Champignons met Italiaanse kruiden
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ½ zakje Italiaansekruidenmix á 30 g,
- 1 bakje champignons 250 g,
- 3 eetlepel(s) olijfolie,
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel(s) droge witte wijn
- 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
- versgemalen zwarte peper,
- 1 teentje knoflook
In kopje kruidenmix fijnknippen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier.
Champignons, kruidenmix, olie, citroensap, wijn en bouillonpoeder in pan doen.
Bestrooien met peper.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Geheel aan de kook brengen en in ca. 5 minuten zachtjes gaar koken.
In zeef laten afkoelen.
Champignons over twee bordjes verdelen
Serveren met geroosterd brood.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Champignons in tomatensaus
Aller Hande 1997
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 bakje champignons fijn 500 gram,
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie,
- ½ deciliter droge witte wijn
- 11/2 theelepel kruidenbouillonpoeder
- ½ eetlepel Italiaanse keukenkruiden McCormick,
- ½ deciliter gezeefde tomaten
- versgemalen zwarte peper,
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
In pan olie zachtjes verhitten.
Ui toevoegen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes bakken.
Champignons, wijn, bouillontablet en kruiden toevoegen en op hoog vuur in ca. 5 minuten zachtjes bakken.
Gezeefde tomaten erdoor roeren en alles nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken.
Op smaak brengen met peper.
Champignons laten afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Champignons in tomaten-knoflooksaus
AllerHande november 2000
Calories:
Author: Cor Kevenaar
gourmetpannetje
keukenpapier
- 500 g kleine champignons
- 1 potje groene olijven met piment 100 g
- 1 pakje gekruide tomatensaus (350 ml Sugo
- 1 eetlepel(s) knoflookpuree potje
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) paprikapoeder
- zout
- versgemalen zwarte peper
Champignons schoonvegen met keukenpapier en overdoen in schaal.
Olijven afgieten en in plakjes snijden.
In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en ca. 6-8 champignons rondom bruin bakken.
Ca. 3 à 4 eetlepels tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kindertip:
Vervang de olijven door ca. 100 g rozijnen en 3 eetlepels fijngehakte peterselie.
Laat eventueel de knoflook weg.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Champignons in room-wijnsaus
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sjalotje
- 1 doosje champignons fijn 250 g,
- 1 eetlepel(s) boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepel(s) droge witte wijn
- ½ theelepel tijm
- ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
- 1 beker crème fraîche 125 ml, AH,
- ½ zakje gemalen oude kaas 150 g, AH,
- versgemalen zwarte peper,
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Sjalotje pellen en fijn snipperen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren.
In koekenpan boter verhitten.
Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken.
Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper.
Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Champignonbroodjes van Allerhande
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 sneetjes witbrood
- 1 doosje(s) grotchampignons 250 g,
- 2 eetlepel boter of magarine
- 1 teentje knoflook
- zout
- versgemalen peper,
- 4 plakken jong belegen kaas
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Van brood korstjes afsnijden.
Sneetjes in broodrooster lichtbruin roosteren.
Champignons met keukenpapier schoonvegen.
Onderste stukjes van champignons snijden.
Grote champignons in vieren delen, kleine champignons halveren.
In koekenpan boter verhitten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Korstjes van kaas snijden.
Op elk sneetje geroosterd brood 1/4 deel van de gesmoorde champignons scheppen.
Plakken kaas dubbelvouwen en op champignons leggen.
Canapés ca. 1 minuut onder grill leggen tot kaas begint te smelten.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Cannelloni met abrikozenkwark
Aller Hande 1996
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 195kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 theelepel olie
- 8 cannelloni Grand'ltalia,
- 1 takje munt zakje á 15 g,
- ½ potje abrikozencompote á 360 g, AH,
- 1 bak Biogarde magere kwark 500 g, AH,
- 4 eetlepel(s) sinaasappelsap
In pan met ruim kokend water en olie cannelloni in ca. 10 minuten gaar koken.
Intussen van munt 4 blaadjes afnemen en achterhouden voor garnering. 1 dl -compote door kwark roeren en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Sinaasappelsap door rest van compote roeren.
Cannelloni in zeef afspoelen onder koud water en droogdeppen met keukenpapier.
Kwarkmengsel in spuitzak scheppen en in cannelloni spuiten.
Op vier bordjes elk 2 cannelloni leggen.
Compotemengsel over cannelloni scheppen.
Garneren met toefje munt.
Calories: 195kcal | koolhydraten: 29g | Protein: 16g | Vet: 1g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Boerenkool met roergebakken worstjes
AllerHande december 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Worstjes met keukenpapier droogdeppen.
In koekenpan helft van boter verhitten en worstjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
Intussen paprika's schoonmaken en in lengte in reepjes snijden.
