Krokante Macaroni Snacks
Dit krokante en smaakvolle gerecht van gefrituurde macaroni is perfect als bijgerecht of snack voor feestelijke gelegenheden.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
- 100 gr macaroni
- 6 eetlepels oude kaas geraspt
- 3 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Zout en peper
- Bloem
- 2 eieren losgeklopt
- Paneermeel
- Frituurolie
Kook de macaroni volgens de verpakking gaar.
Laat de macaroni uitlekken zonder af te spoelen.
Roer de geraspte oude kaas, crème fraîche, gehakte peterselie, zout en peper door de macaroni.
Laat het mengsel 30 minuten opstijven en vorm schijven door stevig aan te drukken.
Wentel de schijven door bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
Verhit de frituurolie tot 190 °C.
Frituur de schijven in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Wijnadvies
Serveer deze krokante macaroni snacks met een droge witte wijn zoals een Chardonnay.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
Perzikrol met IJs
Deze perzikrol met ijs is een luchtig en knapperig dessert, gevuld met een zoete perzik- en appelvulling, geserveerd met romig perzik-yoghurtijs.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 280kcal
Author: Auteur onbekend
- 30 gr pijnboompitten
- 150 gr amandelspijs
- 2 eetlepels perziklikeur
- 6 halve perziken uit blik uitgelekt en in kleine blokjes
- 200 gr appels geschild en in kleine blokjes
- Boter
- ½ theelepel kaneel
- 8 plakjes filodeeg 18 x 30 cm, ontdooid
- Poedersuiker
- ½ liter perzik-yoghurtijs bijv. Häagen-Dazs
- Slagroom
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
Verkruimel de amandelspijs en meng met de perziklikeur, stukjes perzik, appel en de geroosterde pijnboompitten.
Smelt de boter en meng met kaneel.
Spreid de plakjes filodeeg uit en bestrijk ze dun met de kaneelboter.
Verdeel het perzik-appelmengsel over het deeg en rol de plakjes op tot rollen, met de naad naar beneden.
Leg de rollen op een bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Snijd elke rol in 2 of 3 delen.
Verdeel de strudels over de bordjes en bestrooi met poedersuiker.
Schep 2 kleine bolletjes perzik-yoghurtijs naast elke strudel en garneer met een toefje slagroom.
Maak dit taartje ook eens met peer en/of alleen appel.
Wijnadvies
Serveer met een glaasje perziklikeur of appelcider voor een extra fruitige beleving.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 13g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
German-style Gehaktbrood Burger
Deze German-style gehaktbrood burger combineert sappig gehaktbrood met een romige mosterddressing, verse tomaat en knapperige sla, geserveerd op een sesambroodje voor een stevige maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 4 verse sesambolletjes
- 4 plakjes gehaktbrood ongeveer 1 cm dik
- 2 tomaten in plakjes gesneden
- IJsbergsla of krulsla
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zure room
- 2 theelepels mosterd
- Zout en peper naar smaak
- Olie en boter voor het bakken
Verhit een koekenpan met een beetje olie en een klontje boter.
Bak de plakjes gehaktbrood aan beide kanten goudbruin.
Meng ondertussen de mayonaise, zure room en mosterd, en breng op smaak met zout en peper.
Leg wat sla op de onderkant van de sesambroodjes en voeg een beetje van de dressing toe.
Verdeel de plakjes tomaat over de broodjes.
Leg het gehaktbrood op de tomaten en lepel er wat van de dressing overheen.
Plaats de bovenkant van het broodje erop en serveer direct.
Wijnadvies
Serveer deze burger met een volle Duitse pils of een frisse witte wijn zoals een Riesling voor een perfecte balans van smaken.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
Casselerribrolletjes met Groenten en Ham-Kaassaus
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend
- 3 stengels bleekselderij
- 300 gram winterwortel
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 12 plakjes casselerrib ongeveer 200 gram
- 1 doosje MAGGI Ham-Kaas Saus
- 50 gram Parmezaanse kaas
Snijd de bleekselderij, winterwortel en bosuitjes in stukken van 5 cm en vervolgens in dunne reepjes.
Verhit de margarine in een koekenpan en roerbak de groenten in 2-3 minuten beetgaar.
