Wildernis Spiesjes met Honing-Mosterdsaus
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 hazenrugfilet
- 1 hertenbiefstuk
- 1 struisvogelbiefstuk
- 1 zakje stoneleeks 8 stuks
- 2 eetlepels Zaanse mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel vloeibare honing
- 125 ml slagroom
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Snijd de onderkant van de stoneleeks af.
Snijd 2 stoneleeks in dunne schuine ringen voor garnering, en de rest in stukjes van ca. 3 cm.
Snijd de biefstukjes elk in 8 blokjes.
Rijg de blokjes vlees om en om aan de satépennen.
Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan, fruit de stoneleek ca. 1 minuut zachtjes.
Schenk de slagroom erbij, roer de mosterd en honing erdoor.
Breng het slagroommengsel aan de kook en houd het daarna op laag vuur warm.
Verhit de grillpan tot gloeiend heet.
Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
Grill het vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
Leg de spiesjes op borden en schenk de saus ernaast.
Garneer met de ringetjes stoneleeks.
Een goede rode wijn, zoals een Pinot Noir of Merlot, past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Mexicaanse Tostada met Geroosterde Minigroenten en Mini Biefstukjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 150 gr Asperge-broccoli
- 2 pakjes Cherry trostomaten
- 300 gr Mini biefstukjes
- 150 gr Mini prei
- 125 gr Minimaiskolfjes
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 6 eetlepels Olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 4 stuks Wraptortilla's
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Halveer de mini preitjes in de lengte.
Knip de trosjes tomaten in het midden door.
Leg de mini prei, tomaten, mini mais en asperge-broccoli naast elkaar in het bakblik.
Meng in een kommetje de olijfolie en Mexicaanse kruiden en schenk driekwart van het mengsel over de groenten.
Schuif het bakblik ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de groenten in ca. 7 minuten gaar.
Schep ze af en toe voorzichtig om.
Verwarm de grillpan tot gloeiend heet.
Bestrijk de tortilla's en biefstukjes met de rest van het olijfolie-mengsel.
Rooster de tortilla's een voor een knapperig bruin in de grillpan en leg ze op vier borden.
Rooster vervolgens de biefstukjes in ca. 2 minuten mooi bruin.
Leg de geroosterde minigroenten en biefstukjes op de tortilla's.
Druppel de olie uit het bakblik eroverheen.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Gegrilde Aubergine-Toast met Geitenkaas
Proef de rijke smaken van gegrilde aubergine en zachte geitenkaas op een knapperige ciabatta. Een perfect gerecht voor een snelle, smaakvolle lunch of als voorgerecht!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 aubergine
- Olie met knoflook-peterselie uit een flesje
- 1 ciabatta con noci afbakbrood
- 200 g zachte geitenkaas
- 30 g rucola
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrijk lichtjes met de knoflook-peterselieolie.
Bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking af.
Verhit intussen de grillpan en gril de aubergineplakken in ongeveer 4 minuten aan beide zijden tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Halveer de ciabatta in de lengte, bestrijk de binnenkant met de kruidenolie en rooster deze zijde ongeveer 3 minuten in de grillpan tot ze goudbruin en knapperig is.
Leg de gegrilde aubergine op de gegrilde zijde van de ciabatta, verkruimel de geitenkaas erboven en plaats het brood ongeveer 4 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
Garneer met verse rucola en serveer warm.
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij dit gerecht. De frisheid van de wijn complimenteert de rijke smaken van de aubergine en geitenkaas.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Struisvogelbiefstuk met amandelgembersaus
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 45 g blanke amandelen
- 3 cm gemberwortel
- 2 sjalotjes
- 4 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel gedroogde dragon
- versgemalen peper
- 160 ml gevogeltefond
- 2 struisvogelbiefstukjes
- 2 struikjes witlof
- 1 tomaat
- 1 theelepel appelstroop
- zout
- 2 eetlepels slagroom
Amandelen grof hakken.
Gemberwortel schillen en in plakken snijden.
Sjalotjes pellen en snipperen.
In steelpan 2 eetlepels olie verhitten.
Amandelen, gember en sjalotjes ca. 5
minuten zachtjes bakken.
Dragon, peper en fond toevoegen.
Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
Gember uit saus nemen. Saus met staafmixer glad pureren.
Struisvogelbiefstukken ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Witlofblaadjes loshalen, schuin halveren en wassen.
Tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
Grillpan verhitten.
Vlees bestrijken met 1 eetlepel olie, bestrooien met peper en in ca. 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
In wok rest van olie verhitten.
Witlof in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken.
Appelstroop erdoor roeren, bestrooien met zout en peper.
Slagroom door saus roeren en verwarmen.
Biefstuk schuin in plakjes snijden.
Witlof en vlees over vier borden verdelen, saus erover schenken.
Garneren met tomaat.
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Spinazie gorgonzolasoep met kalkoen
Allerhande 2002
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 stengel bleekselderij
- 1 kalkoenfilet
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
- 1 pistolet meergranen
- 400 ml spinazie-gorgonzolasoep zak
Bleekselderij wassen, dun schillen (om draden te verwijderen) en in boogvormige plakjes
snijden.
Kalkoenfilet in repen snijden, 1 eetlepel olie erover druppelen.
Pistolet doormidden snijden.
Binnenzijde met rest van olie bestrijken.
Grillpan verhitten tot deze gloeiend heet is.
Pistolet in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
Vervolgens kalkoenrepen in 3-4 minuten gaar grillen.
