Zalmmoot met botersaus en tagliatelles van courgette
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 zalmmoten
- 1 courgette
- 1 sjalot
- 10 cl witte wijn
- 125 gram boter
- 2 el crème fraîche
- olijfolie
- piment d'espelette
- 4 kerstomaatjes
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalot.
Was de courgette.
Snijd met behulp van een dunschiller repen van de courgette.
Snijd daarna met een mes reepjes van de linten.
Of, als je die hebt, met behulp van een spiraalsnijder.
Zet een pan met water op hoog vuur.
Voeg wat zout toe.
Zodra het water kookt, kook de courgette slierten beetgaar.
Giet in een vergiet en spoel ze koud.
Stoof in een steelpannetje op middelhoog vuur de sjalot in de witte wijn.
Laat bijna droog koken.
Voeg dan de crème fraîche toe.
Laat voor de helft inkoken en voeg dan, in klontjes, de boter toe.
Roer rustig door totdat de boter gesmolten is en breng op smaak met wat zout en peper.
Houd de saus warm op een heel klein pitje of in een thermosfles.
Verhit een grillpan en smeer deze in met wat olijfolie.
Grill de zalmmoten en bestrooi met wat zout en peper.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een el. olijfolie en verhit de tagliatelle van courgette.
Breng op smaak met wat piment d'espelette.
Maak de borden op en decoreer met de kerstomaatjes.
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Tagliatelle van komkommer en gerookte zalm
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 191kcal
Author: Cor Klaar
- 1 komkommer
- 4 plakjes gerookte zalm
- 4 kerstomaatjes
- 1 beker griekse joghurt
- 1 plak feta
- 1 citroen
- zout peper
Schil de komkommer.
Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf lange linten.
Snijd de plakken zalm in reepjes.
Snijd de tomaatjes doormidden.
Leg de plakken komkommer en reepjes zalm op een groot serveerbord.
Kruimel de feta erover.
Leg de halve tomaatjes er rond om heen.
Meng in een kom de yoghurt met wat citroen.
Breng op smaak met zout en peper.
Ieder kan nu zelf opscheppen en zelf bepalen hoeveel dressing hij/zij erover wil doen.
Calories: 191kcal
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Asperges met rauwe ham en eiersalade
Totale tijd45 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eieren
- ½ bos(jes) radijs
- 2 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepel crème fraîche
- zout peper
- 8 witte asperges ± 300 gr
- 8 groene asperges ± 300 gr
- 4 plakken rauwe ham vleeswaren
- 1 doosje tuinkers
Kook de eieren in hard.
Spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en hak ze grof.
Maak intussen de radijsjes schoon en was ze.
Houd 4 radijsjes achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes.
Schep in een kom het ei, de radijs, de mayonaise en de crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Schil de witte asperges met een dunschiller van vlak onder de kop naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Kook de witte asperges in een pan met ruim water en zout in 12-15 minuten beetgaar.
Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de groene asperges af en kook ze in een andere pan met ruim water en zout in 8-10 minuten beetgaar.
Schep de asperges voorzichtig met een schuimspaan in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Dep ze met keukenpapier droog.
Leg de asperges met de koppen gelijk en snijd ze aan de onderkant op gelijke lengte (neem de kortste maat).
Halveer de plakken ham in de breedte en rol steeds 2 asperges (van gelijke kleur) aan de onderkant in de plakken ham.
Verdeel de witte en groene aspergerolletjes zo over 2 borden dat de kleuren om en om liggen.
Schep de eiermayonaise ernaast.
Snijd de achtergehouden radijsjes in stukjes.
Knip de tuinkers van het bedje.
Garneer de asperges met toefjes tuinkers en radijs.
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Hartige taart met groenterolletjes en zalm
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers hartig taart- / quiche deeg of zelf gemaakt
- Olijfolie om in te vetten
- 2 courgettes
- 2 winterpenen
- 200 g gerookte zalm
- 200 g crème fraîche
- 3 eieren
- 1 tl gedroogde dille
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed de bodem en randen met hartig taartdeeg.
Schil de courgettes en winterpenen over de lengte in plakken met de dunschiller.
Snijd de zalm in smalle repen.
Leg op een snijplank een wortellint, met daarbovenop een courgettelint en een reepje zalm.
Rol zo strak mogelijk op. Zet het groente rolletje met zalm op de bodem van de springvorm in het taartdeeg.
Druk een beetje aan zodat hij blijft staan.
Doe hetzelfde met de overige ingrediënten.
Klop in een kom de crème fraîche, eieren en dille los en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Giet dit over de groente rolletjes in de springvorm.
