Kokos Bami met kruidige omeletreepjes
Heerlijke bami met omeletreepjes, kokos en koriander, een smaakvol vegetarisch gerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Land van herkomst: Azië, Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Kook de mie volgens de verpakking, giet af en spoel koud.
Klop de eieren los met de kruidenmix en koriander.
Bak 3 omeletten en snijd in reepjes.
Wok de bamigroenten 7 minuten met wok olie en kruidenmix.
Schep de mie erdoor.
Voeg ketjap manis en seroendeng toe.
Schep de omeletreepjes en koriander erdoor.
Verdeel over borden en bestrooi met seroendeng.
Serveertip:
Serveer met Vietnamese slarolletjes vooraf. Vervang koriander door peterselie of bieslook.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.
VARIATIES
Je kunt de koriander in deze Kokos bami met kruidige omeletreepjes vervangen door peterselie of bieslook. Maar je kunt ze ook lekker mengen.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Gouden wentelteefjes met kaneel
Heerlijke gouden wentelteefjes met kaneel, een klassiek ontbijt of dessert van oud brood.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
pannenkoekenmes
vork
Ontbijtborden
- Boter ½ eetlepel
- Ei 1 eetlepel
- Kaneel 1 mespunt
- Melk ½ deciliter
- Oud witbrood 2 sneetjes
- Suiker ½ eetlepel + extra om te bestrooien
Roer suiker, kaneel en ei los in een diep bord.
Voeg melk toe en roer goed.
Week de boterhammen snel in de vloeistof.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
Leg de wentelteefjes op ontbijtborden en bestrooi met suiker.
Serveertip:
Serveer met poedersuiker, fruit of stroop.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 10g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Kabeljauw met banaan en spek
Een verrassende visschotel met kabeljauw, banaan en knapperig spek, gegratineerd in een romige saus.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Servings: 2
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 2 bananen
- Bloem 2 eetlepels
- Boter 3 eetlepels
- Geraspte kaas 1 eetlepel
- 250 gram diepvrieskabeljauw
- Melk 1 ½ dl
- 50 gram ontbijtspek
- Sherry 1 eetlepel
- 1 grote ui
- Zout
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de bananen, halveer ze en bak ze bruin in boter.
Beboter een ovenschaal en verdeel klontjes boter over de bodem.
Snijd de kabeljauw in stukken en kook ze 5 minuten in water met zout.
Leg de bananen en vis in de schaal.
Bak het spek knapperig en haal het uit de pan.
Fruit de ui in hetzelfde vet en leg het spek en de ui op de vis.
Maak een saus van boter, bloem, melk en kaas en roer de sherry erdoor.
Schenk de saus over de vis en bak 15 minuten in de oven tot goudbruin.
Serveertip:
Serveer met rijst of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Gegratineerde uiensoep met oude kaas en roquefort
Rijke uiensoep gegratineerd met oude kaas en roquefort, een heerlijk voorgerecht voor een koude dag.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 dagen d
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 100 gram boter
- Bouillon 1-1 ½ liter
- Crème fraîche 1 dl
- Gembersiroop ½ dl
- 100 gram oude kaas
- Peper
- Port ½ dl
- 100 gram roquefort
- 1 stokbrood
- 400 gram uien
Snipper de uien.
Fruit de uien glazig in 50 gram boter.
Voeg bouillon, port en gembersiroop toe en kook 15 minuten.
Roer de crème fraîche erdoor.
Rooster het stokbrood in de oven op 200°C.
Rasp de oude kaas.
Bedek de bodem van de soepterrine met stokbrood en geraspte kaas.
Giet de uiensoep erover en leg er weer brood op.
Bestrooi met kaas, roquefort en peper.
Gratineer 10 minuten op 180°C en 5 minuten op 250°C.
Serveertip:
Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
Een rode Bourgogne of een zoete dessertwijn.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Andijvie met aardappel en spekjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 50 gram cashewnoten
- 1 paprika
- 50 gram boter
- 4 tartaartjes
- 125 gram spek magere / reepjes
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 800 gram andijvie panklare
- zout
- peper
Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing.
Hak de cashewnoten grof.
Snipper de paprika.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes rondom bruin en gaar.
In een droge wok de spekjes 1 minuut op een hoog vuur bakken.
Voeg de olie toe en verhit de olie.
Doe de parika bij de spekjes en roerbak 5 minuten.
Voeg de andijvie in gedeelten toe en roerbakken tot de andijvie geslonken is.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de tartaartjes uit de pan en hou ze warm.
Schenk 2 kopjes water bij het bakvet van de tartaartjes en roer de aanbaksels los.
Verdeel de aardappels, tartaartjes en jus over 4 borden.
