Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 rode pepers
- 4 teentjes knoflook
- 1 blik kikkererwten 400 g
- 2 el Thaise Vissaus
- 1 dl milde olijfolie
- 1 sjalotje
- 2 el sesamolie
- 4 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 tl maizena
- 1 dl teriyaki marinade flesje
- 2 el balsamicoazijn
- 500 g reuzescampi diepvries
- 2 el arachideolie
- 2 el oestersaus
- 4 blaadjes ijsbergsla mooie blaadjes van een krop
1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden.
Knoflook pellen en snipperen.
Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen.
Kikkererwten grof pureren.
Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat.
Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
Sjalot pellen en fijn snipperen.
In pan sesamolie zachtjes verwarmen.
Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt.
Maizena oplossen in teriyakimarinade.
Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden.
Geheel laten afkoelen.
Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien.
Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
Scampi droogdeppen met keukenpapier.
Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien.
Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken.
Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm.
Houmous op warme borden scheppen.
Blad ijsbergsla erop leggen.
Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Roodbaars met gegrilde salsa
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 romatomaten
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 4 roodbaarsfilets a ca. 125 g
- 1 theelepel sambal brandal
- zout
Grill voorverwarmen.
Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Paprika en ui op bakplaat uitspreiden en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
Onder grill paprika en ui in ca. 10 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen.
Intussen tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Koriander fijnhakken.
Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
Rest van olie erover sprenkelen.
Roodbaars ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten gaar en lichtbruin grillen.
In kom gegrilde groenten, tomatenblokjes, koriander en sambal door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout.
Roodbaars op vier borden leggen en salsa erover en ernaast scheppen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Hazenrugfilet met gebakken appel
AllerHande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 225 g hazenrugfilet
- 2 uien
- 1 grote appel Goudreinette,
- 25 g boter of margarine,
- 6 plakjes ontbijtspek ca. 30 g,
Hazenrugfilet in plakken van 3 cm snijden en droogdeppen met keukenpapier.
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Appel schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en in ringen van ca. 1/2 cm dik snijden.
In koekenpan boter verhitten.
Hazenrugfiletplakjes in ca. 2 à 3 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
Warm houden in aluminiumfolie.
In braadvet spek in ca. 3 minuten knapperig bakken.
Uiringen toevoegen en ca. 4 minuten meebakken tot ze licht beginnen te kleuren.
Appelplakjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Hazenrugfiletplakjes bestrooien met zout en peper.
Plakjes appel en ui over twee borden verdelen.
Hazenrugfiletplakjes erop leggen.
Garneren met spekplakjes.
Serveren met aardappelpuree en rode kool.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Groente toffees
AllerHande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 vellen fillobladerdeeg pak á 250g, diepvries, Easy Bakery,
- 1 worteltje
- 1 stukje prei van ca. 5 cm
- 1 eetlepel olie
- 50 g taugé schaaltje á 250 g,
- 1 ½ eetlepel sambalsaus hot Conimex,
- 1 eetlepel gezouten pinda's
- 1 eiwit
Voorbereiden:
Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Worteltje schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
Prei schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
Helften in dunne plakjes snijden.
In pan olie verhitten.
Wortel en prei al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Sambalsaus en pinda's erdoor roeren.
Groentemengsel laten afkoelen.
Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken.
Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel groentemengsel scheppen.
Deeg over vulling heen oprollen.
Zijkanten van rolletjes dichtdrukken, zodat 'toffees' ontstaan.
Toffees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
Vergiet bekleden met keukenpapier.
4 Toffees in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
In vergiet laten uitlekken.
Op dezelfde manier rest van toffees frituren.
Toffees op schaal leggen.
Direct serveren.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Garnalendriehoekjes
AllerHande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g Noorse garnalen
- 4 vellen fillobladerdeeg
- 50 g panklare witte kool
- ½ eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- ¼ theelepel gemberpoeder
- mespunt gemalen koriander
- zout
- peper
- 1 theelepel maïzena
- 1 eiwit
Voorbereiden:
Garnalen in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.
Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.)
Garnalen droogdeppen met keukenpapier en fijnsnijden.
Kool heel fijn snijden.
In pan olie verhitten en garnalen ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Kool toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Op smaak brengen met gemberpoeder, koriander, zout en peper.
Maïzena erdoor roeren.
Garnalenmengsel laten afkoelen.
Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
Eiwit loskloppen.
Elk plakje met eiwit bestrijken.
Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel garnalenmengsel scheppen.
Deeg tot driehoekjes vouwen.
Driehoekjes tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
Vergiet bekleden met keukenpapier. 4
Driehoekjes in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
In vergiet laten uitlekken.
Op zelfde manier rest van driehoekjes frituren.
Driehoekjes op schaal leggen.
Direct serveren.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Zalmfilet met shii-take
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g shii-take
- 6 bosuitjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel sojasaus Chinese Emperor,
- 1 theelepel aardappelzetmeel
- 400 gr zalmfiletzout
- peper
- 3 eetlepels boter of margarine,
Shii-take schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden.
Bosui wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm lengte snijden.
In kommetje azijn, sojasaus, aardappelzetmeel en 2 eetlepels water door elkaar roeren.
Zalmfilet bestrooien met zout en peper.
In pan boter verhitten.
Zalmfilet in ca. 6 minuten gaar bakken, halverwege keren.
Zalmfilet uit pan op bord scheppen.
In dezelfde pan bosui en shii-take al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Sojasausmengsel erdoor roeren.
