Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
grill – Pagina 2 – Receptenplein.nl

Zalm met Rösti

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 200 gram zalmfilet
  • rösti
  • 2 el olijfolie met basilicum
  • zout en gemalen peper
  • ½ bekertje crème fraiche
  • 75 gram geraspte oude kaas

Instructies

  • Grill voorverwarmen
  • Bosuitjes in ringetjes snijden.
  • Zalm in stukjes.
  • Rösti bakken in wok, dan van het vuur afzalm, bosuitjes, zout en peper erdoor scheppen.
  • In ovenschaal.
  • Crème fraiche erover uitstrijken en geraspte kaas erop.
  • 5 minuten onder de grill.

Vissoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet diepvries,
  • 200 gr Noorse garnalen diepvries,
  • 1 potje mosselen in azijn netto ca. 220 ml, De Mosselman,
  • 2 zakjes saffraan
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine venkelknol
  • 3 tomaten
  • 1 perssinaasappel
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden AH,
  • 1 ½ eetlepel tomatenpuree
  • 2 potten visfond á 380 ml, AH,
  • 1 ½ dl mayonaise
  • 1 theelepel sambal oelek
  • zout
  • peper
  • 2 Franse baguettes 250 g, AH,
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel anijslikeur

Instructies

VoorBereiden:

  • Kabeljauw en garnalen in ca. 2 uur laten ontdooien.
  • In zeef mosselen onder koud stromend
  • water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • In kopje 1/2 dl heet water met saffraan ca. 5 minuten laten weken.
  • Olie in kom schenken.
  • 2 Teentjes knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Helft van saffraan oplossing erdoor roeren.
  • Kabeljauw in grove stukken snijden en samen met garnalen en mosselen door marinade scheppen.
  • Vismengsel afgedekt ca. 1 uur in koelkast laten marineren, af en toe omscheppen.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Prei, bleekselderij en venkel schoonmaken, in kleine stukjes snijden en wassen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • 3 Eetlepels van marinade in grote (soep)pan scheppen en verhitten.
  • 1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Alle groenten toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Erdoor roeren: sinaasappelsap, laurierblaadjes, Provençaalse kruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, fond en rest van saffraanoplossing.
  • Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken.
  • Intussen rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Mayonaise, rest van tomatenpuree en sambal erdoor roeren.
  • Rouille pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat sambal.
  • Stokbroden in 12 plakjes snijden en op grillrooster leggen.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Laurierblaadjes uit bouillon verwijderen.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Vis met marinade toevoegen.
  • Op hoog vuur in ca. 5 á 7 minuten gaar koken (door hoge verhitting gaat olie een emulsie aan met bouillon en wordt de soep enigszins gebonden).
  • Intussen sneetjes stokbrood onder grill in ca. 2 minuten roosteren.
  • Bouillabaisse op smaak brengen met zout, peper en likeur.
  • Sneetjes stokbrood besmeren met rouille.
  • Bouillabaisse over vier soepborden verdelen.
  • Sneetjes stokbrood erover verdelen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Rest van bouillabaisse overdoen in soepterrine en op tafel zetten.
  • Rest van stokbrood met rouille erbij geven.

Parfait van kippenlevertjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 6 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel kippenbouillon vloeibare
  • 250 g kippenlevertjes
  • 3 tenen knoflook
  • 75 g gezouten boter
  • 1 eetlepel armagnac of cognac (slijter)
  • zout
  • peper versgemalen
  • 2 takjes oregano verse
  • 2 voorgebakken ciabatta's met walnoten koeling
  • 1 theelepel olijfolie om in te vetten

Instructies

  • In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen.
  • Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
  • Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Boter in stukjes snijden en toevoegen.
  • Tot gladde, luchtige puree mengen.
  • Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen.
  • Bovenkant gladstrijken.
  • Blaadjes van takjes oregano plukken.
  • Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano.
  • Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Broodjes schuin in lange, dunne plakjes snijden.
  • Sneetjes op grillrooster ca. 10 cm onder hete grill in 2 à 3 minuten goudbruin roosteren halverwege keren.
  • Patévorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.

Geroosterde appel met koriandersorbet

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Nagerecht - Dessert
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 80kcal
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 appels stevige bv Granny Smith
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • ½ eetlepel appelstroop
  • 3 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Appels wassen en 2 appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
  • Stukjes in open diepvriesbak in diepvries in ca. 1 uur bijna laten bevriezen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Van appel klokhuis eruit steken en in 8 dunne plakken snijden.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en plakken naast elkaar erop leggen.
  • Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven en appel 2 à 3 minuten roosteren.
  • Plakken bestrijken met appelstroop en in nog 1 à 2 minuten bruin roosteren.
  • Uit grill direct bestuiven met poedersuiker.
  • In kommetje 2 eetlepels poedersuiker oplossen in 2 eetlepels water.
  • In keukenmachine stukjes appel met koriander en suikersiroop tot sorbet pureren. .
  • Plakken appel op vier borden leggen
  • Met ijsbolletjeslepel bolletjes koriandersorbet ernaast scheppen.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 19g

Salade met stokbrood en blauwe kaas

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • grill

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • zout
  • 1 baguette voorgebakken
  • 45 g walnoten
  • 200 g Bleu d'Auvergne of Fourme d'Ambert (blauwaderkaas)
  • 75 g veldsla
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In kommetje olie, azijn, mosterd, zout en peper tot vinaigrette kloppen.
  • Baguette in 12 sneetjes snijden en vlak onder grill goudbruin roosteren.
  • Walnoten grof hakken.
  • Sneetjes brood keren en andere kant goudbruin roosteren.
  • Geroosterde sneetjes baguette beleggen met blauwe kaas.
  • Veldsla over vier bordjes verdelen en walnoten erover strooien.
  • Dressing nog even doorkloppen en over salade schenken.
  • Broodjes kaas op salade leggen en kappertjes over kaas verdelen.

