Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep

Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep

Een heerlijke tomaten-basilicumsoep met knapperige knoflookbroodjes. De perfecte combinatie voor een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brood, Groenten, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bruine pistoletjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 zakje tomatensoep 55 g
  • 1 zakje basilicum 15 g
  • 750 ml water

Instructies

  • Halveer de bruine pistoletjes.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven de olijfolie.
  • Bestrijk de snijvlakken van de pistoletjes met de knoflookolie.
  • Breng 750 ml water aan de kook in een soeppan.
  • Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze kort in kokend water.
  • Verwijder de schil en snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje tomatensoep toe aan het kokende water.
  • Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verwarm de grill of oven voor op hoge temperatuur.
  • Snijd de basilicum fijn.
  • Grill de pistoletjes gedurende 1 minuut tot ze knapperig zijn.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de fijngesneden basilicum.
  • Serveer met de geroosterde knoflookbroodjes.

Notities

Serveertip:
Bestrooi de knoflookbroodjes met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past perfect bij de frisse tomaten-basilicumsoep en de hartige knoflookbroodjes.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Knapperige Stokbroodjes met Tartaar, Ei en Frisse Groenten

Knapperige Stokbroodjes met Tartaar, Ei en Frisse Groenten

Een heerlijk knapperig stokbrood belegd met tartaar, ei en een frisse mix van sla en wortelrauwkost. Perfect voor een lichte lunch of een zomerse picknick!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brood, Broodjes, Ei, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 bruin stokbrood
  • 2 bakjes verse tartaar met uitjes à 150 g
  • 4 el halvanaise
  • ½ zak kropsla 100 g
  • 1 bakje wortelrauwkost 150 g

Instructies

  • Kook de eieren 8 minuten hard.
  • Spoel ze af onder koud water, pel en snijd ze in plakjes.
  • Halveer het stokbrood in de lengte.
  • Besmeer de ene helft met halvanaise en de andere helft met tartaar.
  • Beleg het brood met sla, uitjes (uit de tartaar), wortelrauwkost en plakjes ei.
  • Klap het stokbrood dicht en snijd het in 4 stukken.
  • Serveer direct als lunch of picknickgerecht.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of voeg extra plakjes komkommer toe voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij de frisse groenten en tartaar.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 28g | Vet: 14g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g

Mediterrane Rivierkreeftspiesjes met Romige Knoflookdip

Mediterrane Rivierkreeftspiesjes met Romige Knoflookdip

Heerlijke mediterrane rivierkreeftspiesjes met olijven en paprika, geserveerd met een romige knoflookdip en knapperige broodpuntjes.
Bereidingstijd25 minuten
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 shoarmabroodjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 4 takjes peterselie
  • 16 rivierkreeftjes bakje à 100 g
  • 24 olijven pot à 290 g
  • Snufje peper
  • Snufje zout

Instructies

  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de mayonaise, yoghurt en peterselie in een kom.
  • Pers de knoflook boven de mayonaise uit en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in 16 ruitjes.
  • Rijg op een satéprikker in deze volgorde: olijf, paprika, rivierkreeft, olijf, rivierkreeft, paprika, en olijf.
  • Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de broodjes in puntjes.
  • Serveer de spiesjes met de broodpuntjes en de knoflookdip.

Notities

Serveertip:
Garneer met extra fijngehakte peterselie en een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte Spaanse Verdejo past perfect bij de frisse smaken van olijven en rivierkreeftjes.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g

Romige Tomatenpasta met Krokante Parmaham

Romige Tomatenpasta met Krokante Parmaham

Een heerlijke romige tomatenpasta met de volle smaak van Boursin en knapperige parmaham. Snel en eenvoudig, perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g penne rigate pasta
  • 250 g parmaham
  • 250 g tomaten
  • 245 g Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een droge koekenpan en bak de parmaham in 3 minuten knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel de ham.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien glazig.
  • Halveer de tomaten en voeg ze toe aan de pan.
  • Roer de Boursin Cuisine erdoor en laat 2 minuten zachtjes verwarmen.
  • Meng de gekookte pasta met de saus en schep goed om.
  • Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi met de krokante parmaham.

Notities

Serveertip:
Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een volle Italiaanse Chardonnay past perfect bij de romige saus en de zoute parmaham.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g

Krokante Aardappelschijfjes met Geroerbakte Spinazie en Pijnboompitten

Krokante Aardappelschijfjes met Geroerbakte Spinazie en Pijnboompitten

Een smaakvol vegetarisch gerecht met knapperige aardappelschijfjes, geroerbakte spinazie en geroosterde pijnboompitten, geserveerd met sappige vegetarische hamburgers.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 540kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 700 g aardappelschijfjes
  • 3 zakken spinazie à 300 g
  • 2 schaaltjes vegetarische hamburgers à 150 g
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 6 tomaten op olie fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen schil geraspt en sap geperst
  • 8 el olie
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok en voeg de spinazie in porties toe.
  • Laat al omscheppend slinken.
  • Bak de vegetarische hamburgers in de resterende olie goudbruin volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pers de knoflook boven de spinazie uit, voeg het citroensap en de rasp toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de spinazie met geroosterde pijnboompitten.
  • Verdeel de hamburgers over vier borden en schep er fijngehakte tomaten op.
  • Serveer de geroerbakte spinazie en aardappelschijfjes ernaast.
  • Bestrooi de aardappelschijfjes met zout en peper.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een scheutje extra vierge olijfolie voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.6g | Sugar: 5g

