Spaanse Churros met Kaneelsuiker
Heerlijke knapperige Spaanse churros, gebakken tot goudbruin en bestrooid met een zoete mix van kaneel en suiker. Een perfecte traktatie voor elk moment van de dag!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend
- 100 g bloem
- ½ theelepel zout
- ¾ dl water
- 2 eieren
- 50 g boter
- Suiker naar smaak
- Kaneelpoeder naar smaak
- Frituurvet
Breng het water met de boter en het zout aan de kook in een steelpan.
Voeg de bloem in één keer toe en roer goed tot het deeg loslaat van de pan.
Haal van het vuur.
Roer de eieren één voor één door het deeg totdat je een glad mengsel krijgt.
Doe het deeg in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Verhit het frituurvet tot 180°C.
Spuit het deeg rechtstreeks in het hete vet in lange repen of kleine bergjes.
Bak de churros in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestuif de churros met een mengsel van suiker en kaneelpoeder en serveer direct.
Wijnadvies:
Deze churros smaken heerlijk met een zoete Spaanse dessertwijn zoals een Pedro Ximénez of met een warme chocolademelk als begeleider.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Varkenshaas uit de airfreyer
Je kunt heerlijke varkenshaas bereiden in de airfryer voor een snelle en smakelijke maaltijd. Hier is een eenvoudig recept voor varkenshaas uit de airfryer:
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 varkenshaasjes elk ongeveer 200-250 gram
- 1 eetlepel olijfolie
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
Optionele kruiden en specerijen zoals:
- knoflookpoeder
- uienpoeder
- paprikapoeder
- rozemarijn of tijm (naar smaak)
Verwarm de airfryer voor op 180°C (360°F).
Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier.
Wrijf de varkenshaasjes in met olijfolie en breng ze op smaak met zout, peper, en eventuele extra kruiden en specerijen naar keuze.
Plaats de varkenshaasjes in het mandje van de airfryer.
Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen om gelijkmatig te kunnen bakken.
Bak de varkenshaasjes in de voorverwarmde airfryer op 180°C gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de varkenshaasjes.
Draai de haasjes halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
Controleer of de varkenshaasjes de gewenste gaarheid hebben bereikt.
Het interne temperatuur moet ongeveer 63-68°C zijn voor medium-rare tot medium.
Je kunt een vleesthermometer gebruiken om de temperatuur te meten.
Haal de varkenshaasjes uit de airfryer en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
Hierdoor behouden ze hun sappen en blijven ze mals.
Snijd de varkenshaasjes in plakjes en serveer ze met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree, groenten, of een lekkere saus naar keuze.
Geniet van je smakelijke en malse varkenshaas uit de airfryer!
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Snoek met bieslook
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
pan met dikke bodem
bakpan
keukenpapier
- 8 moten snoek ca. 5 cm. Dik
- 4 dunne schijfjes limoen -of citroen
- 2 eetlepels limoensap -of citroensap
- Zout
- witte peper uit de molen
- 3 eetlepels bloem gezeefd
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 75 gram boter bijvoorkeur licht gezouten
2 Eetlepel fijngesneden bieslook:
- Voor de garnering
- 4 kerstomaatjes
- 4 bosjes bieslook sprieten a 12 stuks
Voorbereiding
Spoel de vis onder stromend koud water.
Leg de moten 2 minuten in ruim kokend water waaraan enkele limoen-of citroen schijfjes zijn toegevoegd.
Spoel ze daarna onder koud water zolang tot de vis volkomen is afgekoeld.
Verwijder daarna de schubben en spoel de mootjes opnieuw onder stromend koud water.
Maak de moten vervolgens droog met keukenpapier en wrijf ze in met limoen-of citroensap.
Laat de vis tenminste 10 minuten liggen.
Maak de moten daarna opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper.
Wentel ze vervolgens door de bloem.
Schud overtollige bloem eraf.
Bereidingswijze
Verhit een bakpan en laat de olie er even door walsen.
Voeg 25 gram boter toe.
Wacht tot het schuim van de boter vrijwel geheel is verdwenen.
Temper de warmtebron.
Bak de moten in 12-15 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar.
Serveertips
Presentatie:
neem de vis uit de pan en leg de motennaast elkaar in het midden van een
voorverwarmde schaal.
Verwijder olie en boter uit de pan.
Laat onmiddelijk daarna 50 gram boter in de pan heet worden.
Schenk de hete en bruisende boter over de snoekmoten.
Strooi er fijngesneden bieslook over.
Garneer het gerecht door er gehalveerde tomaatjes en bosjes bieslook bij te leggen.
Geef gekookte aardappelen(Opperdoezer Ronde)en gesmoorde komkommer of courgettes erbij.
