Pilav met Witlof en Vegetarische Kip

Pilav met Witlof en Vegetarische Kip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Noten, Rijst, Zuidvruchten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stronken witlof fijn gesneden
  • 100 g rijst gekookt
  • 50 g rozijnen
  • 70 g cashewnoten en walnoten ongezouten
  • 1 pak stukjes kip van de Vegetarische Slager
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Kerriepoeder naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de braadpan en voeg de vegetarische kipstukjes toe.
  • Voeg de noten en rozijnen toe en kruid met peper, zout en kerriepoeder naar smaak.
  • Voeg op het laatst de fijngesneden witlof toe en bak deze kort mee tot ze zacht zijn.
  • Meng de gekookte rijst door het kip-witlofmengsel.
  • Schep alles goed door elkaar en serveer.

Notities

Bij dit gerecht past een lichte, frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 15g

Gewokte Andijvie met Pappardelle en Kip

Gewokte Andijvie met Pappardelle en Kip

Bereidingstijd18 minuten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Notenvrij
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 120 g verse pappardelle
  • 1 rode paprika in kleine reepjes
  • 250 g andijvie fijn gesneden
  • 1 ui in kleine stukjes
  • 150 g kipfilet in blokjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Provençaalse kruiden naar smaak
  • 1 el roomboter
  • 1 el olie

Instructies

  • Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, rode paprika en kipblokjes toe aan de wok en bak tot de kip gaar is en de ui en paprika zacht zijn.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de pasta en kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af en zet apart.
  • Zet de wok op hoog vuur en voeg de andijvie toe.
  • Wok de andijvie 1-2 minuten tot deze geslonken is.
  • Voeg de gekookte pappardelle toe aan de wok en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  • Voeg de roomboter toe en roer tot deze gesmolten is en goed gemengd door het gerecht.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Kumarasoep met vis

Kumarasoep met vis

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Zeevruchten
Land van herkomst: Fusion
Dieët: Notenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel in blokjes
  • 2 L groentebouillon
  • 100 g mosselen
  • 100 g garnalen
  • 200 g kabeljauw
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 200 g schelvisfilet
  • 1 tl oregano
  • ½ el kurkuma
  • ½ el foelie
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 2 doosjes zeekraal harde stukken aan onderkant verwijderen
  • 2 stokbroden wit/bruin

Instructies

  • Zet de groentebouillon op en voeg de blokjes zoete aardappel toe.
  • Laat de aardappel gaar koken en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  • Voeg de zeekraal en de stukjes vis (kabeljauw, roodbaars en schelvis) toe aan de gepureerde soep, samen met de oregano, kurkuma, foelie en chilivlokken.
  • Laat de vis zachtjes gaar worden, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de garnalen en mosselen toe en verwarm de soep nog 2 minuten tot alles goed op temperatuur is.
  • Serveer de soep warm met stokbrood aan de zijkant.

Notities

Bij dit gerecht past een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 8g | Zout: 2.5g | Sugar: 10g

Authentieke Italiaanse Spaghetti Carbonara

Authentieke Italiaanse Spaghetti Carbonara

De carbonera saus die wij kennen is gemaakt van room en spekjes!
Dit is het echte Italiaanse recept!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Notenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 350 g spaghetti
  • 4 plakjes wangspek of 200 g pancetta in stukjes gesneden
  • 120 g pecorino geraspt
  • 4 eieren geklopt
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Bewaar een beetje kookwater.
  • Bak ondertussen de stukjes wangspek of pancetta samen met de geperste knoflook in een koekenpan tot het spek knapperig is.
  • Verwijder de knoflook als deze goudbruin is.
  • Klop de eieren samen met de geraspte pecorino in een kom.
  • Voeg de hete, afgegoten spaghetti toe aan de pan met het spek en roer goed door.
  • Haal de pan van het vuur en roer onmiddellijk het eier-kaasmengsel erdoor.
  • Blijf roeren tot het mengsel iets begint te garen en een romige saus vormt.
  • Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe als de saus te dik is.
  • Serveer direct met een groene salade aan de zijkant.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Japans Soepje met Kip en Mihoen

Japans Soepje met Kip en Mihoen

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
Land van herkomst: Japan, Nederland
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 L kippenbouillon
  • el shichimi togarashi Jonnie Boer
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el ketjap
  • 60 g dunne mihoen
  • 1 zak Japanse wokgroente dunner gesneden

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een kookpan.
  • Voeg de kipfilet, shichimi togarashi, rijstazijn, ketjap en gesneden wokgroenten toe aan de bouillon.
  • Laat het geheel 8 minuten koken.
  • Voeg de mihoen toe en laat nog 6 minuten koken tot de mihoen gaar is.
  • Serveer de soep warm en geniet ervan.

