Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep
Een heerlijke tomaten-basilicumsoep met knapperige knoflookbroodjes. De perfecte combinatie voor een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 bruine pistoletjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 4 tomaten
- 1 zakje tomatensoep 55 g
- 1 zakje basilicum 15 g
- 750 ml water
Halveer de bruine pistoletjes.
Pel de knoflook en pers deze uit boven de olijfolie.
Bestrijk de snijvlakken van de pistoletjes met de knoflookolie.
Breng 750 ml water aan de kook in een soeppan.
Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze kort in kokend water.
Verwijder de schil en snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje tomatensoep toe aan het kokende water.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verwarm de grill of oven voor op hoge temperatuur.
Snijd de basilicum fijn.
Grill de pistoletjes gedurende 1 minuut tot ze knapperig zijn.
Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de fijngesneden basilicum.
Serveer met de geroosterde knoflookbroodjes.
Serveertip:
Bestrooi de knoflookbroodjes met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past perfect bij de frisse tomaten-basilicumsoep en de hartige knoflookbroodjes.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Knapperige Stokbroodjes met Tartaar, Ei en Frisse Groenten
Een heerlijk knapperig stokbrood belegd met tartaar, ei en een frisse mix van sla en wortelrauwkost. Perfect voor een lichte lunch of een zomerse picknick!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eieren
- 1 bruin stokbrood
- 2 bakjes verse tartaar met uitjes à 150 g
- 4 el halvanaise
- ½ zak kropsla 100 g
- 1 bakje wortelrauwkost 150 g
Kook de eieren 8 minuten hard.
Spoel ze af onder koud water, pel en snijd ze in plakjes.
Halveer het stokbrood in de lengte.
Besmeer de ene helft met halvanaise en de andere helft met tartaar.
Beleg het brood met sla, uitjes (uit de tartaar), wortelrauwkost en plakjes ei.
Klap het stokbrood dicht en snijd het in 4 stukken.
Serveer direct als lunch of picknickgerecht.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of voeg extra plakjes komkommer toe voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij de frisse groenten en tartaar.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 28g | Vet: 14g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Mediterrane Rivierkreeftspiesjes met Romige Knoflookdip
Heerlijke mediterrane rivierkreeftspiesjes met olijven en paprika, geserveerd met een romige knoflookdip en knapperige broodpuntjes.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Mediterraan Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 paprika
- 2 shoarmabroodjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 4 takjes peterselie
- 16 rivierkreeftjes bakje à 100 g
- 24 olijven pot à 290 g
- Snufje peper
- Snufje zout
Hak de peterselie fijn.
Meng de mayonaise, yoghurt en peterselie in een kom.
Pers de knoflook boven de mayonaise uit en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de paprika schoon en snijd deze in 16 ruitjes.
Rijg op een satéprikker in deze volgorde: olijf, paprika, rivierkreeft, olijf, rivierkreeft, paprika, en olijf.
Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster tot ze knapperig zijn.
Snijd de broodjes in puntjes.
Serveer de spiesjes met de broodpuntjes en de knoflookdip.
Serveertip:
Garneer met extra fijngehakte peterselie en een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte Spaanse Verdejo past perfect bij de frisse smaken van olijven en rivierkreeftjes.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Romige Tomatenpasta met Krokante Parmaham
Een heerlijke romige tomatenpasta met de volle smaak van Boursin en knapperige parmaham. Snel en eenvoudig, perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g penne rigate pasta
- 250 g parmaham
- 250 g tomaten
- 245 g Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
- 2 uien
- 2 el olijfolie
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een droge koekenpan en bak de parmaham in 3 minuten knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel de ham.
Pel en snipper de uien.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien glazig.
Halveer de tomaten en voeg ze toe aan de pan.
Roer de Boursin Cuisine erdoor en laat 2 minuten zachtjes verwarmen.
Meng de gekookte pasta met de saus en schep goed om.
Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi met de krokante parmaham.
Serveertip:
Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een volle Italiaanse Chardonnay past perfect bij de romige saus en de zoute parmaham.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Krokante Aardappelschijfjes met Geroerbakte Spinazie en Pijnboompitten
Een smaakvol vegetarisch gerecht met knapperige aardappelschijfjes, geroerbakte spinazie en geroosterde pijnboompitten, geserveerd met sappige vegetarische hamburgers.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 540kcal
Author: Cor Klaar
- 700 g aardappelschijfjes
- 3 zakken spinazie à 300 g
- 2 schaaltjes vegetarische hamburgers à 150 g
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 6 tomaten op olie fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- ½ citroen schil geraspt en sap geperst
- 8 el olie
- Snufje zout
- Snufje peper
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en voeg de spinazie in porties toe.
Laat al omscheppend slinken.
Bak de vegetarische hamburgers in de resterende olie goudbruin volgens de gebruiksaanwijzing.
