Gegrilde kalfsentrecote met salieboter
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 takjes salie verse
- 100 g boter zachte
- 1 limoen
- zout
- 4 kalfsentrecotes à ca. 200 g
- versgemalen peper
Salieblaadjes fijnhakken.
Limoen uitpersen.
In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren.
Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen.
Kruidenboter ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.
Vlees met keukenpapier droogdeppen.
Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rosé bakken.
Vlees met zout en peper bestrooien. Kruidenboter in 8 plakjes snijden.
Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen.
Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 38g | Vet: 520g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 395kcal
Author: Cor Kevenaar
- 250 g kastanjechampignons
- 50 g pecorino
- 65 g pijnboompitten
- 25 gr selderij verse
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ciabatta
- zout
- peper
Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden.
Pecorino grof raspen.
Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden.
Van selderij grove stelen verwijderen.
Enkele blaadjes bewaren voor garnering.
Knoflook pellen.
Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden.
Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren.
In grote koekenpan rest van olie verhitten.
Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen.
Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken.
Champignons op smaak brengen met zout en peper.
Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto.
Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.
Calories: 395kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 13g | Vet: 24g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Calzone met paddestoelen en gorgonzola
Allerhande 2002
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 425kcal
Author: Cor Kevenaar
- ½ pak mix voor pizzabodem à 450 g
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 bakjes paddestoelenmelange à 200 g
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 150 g gorgonzola
- 1 eetlepel kappertjesversgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
In kom mix voor pizzabodem met 125 ml water en 1eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens aanwijzingen op pak.
Werkvlak bestuiven met bloem.
Deeg in 2gelijke stukken verdelen en uitrollen tot rondelappen van ca. 25 cm doorsnede.
Bakplaat invetten.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen enfijnsnijden.
In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al omscheppend
bakken.
Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al omscheppend bakken, tot vocht
verdampt is.
Pan van vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper.
Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden.
Deeg dichtklappen en randen met vork goed dichtdrukken.
Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem.
Calzones in ca. 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.
Calories: 425kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 16g | Vet: 22g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Bitterballen van Friese nagelkaas
Allerhande 2002
Bereidingstijd3 minuten min
Servings: 25 stuks
Calories: 100kcal
Author: Cor Kevenaar
- 100 g Friese nagelkaas kruidnagelkaas
- 60 g boter of margarine
- 60 g bloem
- ½ tablet
- tuinkruidenbouillon
- 100 g geraspte belegen kaas
- peper
- 2 eieren
- 125 g paneermeel
- vloeibaar frituurvet of -olie
Korstjes van nagelkaas snijden en kaas raspen.
In steelpan boter smelten en bloem erdoor roeren.
Scheutje voor scheutje 3 dl water erdoor roeren.
Bouillontablet erboven verkruimelen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Geraspte kazen erdoor mengen en al roerend op middelhoog vuur laten smelten. Op smaak brengen met peper.
Saus overdoen in diep bord, laten afkoelen en in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven.
In diep bord eieren loskloppen.
Op plat bord paneermeel strooien.
Kaasmengsel tot ca. 25 bitterballen vormen.
Losjes door paneermeel rollen.
Bitterballen vervolgens door geklopt eimengsel halen en nogmaals goed door paneermeel wentelen.
Bitterballen in ca. 1 uur in koelkast laten opstijven.
In frituurpan frituurvet verhitten tot 180 ºC.
Bitterballen in porties in 3 à 4 minuten knapperig bruin frituren.
In vergiet op keukenpapier laten uitlekken.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 7g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Zwitserse worteltjestaart
AllerHande 1997
Bereidingstijd2 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 410kcal
Author: Cor Kevenaar
- 75 g blanke amandelen
- 1 sinaasappel
- 300 g worteltjes
- 3 eieren
- 150 g boter of margarine
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel koekkruiden Baukje,
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- poedersuiker
- ½ eetlepel bloem om in te vetten
- ½ eetlepel bloem om te bestuiven
Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
In keukenmachine amandelen fijnmalen.
Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen.
Met citroentrekker of scherp mesje enkele mooie slierten van schil snijden en in bakje met koud water leggen.
Rest van schil er dun afraspen.
Halve sinaasappel uitpersen.
Worteltjes schoonmaken en (in keukenmachine) fijnraspen.
Eieren splitsen. Bodem van vorm bekleden met bakpapier.
Vorm invetten en met bloem bestuiven.
In kom boter met basterdsuiker, sinaasappelrasp en koekkruiden in ca. 5 minuten tot romig mengsel kloppen.
Dooiers één voor één erdoor kloppen.
2 Eetlepels sinaasappelsap erdoor kloppen.
Zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten luchtig erdoor scheppen.
In andere kom eiwitten stijf kloppen.
Amandelen en geraspte wortel door eiwitten scheppen.
Alles door elkaar scheppen.
Beslag in vorm scheppen.
In midden van oven taart ca. 45 minuten bakken.
Oven terugschakelen naar 150° C of gasovenstand 2 en taart in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Taart ca. 20 minuten in oven af laten koelen.
Vorm verwijderen en taart op rooster verder af laten koelen.
Taart op schaal zetten en dik met poedersuiker bestrooien.
Sinaasappelschil met keukenpapier droogdeppen en taart hiermee garneren.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 44g | Protein: 7g | Vet: 23g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Zalmtournedos met kruidendressing
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
2 cocktailprikkers,
keukenpapier
- 1 schaaltje zalmtournedos 200 g, AH,
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes katenspek
- 1 eetlepel bloem
- 6 eetlepels olijfolie,
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 eetlepel Dijonmosterd Grey Poupon,
- 3 theelepels bieslook doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
- 1 theelepel basilicum doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
- 1 theelepel vloeibare honing
- 25 g boter of margarine
- 1 pak pangroente Auberge 300 g, diepvries, AH,
Voorbereiding:
Zalmtournedos droogdeppen met keukenpapier.
Bestrooien met zout en peper.
Om elke tournedos 2 plakjes spek vouwen en vastzetten met cocktailprikker.
Op plat bord bloem strooien.
Tournedos door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt -zijn met bloem.
In kom 4 eetlepels olie, citroensap, sinaasappelsap, mosterd, bieslook, basilicum en honing tot dressing mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden:
In hapjespan boter en rest van olie verhitten.
Zalmtournedos aan beide kanten snel dichtschroeien en op middelhoog vuur ca. 8 minuten bakken, halverwege keren.
Intussen in pan weinig water met zout aan de kook brengen.
Pangroente toevoegen en afgedekt ca. 6 á 8 minuten zachtjes koken.
Groente over twee borden verdelen.
Beetje kruidendressing erover schenken.
Zalmtournedos in midden leggen en besprenkelen met rest van dressing.
Serveren met gebakken krielaardappeltjes.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Zalmtournedos met groentedressing
AllerHande 1996
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 435kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 ½ limoen of citroen,
- 2 pakjes zalmtournedos á ca. 200 g, AH,
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 mespunt pimentpoeder
- 1 avocado
- 2 trostomaten,
- 1 rode Spaanse peper
- 2 bolletjes gember
- 4 takjes tijm zakje á 15 g,
- 6 eetlepels olijfolie,
Limoen uitpersen.
Zalmtournedos in platte schaal leggen en bestrooien met zout, peper en pimentpoeder.
Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 minuten in koelkast laten staan.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
Avocadohelften in blokjes van ca. 1 cm snijden.
In kom doen en met rest van limoensap besprenkelen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gemberbolletjes in stukjes snijden.
Tomaat, gember, rode peper en 5 eetlepels olie door avocado scheppen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
Zalm droogdeppen metkeukenpapier en met rest van olie bestrijken.
Zalm op hete barbecue in ca. 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
Zalm op borden leggen.
