Sannie’s Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

naar een recept van Sandra Kemna
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 8 eieren hard gekookt en in de lengte doormidden gesneden
  • 1 pak gezeefde tomaat 500 ml
  • 1 pot geroosterde gele paprika zonder olie, uitgelekt en gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geplet en fijngehakt
  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
  • ½ eetlepel Garam Masala kruiden Jonnie Boer
  • ½ eetlepel sambal badjak
  • ½ eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 150 ml Alpro Cuisine Soja light of gewone kookroom
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels limoensap
  • Zwarte peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels Becel light

Instructies

Voorbereiding:

  • Verhit de Becel light in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de gesnipperde ui, rode peper en knoflook tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.

Bereiding van de saus:

  • Voeg de blokjes tomaat en gesneden geroosterde gele paprika toe aan de pan.
  • Roerbak dit mengsel ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam Masala kruiden, sambal badjak, verkruimelde maggiblokjes, balsamicoazijn en limoensap toe.
  • Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Afwerking van de saus:

  • Voeg de Alpro Cuisine Soja toe aan de saus en roer alles goed door.
  • Proef de saus en breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout naar smaak.

Toevoegen van de eieren:

  • Leg de gehalveerde eieren met het eigeel naar boven in de saus.
  • Laat ze ongeveer 2 minuten doorwarmen zodat ze de smaak van de saus opnemen.

Notities

  • Serveer de eieren in pittige paprika-tomatensaus met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui.
  • Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Pasta met bacon en doperwten

Pasta met bacon en doperwten

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta, Varkensvlees
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gr tagliatelle verse
  • 225 gr doperwtjes diepvries
  • 4 plakken bakbacon 175 g
  • 1 rode peper
  • 150 g Père Joseph abdijkaas

Instructies

  • In pan met ruim kokend water tagliatelle en doperwten in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen bacon in repen snijden.
  • In koekenpan bacon in ca. 2 minuten knapperig bakken.
  • Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Aan bacon toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Kaas in blokjes snijden.
  • Pasta en doperwten afgieten.
  • Bacon, peper en kaas erdoor scheppen en geheel nog ca. 1 minuut doorwarmen. Verdelen over de borden.

Noordzeekabeljauw met mosselen

Noordzeekabeljauw met mosselen

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Lunch, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 4 takjes selderij
  • 4 takjes peterselie
  • 2 tomaten
  • 1 kilo mosselen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 kabeljauwhaasjes ` ca. 150 g
  • zout
  • 20 g boter
  • 5 peperkorrels
  • 2 dl witte wijn
  • 1 envelopje saffraan
  • 3 eetlepels pernod
  • peper versgemalen

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Sjalotjes, ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden.
  • Stelen van selderij en peterselie breken (bewaren) en blaadjes fijnhakken.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Mosselen onder stromend water schoonboenen.
  • Mosselen die niet dichtgaan na tik op aanrecht en kapotte mosselen verwijderen.
  • In koekenpan olijfolie verhitten.
  • Sjalotjes zachtjes glazig fruiten.
  • Kabeljauw bestrooien met zout en peper en tussen sjalot leggen.
  • Kabeljauw op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Stukken kabeljauw in ovenschaal leggen, sjalot erop scheppen en in oven vis in 10-15 minuten gaar laten worden.
  • Intussen in grote pan boter verhitten en ui en prei zachtjes glazig fruiten.
  • Mosselen erop leggen en knoflook, peperkorrels en selderij- en peterseliestelen ertussen verdelen.
  • Wijn erover schenken.
  • Mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan.
  • Mosselen uit schelp nemen.
  • Theedoek vochtig maken en in zeef leggen.
  • Mosselvocht opvangen in andere pan.
  • Toevoegen: saffraan, fijngehakte selderij en peterselie en blokjes tomaat.
  • Mosselen erdoor scheppen en verwarmen.
  • Op smaak brengen met pernod.
  • Mosselen met mosselvocht op vier borden scheppen.
  • Kabeljauw met sjalotjes in midden erop leggen.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 5g | Vet: 33g

