grill de courgetteplakken in de voorverwarmde grillpan gedurende 3-4 minuten, tot ze bruin en gaar zijn, keer ze halverwege om.
  • Laat de gegrilde courgetteplakken afkoelen.
  • Pureer de tonijn met mayonaise in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Hou enkele takjes dille apart voor garnering en snijd de rest van de dille fijn.
  • Meng de fijngesneden dille en kappertjes door het tonijnmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de courgetteplakken droog en bestrijk ze dun met het tonijnmengsel.
  • Rol de plakken voorzichtig op en zet ze vast met cocktailprikkers.
  • Zet de rolletjes rechtop op een schaal en garneer met de apartgehouden dille.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 185kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 16g | Vet: 11g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Kruidig Gehakt Gevulde Courgettes

Kruidig Gehakt Gevulde Courgettes

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 415kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 400 g rundergehakt
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g couscous
  • 100 g rozijnen
  • ½ zakje verse munt fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor.
  • Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit tot op ½ cm van de wand.
  • Meng het gehakt met chilipoeder, kaneel, zout, peper, couscous, rozijnen en fijngesneden munt.
  • Kneed alles goed door elkaar.
  • Vul de helft van de courgettehelften met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.
  • Leg de andere courgettehelften er weer op, zodat het lijkt alsof je een hele courgette hebt.
  • Steek eventueel elk stuk vast met een cocktailprikker en verpak het in aluminiumfolie.
  • Leg de courgettepakketjes op het rooster van de barbecue, ongeveer 10 cm boven de gloeiende houtskool, en rooster ze in 15-20 minuten rondom gaar.
  • Keer ze regelmatig.

Notities

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Malbec of een Syrah past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 415kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 27g | Vet: 17g | Zout: 1.5g | Sugar: 15g

Gegrilde Aubergine Rosbiefrolletjes met Pikante Muntsaus

Gegrilde Aubergine Rosbiefrolletjes met Pikante Muntsaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Fusion, Oosters
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4 personen
Calories: 234kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • 1 limoen
  • 15 g verse munt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 4-5 eetlepels olie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 rode peper in flinterdunne reepjes
  • 12 plakjes rosbief
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Snijd de uiteinden van de aubergines en snijd van elke aubergine 6 lange plakken.
  • Leg de plakken in een vergiet, bestrooi met zout en laat 10 minuten staan.
  • Snijd 4 dunne plakjes van de limoen, pers de rest van de vrucht uit.
  • Pureer in een vijzel of in een keukenmachine de muntblaadjes met knoflook, Thaise vissaus en 3-4 eetlepels olie tot een gladde saus.
  • Breng de muntsaus op smaak met limoensap, suiker en zout.
  • Voeg de peperreepjes toe en meng goed.
  • Dep de aubergine droog met keukenpapier.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de aubergine aan beide kanten met 1 eetlepel olie en rooster in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar.
  • Draai halverwege om voor een mooi ruitpatroon.
  • Leg de geroosterde aubergine op een snijplank en laat afkoelen.
  • Leg op elke plak aubergine een plakje rosbief.
  • Maal er peper overheen.
  • Rol de aubergineplakken stevig op en zet vast met cocktailprikkers.
  • Verdeel de rolletjes over de borden, schep de muntsaus erover en garneer met plakjes limoen.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 234kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 16g | Vet: 17g | Zout: 2.3g | Sugar: 2g

Ontbijtburrito met roerei, spek en bonen

Ontbijtburrito met roerei, spek en bonen

Deze hartige ontbijt burrito is gevuld met roerei, krokant spek, bonen en frisse groenten. Ideaal voor een stevig begin van je dag of een late brunch.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch, Ontbijt, Roerbakken / Wokken, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 4
Calories: 446kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ½ bakje verse koriander
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus 370 g
  • 1 tl Mexicaanse taco- en burritokruiden
  • 100 g ijsbergsla melange
  • 250 g snoeptomaatjes
  • 4 volkoren tortillawraps
  • 6 eieren
  • 8 plakjes ontbijtspek 125 g

Instructies

  • Halveer de snoeptomaatjes.
  • Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpan ca.
  • 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Bak het ontbijtspek in een hete koekenpan in ca.
  • 8 minuten krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Roer de eieren los en bak ze in het spekvet met de kruiden tot roerei.
  • Hak de koriander grof.
  • Verwarm de tortillawraps volgens de verpakking.
  • Beleg de wraps met ijsbergsla, tomaatjes, warme bonen, roerei en koriander.
  • Rol de wraps op, zet vast met cocktailprikkers of wikkel in bakpapier en bind vast met keukentouw.