Intussen in pan soep verhitten.
Bleekselderijboogjes erdoor roeren.
Soep in kom schenken, kalkoenrepen in soep leggen.
Serveren met pistolet.
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Rozijnenbruschetta met Italiaanse aardbeien
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 350 g aardbeien schoongemaakt
- 1 el balsamicoazijn
- 1½ el gestampte muisjes
- 4 dikke plakken rozijnenbrood schuin door gesneden
- 1 el olijfolie
- chilipeper uit de molen
Snijd de aardbeien in dunne plakjes en roer ze in een kom met de azijn en gestampte muisjes door elkaar.
Verhit de grillpan.
Bestrijk het brood dun met de olie en rooster het in de grillpan in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
Leg op ieder bord 2 stukjes gegrild brood en schep de aardbeien erop.
Maal de chilipeper erboven en serveer direct.
Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Aardbeien en balsamicoazijn is inmiddels een bekende klassieke combinatie.
In dit recept wordt de smaak extra spannend door de anijs uit de gestampte muisjes.
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Gegrilde Runderhamburgers met Geroosterde Ui en Verse Tomaat
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 zoete ui in ringen gesneden
- 2 el olie
- 1 vleestomaat in plakken gesneden
- 450 g mager rundergehakt
- Enkele blaadjes sla
- Peper en zout
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Rooster de hamburgerbroodjes met de gesneden kant naar beneden en bak ze enkele minuten tot ze lichtbruin zijn.
Haal ze daarna van de pan en houd ze warm.
Meng het mager rundergehakt met 1 el water, peper en 1/2 tl zout.
Vorm hier 4 burgers van.
Bestrijk de burgers met 1 el olie en grill ze aan elke kant ongeveer 6 minuten, of tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan.
Voeg de uienringen toe en rooster ze in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur tot ze licht krokant zijn.
Breng op smaak met een snufje zout.
Snijd de vleestomaat in plakken en bereid enkele blaadjes sla voor om de hamburgers te beleggen.
Leg de gegrilde hamburgers op de geroosterde hamburgerbroodjes.
Beleg met plakjes tomaat, geroosterde uienringen en blaadjes sla.
Steek er eventueel een prikker in om de burger bij elkaar te houden.
Serveer de hamburgers met frietjes, ketchup en eventueel wat extra ijsbergsla aan de kant.
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé past goed bij de smaken van deze runderhamburgers.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 16g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Pizza met gegrilde kip
Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 815kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pizza mozzarella/groente biologisch
- 1 rode ui biologisch
- ½ bakje cherrytomaatjes a 250 g, biologisch
- 1 kipfilet biologisch
- 1 zakje rucolasla 30 g, biologisch
Oven voorverwarmen op 220 °C.
Pizza uit doos nemen en ca. 10 minuten laten ontdooien.
Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden.
Plakken loshalen en over pizza strooien.
Cherrytomaatjes schoonmaken, halveren en met snijvlak op pizza leggen.
Pizza in midden van oven 8-10 minuten bakken tot kaas gesmolten is en deegrand goudbruin kleurt.
Intussen kipfilet in smalle repen snijden.
Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
Kip in 2-3 minuten perkant bruin en gaar grillen.
Steeltjes van rucola plukken.
Pizza uit oven nemen en beleggen met gegrilde kiprepen en rucola.
Calories: 815kcal | koolhydraten: 94g | Protein: 50g | Vet: 28g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Pastasalade met kip en venkel
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 grote venkelknol
- 4 el olijfolie
- 1 kipfilet fumé ca. 150 g
- 50 g Parmezaanse kaas stukje
- 1 pak tortelloni con formaggio e nocci verse 250 g
- 2 sinaasappels
- 1 el sinaasappellikeur slijter
- 1 el dragonazijn
- zout
- 1 doosje tuinkers
- peper versgemalen
Venkel schoonmaken en halveren.
Wat venkelgroen apart houden.
Venkel in flinterdunne partjes snijden en bestrijken met 2 eetlepels olie.
Grillpan verhitten en venkel in ca. 5 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren. Kipfilet in blokjes snijden.
Kaas in flinters schaven.
Tortelloni in ruim water beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
In vergiet laten uitlekken en afkoelen.
Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees.
Boven kom met scherp mes partjes sinaasappel tussen vliezen uitsnijden; sap opvangen in kom. Mosterd, likeur, azijn rest van olie door sinaasappelsap roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper.
In ruime kom dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door tortelloni scheppen.
Tuinkers en venkelgroen boven salade fijn knippen.
Lekker met een schaaltje gemengde olijven.
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6
Broodje tonijnsteak
Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 485kcal
Author: Cor Kevenaar
- 100 gr tonijnsteak
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge met basilicum
- 125 gr champignons gesneden
- ½ bakje pastasaus Arrabiata 225 g verse
- 1 ciabatta brood
Tonijnsteak bestrijken met olie. In wok rest van olie verhitten en champignons al
omscheppend in ca. 4 minuten op hoog vuur bakken.
Tonijnsteak in grillpan in ca. 5 minuten gaar roosteren, halverwege keren.
Broodje opensnijden en snijvlakken in grillpan roosteren.
Helft van champignons op bord scheppen.
Saus door champignons in wok scheppen en ca. 2 minuten doorwarmen. Champignons met saus op onderste helft van broodje scheppen.
Tonijn erop leggen en rest van saus erover verdelen.
Calories: 485kcal | koolhydraten: 46g | Protein: 36g | Vet: 18g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 6