Miniquiches met shii-take

Miniquiches met shii-take

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6 personen
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 300 g shii-takes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12½ g bieslook verse
  • 25 g pijnboompitten
  • zout
  • peper versgemalen
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • boter om in te vetten
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten, shiitakes en knoflook ca.2min al omscheppend bakken.
  • Pan van vuur nemen.
  • Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.
  • Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden.
  • Overhangend deeg langs rand afsnijden.
  • Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen.
  • Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.
  • Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
  • Quiches uit oven nemen en warm serveren.

Nutrition

Calories: 255kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 9g | Vet: 17g

Limoenaardbeien met amandelroom

Limoenaardbeien met amandelroom

Allerhande 2002
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 215kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 1 bekertje slankroom 200 ml
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 limoen
  • 250 g aardbeien

Instructies

  • In droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • In keukenmachine rest van amandelschaafsel tot poeder malen.
  • In kleine pan met dikke bodem slankroom met gemalen amandelschaafsel en suiker al roerend langzaam verwarmen.
  • Amandelroom ca. 5 minuten tegen de kook aan houden tot room goed van dikte is, regelmatig roeren.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Limoen schoonboenen en schil raspen.
  • ½ limoen uitpersen.
  • Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien halveren.
  • In kom aardbeien omscheppen met limoensap en -rasp.
  • Over de schaaltjes verdelen.
  • Room op aardbeien scheppen.
  • Amandelschaafsel erover strooien.

Nutrition

Calories: 215kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 4g | Vet: 19g

Lamsrack met tuinerwtjespuree

Lamsrack met tuinerwtjespuree

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 6 personen
Calories: 265kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels kruimig
  • zout
  • ½ pak tuinerwten (à 450 g diepvries
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 schaaltje lamsracks met 6 karbonaadjes
  • peper versgemalen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes munt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Aardappels schillen, halveren, wassen en in pan met water en zout 10minuten koken.
  • Tuinerwtjes aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken, tot aardappels en erwtjes gaar zijn.
  • Intussen in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken.
  • Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven ca. 8 minuten van binnen rosé bakken.
  • Halverwege baktijd omdraaien.
  • Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 minuten laten rusten.
  • Aardappels en tuinerwtjes afgieten, rest van olie toevoegen en geheel met pureestamper grof pureren.
  • Knoflook pellen en boven erwtjespuree uitpersen.
  • Munt in reepjes snijden, door puree mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • Lamsracks langs botjes in 6 'karbonaadjes' snijden.
  • Met twee lepels of ijsbolletjestang 6 mooie bolletjes van puree maken.
  • In midden van zes borden bolletje puree leggen, stukje lamsvlees ertegenaan leggen en als garnering wat peper over bord strooien.

Nutrition

Calories: 265kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 17g | Vet: 14g

Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten tijmsaus

Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten tijmsaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Servings: 4 personen
Calories: 445kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gr sjalotjes
  • 7,5 gr tijm verse
  • 1 sinaasappel
  • 50 g boter
  • 4 eetlepels whisky slijter
  • ½ pot marmelade met whisky
  • 4 hazenrugfilets a ca. 250 g
  • 4 plakken Jambon d'Ardenne ham

Instructies

  • Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
  • In pan 25 g boter verhitten ensjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken.
  • Helft van whisky erover schenken en ca. 2minuten laten sudderen.
  • Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen.
  • Sjalotjes in ca. 10minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen.
  • Marmelade erdoor scheppen.
  • Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terug klappen dat filets overal even dik zijn.
  • Rond elke filet plakje ham wikkelen.
  • Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
  • Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Filets in ca. 2 minuten bruinbakken.
  • Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
  • Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen.
  • Sjalottensaus erdoor roeren en even mee warmen.
  • Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen.
  • Sjalottenmarmelade in midden scheppen.

Notities

Serveren met knolselderijpuree.
 