Zalmfilet over vier borden verdelen.
Shii-takemengsel erop scheppen.
Serveren met aardappelkroketjes.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Wildbouillon met bosui
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 hertebiefstukjes á ca. 125 g,
- 1 eetlepel boter of margarine,
- 2 bosuitjes
- 2 potten wildfond á 380 ml, AH,
- 1 dl medium dry sherry
- zout peper,
- 1 pakje croûtons 75 g, Royco
VoorBereiden
Biefstukjes droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan boter verhitten.
Biefstukjes op hoog vuur in ca. 2 minuten gaar bakken, halverwege keren.
Op laag vuur afgedekt ca. 3 minuten laten nagaren.
Biefstukjes uit de pan nemen, laten afkoelen en in kleine stukjes snijden.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Bereiden:
In pan fond met 7 1/2 dl water aan de kook brengen.
Sherry toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Biefstuk en bosui erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
Bouillon overdoen in acht soepborden.
Croûtons apart erbij serveren.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Vissoep met lengfilet
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 bolletjes gember
- 100 g shii-take
- 1 citroen
- 1 kleine sinaasappel
- 1 ½ rode peper
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 pot visfond 380 ml, AH,
- 1 pot gevogeltefond 380 ml, AH,
- 1 theelepel oestersaus Chinese Emperor,
- ¼ zakje verse koriander zakje á 15 g,
- 4 bosuitjes
- 4 stukken Iengfilet á ca. 120 g,
- zout
- peper
- 200 g snelkookrijst
- 2 dl klappermelk blikje á 165 ml, Nutco,
- 1 eetlepel olie om in te vetten
Gember in plakjes snijden. Shii-take schoonvegen met keukenpapier.
Stelen eraf snijden, hoedjes in reepjes snijden.
Citroen en sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en (met dunschiller) heel dun schillen.
1/2 Rode peper wassen en met pitjes in stukjes snijden.
Ui pellen en grof snipperen.
2 Teentjes knoflook in de schil (met bolle kant van eetlepel) kneuzen.
1 dl Visfond achterhouden.
Rest van visfond, gevogeltefond, gember, shii-takesteeltjes, citroen- en sinaasappelschil, stukjes peper, ui, knoflook en oestersaus in soeppan aan de kook brengen en ca. 15 minuten afgedekt zachtjes tegen de kook aanhouden.
Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Korianderblaadjes van stelen nemen.
Stelen grof hakken, blaadjes fijnsnijden.
Ovenschaal invetten.
Rode peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen -en heel fijn snijden.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Vis in schaal leggen en bestrooien met zout, peper, knoflook, koriander en helft van rode peper en bosui.
Achtergehouden visfond erbij schenken en afdekken met aluminiumfolie.
In midden van oven vis in ca. 20 minuten gaar laten worden.
Korianderstelen aan bouillon toevoegen en ca. 5 minuten laten meetrekken.
Bouillon boven pan door zeef schenken.
Klappermelk toevoegen en net tegen de kook aan brengen (niet laten koken!).
Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
Shii-takereepjes, bosuitjes en rest van peper door bouillon roeren.
Vis elk in diep bord leggen.
Bouillon erover schenken.
Serveren met kommetjes rijst.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Varkensfilet met uiensaus
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g varkensfilet
- 1 grote ui
- 1 zoete appel Golden Delicious,
- ½ eetlepel citroensap
- 40 g boter of margarine,
- 2 dl appelsap
- ½ vleesbouillontablet
- 1 zakje gedroogde appeltjes 150 g, AH,
- 1 takje tijm
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel allesbinder
- zout peper,
- 4 takjes peterselie
Varkensfilet ca. 1 uur voor gebruik uit koelkast nemen).
Ui pellen en snipperen.
Appel schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
Besprenkelen met citroensap.
Varkensfilet droogdeppen met keukenpapier.
In braadpan boter verhitten.
Varkensfilet op hoog vuur in ca. 3 à 5 minuten rondom bruin braden.
Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
In achtergebleven braadvet ui en blokjes appel al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
Appelsap toevoegen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Geheel aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten doorkoken.
Saus pureren met staafmixer.
Varkensfilet terugdoen in pan.
Gedroogde appeltjes en tijm toevoegen.
Varkensfilet afgedekt op laag vuur ca. 25 minuten laten stoven, af en toe keren.
Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Tijm uit saus verwijderen.
Crème fraîche erdoor roeren.
(Zonodig saus binden met allesbinder.)
Op smaak brengen met zout en peper.
Varkensfilet met scherp mes in plakken snijden.
Plakken over twee borden verdelen.
Saus erover verdelen.
Garneren met toefjes peterselie.
Serveren met sperziebonen en aardappelpuree.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11
Tournedos met gorgonzolasaus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 tournedos á ca. 125 g,
- 3 eetlepels droge witte wijn
- 125 ml slagroom
- 125 g gorgonzola
- versgemalen peper
- 40 g boter of margarine,
- zout
- 4 theelepels kappertjes
- 7,5 gr basilicum verse
Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
Vier borden voorverwarmen.
In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen.
Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten.
Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met peper.
Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
In (koeken)pan boter verhitten.
Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Tournedos bestrooien met zout en peper.
Met scherp mes in dunne plakjes snijden.
Saus over borden verdelen.
Tournedosplakjes in saus op borden leggen.
Kappertjes erover strooien.
Garneren met toefjes basilicum.
Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni).
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 11