Groentedressing over warme zalm scheppen.
Serveren met basmatirijst en Caribische vruchtensalade.
Calories: 435kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 21g | Vet: 35g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Salade met warme gemberdressing
Aller Hande 1996
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Kevenaar
- 6 gemberbolletjes
- 1 zakje veldsla 75 g,
- 1 avocado
- 2 eetlepels citroensap
- 50 g magere spekreepjes bakje á 250 g,
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels walnotenolie
- peper
Gemberbolletjes in stukjes snijden.
Sla over vier bordjes verdelen.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
Helften in lengte in dunne plakken snijden en over sla verdelen.
1 Eetlepel citroensap over avocado sprenkelen.
In droge koekepan spekreepjes al omscheppend 3 minuten bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Gember, gembersiroop, olie en rest van citroensap in dezelfde pan verhitten en tot dressing roeren.
Op smaak brengen met peper.
Dressing over avocado scheppen.
Spekreepjes erover strooien
Serveren met stokbrood met sesamzaadjes.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 17g | Protein: 3g | Vet: 13g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Tongfilets met garnalen en champignons
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 390kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 sjalotjes
- 150 g champignons
- 750 g mosselen
- 1 dl droge cider of droge witte wijn
- 1 eetlepel boter
- zout
- witte peper
- 1 pot visfond 380 ml
- 12 tongfilets 800 g
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- 1 eierdooier
- 75 g Hollandse garnalen
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier.
Champignons in plakjes snijden.
Mosselen schoonboenen onder stromend water; kapotte exemplaren en mosselen die na tik op het aanrecht niet dichtgaan, weggooien.
In grote pan mosselen met cider aan de kook brengen.
Mosselen op hoog vuur afgedekt in 5 minuten gaar koken.
Dichte mosselen weggooien.
Mosselkookvocht zeven.
Mosselen op 4 stuks na uit schelpen nemen.
In steelpan boter smelten.
Sjalotjes 1 minuut fruiten.
Champignons 2 minuten zachtjes meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
In steelpan mosselkookvocht en 125 ml visfond inkoken tot 1 dl.
Tongfilets oprollen en vaststeken met cocktailprikkers.
In pan rest van visfond tegen de kook aanbrengen.
Tongrolletjes in fond in 4 minuten gaar pocheren.
Intussen crème fraîche met ingekookt vocht net aan de kook brengen.
Eierdooier loskloppen en beetje bij beetje 4 eetlepels hete crème fraîche erdoor kloppen.
Tong met schuimspaan uit pan scheppen, even laten uitlekken en over vier (voorverwarmde) borden verdelen.
Bestrooien met zout en peper.
Cocktailprikkers verwijderen.
Eierdooiermengsel langzaam bij crème fraîche schenken en goed erdoor kloppen.
Saus al roerend tot net onder de kook verwarmen.
Mosselen, garnalen en champignons erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Saus over tongfilets schenken.
Garneren met mosselen in schelp.
Direct serveren.
Lekker met pommes duchesse (gefrituurde aardappelrozetjes) en worteltjes met peultjes.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Calories: 390kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 48g | Vet: 21g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15
Surimi samosa's met chilisaus
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eieren
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 1 bosuitje in ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en
- chilipeper
- ½ bakje surimiflakes a 125 g, in stukjes
- ½ vellen verse koriander a 15 g, fijngeknipt
- citroensap
- ½ pak fillobladerdeeg diepvries, a 225 g,
- ontdooid
- 3 dl arachideolie
- 1 flesje chilisaus
In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie.
In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten.
Eiermengsel al roerend
laten stollen tot bijna vloeibaar roerei.
Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren.
Op smaak brengen met citroensap.
Plakjes fillodeeg uitspreiden en in breedte halveren.
Plakjes bestrijken met water.
Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen.
Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's).
In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
Direct serveren.
Chilisaus erbij serveren.
Opnieuw invriezen:
Fillodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 15