Spreid de plakjes casselerrib uit en verdeel de groenten erover.
Rol de plakjes op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Bereid de MAGGI Ham-Kaas Saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk de saus over de rolletjes.
Strooi de Parmezaanse kaas erover en laat de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C in 20 minuten goudbruin kleuren.
Serveer deze heerlijke casselerribrolletjes met gekookte aardappelen, rijst of pasta.
Smakelijk eten!
Wijnadvies:
Deze casselerribrolletjes gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 25g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
Romige Champignon Carbonara
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 540kcal
Author: Auteur onbekend
- 300 g dun gesneden spekblokjes
- 250 g champignons zeer fijn gesneden
- 1 liter halfvolle melk
- 500 ml room
- 100 g Grana Padano kaas geraspt
- 1 bakje ricola sla
- Peper
- Zout
- Verse nootmuskaat
- Witte saus op basis van maïzena
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g pasta naar keuze
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de spekblokjes en fijngehakte champignons toe.
Bak ze tot ze goudbruin zijn en het spek knapperig is, roer regelmatig om.
Voeg de melk en room toe aan de pan.
Breng op smaak met peper, zout en verse nootmuskaat.
Laat de saus sudderen tot hij iets is ingedikt, roer regelmatig.
Voeg 2/3 van de geraspte Grana Padano kaas toe aan de saus en roer tot de kaas volledig gesmolten is.
Verdik de saus indien nodig met witte saus op basis van maïzena.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
Meng goed.
Serveer de romige champignon carbonara direct, gegarneerd met een handvol verse ricola sla en bestrooid met de resterende geraspte Grana Padano kaas.
Wijnadvies:
Deze romige champignon carbonara vraagt om een volle, romige witte wijn zoals een Chardonnay of een Vermentino. De rijke smaken van de saus worden perfect gecompenseerd door de zachtheid van de wijn.
Calories: 540kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 22g | Vet: 46g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
Mediterrane Tonijnpasta
Een heerlijke Capriaanse farfalle met tonijn en ansjovis, perfect voor liefhebbers van mediterrane smaken. Licht en vol van smaak, ideaal voor een zomerse maaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Auteur onbekend
- 250 g farfalle of andere pasta naar keuze
- 5 ontvelde tomaten in blokjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 250 g tonijn uit blik uitgelekt
- 60 g ansjovisfilets afgespoeld en fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui tot deze zacht is.
Voeg de blokjes tomaat toe en laat ze 10 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
Voeg de fijngehakte ansjovis toe aan de saus, gevolgd door de tonijn en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de farfalle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water en een snufje zout.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus in de koekenpan.
Meng alles goed.
Serveer de pasta op warme borden en garneer met kappertjes.
- Spoel de ansjovis goed af en dep ze droog om overtollig zout te verminderen.
- Je kunt het gerecht aanpassen door meer groenten toe te voegen of de kruiding naar wens aan te passen.
Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij de ziltige en hartige smaken van dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 20g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
Knapperige Calamares Fritos
Heerlijke knapperige calamares fritos, perfect als hapje of onderdeel van een tapasmaaltijd.
Voorbereidingstijd8 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 inktvistubes schoongemaakt
- Bloem
- Zout
- Olijfolie
Snijd de inktvistubes in ringen van ongeveer 1 cm breed.
Bestrooi de inktvisringen met een snufje zout en haal ze door de bloem zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de inktvisringen in de hete olijfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn, dit duurt ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.
Laat de gebakken calamares uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Serveer de calamares fritos direct, eventueel met een partje citroen en een dipsaus naar keuze.
Serveertip:
Serveer de calamares fritos als een heerlijk knapperig hapje, perfect voor bij de borrel of als onderdeel van een tapasfeestje.
