Revueltos met Rettichsalade
Een heerlijk Spaans roerei met snijbiet, gecombineerd met een frisse rettichsalade. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en perfect als lunch of voorgerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd18 minuten min
Land van herkomst: Spanje Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- ½ citroen
- , sap 2 baby rettich,
- geschild 2 el olijfolie
- 3-4 el extra virgin olijfolie
- 4 sneden geroosterd bruin brood zonder korst
- 4 teentjes knoflook
- fijngesneden 6 eieren
- 250 g Indiaas mosterdblad
- 500 g warmoes snijbiet
- Kleine handvol platte peterselie
- Een paar radijsjes
- 1 paar baby raapjes geschild
- Olijfolie voor de pan
- Zout en versgemalen peper
Breng een pan met gezouten water aan de kook.
Snijd het blad van de snijbiet los van de stelen.
Snijd de stelen in stukken van 1 cm.
Blancheer de bladeren 2 minuten en koel af in ijswater.
Kook de stelen beetgaar in hetzelfde water en koel ze af in ijswater.
Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de knoflook goudkleurig.
Voeg de snijbietstelen toe, breng op smaak met zout en peper en roerbak 5 minuten.
Snijd de bladeren grof en voeg ze toe aan de pan.
Bak nog 2 minuten op laag vuur.
Klop de eieren los en voeg ze toe aan de snijbiet.
Roer constant tot het ei voldoende is gestold.
Snijd de rettich, radijsjes en raapjes met een mandoline.
Doe de groenten 10 minuten in ijswater en laat goed uitlekken.
Meng de groenten met de mosterdbladeren in een kom.
Maak een dressing van citroensap, zout en extra virgin olijfolie en meng met de salade.
Wrijf het geroosterde brood in met een doorgesneden knoflookteen.
Serveer de toast met het roerei en de salade ernaast.
Serveertip:
Serveer met een frisse witte wijn en extra olijfolie om naar smaak toe te voegen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Verdejo of Albariño past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 14g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Pittige Italiaanse Spaghetti
Een heerlijk pittige Italiaanse spaghetti met knoflook, chili en verse bieslook. Simpel, snel en boordevol smaak!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 1
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 110 g snijbietblad of spinazie in fijne reepjes
- 200 g cherry tomaten uit blik
- 110 g spaghetti gekookt volgens de instructies
- Verse bieslook gesneden
Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur.
Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 3 minuten.
Voeg het snijbietblad toe en roerbak 2 minuten.
Voeg de cherry tomaten toe en kook 4-5 minuten tot ze openbarsten.
Meng de saus met de gekookte spaghetti.
Serveer in een kom en garneer met verse bieslook.
Serveertip:
Lekker met een frisse salade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Combineer met een glas Italiaanse Chianti of een frisse witte wijn.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Kool in Bladerdeeg
Knapperig bladerdeeg gevuld met zachte kool, ui en gehakte eieren voor een verrassend hartig gerecht.
Servings: 6
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 witte kool of klein hart van groene kool
- 4 eieren
- 1 ui
- 500 g bladerdeeg
- 60 g boter
- 1 el olie
- 1 kruidnagel
- Peper
- Zout
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Kook de eieren 10 minuten en hak ze fijn.
Snijd de kool in dunne reepjes en hak de ui fijn.
Verhit boter en olie en fruit de ui en kool 20-25 minuten.
Breng op smaak met peper en zout en meng de gehakte eieren erdoor.
Rol het bladerdeeg uit tot twee rechthoeken.
Verdeel de koolvulling over één plak, laat 1 cm van de randen vrij.
Bedek met de tweede plak bladerdeeg en druk de randen stevig aan.
Prik gaatjes in de bovenkant en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer lauw.
Serveertip:
Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of droge witte wijn past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Gevulde Komkommers met Tonijn
Frisse gevulde komkommers met tonijn, tomaat en ei, perfect als zomers voorgerecht.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote komkommer
- 1 el olie
- 1 ui
- 500 g tomaten
- 1 tl suiker
- Basilicum
- 1 blik tonijn
- 2 hardgekookte eieren
- 1 citroen
- Peper
- Zout
Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
Bestrooi de binnenkant met zout en laat uitlekken.
Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg geschilde, ontpitte tomaten, suiker, peper, zout en basilicum toe.
Laat sudderen tot een dikke saus ontstaat en laat afkoelen.
Plet de tonijn en eieren en meng met de afgekoelde tomatensaus.
Dep de komkommer droog en vul met het mengsel.
Serveer koud met sla.
Serveertip:
Lekker met geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past hier goed bij.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 18g | Vet: 9g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus
Smeuïge kalfsballetjes, zacht gegaard en geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g kalfsgehakt
- 150 g oud brood
- 250 ml warme bouillon
- 3 eierdooiers
- 2 el gehakte ui
- 40 g boter
- 1 el gehakte peterselie
- 50 g bloem
- Peper
- Zout
Week het brood in de bouillon en knijp uit.