Van snoek wordt gezegd dat ze in de herfst het beste smaakt.
Eerlijk gezegd smaakt de snoek mij ook in de zomer goed.
De aanvoer van verse snoek vindt vrijwel altijd plaats tijdens en vrij kort na een periode met ruig, stormachtig weer.
Bij de vishandel wordt verse snoek in moten verkocht.
Het nadeel van de snoiek is dat ze vrij veel graten bevat, hetgeen de meeste Nederlanders niet aanstaat.
Over de juiste bereidingswijze van snoek lopen de meningen nogal uiteen.
De een beweert dat de snoek onmiddellijk na de vangst moet worden schoongemaakt en leeg moet bloeden om zijn rietachtige smaak kwijt te raken.
Anderen wassen de bek uit met wat azijn en/of spoelen de vis in water waaraan azijn is toegevoegd.
Wanneer men de vis daarna hangend laat drogen zullen de fijnste graten als het ware in het visvlees zijn opgelost.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 200 gram tagliatelle
- 1 ui fijngehakt
- 250 gram champignons in plakjes
- Keukenroom naar smaak
- 75 gram gerookte kip ham of spekreepjes (optioneel voor niet-vegetarisch)
- 300 gram verse spinazie
- 1 bouillonblokje
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Handje pijnboompitten
- Klein potje zongedroogde tomaten in olie uitgelekt
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn.
Leg ze vervolgens op keukenpapier om af te koelen.
Fruit ondertussen de ui in een wokpan met wat olie tot deze glazig is.
Voeg de champignons toe en bak deze mee.
Voeg eventueel de vleesreepjes toe als je niet vegetarisch kookt.
Voeg de verse spinazie toe en laat het slinken.
Meng de uitgelekte zongedroogde tomaten door de spinazie en warm dit geheel kort door.
Voeg keukenroom, het bouillonblokje en peper en zout naar smaak toe.
Roer goed door en laat even pruttelen.
Giet de tagliatelle af en verdeel deze over de borden.
Schep het spinaziemengsel over de tagliatelle en garneer met de geroosterde pijnboompitten.
Wijnadvies:
Een glas Chardonnay past perfect bij dit gerecht.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Aziatisch Gemarineerde Zalm met Groente en Basmati Rijst
Geniet van deze heerlijke Aziatisch gemarineerde zalm, perfect gecombineerd met knapperige groenten en basmati rijst.
(inclusief 1 uur marineren)1 uur uur 19 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
grote schaal
keukenpapier
kookpan
- 1 el hoisinsaus
- 1 el sojasaus
- 1 el visolie
- 1 el wokolie
- 2 cm verse gember zeer fijn gesneden
- 2 kleine paksoi gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 tl vijfkruidenpoeder
- 240 gram bimi in stukjes
- 200 gram kastanjechampignons in plakjes
- 1 prei in ringetjes
- 1 sjalot fijn gesneden
- 1 Spaanse peper zonder zaad, fijn gesneden
- 500 gram verse zalm met huid
- Sap van 1 limoen
Meng in een grote schaal de knoflook, gember, sjalot, visolie, wokolie, hoisinsaus, limoensap, vijfkruidenpoeder, Spaanse peper en sojasaus.
Leg de zalm in de marinade en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
Laat de zalm minstens 1 uur marineren.
Kook de basmati rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een wok en voeg een beetje wokolie toe.
Wok de prei, paksoi, kastanjechampignons en bimi tot ze gaar en knapperig zijn.
Haal de zalm uit de marinade en dep deze droog met keukenpapier.
Bak de zalm in een gloeiend hete pan met een beetje olie, ongeveer 5 minuten op de huidkant.
Zet het vuur uit, draai de zalm om en laat deze nog 2 minuten rusten.
Verwijder de huid van de zalm.
Voeg de overgebleven marinade toe aan de gewokte groenten en roer goed door.
Serveer de zalm samen met de groenten en de basmati rijst.
Serveer met een lichte en frisse witte wijn zoals Riesling of een Grüner Veltliner.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Knapperige Bacon Sandwich met Sla en Tomaat
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g bacon
- 8 sneetjes bruinbrood
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 rijpe tomaten in plakken gesneden
- 4 grote slablaadjes
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Bak de bacon in een anti-aanbakpan op hoog vuur krokant en bruin.
Leg de gebakken bacon vervolgens even op keukenpapier om uit te lekken.
Besmeer 4 sneetjes brood met mayonaise en leg daarop de plakjes tomaat.
Bestrooi de tomaten met versgemalen zwarte peper.
Verdeel de krokante bacon over de sneetjes brood, gevolgd door de slablaadjes.
Leg er vervolgens een sneetje brood bovenop.