Wijnadvies:
Calamares fritos gaan uitstekend samen met een frisse witte wijn zoals een Spaanse Albariño of een Verdejo. Hun levendige smaken en verfrissende zuurgraad vormen een perfecte aanvulling op de zeevruchten.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
Korean-style Sla Wraps met Pittige Rundvleesreepjes
Een smaakvol en verfrissend gerecht dat de verschillende texturen van knapperige sla, sappig vlees en zachte rijst combineert.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
marineren3 uur uur
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 600 g entrecôte in dunne reepjes gesneden
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels mirin
- 3 eetlepels soja-olie
- Blaadjes sla van kropsla
Voor de saus:
- 5 eetlepels sojasaus bijvoorbeeld Kikkoman
- 1½ eetlepel suiker
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels lente-ui in dunne ringen
- ½ eetlepel geroosterd sesamzaad
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels sesamolie
Marineer het vlees met suiker en mirin, laat het ± 30 minuten marineren.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Meng de saus met het gemarineerde vlees en laat opnieuw 3 uur marineren.
Verhit 1 eetlepel soja-olie in een koekenpan en bak 1/3 van het vlees met saus in 5-10 minuten goudbruin en gaar, houd het warm.
Bak de rest van het vlees op dezelfde manier (bak niet te veel vlees tegelijk, anders komt er te veel vocht vrij).
Serveer het gerecht met witte rijst en serveer de sla-blaadjes apart.
Dit gerecht wordt traditioneel gegeten door een blaadje sla te vullen met rijst en het gebakken rundvleesmengsel.
Serveertip:
Neem een blaadje sla, schep er wat rijst en gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn gaan goed samen met de pittige en hartige smaken van het rundvlees en de saus.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
Romige Bucatini met Paprika en Mozzarella
Dit gerecht uit Italië biedt een heerlijke combinatie van bucatini, sappige paprika en courgette, en romige mozzarella. De kruiden en kappertjes voegen extra smaak toe, terwijl verse basilicum zorgt voor een verfrissend element. Een eenvoudig en smaakvol hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 350 g bucatini dikke holle spaghetti
- 350 g reepjes paprika
- 200 g courgette in reepjes gesneden
- 150 g mozzarella in blokjes gesneden
- 30 g gesnipperde ui
- Gedroogde oregano
- Kappertjes
- Verse peterselie gehakt
- Verse basilicumblaadjes
- Olijfolie
- Zout
- Gemalen zwarte peper
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook.
Voeg de bucatini toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
Terwijl de pasta kookt, verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de reepjes paprika en courgette toe aan de pan.
Strooi er wat gedroogde oregano overheen en voeg ook de gehakte kappertjes en verse peterselie toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak de groenten gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
Giet de al dente gekookte bucatini af en voeg toe aan de pan met de groenten.
Meng goed zodat de pasta bedekt is met de groenten en kruiden.
Verdeel de romige mozzarellablokjes over de pasta en garneer met verse basilicumblaadjes en gemalen zwarte peper.
Serveer direct en geniet van deze smaakvolle bucatini met paprika en mozzarella.
Wijnadvies:
Deze romige pasta gaat goed samen met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Barbera. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de paprika en basilicum aan, terwijl de zachte tannines de romige mozzarella complementeren.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18
Italiaanse Bruschetta met Witte Bonen
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend
- 300 g romanesco
- Zout
- 1 kopje radicchio
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g spekjes
- 300 g witte bonen uit blik
- ½ bosje basilicum
- Peper
- 1 eetlepel vruchtenazijn
- 1 ciabatta
- 3 eetlepels knoflookolie
Maak de romanesco schoon en verdeel hem in roosjes.
Blancheer de romanesco ca.
3 minuten in kokend water met een beetje zout.
Was de radicchio en scheur de blaadjes in stukjes.
Laat de romanesco uitlekken en schep de roosjes om met de radicchio en de olijfolie.
Bak de spekjes uit in een koekenpan.
Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Was het basilicum, dep het droog en snijd het in reepjes.
Voeg de bonen en het basilicum toe aan de spekjes.
Schep de radicchio en de romanesco door het bonenmengsel.
Verwarm het gerecht 2 minuten door en breng het op smaak met peper en azijn.
Snijd het brood en bestrijk de sneden met knoflookolie.
Rooster het brood in een koekenpan.
Serveer het geroosterde brood bij de salade.
Wijnadvies:
Deze bruschetta met witte bonen past goed bij een lichte Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti Classico of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn complementeren de smaken van de salade en het geroosterde brood.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 18