Nutrition

Calories: 445kcal | koolhydraten: 31g | Protein: 37g | Vet: 17g

Gegrilde Kalkoenspiesjes met Verse Nectarinecompote

Gegrilde Kalkoenspiesjes met Verse Nectarinecompote

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 el Zaanse mosterd
  • 2 tl honing
  • 4 el sinaasappelsap
  • 6 el olijfolie
  • 500 g kalkoenfilet à la minute 8 lapjes
  • 4 nectarines
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • ½ zakje verse munt 15 g, blaadjes fijngeknipt
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • In een kom klop je de mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olijfolie tot een marinade.
  • Snijd de kalkoenfilets in de lengte doormidden en leg ze in een kom.
  • Schep de helft van de marinade door de kalkoenfilets.
  • Laat dit minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.
  • Schil de nectarines en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan en fruit hierin de fijngesnipperde sjalot ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de nectarineblokjes en de resterende marinade toe aan de pan.
  • Bak al omscheppend nog 1 minuut mee.
  • Breng de compote op smaak met zout en peper.
  • Knip de blaadjes munt fijn en meng deze door de nectarinecompote.
  • Schep de compote over in een schaal.
  • Week de satéstokjes in koud water.
  • Rijg de gemarineerde kalkoenfilets aan de stokjes en bestrooi ze met versgemalen peper.
  • Verhit een grillpan of barbecue tot medium-hoog vuur en rooster de kalkoenspiesjes in ongeveer 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Serveer de gegrilde kalkoenspiesjes met de lauwwarme nectarinecompote en eventueel wat witte rijst.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Gris past goed bij de smaken van de kalkoen en de nectarinecompote.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 0.9g | Sugar: 13g

Krokante Vegetarische Loempia’s met Zoete Chilisaus

Krokante Vegetarische Loempia’s met Zoete Chilisaus

Heerlijke knapperige loempia’s met kool, taugé en vegetarisch gehakt, geserveerd met zoete chilisaus. Perfect als snack of voorgerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 cm verse gember
  • 1 pakje Alpro® Soya Fijngehakt
  • 1 pakje diepvries loempiadeeg
  • 1 spitskool of Chinese kool
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 30 g hazelnoten
  • 250 g taugé
  • ½ verse chilipeper
  • Maïzena
  • Verse koriander naar smaak
  • Zoete chilisaus

Instructies

  • Snijd de bosuitjes, knoflook, chilipeper en gember fijn.
  • Fruit dit mengsel 5 minuten in een beetje olie tot het glazig is.
  • Snijd de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Alpro® Soya Fijngehakt en de spitskool toe aan de pan en bak nog 5 minuten mee tot de kool zacht wordt.
  • Kneus de hazelnoten en voeg ze samen met taugé en koriander toe.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempiadeeg met het koolmengsel.
  • Rol de loempia’s op en plak dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm met zoete chilisaus.

Notities

Serveertip:
Serveer met extra koriander en partjes limoen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Combineer met een koele glas rosé of een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 360kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 13g | Vet: 21g | Zout: 1g | Sugar: 4g

Omelette soufflé

Omelette soufflé

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 2
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Koekenpan , met anti-aanbak laag doorsnede 26 cm

Ingrediënten

  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eieren
  • zout
  • peper

Instructies

  • Boven 2 kommen eieren splitsen.
  • Eierdooiers met slagroom, zout en peper kloppen tot mengsel licht van kleur en dik is.
  • Eiwitten met mespunt zout stijf slaan.
  • 2 eetlepels eiwitschuim luchtig door eierdooiers scheppen.
  • Dit mengsel op eiwitten laten glijden en voorzichtig door elkaar spatelen.
  • In pan boter zachtjes verhitten.
  • Zodra boter schuimt omeletmassa toevoegen en 15 seconden met vork omscheppen.
  • Omelet voorzichtig omscheppend luchtig bakken tot onderkant gestold is.
  • Omelet dubbelklappen en direct serveren.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 0g | Protein: 14g | Vet: 25g