Snijd het taartdeeg langs de rand van de vorm af zodat hij net iets hoger is dan de vulling.
Het afgesneden deeg heb je niet meer nodig.
Bak de quiche onderin de oven (onderin de oven is het het warmst, hierdoor wordt de bodem lekker krokant) circa 40 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en de eivulling is gestold.
Haal de quiche uit de oven en laat iets afkoelen.
Verwijder de springvorm en serveer.
Bestrooi de quiche voor serveren met wat extra dille.
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Gegrilde Peren met Sinaasappel en Crème Fraîche
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 7
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- 8 rijpe peren
- 8 eetlepels sinaasappelsap
- 3 eetlepels poedersuiker
- 125 ml crème fraîche
- Extra poedersuiker naar smaak
- 1 schone sinaasappel
Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor, laat het steeltje zitten.
Zet elke peer op een stuk aluminiumfolie.
Besprenkel de peren met sinaasappelsap en bestrooi ze met poedersuiker.
Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes ongeveer 40 minuten op de barbecue.
Draai ze regelmatig voor een gelijkmatige garing.
Rasp de schil van de sinaasappel (ongeveer 2 theelepels) en trek wat reepjes van de sinaasappelschil.
Meng de crème fraîche met poedersuiker naar smaak en de geraspte sinaasappelschil.
Garneer de crème fraîche met de reepjes sinaasappelschil en serveer dit apart bij de peren.
Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een Muscat of een lichtzoete Riesling.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 1g | Vet: 5g | Zout: 0.05g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Komkommerrolletjes met Prosciutto, Avocado en Roomkaas
Lichte en smaakvolle komkommerrolletjes gevuld met romige avocado, frisse roomkaas en zoute prosciutto. Perfect als elegant voorgerecht of hapje!
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 komkommer
- 3 plakken prosciutto ham
- 50 gram rucola sla
- ½ avocado
- 100 gram roomkaas
Spoel de komkommer grondig onder koud stromend water.
Gebruik een dunschiller om lange, dunne plakken van de komkommer te snijden.
Gooi de eerste paar dunne slierten weg en stop zodra je bij de zaadjes van de komkommer komt.
Leg ongeveer 12 plakjes komkommer naast elkaar op een bord, zorg dat ze elkaar licht overlappen.
Verdeel de plakken prosciutto in de tegenovergestelde richting over de komkommerplakken.
De komkommer hoeft niet volledig bedekt te zijn.
Besmeer de prosciutto met roomkaas.
Verdeel de rucola gelijkmatig over de roomkaas.
Snijd de avocado in dunne reepjes en leg ze bovenop de rucola.
Rol de komkommerplakken strak op, vergelijkbaar met het rollen van sushi.
Snijd de rol in gelijke stukjes en serveer direct.
Serveertip:
Serveer de komkommerrolletjes op een houten plank met een klein schaaltje honing-mosterdsaus of balsamicoglazuur voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge Prosecco past uitstekend bij dit lichte gerecht.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 8g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Asperges met ham uit de oven
Servings: 1 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 0.25 kilo witte asperges
- 0.5 sneetjesoud witbrood of paneermeel
- 25 gram achterham
- 0.75 eetlepel(s) peterselie
- 6.5 gram boter gesmolten ik gebruikte walnotenboter
- 1 eetlepelsCrème fraîche
Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
Leg de asperges naast elkaar en snijd de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
Hak de peterselie fijn.
Laat de boter smelten.
Doe de kruimels over in een kom en schep de ham, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
Hak de achterham heel fijn.
Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en leg ze naast elkaar met alle kopjes naar één kant in de schaal.
Strijk de crème fraîche erover uit en strooi het hammengsel erover.
Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 20-25 minuten goudbruin worden.
Lekker met gekookte krieltjes.
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Hertenbiefstuk met heerlijke groenten
Van ons eigen hertenvlees van onze HertenHoeve de Lavei maken wij ook de mooiste recepten om o.a. onze klanten te kunnen inspireren. De mogelijkheden met hertenbiefstuk zijn scala en hopen weer een mooi recept voor u te hebben samengesteld!
Totale tijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 800 g hertenbiefstuk
- 85 g spekreepjes
- 2 grote dikke worteltjes
- 2 preien
- 2 courgettes
- 1 teentje knoflook gehakt en geplet
- 1 eetlepel(s) gember fijngehakte of gesneden verse
- 0.5 citroen Schil er van of van limoen
- 1 citroen Sap er van of limoen
- Handvol peterselie gehakte / of koriander
Bak het spek zachtjes goudbruin en leg deze apart.