Snijd de boterhammen schuin doormidden en verpak de sandwiches per stuk in plasticfolie.
Serveer de knapperige bacon sandwiches met sla en tomaat direct en geniet van deze heerlijke lunch!
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij deze sandwich. De fruitige en soepele smaak van de wijn vormt een mooi contrast met de zoute en knapperige bacon, terwijl het ook de frisheid van de tomaat en de sla aanvult.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Broccoli en Mozzarella Pizza
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g panklare broccoliroosjes
- ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bol mozzarella kaas in plakken
- 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
Dep de broccoli droog met keukenpapier.
Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
Besprenkel met de resterende olie.
Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.
Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Gepofte Aardappelen met Salami en Groenten uit de Airfryer
Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen uit de airfryer, gevuld met een smaakvolle mix van salami, rode paprika, doperwten en zure room. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht, en gemakkelijk aan te passen met je favoriete kruiden en groenten.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 el zure room
- 1 el verse kruiden zoals bieslook dragon of peterselie (optioneel)
- 100 g doperwten vers of diepvries
- ½ rode paprika
- 6 tot 8 plakken salami of chorizo
- 6 aardappelen
- Peper en zout pezo
- 1 rode ui of 2 lente-uitjes
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
Plaats de aardappelen in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 25 minuten totdat ze gaar zijn.
Snipper ondertussen de ui en snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes.
Kook de doperwten enkele minuten gaar, spoel ze af met koud water, laat uitlekken, en zet ze weg.
Als de aardappelen gaar zijn, laat ze afkoelen totdat ze hanteerbaar zijn.
Snijd de bovenkant van elke aardappel af en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
Meng de zure room met de aardappelkruim, en voeg de gesneden salami, paprika, doperwten en verse kruiden toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer ze direct.
Combineer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een koele witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Zelfgemaakte Knapperige Frietjes uit de Airfryer
Geniet van zelfgemaakte knapperige frietjes, perfect bereid in de airfryer. Deze frietjes zijn krokant van buiten en zacht van binnen, ideaal als bijgerecht of snack. Volg dit eenvoudige recept voor het ultieme frietgenot!
(inclusief 30 minuten weken)1 uur uur
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
frietsnijder
keukenpapier
grote schaal
Me
- 1 el olijfolie
- 1,2 kg melige aardappelen
- Zout naar smaak
Schil de aardappelen en snijd ze met een frietsnijder of mes in lange frietjes van ongeveer 8 mm dik.
Laat de frietjes ten minste 30 minuten in koud water weken om het zetmeel te verwijderen.
Laat de frietjes goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
Doe de frietjes in een grote schaal, besprenkel ze met olijfolie, en schud ze goed door elkaar zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Plaats de frietjes in het mandje van de airfryer.
Schuif de mand in de airfryer en stel de timer in op 16 minuten.
Wanneer de timer afgaat, verwijder je de mand en schud je de frietjes om.
Verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180 graden Celsius en stel de timer in op 12 minuten.
Na 6 minuten schud je de frietjes opnieuw om een gelijkmatige garing te garanderen.
Bak de frietjes tot de timer afgaat en ze goudbruin en knapperig zijn.
Bestrooi de frietjes met zout naar smaak en serveer ze direct in een schaal.
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of geniet ervan met een koud glas bier.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8
Kruidige Linzencurry met Tofu en Cashewnoten
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
wok, of hapjespan
keukenpapier
- 375 g tofu naturel, in kleine blokjes
- 4 eetlepels olie
- 50 ml lichte sojasaus
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- ½ rode peper in dunne reepjes
- 1 cm verse gemberwortel geraspt
- 1 eetlepel milde Indiase kerriepasta
- 400 g bladlinzen uit blik of pot, voorgekookt
- 1 pak naanbrood naturel (2 stuks)
- 15 g verse koriander grofgesneden
- 75 g cashewnoten grofgehakt
Dep de tofu droog met keukenpapier.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 minuten rondom bruin.
Haal de tofu uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en leg in een schaal.
Giet de sojasaus over de tofu.
Verwarm de ovengrill voor.
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook in 1 eetlepel olie.
Voeg de rode peper, geraspte gemberwortel en kerriepasta toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de linzen toe, breng op smaak met zout en peper, en verwarm nog 5 minuten al omscheppend.
Rooster het naanbrood onder de hete grill tot het lichtbruin is, keer halverwege.
Verdeel de linzencurry over vier borden.
Schep de gebakken tofu met sojasaus erover en bestrooi het gerecht met koriander en cashewnoten.
Serveer het naanbrood naast de curry voor een complete maaltijd.
Wijnadvies
Deze kruidige linzencurry gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 8