Reepjes halveren. In wok rest van boter verhitten.
Paprika en boerenkool op matig vuur in ca. 10 minuten gaar bakken.
Indien nodig tussentijds scheutje water toevoegen.
Intussen beide zakjes puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Boerenkoolmengsel erdoor scheppen.
Worstjes op stamppot leggen en direct serveren.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Gefrituurde Bloemkoolroosjes met Pittige Tomatensaus
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Cor Kevenaar
- Frituurolie
- 250 g gezeefde tomaten
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- Zout naar smaak
- 350 g bloemkoolroosjes
- 1 scharrelei
- 50 g maïzena
- 25 g bloem
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 175°C.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Breng in een steelpan de gezeefde tomaten, gemberpoeder en chilipoeder aan de kook.
Voeg zout toe naar smaak.
Was de bloemkoolroosjes en verdeel ze in gelijkmatige, niet te grote roosjes.
Splits het ei.
Klop het eiwit stijf in een vetvrije schaal.
Zeef de maïzena en bloem boven een andere schaal.
Maak een kuiltje in het midden en giet hier de eierdooier in.
Klop de eierdooier met een mixer vanuit het midden samen met 6 eetlepels ijskoud water tot een glad beslag ontstaat.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
Haal de helft van de bloemkoolroosjes één voor één door het beslag, laat even uitlekken en frituur ze in de hete olie in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat de gefrituurde bloemkoolroosjes uitlekken in het vergiet.
Herhaal dit proces met de rest van de bloemkoolroosjes.
Verwarm een serveerschaal voor.
Verwarm de tomatensaus opnieuw.
Leg de gefrituurde bloemkoolroosjes op de voorverwarmde schaal en serveer de saus apart.
Wijnadvies:
Deze bloemkoolbeignets met pittige tomatensaus gaan goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 9g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Venkel en Sardine Bladerdeegtaartjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 1 kleine venkelknol
- 1 rode ui
- 2 blikjes sardines à 120 g
- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- Zeezout
- Versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
Verwarm de grillpan tot deze gloeiend heet is.
Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 10 minuten ontdooien.
Maak de venkel schoon en snijd deze in flinterdunne plakjes.
Pel de rode ui en snijd deze in flinterdunne partjes.
Dep de sardines goed droog met keukenpapier.
Bestrijk de venkel, ui en sardines met olijfolie.
Rooster eerst de sardines in de grillpan gedurende ongeveer 1 minuut aan één kant tot ze mooi geroosterd zijn.
Leg ze op een bord.
Rooster vervolgens de venkel en ui in de grillpan gedurende ongeveer 2 minuten tot ze mooi bruin zijn, keer ze halverwege.
Druppel er balsamicoazijn overheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd elk plakje bladerdeeg in drie lange repen en leg deze naast elkaar op de bakplaat.
Verdeel de geroosterde venkel en ui over de repen bladerdeeg en leg op elke reep één sardine met de geroosterde kant naar boven.
Besprenkel met de resterende olijfolie en maal er zout en peper over.
Bak de taartjes in het midden van de oven gedurende circa 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
Serveer de venkel en sardine bladerdeegtaartjes als hoofdgerecht met een frisse salade en eventueel wat knapperig stokbrood.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21
Biefstuk met Gemengde Paddenstoelen en Tomatensaus
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 419kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote trostomaat
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 3 bosuitjes
- 2 takjes verse tijm
- 50 g magere spekreepjes
- 25 g boter of margarine
- 2 biefstukjes van ca. 100 g elk
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels medium dry sherry
Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
Snijd de tomaat in en kruisje, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
Snijd de tomaat vervolgens in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Rits de tijmblaadjes van de takjes.
Verwarm twee borden voor.
Bak de spekreepjes in een hapjespan in ongeveer 5 minuten zachtjes krokant.
Schep ze op een bordje.
Voeg aan het spekvet in de pan een halve eetlepel boter toe.
Bak hierin de paddenstoelen, bosui en tijmblaadjes ongeveer 4 minuten tot het vocht verdampt is.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan.
Bak de biefstukjes hierin in ongeveer 4 minuten aan elke kant bruin en van binnen rosé.
Keer ze halverwege de baktijd.
Voeg de tomaatreepjes toe aan de paddenstoelen en bak deze nog 1 minuut mee.
Breng de biefstuk op smaak met zout en peper.
Leg de biefstukken op de warme borden.
Roer de sherry door het bakvet in de koekenpan en schenk deze jus over de biefstukken.
Schep de gebakken paddenstoelen over de biefstukken en strooi de spekreepjes erover.
Serveer met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de smaak van de biefstuk en de paddenstoelen.
Calories: 419kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 31g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 21