Notities

Vegatip:

Laat het spek achterwege en roer 4 el geraspte cheddar of oude kaas door het roerei.

Liever vegan?

Vervang de eieren door 400 g in olijfolie gebakken, verkruimelde gerookte tofu 
Serveertip:
Serveer met een extra schep bonen, wat chilisaus of een lepeltje zure room voor nog meer smaak.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of lichte Pinot Noir past hier goed bij. Liever alcoholvrij? Kies dan voor sinaasappelsap of ijsthee met citroen.

Nutrition

Calories: 446kcal | koolhydraten: 29g | Protein: 22g | Vet: 27g | Zout: 1.9g | Sugar: 5g

Hazenrugfilet met Sinaasappel-Wijnsaus en Gepofte Knoflook

Hazenrugfilet met Sinaasappel-Wijnsaus en Gepofte Knoflook

Dit gerecht combineert de delicate smaak van hazenrugfilet met de zoete en hartige tonen van gepofte knoflook en een rijke sinaasappel-wijnsaus, waardoor het een verfijnd en elegant hoofdgerecht is voor een speciale gelegenheid.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 13 tenen knoflook ongepeld
  • 500 ml rode wijn
  • 250 ml vers sinaasappelsap
  • 160 ml wildfond pot
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 3 el olijfolie
  • 1 el grof zeezout
  • 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
  • 2 el boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe de ongepelde knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en zeezout.
  • Pof de knoflook ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • Meng de rode wijn, sinaasappelsap, wildfond en tijm in een steelpan.
  • Laat dit op laag vuur inkoken tot de saus met ongeveer de helft is gereduceerd.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Kruid de hazenrugfilets met zout en peper en bak ze aan beide zijden goudbruin.
  • Haal de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de boter toe aan dezelfde pan en laat smelten.
  • Voeg de gepofte knoflook toe en roer goed door.
  • Voeg vervolgens het wijnmengsel toe en laat even doorkoken.
  • Serveer de hazenrugfilets met de saus en gepofte knoflook.

Notities

Wijnadvies

Serveer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Pinot Noir, die goed past bij het rijke en intense karakter van de hazenrugfilet en de volle smaak van de saus.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 38g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Hamrolletjes met Gegrilde Groenten en Kaas

Hamrolletjes met Gegrilde Groenten en Kaas

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 16 personen
Calories: 50kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • ½ cup verse vinaigrette ca. 100 g
  • 2 geroosterde paprika's uit pot
  • 8 smalle plakken geroosterde achterham
  • 8 blaadjes basilicum
  • 8 olijven met piment
  • 8 plakken rauwe ham
  • 8 plakjes pittige kaas bijv. Grana Padano
  • 4 gedroogde tomaten op olie gehalveerd

Instructies

  • Snijd de courgette in lange, dunne reepjes.
  • Leg de courgettereepjes in een diep bord en schenk de vinaigrette erover.
  • Laat ze 5 minuten marineren.
  • Laat de geroosterde paprika's uitlekken en snijd ze in 8 repen.
  • Leg de plakken achterham op de snijplank en vouw ze in de lengte dubbel.
  • Leg aan de smalle kant van elke plak ham een reep paprika en een blaadje basilicum.
  • Rol de ham op en steek deze samen met een olijf aan een cocktailprikker.
  • Leg de plakken rauwe ham op de snijplank.
  • Leg aan de smalle kant van elke plak enkele reepjes gemarineerde courgette en een reepje kaas.
  • Rol de ham stevig om de courgette en kaas en steek deze samen met een gehalveerde gedroogde tomaat aan een cocktailprikker.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij de hartige smaken van deze hamrolletjes.

