Gouden Omelet met Doperwten en Bosui
Een heerlijke, luchtige omelet met doperwten, bosui en geraspte kaas. Snel, voedzaam en perfect voor de lunch of een lichte maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 8 eieren
- 1 pot doperwten uitgelekt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 50 gram belegen kaas geraspt
- 1½ eetlepel peterselie fijngehakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Chilisaus naar smaak
Verhit de olie in twee koekenpannen met antiaanbaklaag.
Verdeel de gesnipperde ui over de pannen en fruit deze 3 minuten op halfhoog vuur.
Klop in een kom de eieren los met 1 dl koud water.
Roer de doperwten, bosuitjes, geraspte kaas, peper en zout door het eimengsel.
Schenk het eimengsel in de pannen en bak er twee omeletten van.
Keer de omeletten met behulp van een deksel zodra de bovenkant bijna gestold is.
Snijd de omeletten in punten en verdeel ze over de borden.
Schenk er chilisaus naar smaak over en garneer met fijngehakte peterselie.
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze omelet.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 18g | Vet: 19g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Romige Kippenmousse met Balsamico-Aspic
Een verfijnde mousse van kip, perfect gecombineerd met een frisse balsamico-aspic. Ideaal als feestelijk voorgerecht of luxe borrelhapje!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 250 gram kipfilet
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 10 blaadjes witte gelatine
- 1 liter kippenbouillon van tabletten
- 75 ml slagroom
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Controleer de kipfilet op botjes en ongerechtigheden.
Vet een schaal dun in met zonnebloemolie.
Week de gelatineblaadjes in een kom met water.
Breng 500 ml kippenbouillon aan de kook in een pan.
Pocheer de kipfilet in de bouillon gedurende 25 minuten tot deze gaar is.
Laat de kipfilet iets afkoelen en snijd in blokjes.
Pureer de kip in een keukenmachine en voeg tijdens het pureren de slagroom toe tot een smeuïg geheel ontstaat.
Breng de mousse op smaak met zout en peper.
Verdeel de mousse over vier kleine bakjes en dek af met folie.
Laat de mousse 1 uur opstijven in de koelkast.
Breng de overige 500 ml kippenbouillon in een sauspan aan de kook.
Voeg de balsamicoazijn en honing toe en roer goed door.
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit.
Breng een bodempje water in een steelpan aan de kook en los hierin al roerend de gelatine op.
Voeg de opgeloste gelatine toe aan de kippenbouillon en laat een minuut zachtjes doorkoken.
Giet de bouillon in de ingevette schaal en laat afkoelen tot aspic.
Snijd de gestolde aspic in kleine blokjes of figuren.
Plaats de bakjes mousse op het bord en schep de aspic eromheen.
Serveer met warm stokbrood en boter of toast.
Serveertip:
Lekker met stokbrood, toast en een frisse salade met rucola en walnoten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 25g | Vet: 21g | Zout: 1.3g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Goudbruine Appelpoffertjes met Rozijnen
Deze heerlijke appelpoffertjes met rozijnen en kaneelsuiker zijn een feestelijke traktatie! Perfect voor bij de koffie of als dessert.
Bereidingstijd30 minuten min
rusttijd12 uur uur
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 460kcal
Author: Cor Klaar
- 4 zure appels geschild en fijngesnipperd
- 250 g suiker
- 125 g rozijnen gewassen en gedroogd
- 2 eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt zout
- Boter om in te bakken
Snipper de geschilde appels en meng ze met de suiker en rozijnen.
Dek het mengsel af en laat het een nacht op kamertemperatuur staan, zodat de suiker oplost.
Klop vlak voor het bakken de eieren los en roer ze door het appelmengsel.
Zeef het bakmeel en voeg dit geleidelijk toe, terwijl je blijft roeren.
Het beslag moet dik zijn.
Verhit de bollebuisjespan of poffertjespan en vet de holtes in met boter.
Schep het beslag in de holtes en bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
Houd de poffertjes warm boven een pan met heet water.
Serveer met een klontje boter en een mengsel van suiker en kaneel.
Serveertip:
Serveer met een klontje boter en een royale hoeveelheid kaneelsuiker voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Gewürztraminer past goed bij de warme, zoete tonen van de appelpoffertjes.