Notities

Bij dit gerecht past een lichte witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 3g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Witte Kool met Kip, Pinda’s en Garam Masala

Witte Kool met Kip, Pinda’s en Garam Masala

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Noten
Land van herkomst: India
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Glutenvrij
Servings: 2 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram witte kool fijn gesneden
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 kleine ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel garam masala
  • Snufje zout
  • Handje ongezouten pinda’s
  • 100 gram basmati rijst

Instructies

  • Bereiding
  • Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en bak de kipfilet met de ui, knoflook en garam masala tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Voeg de fijn gesneden witte kool toe aan de pan en laat het geheel enkele minuten sudderen tot de kool zacht is.
  • Meng de ongezouten pinda’s door het kip- en koolmengsel.
  • Serveer de gekookte basmati rijst met het kip- en koolmengsel erbovenop.

Notities

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Risotto met witte asperges

Risotto met witte asperges

Bereidingstijd34 minuten
Recept categorieën: Asperges, Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Lente
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges schoongemaakt en in stukjes
  • 160 gram risotto rijst
  • 100 gram pecorino geraspt
  • 1 stengel citroengras geplet
  • Scheutje room
  • 1 groentebouillonblokje

Instructies

  • Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes en kook ze 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet af en zet apart.
  • Kook de risotto rijst samen met het geplette citroengras en een groentebouillonblokje in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 15 minuten, tot de rijst gaar is.
  • Verwijder het citroengras uit de risotto en giet eventueel overtollig vocht af.
  • Meng de gekookte asperges met de risotto in een grote schaal.
  • Voeg een scheutje room en de geraspte pecorino toe aan het risotto-asperge mengsel en roer goed door tot alles goed gemengd en romig is.
  • Serveer de risotto direct.

Notities

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

 

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g

Nederlandse Pasta Bolognese met Verse Groenten

Nederlandse Pasta Bolognese met Verse Groenten

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Notenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pond gehakt
  • 200 gram spaghetti of pasta naar keuze
  • ½ courgette fijn gesneden
  • ½ gele paprika fijn gesneden
  • ½ groene paprika fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 100 gram champignons fijn gesneden
  • 1 pond cherrytomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Geraspte pecorino naar smaak

Instructies

  • Breng het blik gepelde tomaten samen met de cherrytomaten, knoflook, ui, oregano en het bouillonblokje aan de kook in een grote pan.
  • Gebruik een staafmixer om het tomatenmengsel tot een gladde saus te pureren.
  • Rul het gehakt in een aparte pan tot het gaar is en voeg het vervolgens toe aan de tomatensaus.
  • Snijd de courgette, gele paprika, groene paprika en champignons fijn.
  • Bak deze groenten in een grillpan tot ze gaar en licht gebruind zijn.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente en giet af.
  • Serveer de pasta op borden, schep de bolognesesaus erover en voeg de gegrilde groenten toe.
  • Bestrooi met geraspte pecorino naar smaak.

Notities

Serveer met een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Veldertjes met Piccalilly en Rijst

Veldertjes met Piccalilly en Rijst

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 2 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 zure augurken in stukjes
  • 20 gram vegetarisch gehakt
  • ½ gele paprika in stukjes
  • 1 sjalot in stukjes
  • 1 pot piccalilly
  • 350 gram veldertjes pot
  • 80 gram rijst

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Bak de gele paprika, sjalot en augurken in een koekenpan tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit mee totdat het goed doorgewarmd is.
  • Voeg de veldertjes toe aan de pan en verwarm alles goed door.
  • Serveer de veldertjes en het groentemengsel op een bord met de rijst.
  • Zet de pot piccalilly in het midden van de tafel en voeg naar smaak toe op je bord of over de veldertjes.

Notities

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 4g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g

Frisse Andijvie-Zalmsalade met Krieltjes en Feta

Frisse Andijvie-Zalmsalade met Krieltjes en Feta

Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Lunch, Salade, Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 2 gekookte eieren
  • 12 krieltjes gekookt en in plakjes
  • 150 gram gesneden andijvie
  • 2 pijpjes bosui in ringetjes
  • ½ handje zwarte olijven in plakjes
  • 1 flinke augurk in stukjes
  • 1 blikje wilde zalm
  • 2 kleine stokbroodjes afgebakken
  • 6 stukjes zongedroogde tomaten in olie in stukjes
  • Stukjes feta
  • Stukje gember ca. 2 cm, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de zalm los in een grote kom.
  • Voeg de gekookte en in plakjes gesneden krieltjes, gesneden andijvie, stukjes zongedroogde tomaten, olijven, feta, geraspte gember, bosui, en stukjes augurk toe aan de kom.
  • Hussel alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg zout, peper en mayonaise toe en meng opnieuw goed.
  • Serveer de salade met de afgebakken stokbroodjes.

Notities

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g