Nutrition

Calories: 50kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g

Medaillons van Varkenshaas met Zwarte Olijvenjus

Medaillons van Varkenshaas met Zwarte Olijvenjus

40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Vaderdag
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes ca. 500 g
  • 4 el boter
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 struik bleekselderij
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 dl water
  • Versgemalen witte peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukken van ongeveer 8 cm lengte.
  • Snijd de varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons) en omwikkel elke medaillon met een plakje ontbijtspek.
  • Zet vast met een cocktailprikker.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een hapjespan.
  • Roerbak de bleekselderij ongeveer 5 minuten en schep deze dan op een bord.
  • Verhit de rest van de boter in dezelfde pan.
  • Bak de varkenshaasmedaillons in de pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Voeg de laatste minuut de bleekselderij weer toe aan de pan.
  • Schep de bleekselderij op borden en leg de varkenshaasmedaillons erop.
  • Roer de olijven en 1 dl water door het achtergebleven bakvet in de pan en breng aan de kook.
  • Schep de olijvenjus over en rondom het gerecht en bestrooi met zout en peper.

Notities

Bij dit gerecht past een krachtige rode wijn, zoals een Merlot.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 38g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 1g

Tortelloni met Basilicumolie en Cherrytomaatjes

Tortelloni met Basilicumolie en Cherrytomaatjes

Verwen jezelf en je gasten met deze heerlijke hapjes van tortelloni, cherrytomaatjes en frisse basilicumolie. Perfect voor een elegante start van je maaltijd of als feestelijke borrelhap!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Pasta, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 cherrytomaatjes
  • 15 g verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 tortelloni con formaggio e nocci met kaas en nootjes

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Dompel de cherrytomaatjes kort onder in het kokende water om de velletjes los te trekken.
  • Laat het velletje bij het kroontje hangen voor een mooie presentatie.
  • Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en kook ze 20 seconden in hetzelfde kokende water.
  • Pureer de gekookte basilicumblaadjes door een zeef, vang de puree op en meng deze met de olijfolie.
  • Roer goed door elkaar.
  • Kook de tortelloni in een pan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 4 minuten, tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af.
  • Rijg een tortelloni, een cherrytomaatje en een basilicumblaadje aan een cocktailprikker.
  • Sprenkel de basilicumolie over de gemaakte hapjes voordat je ze serveert.

Notities

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze tortelloni met basilicumolie. Deze wijnen complementeren de delicate smaken van de kaas en basilicum.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g

Slaloempia’s met garnaal gehaktvulling

Slaloempia's met garnaal gehaktvulling

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes, Vis, Vlees
Servings: 20 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 50 g mihoen
  • 1 rode peper
  • 2 bosuitjes
  • 4 gr zakje koriander verse
  • 125 g roze garnalen
  • zout
  • peper
  • 2 kroppen sla
  • 1 dl red chilisaus flesje

Instructies

  • In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt al omscheppend rul bakken.
  • Gehakt met schuimspaan op bord scheppen en laten afkoelen.
  • Intussen in pan 4 dl water aan de kook brengen.
  • Van vuur af mihoen toevoegen en 4 minuten laten wellen.
  • In zeef laten uitlekken.
  • Rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en fijnsnipperen.
  • Koriander in reepjes snijden.
  • In kom gehakt, garnalen, mihoen, rode peper, bosui en koriander door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Sla wassen, 20 mooie grote slabladeren van kroppen nemen en met scherp mes witte harde nerf uit slabladeren verwijderen.
  • Bladeren 1 seconde even in kokend water onderdompelen, direct daarna in koud water dompelen en bladeren droogdeppen met keukenpapier.
  • Op midden van elk slablad 1 eetlepel garnaalvulling scheppen, zijkanten van slablad om vulling vouwen en slablad oprollen tot loempia.
  • Vaststeken met cocktailprikkers.
  • Slaloempia's op schaal leggen en serveren met chilisaus.