Schep de andijvie ernaast en bestrooi met de cashewnoten.
Wijnadvies: León Marzot Tempranillo
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Slavonische lentesalade
Een frisse Slavonische salade met rode sla, lente-uitjes en een kruidige eiersaus.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- Droog witbroodkruim
- Ei voor eiersaus
- Groene kruiden fijngehakt
- Olie of boter
- Rode sla
- Lente-uitjes
Pluk de blaadjes van de rode sla, verwijder de nerven, was en droog ze.
Maak de sla aan met een eiersaus met groene kruiden.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Fruit de lente-uitjes en broodkruim in olie of boter.
Verdeel het mengsel over de salade.
Serveertip:
Gebruik ook kropsla, of half rode sla en half kropsla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Graševina.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Exotische Saffraanrijst met Kalfsvlees en Dadels
Geurige saffraanrijst met malse kalfsvleesreepjes, zoete dadels en geroosterde pijnboompitten, een exotische smaakexplosie.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Land van herkomst: Mediterraan Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 theelepel kaneel
- 150 gram rijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kalfschnitzels
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 300 ml vleesbouillon van tablet
- 4 dadels zonder pit, in stukjes
- 1 ui gesnipperd
- Peper
- Zout
Verhit 1 el olie in een pan, fruit ui, rijst en saffraan 2-3 minuten.
Voeg kaneel en dadels toe, schenk bouillon erbij en kook de rijst gaar.
Snijd het kalfsvlees in reepjes en kruid met zout, peper en kaneel.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees 3-4 minuten.
Voeg pijnboompitten toe en bak 2-3 minuten tot goudbruin.
Schep de saffraanrijst op borden en leg de kalfsvleesreepjes erop.
Serveertip:
- Serveer met een frisse salade van waterkers en sinaasappelpartjes.
Wijnadvies:
- Trio White Concha y Toro.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Romige kersenrijst met sherry
Romige rijst met zoete kersen en een vleugje sherry, perfect als dessert.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 100 ml cream sherry
- 1 liter melk
- 1 vanillestokje opengesneden
- 1 zakje amandelen 55 gram
- 1 potje kersen zonder pit 370 gram
- 125 gram slagroom
- 200 gram rijst
- 50 gram suiker
Breng in een pan de melk met de rijst, suiker en het vanillestokje aan de kook.
Roer goed door en kook de rijst op laag vuur in 12 minuten zachtjes gaar.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de sherry door de rijst.
Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer dit door de rijst.
Laat de vanillerijst afkoelen.
Giet de kersen af en schenk de rest van de sherry erover.
Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
Laat de amandelen afkoelen op een bord.
Klop in een grote kom de slagroom bijna stijf.
Schep de rijst en amandelen luchtig door de slagroom.
Verdeel de roomrijst over zes schaaltjes of doe het in een grote serveerschaal.
Schep de kersen erop.
Serveertip:
De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (gebruik 300 g).
Wijnadvies:
Conqueror Cream Sherry
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Mediterrane Rijstsalade met Mozzarella en Hazelnoten
Een kleurrijke en smaakvolle rijstsalade met mozzarella, geroosterde hazelnoten en een frisse basilicumdressing.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ciabatta Italiaans brood
- 1 komkommer
- 1 potje olijven 240 ml
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram vinaigrette basilico fles à 250 ml
- 2 bol mozzarella
- 2 paprika's
- 200 gram rijst
Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de komkommer in plakjes.
Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes.
Halveer de olijven.
Hak de hazelnoten grof en rooster 5 minuten in een droge koekenpan.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng alle ingrediënten met de dressing.
Serveer de salade met ciabatta.
Serveertip:
Serveer met geroosterd ciabatta.
Wijnadvies:
Rocca Bianca Soave.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102
Pittige Vispasta met Spek en Tomaat
Een pittige en smaakvolle pasta met vis, spek, tomatensaus en een vleugje bladselderij.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blik tomaat
- 1 bosje bladselderij of kervel/peterselie
- 1 Spaanse peper in reepjes
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels olie
- 4 plakjes ontbijtspek in dunne reepjes
- 400 gram spaghetti
- 400 gram visfilet schelvis, kabeljauw, tilapia, zalm
- Peper
- Zout
Bak het spek langzaam uit in eigen vet.
Bak de peper en knoflook enkele minuten mee.
Voeg de tomaten toe, maak fijn en warm goed door.
Kook de spaghetti gaar.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi met zout en peper.
Bak de vis 5 minuten gaar en bruin in hete olie.
Roer de bladselderij door de tomatensaus.
Schep de saus en vis voorzichtig door de spaghetti.
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 102