Notities

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Friszoete tot halfzoete witte wijnen
25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 520 kCal - eiwit 14 g
vet 42 g - koolhydraten 21 g

Agneau a l'Indonesienne

Lams blokjes uit Indonesie
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • grill

Ingrediënten

  • 600 gram lamsvlees
  • 1 stukjefoelie
  • 1 rode paprika
  • 1 uien
  • 2 groene paprika
  • 1 theelepels komijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 mespunt en saffraan
  • 250 gram doperwten
  • 1 theelepels koriander
  • 200 gram rijst
  • 1 theelepels mosterd zaad
  • 1 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Twee uur voor het koken begint leggen we de paprika's onder de grill totdat het vel zwart is.
  • Spoel ze af onder koud water en haal er het vel af.
  • Verwijder ook de pitjes.
  • Hak de rode paprika fijn en snij de groene in julienne.
  • Schil de knoflook.
  • Neem een mortier en doe er de pulp van de rode paprika in, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad.
  • Neem van alle specerijen een halve theelepel.
  • Geef er nog wat zout en peper bij en stamp dit alles tot een pasta, terwijl u langzaam een eetlepel olie toevoegt en de wijnazijn.
  • Snij het vlees in kleine blokjes en doe het in een kom.
  • Geef er de pasta overheen, meng het goed en laat het op een warme plaats twee uur marineren.
  • Schil de ui en snij ze in fijne rondjes.
  • Laat het vlees uitlekken.
  • Verhit wat olie in een pan en sauteer hierin het vlees bruin.
  • Doe dan de deksel op de pan en laat op gedurende 90 minuten zeer zachtjes smoren.
  • Als het nodig is voegt U een of twee eetlepels water bij tijdens het proces, opdat het vlees niet aanbakt en uitdroogt.
  • Kook de rijst.
  • Sauteer in wat olie de reepjes groene paprika.
  • Kook de erwtjes.
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees de marinade toe.
  • Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
  • Serveer het heet met de rijst.

Courgette mozzarellarolletjes met pestodressing

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Koude Hapjes
Land van herkomst: Italië
Porties: 8 stuks
calorieën: 105kcal
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bol mozzarella kaas, 125 g
  • 2 eetlepels groene pesto verse
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en citroen uitpersen.
  • Van courgette diagonaal 8 lange plakken van ca. ½ cm dik snijden.
  • Plakken aan beide kanten dun met olie bestrijken en op rooster vlak onder grill in ca. 6 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.
  • Mozzarella in 8 plakken snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
  • In kommetje rest van olie met 2 eetlepels citroensap, citroenrasp, pesto en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Plakken courgette op bord leggen, dressing erover sprenkelen.
  • Op elke plak courgette plak mozzarella leggen, voorzichtig oprollen en met cocktailprikker vaststeken.
  • Rolletjes op schaal leggen en 2 eetlepels van achtergebleven dressing erover sprenkelen.

Notities

Streepjes:
Als je de plakken courgette in een gloeiend hete grillpan roostert, krijgen ze decoratieve bruine streepjes.
Het kost wel iets meer tijd.

Nutrition

Serving: 1persoonsportie | Calories: 105kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 4g | Vet: 9g

Tagliatelle met ratatouille

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak tagliatelle verde pasta 250 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zak ratatouille-groentemix 400 g
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden doosje à 6 g
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 duopakje hamreepjes ca. 250 g
  • 2 zakjes mozzarella kaas à 125 g

Instructies

  • Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ratatouillemix ca. 5 minuten bakken.
  • Kruiden en tomatenblokjes toevoegen en geheel ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Hamreepjes door groentesaus mengen.
  • Mozzarella in plakjes snijden.
  • Ratatouillemengsel mengen met tagliatelle en in ovenschaal overdoen.
  • Mozzarella over schotel verdelen.
  • Onder grill kaas in ca. 3 minuten laten smelten.

Spinazieschnitzel met kruidenkrieltjes

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 duopak krieltjes aardappeltjes 700 g
  • 8 tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 schaaltjes Tivall spinazieschnitzels met Goudse kaas à 2 stuks
  • 4 eetlepels Italiaanse kruidenmix diepvries doosje à 50 g

Instructies

  • Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  • Krieltjes in pan met water in ca. 5 minuten gaarkoken.
  • Tomaten wassen en inkruisen, bestrooien met zout en peper, besprenkelen met 1 eetlepel olie en in ovenschaal zetten.
  • Tomaten onder grill in ca. 10 minuten grillen, halverwege omkeren en nogmaals besprenkelen met 1 eetlepel olie.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en op matig vuur spinazieschnitzels onder af en toe keren in ca. 5 minuten gaar bakken.
  • Kruiden door krieltjes scheppen.
  • Schnitzels serveren met krieltjes en gegrilde tomaten.

Rijstwafel met appel en geitenkaas

snel te maken en slank
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • grill
  • schilmes,

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 snack à jacks apple rijstwafels met appelsmaak pak à 191 g
  • 100 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc
  • 4 theelepel vloeibare bloemenhoning pot à 450 g
  • 12 sprietjes bieslook verse zakje à 25 g

Instructies

  • Grill voorverwarmen.
  • Appel schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
  • Appel in dunne plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Wafels beleggen met appel.
  • Geitenkaas verbrokkelen en op appel leggen.
  • Honing erover druppelen.
  • Wafels ca. 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Garneren met bieslook en versgemalen zwarte peper.