Calories: 460kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 7g | Vet: 9g | Zout: 0.4g | Sugar: 50g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Broccolitaart met kaas en noten
Deze hartige broccolitaart met romige gorgonzola en knapperige walnoten is een heerlijke en voedzame maaltijd. Perfect voor een doordeweekse avond of als feestelijk vegetarisch gerecht!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 6 plakjes deeg voor hartige taart Koopmans
- 50 g walnoten grof gehakt
- 500 g broccoli in roosjes
- 3 sjalotjes fijngesneden
- 100 g gorgonzola verkruimeld
- 3 eieren
- 250 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- Bloem om te bestuiven
Laat de plakjes deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220 °C.
Hak de walnoten grof.
Kook de broccoliroosjes kort in kokend water tot ze beetgaar zijn en spoel ze direct af met koud water.
Pel en snipper de sjalotjes.
Vet een springvorm (24 cm) in en bestuif deze met bloem.
Bestuif een werkvlak met bloem en rol de plakjes deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
Bekleed de springvorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli en sjalot erover.
Brokkel de gorgonzola over de vulling.
Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel over de vulling en bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.
Serveertip:
Laat de taart 10 minuten rusten voordat je hem serveert. Lekker met een groene salade en een Franse dressing.
Wijnadvies:
Een frisse Spaanse witte wijn, zoals Castillo de Liria Blanco, past perfect bij deze broccolitaart.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 35g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Maleisische Lamssaté met Chilipindasaus: Pittige Aziatische Smaken
Deze Maleisische lamssaté is heerlijk kruidig en vol van smaak, dankzij een marinade met kokosmelk en specerijen. Geserveerd met een pittige chilipindasaus voor een perfecte Aziatische barbecue-ervaring!
inclusief marineren1 uur uur 30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 780kcal
Author: Cor Klaar
satéstokjes
Grillpan, of barbecue
Voor de saté:
- 1 limoen
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 theelepel zout
- 1½ eetlepel basterdsuiker
- 2 dl kokosmelk
- 300 gram lamsboutlapjes à la minute
Voor de chilipindasaus:
- 100 gram pinda’s
- 2 rode pepers
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi oedang garnalenpasta
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 theelepel zout
Boen de limoen schoon en rasp de schil dun.
Pers de limoen uit.
Meng in een kom de kurkuma, gemalen komijn, 1 theelepel zout, geraspte limoenschil, ½ eetlepel basterdsuiker en 3 eetlepels dikke kokosmelk door elkaar.
Snijd het lamsvlees in blokjes en marineer ze in dit kokosmengsel.
Laat het vlees ongeveer 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Hak de pinda’s grof in een keukenmachine.
Maak de pepers schoon.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Pureer in de keukenmachine de pepers, ui, knoflook en trassi tot een gladde pasta.
Verhit de olie in een pan en fruit de pasta ongeveer 3 minuten zachtjes.
Voeg het limoensap, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 theelepel zout en de rest van de kokosmelk toe.
Laat het geheel ongeveer 2 minuten zachtjes pruttelen en laat afkoelen.
Rijg het lamsvlees aan satéstokjes.
Rooster de spiesjes op de barbecue of in een grillpan ongeveer 6-8 minuten, tot ze licht rosé zijn.
Roer de gehakte pinda’s door de kokossaus en verwarm het geheel op zacht vuur.
Serveer de lamssaté met de chilipindasaus.
Serveertip:
Serveer de lamssaté met geurige pandanrijst en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rosé, zoals Kangaroo Ridge Rosé, vormt een goede combinatie met dit gerecht.
Calories: 780kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 50g | Vet: 60g | Zout: 2g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Kruidige Spaanse Patatas Bravas met Gandaham en Red Bull Saus
Geef je patatas bravas een verrassende twist met pittige kruiden, krokante gandaham en een unieke saus op basis van Red Bull! Perfect als borrelhapje of bijgerecht.
Bereidingstijd48 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar
Bakplaat of ovenschaal
mes
Voor de patatas bravas:
- 500 gram aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 theelepels paprikapoeder
- 4 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels gehakte verse tijm
- 400 gram gandaham
Voor de saus:
- 3 eetlepels ketchup
- 100 gram zure room
- 1 dl Red Bull energiedrank
- 1 handvol bieslook
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aardappelen in vieren en doe ze in een kom.
Meng de aardappelen met het paprikapoeder, het chilipoeder, het zeezout, de tijm en de in fijne reepjes gesneden gandaham.
Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak ze 40 minuten in de oven.