Snijd de prei in fijne stroken in plaats van ringen.
Snijd met behulp van een dunschiller dunne linten wortel en doe dat ook met de courgette.
Fruit de prei, knoflook en gember in olie op laag vuur en draai ze met een tang totdat ze zacht worden.
Voeg de wortel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken tot de wortel slap is gekookt.
Voeg vervolgens de courgette en limoenschil toe.
Kook de courgette mee tot dat deze doorzichtig wordt en niet te gaar anders zullen de linten breken.
Roer het citroen- of limoensap erdoor en houd het op temperatuur.
Bak afzonderlijk de hertenbiefstuk in een hete braadpan 2-3 minuut per kant bruin en laat het hertenvlees vervolgens even een paar minuten rusten.
Serveer de warme groenten met hun sappen op afzonderlijke borden.
Snijd de hertenbiefstuk in plakken en leg deze op de groenten.
Strooi de spekblokjes er bovenop samen met de peterselie / koriander.
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Gestoofde Perziken in Zoete Wijn met Kaneel
Heerlijk gestoofde perziken in zoete witte wijn met een vleugje kaneel. Een elegant dessert dat perfect past bij een zomers diner.
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 4 perziken
- 1 kaneelstokje
- ½ liter zoete witte wijn
- 100 g suiker
- Snufje gemalen kaneel
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de perziken in een pan, giet er kokend water over en laat ze 1 minuut staan.
Haal de perziken uit het water, verwijder voorzichtig de schil met een dunschiller en leg ze in een ovenschaal.
Voeg het kaneelstokje toe aan de ovenschaal en schenk de witte wijn over de perziken.
Bestrooi de perziken gelijkmatig met de suiker en een snufje kaneel.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de perziken gedurende 45 minuten, tot ze zacht zijn en de wijn iets is ingedikt.
Haal de perziken uit de oven, verwijder het kaneelstokje en laat ze volledig afkoelen.
Serveer de perziken in een schaaltje met wat van het ingedikte wijnvocht.
Serveertip:
Serveer de perziken met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met dezelfde zoete witte wijn die gebruikt is in het recept, zoals een Moscato of een Sauternes.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 1g | Vet: 0.5g | Zout: 0.01g | Sugar: 42g
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4
Terrine van Wild Konijn met Witbier en Vossebessensaus
Deze verfijnde terrine van wild konijn, gegaard in witbier en geserveerd met een frisse vossebessensaus, is een elegant voorgerecht voor een feestelijk diner.
inclusief opstijven12 uur uur 45 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
Terrinevorm (ca. 20 cm)
Keukenzeef
scherp mes
- 5 kg konijn in stukken
- Boter om te bakken
- 2 uien fijngesnipperd
- 7,5 dl witbier
- 125 g suiker
- 3 gelatineblaadjes ca. 3 g per stuk
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel azijn
- 200 g vossebessen
- Peper en zout naar smaak
- Enkele plukjes veldsla
De dag vooraf:
Smelt een klontje boter in een pan en bak de stukken konijn rondom goudbruin.
Voeg de gesnipperde uien toe en laat kort meestoven.
Blus het geheel met het witbier en voeg 25 g suiker toe.
Laat 45 minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Haal de konijnstukken uit de pan en pluk het vlees van de botten.
Leg het vlees in een langwerpige terrinevorm.
Laat de saus verder inkoken tot ongeveer 3 dl overblijft.
Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en los ze op in de warme konijnensaus.
Breng de saus op smaak met peper en zout en giet deze over het vlees in de terrinevorm.
Laat de terrine minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
De dag zelf:
Schil de sinaasappel met een dunschiller en snijd de schil in zeer fijne reepjes.
Pers de sinaasappel uit.
Breng 2 dl water aan de kook met 100 g suiker, sinaasappelsap en azijn.
Voeg de vossebessen toe en kook deze zacht.
Mix de saus glad, zeef deze en voeg de reepjes sinaasappelschil toe.
Laat de saus kort inkoken en afkoelen.
Zet de terrine enkele seconden in heet water, snijd de randen los en stort de terrine voorzichtig op een snijplank.
Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik en leg er per persoon twee op een bord.
Giet de vossebessensaus rondom en garneer met enkele blaadjes veldsla.
Serveer met geroosterde toast.
Serveertip:
Serveer met vers geroosterd brood of brioche en een glas kruidig witbier of een lichte rode wijn.
Wijnadvies:
Een Pinot Noir of een Belgische Tripel past perfect bij dit gerecht.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 55g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / dunschiller / Pagina 4