Fruit de ui in boter en meng met het gehakt, het brood, eierdooiers, peterselie, peper en zout.
Vorm balletjes en rol ze door de bloem.
Breng water aan de kook, voeg zout toe en pocheer de balletjes tot ze boven komen drijven.
Laat nog 2 minuten garen en haal ze eruit.
Serveer met tomatensaus en pasta of groenten.
Serveertip:
Lekker met tagliatelle en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 38g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Kalfsschnitzels met Ham en Witte Wijn
Sappige kalfsschnitzels gevuld met ham en tijm, zacht gegaard in een wittewijnsaus.
Bereidingstijd50 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Klop de kalfsschnitzels plat en leg op elke schnitzel een plakje ham en een takje tijm.
Rol ze op en zet vast met een tandenstoker.
Verhit de olie en bak de rolletjes goudbruin.
Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten, tomatenblokjes en geplette knoflook in het braadvet.
Voeg de wijn toe en leg de kalfsrolletjes terug in de pan.
Laat 40 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Serveer met rijst of pasta.
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een witte wijn zoals Marsala past goed bij dit gerecht.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 45g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Kalfslapjes op z'n Milanees
Knapperig gepaneerde kalfslapjes met een krokante kaaslaag, geserveerd met pasta en geraspte kaas.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 6 kalfslapjes 125 g per stuk
- 2 eieren
- 50 g bloem
- 100 g paneermeel
- 50 g geraspte kaas
- 1 citroen
- 60 g boter
- 1 el olie
- Peper
- Zout
Snijd kleine inkepingen aan de randen van de kalfslapjes om kromtrekken te voorkomen.
Bestrooi met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, losgeklopte eieren en paneermeel gemengd met geraspte kaas.
Druk het paneermeel goed aan en laat kort rusten zodat de paneerlaag steviger wordt.
Verhit boter en olie in een koekenpan en bak de kalfslapjes goudbruin aan beide zijden.
Serveer met pasta in boter en een schaaltje geraspte kaas.
Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade en citroenpartjes.
Wijnadvies:
Een rode Italiaanse wijn zoals Chianti of Ruffino past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 40g | Vet: 22g | Zout: 1.1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Hersenen met Tomatenpuree
Een klassiek Frans voorgerecht met zacht gegaarde kalfshersenen in een kruidige tomatensaus.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 3 kalfshersenen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1,5 liter court-bouillon
- 2 el olie
- 1 grote ui
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 tl marjolein
- 1 el gehakte peterselie
- 2 el kappertjes
- Peper
- Zout
Bereid de hersenen zoals aangegeven bij ‘Hersenen à la Tartare’ en houd ze warm in court-bouillon.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in olie tot glazig.
Voeg de gepelde en ontpitte tomaten, marjolein, peper en zout toe en laat inkoken tot een dikke saus.
Voeg de kappertjes toe en roer goed door.
Giet de saus over de warme hersenen en bestrooi met peterselie.
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 24g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Hamburgers met Gefruite Uien
Sappige hamburgers van gekruid rundvlees, geserveerd met goudbruine gefruite uien, ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar
- 700 g rundergehakt
- 100 g broodkruim of paneermeel
- 100 ml bouillon
- 1 el fijngesnipperde ui
- 1 el gehakte peterselie
- 60 g boter
- 4 el olie
- 3 uien
- Peper
- Zout
Week het broodkruim in de bouillon en meng met het gehakt, ui, peterselie, peper en zout.
Vorm platte hamburgers en bak ze in boter en olie tot goudbruin en gaar.
Snijd de uien in ringen en fruit ze in de resterende boter tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Serveer de hamburgers met de gefruite uien erop.
Serveertip:
Lekker met knapperige frietjes of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of een fris biertje past goed bij dit gerecht.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 28g | Zout: 1.1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2
Gebakken Visfilets met Tartaarsaus
Krokant gepaneerde visfilets met een zelfgemaakte tartaarsaus, perfect met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg visfilets
- 2 eieren
- 1 bord bloem
- 1 bord paneermeel
- Peper
- Zout
- Olie of boter om te bakken
Voor de tartaarsaus:
- 1 grote kom mayonaise
- 2 sjalotten
- 2-3 augurken
- 1 scheut Worcestershire-saus
- Peterselie
- Bieslook
- Peper
Klop de eieren los in een diep bord met een snufje peper en zout.
Leg drie borden klaar: één met bloem, één met het geklutste ei en één met paneermeel.
Haal de visfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
Druk licht aan zodat de paneerlaag goed blijft zitten.
Zet de gepaneerde filets 30 minuten in de koelkast zodat de paneerlaag steviger wordt.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets goudbruin en krokant.
Voor de tartaarsaus: hak de sjalotten, augurken, peterselie en bieslook fijn en meng ze door de mayonaise.
Voeg Worcestershire-saus en peper toe naar smaak.
Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en bijgerecht naar keuze.
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Muscadet past goed bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 2