Schud ze af en toe op zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
Meng de ketchup, zure room en Red Bull in een kom tot een gladde saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de patatas bravas warm met de Red Bull saus en bestrooi met fijngehakte bieslook.
Serveertip:
Serveer deze patatas bravas als tapasgerecht met een frisse salade en een glas Spaanse wijn.
Wijnadvies:
Een droge Spaanse witte wijn zoals Verdejo of Albariño past goed bij dit gerecht.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Hummus met Sesamzaad en Peterselie
Een romige, smaakvolle hummus met sesamzaad en verse peterselie. Perfect als dip of als bijgerecht bij een feestje of borrel.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 8
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- 5 el sesamzaad
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje kikkererwten
- 1 el Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 mespunt suiker
- Cayennepeper naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
- 2 el fijngehakte verse peterselie
Verwarm het sesamzaad in een droge koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten en rooster het heel licht.
Pel en halveer de knoflook.
Doe de kikkererwten, 2-3 eetlepels vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, de yoghurt en 1 eetlepel olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde crème.
Voeg het citroensap toe en pureer kort nogmaals.
Breng de hummus op smaak met zout, versgemalen peper, suiker en cayennepeper.
Schep de hummus in een ondiepe kom en maak een spiraalvormig patroon met een theelepel.
Bedruppel de hummus met de resterende 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met paprikapoeder.
Strooi de fijngehakte peterselie erover.
Serveertip:
Serveer de hummus met (geroosterde) pitabrood driehoekjes of groentesticks voor een lekkere en gezonde snack.
Wijnadvies:
Deze hummus gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 3g | Vet: 4g | Zout: 0.4g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Knapperige kruidige aardappeltjes uit de oven
Deze knapperige kruidige aardappeltjes uit de oven zijn eenvoudig te bereiden en heerlijk gekruid met kerrie, knoflook en ui. Perfect als bijgerecht bij diverse maaltijden!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 uien in partjes
- 2 zakken krieltjes halve, met schil
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 250°C.
Meng in een kom de krieltjes, ui en knoflook.
Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
Besprenkel met de olijfolie en schep goed om zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het aardappelmengsel erop.
Bak de aardappeltjes in de oven gedurende 30 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Schep de aardappeltjes tussentijds twee keer om voor een gelijkmatige garing.
Serveertip:
Serveer met appelmoes of een frisse yoghurtdip voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Krokante Danish Blue Kroketten met Romige Aardappel
Deze krokante kroketten met Danish Blue kaas en romige aardappel zijn een heerlijk hartig hapje. Perfect als snack of bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Denemarken Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g aardappelen
- 2 el crème fraîche
- 150 g Danish Blue kaas
- 50 g bloem
- 50 g paneermeel
- 1 ei
Kook de aardappelen in ruim water met zout tot ze kruimig zijn.
Giet de aardappelen af en laat ze volledig afkoelen.
Wrijf de afgekoelde aardappelen door een fijne zeef.
Verkruimel de Danish Blue kaas met een vork.
Meng de kaas met de aardappelkruim en voeg de crème fraîche toe.
Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg tot vingerdikke kroketjes.
Doe de bloem op een bord, klop het ei los in een kom en doe het paneermeel op een ander bord.
Rol de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
Laat de kroketten minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit frituurvet tot 180°C.
Bak de kroketten in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of vijgenchutney voor een extra smaakbeleving.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij de romige en pittige smaak van de Danish Blue kroketten.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 9g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75
Couscoussalade met Geitenkaas en Ratatouillegroenten
Een frisse en voedzame couscoussalade met geitenkaas, ratatouillegroenten en een lichte kruidenmix. Perfect voor lunch of als bijgerecht.
Bereidingstijd20 minuten min
intrekken2 uur uur
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g couscous
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui in ringen
- 1,5 tl gemalen komijn
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1,5 el citroensap
- Peper en zout naar smaak
- 100 g geitenkaas
- 1,5 el peterselie of koriander
- 300 g ratatouillegroenten courgette, paprika, aubergine, tomaat
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de ratatouillegroenten, komijn en paprikapoeder toe en stoof de groenten in ongeveer 8 minuten gaar.
Meng de couscous erdoor en breng de salade op smaak met citroensap, peper en zout.
Laat de salade bij voorkeur 1 à 2 uur intrekken zodat de smaken goed mengen.
Schep vlak voor het serveren de geitenkaas erdoor en strooi de peterselie of koriander erover
Serveertip:
Serveer met een stukje vers brood of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze salade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 75