Pers de knoflook boven de spinazie uit, voeg het citroensap en de rasp toe en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de spinazie met geroosterde pijnboompitten.
Verdeel de hamburgers over vier borden en schep er fijngehakte tomaten op.
Serveer de geroerbakte spinazie en aardappelschijfjes ernaast.
Bestrooi de aardappelschijfjes met zout en peper.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een scheutje extra vierge olijfolie voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Calories: 540kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.6g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Romige Funpasta met Ham en Erwten
Een smeuïge pastaschotel met ham, tuinerwten en oude kaas, afgemaakt met een romige saus van crème fraîche. Heerlijk en eenvoudig te maken!
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 590kcal
Author: Cor Klaar
- 350 g pasta
- 200 g hamreepjes
- 450 g tuinerwten diepvries
- 125 ml crème fraîche
- 50 g oude kaas geraspt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- Snufje zout
- Snufje peper
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes.
Kook de tuinerwten in een aparte pan gedurende 5 minuten.
Voeg de crème fraîche toe aan de gefruite ui en verwarm het geheel mee.
Schep de hamreepjes erdoor en laat goed doorwarmen.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gekookte pasta over vier borden en schep de saus met tuinerwten eroverheen.
Bestrooi het gerecht met geraspte oude kaas.
Serveertip:
Voeg verse basilicum of een beetje citroenrasp toe voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past perfect bij dit romige pastagerecht.
Calories: 590kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 27g | Vet: 24g | Zout: 2.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Kruidige Groenteburgers met Pittige Peperspinazie
Een heerlijk vegetarisch gerecht met kruidige groenteburgers, pittige peperspinazie en gekookte aardappels. Lekker licht en voedzaam!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g aardappels zak à 500 g
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 4 groenteburgers schaaltje à 2 stuks
- 3 zakken verse spinazie à 300 g
- 1 cup Boursin Cuisine Drie Pepers 245 g
Borstel de aardappels schoon en kook ze in de schil gaar gedurende 15 minuten.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de groenteburgers in 5 minuten gaar en goudbruin.
Verhit de overige olie in een wok en roerbak de spinazie beetje bij beetje.
Roer de Boursin Cuisine Drie Pepers door de spinazie en verwarm het geheel nog 1 minuut.
Serveer de groenteburgers met de pittige peperspinazie en de gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige groenteburgers en de pittige peperspinazie.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Tilapia Roerbakschotel met Wokgroenten en Rijst
Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, kleurrijke wokgroenten en rijst, ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 300 gram rijst
- 2 schaaltjes tilapiafilet ca. 250 gram elk
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 zak wokgroenten grofgesneden (400 gram)
- 3 eetlepels worcestershiresaus
- 4 eetlepels gembersiroop
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de tilapia in reepjes.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
Voeg de tilapia toe en bak 3 minuten mee.
Schep de tilapia uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de wokgroenten toe aan de overgebleven bakolie en bak 3 minuten mee.
Roer de worcestershiresaus en gembersiroop erdoor en laat 2 minuten meewarmen.
Schep de tilapia door de groenten.
Serveer de roerbakschotel met rijst.
Deze roerbakschotel gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Sauvignon Blanc, die de smaken van de tilapia en wokgroenten complementeert.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Romige Pasta Carbonara met Spek en Basilicum
Geniet van deze snelle en romige pasta carbonara met spek en verse basilicum, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 150 gram jong belegen kaas geraspt
- 2 eetlepels basilicum geknipt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 uien in partjes
- 400 gram pasta naar keuze
- 125 gram magere spekreepjes
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit de uien met de knoflook gedurende 5 minuten.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze nog eens 5 minuten mee tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Giet de pasta af en meng het met het spekmengsel in de pan.
Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is.
Breng op smaak met peper en meng het basilicum erdoor.
Serveer de pasta direct.
Serveer deze pasta met een klassieke Chianti uit Toscane, die zijn fruitige aroma's en levendige zuurgraad mooi combineert met de rijke smaak van het gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 22g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31
Ambachtelijke Wildbouillon met Hert en Wilde Zwijn
Deze rijke wildbouillon, gemaakt van hert en wild zwijn, is de perfecte basis voor een verfijnd gerecht of kan als op zichzelf staande soep worden geserveerd.
(inclusief 20 minuten voorbereiding)3 uur uur 20 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 2 blaadjes laurier
- 2 liter water
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 4 takjes tijm
- 500 gram wildvlees bijv. hert, wild zwijn
- 6 zwarte peperkorrels
- 1 ui
- Zout naar smaak
Snijd het wildvlees in stukken.
Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken, en plet de knoflookteentjes.
Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en water in een grote pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.
Een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of een Barolo, past uitstekend bij de rijke smaak van deze wildbouillon.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 20g | Vet: 5g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 31