Romige Funpasta met Ham en Erwten

Romige Funpasta met Ham en Erwten

Een smeuïge pastaschotel met ham, tuinerwten en oude kaas, afgemaakt met een romige saus van crème fraîche. Heerlijk en eenvoudig te maken!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 590kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g pasta
  • 200 g hamreepjes
  • 450 g tuinerwten diepvries
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g oude kaas geraspt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes.
  • Kook de tuinerwten in een aparte pan gedurende 5 minuten.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de gefruite ui en verwarm het geheel mee.
  • Schep de hamreepjes erdoor en laat goed doorwarmen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gekookte pasta over vier borden en schep de saus met tuinerwten eroverheen.
  • Bestrooi het gerecht met geraspte oude kaas.

Notities

Serveertip:
Voeg verse basilicum of een beetje citroenrasp toe voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past perfect bij dit romige pastagerecht.

Nutrition

Calories: 590kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 27g | Vet: 24g | Zout: 2.1g | Sugar: 5g

Kruidige Groenteburgers met Pittige Peperspinazie

Kruidige Groenteburgers met Pittige Peperspinazie

Een heerlijk vegetarisch gerecht met kruidige groenteburgers, pittige peperspinazie en gekookte aardappels. Lekker licht en voedzaam!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 50 g aardappels zak à 500 g
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 groenteburgers schaaltje à 2 stuks
  • 3 zakken verse spinazie à 300 g
  • 1 cup Boursin Cuisine Drie Pepers 245 g

Instructies

  • Borstel de aardappels schoon en kook ze in de schil gaar gedurende 15 minuten.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de groenteburgers in 5 minuten gaar en goudbruin.
  • Verhit de overige olie in een wok en roerbak de spinazie beetje bij beetje.
  • Roer de Boursin Cuisine Drie Pepers door de spinazie en verwarm het geheel nog 1 minuut.
  • Serveer de groenteburgers met de pittige peperspinazie en de gekookte aardappelen.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige groenteburgers en de pittige peperspinazie.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Tilapia Roerbakschotel met Wokgroenten en Rijst

Tilapia Roerbakschotel met Wokgroenten en Rijst

Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, kleurrijke wokgroenten en rijst, ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Azië, Europa, Fusion
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 2 schaaltjes tilapiafilet ca. 250 gram elk
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 zak wokgroenten grofgesneden (400 gram)
  • 3 eetlepels worcestershiresaus
  • 4 eetlepels gembersiroop

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de tilapia in reepjes.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de tilapia toe en bak 3 minuten mee.
  • Schep de tilapia uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de wokgroenten toe aan de overgebleven bakolie en bak 3 minuten mee.
  • Roer de worcestershiresaus en gembersiroop erdoor en laat 2 minuten meewarmen.
  • Schep de tilapia door de groenten.
  • Serveer de roerbakschotel met rijst.

Notities

Deze roerbakschotel gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Sauvignon Blanc, die de smaken van de tilapia en wokgroenten complementeert.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g

Romige Pasta Carbonara met Spek en Basilicum

Romige Pasta Carbonara met Spek en Basilicum

Geniet van deze snelle en romige pasta carbonara met spek en verse basilicum, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 150 gram jong belegen kaas geraspt
  • 2 eetlepels basilicum geknipt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 uien in partjes
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 125 gram magere spekreepjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit de uien met de knoflook gedurende 5 minuten.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze nog eens 5 minuten mee tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Giet de pasta af en meng het met het spekmengsel in de pan.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is.
  • Breng op smaak met peper en meng het basilicum erdoor.
  • Serveer de pasta direct.

Notities

Serveer deze pasta met een klassieke Chianti uit Toscane, die zijn fruitige aroma's en levendige zuurgraad mooi combineert met de rijke smaak van het gerecht.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 22g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Ambachtelijke Wildbouillon met Hert en Wilde Zwijn

Ambachtelijke Wildbouillon met Hert en Wilde Zwijn

Deze rijke wildbouillon, gemaakt van hert en wild zwijn, is de perfecte basis voor een verfijnd gerecht of kan als op zichzelf staande soep worden geserveerd.
(inclusief 20 minuten voorbereiding)3 uur 20 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Bouillon, Soep, Voorgerechten, Wild
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter water
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 4 takjes tijm
  • 500 gram wildvlees bijv. hert, wild zwijn
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 1 ui
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd het wildvlees in stukken.
  • Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken, en plet de knoflookteentjes.
  • Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en water in een grote pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
  • Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
  • Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.

Notities

Een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of een Barolo, past uitstekend bij de rijke smaak van deze wildbouillon.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 20g | Vet: 5g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g